pierogi - 9067 przepisów (strona:278/605)

PIEROGI Z KURKAMI 126

minut wystudź dopraw , dodaj bułkę tartą i jajko , dokładnie wymieszaj. Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj, szklanką wycinaj kółka, nałóż farsz i dobrze zaklej. Układaj na blasze. Pierogi posmaruj rozkłóconym żółtkiem z wodą. piecz w temperaturze 160 stopni przez 25 -30 minut. Podawaj z barszczykiem

Darcia w kuchni
PIEROGI RUSKIE 108

wraz z twarogiem. Cebulkę obrać, pokroić w kosteczkę, delikatnie  podsmażyć, dodać do zmielonego farszu. Doprawić solą i pieprzem i wegetą. Z mąki jajka i wody przygotować ciasto na pierogi. Dobrze wyrobić.  Ciasto rozwałkować , wykrawać kółka, napełnić farszem i zlepić. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez ok 2 - 3 minuty od wypłynięcia

Darcia w kuchni
pierogi z fetą i szpinakiem 126

przestudziłam. Do zimnego farszu dodałam ziemniaki,ponownie wymieszałam.  Ciasto podzieliłam na dwie części, każdą z nich rozwałkowałam, wycięłam kółeczka szklanką. Nałożyłam farsz i dobrze skleiłam ( wzorek robiony widelcem ). Pierogi ugotowałam w osolonej wodzie.Przed podaniem posypałam serem żółtym, polałam masełkiem

Darcia w kuchni
pierożki ziemniaczane z omastą 116

zrobiło się elastyczne. Przykryłam ściereczką żeby się nie zeschło. Ciasto rozwałkowałam podsypując mąką Szklanką wycięłam krążki. Na środek każdego z nich nakładałam farsz, skleiłam. Do gotującej osolonej wody wkładałam pierogi, gotowałam 2-3 minuty od wypłynięcia ( trzeba pilnować żeby się nie posklejały ). Podawałam polane omastą. Omasta : Cebulkę obrałam, pokroiłam w kosteczkę, podsmażyłam na niewielkiej ilości oleju. Kiełbaskę i boczek

Darcia w kuchni
Pierogi z leśnymi grzybami +krótki film instruktażowy 153

kółka. Na każde kółko wykładamy około 1 łyżkę farszu i dokładnie zaklejamy krawędzie. Krawędzie możemy dodatkowo docisnąć widelcem, aby mieć pewność, że się nie rozejdą w trakcie gotowania. 4. Pierogi wrzucamy partiami na osolony wrzątek i gotujemy 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzamy. Podajemy z masełkiem i świeżą natką pietruszki. Smacznego

My Culinary Art
Pierogi z jagodami! 126

gorącej wody Składniki na nadzienie: 400g jagód, oprószonych mąką ziemniaczaną Sposób wykonania: Z mąki i gorącej wody wyrabiamy ciasto. Cienko rozwałkowujemy i wykrawamy kółka. Nakładamy nadzienie i zawijamy brzegi pierogów. Gotujemy 10-15 min w osolonej wodzie. Podajemy na ciepło z masłem lub śmietaną. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Ziemniaczana rolada z rybą 216

plastry i podać z gorącym sosem porowym. Smacznego :) RADY: Roladę można odgrzać krojąc w plastry i obsmażając na maśle klarowanym. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: pstrąg łososiowy , ziemniaki , łosoś

https:KKuchniaMniam
Pierożki a'la tortellini z dynią i czerwoną soczewicą 203

Polecam polane podprażoną na maśle cebulką lub podsmażone na patelni. Pomysł na przepis podpatrzyłam na blogu  Ostra Na Słodko . Składniki: Ciasto: 300g mąki (podobno są specjalne do pierogów, ale ja użyłam zwykłej pszennej) szklanka mocno ciepłej wody jajko Farsz: szklanka puree dyniowego 3/4 szklanki suchej czerwonej soczewicy cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól Farsz: Zacznijmy od ugotowania soczewicy

Czerwona Porzeczka
Pierogi grzybowo - chlebowe 140

patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć cebulę, dodać grzyby i przyprawy do smaku, smażyć do całkowitego odparowania płynu. Wystudzić, dodać chleb i jajko. Wymieszać. Ciasto wałkować cienko, wykrawać krążki, lepić pierogi z nadzieniem . Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką

Gotowanie jest łatwe
PIEROGI RUSKIE 102

Pierogi ruskie uwielbia moja córka. Często są robione na jej zamówienie przez babcię ;) Postanowiłam jej dziś zrobić niespodziankę i sama przygotować pierożki...bo czego się nie robi dla dziecka- mimo,że są one nie ukrywam pracochłonne... Składniki: FARSZ 1 kg.ziemniaków około 250 g białego sera 3 cebule sól,pieprz CIASTO 500 g mąki łyżka miękkiego

potrawyregionalne
Pierożki z podrobami drobiowymi i kaszą jaglaną 114

pieprzem ziołowym i dobrze wymieszać. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i olej , zalać wrzątkiem , wymieszać łyżką , a kiedy troszkę przestygnie zagnieść ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku, podawać z tłuszczem i skwarkami

Gotowanie jest łatwe
Pierożki z kaszą gryczaną i białym serem 178

smaku. Zagnieść ciasto; Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką a potem kiedy przestygnie zagnieść ciasto, podsypując odrobiną mąki. Wałkować cienko, wykrawać krążki szklanką i lepić pierogi. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać z tłuszczem i skwarkami. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Pierogi z grzybami leśnymi 100

przyrumienić cebulę drobno pokrojoną, dodać oczyszczone i posiekane grzybki, dusić z przyprawami aż odparują . Wystudzić, dodać bułkę tartą i starty na tarce ser żółty oraz jajko. Wymieszać i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku. podawać z przyumienioną cebulką i skwarkami

Gotowanie jest łatwe
Pierogi z soją i mięsem 105

Dodać jajko , przyprawy do smaku i wymieszać. Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką i kiedy przestygnie zagnieść plastyczne ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku

Gotowanie jest łatwe
Pierogi ruskie 191

pieprzem dodać jajko, wymieszać. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i olej, zalać wrzątkiem, chwilę mieszać drewnianą łyżką po czym zagnieść plastyczne ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku, podawać ze skwarkami i przyrumienioną cebulką

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania