Pierogi z grzybami leśnymi 158przyrumienić cebulę drobno pokrojoną, dodać oczyszczone i posiekane grzybki, dusić z przyprawami aż odparują . Wystudzić, dodać bułkę tartą i starty na tarce ser żółty oraz jajko. Wymieszać i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku. podawać z przyumienioną cebulką i skwarkami
Gotowanie jest łatwe
Pierogi z soją i mięsem 168Dodać jajko , przyprawy do smaku i wymieszać. Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką i kiedy przestygnie zagnieść plastyczne ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku
Gotowanie jest łatwe
Pierogi ruskie 262pieprzem dodać jajko, wymieszać. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i olej, zalać wrzątkiem, chwilę mieszać drewnianą łyżką po czym zagnieść plastyczne ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku, podawać ze skwarkami i przyrumienioną cebulką
Gotowanie jest łatwe
Pierożki ze szpinakiem i serem 201serem i jajkiem. Przygotować ciasto; Mąkę wymieszać z solą i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto .. Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi. Ugotować , podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką. Przepis opublikowany
Gotowanie jest łatwe
Pierożki z boczniakiem 268bułkę tartą i wymieszać . Mąkę wsypać do miski, dodać sól i olej, wlać wrzątek, wymieszać łyżką i nieco przestudzić. Zagnieść ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki literatką i lepić pierogi z nadzieniem. Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać ze skwarkami i przyrumienioną cebulką
Gotowanie jest łatwe
Syrniki - rosyjskie placki twarogowe 278kuchni rosyjskiej (Сырники) i ukraińskiej, gdzie nazywane są również tworożnikami (творожники). Najczęściej podawane są ze śmietaną (u mnie gęsty jogurt) i konfiturą. Masa jest zbliżona do tej na nasze pierogi leniwe, jednak nie ubija się białek, co znacznie przyspiesza całość przygotowania. Sekretem dobrych syrniczków jest prawdziwy twaróg. Nie nadają się tutaj rzadkie wiaderkowe sery. Swoją delikatność placki zawdzięczają niewielkiej
Pełny talerz
Kibbeh 206wspolnie przygotowac kibbeh. Jest to danie pochodzace z krajow Lewantu, czyli krajow polozonych we wschodniej czesci basenu Morza Srodziemnego, jednak uwazany jest za narodowe danie Libanu. Kibbeh to rodzaj "pieroga" wykonanego z bulguru, a wypelnionego miesa milonym z roznymi dodatkami. Ja postanowilam przygotowac tradycyjny kibbeh z wolowiny w formie cygara, jednak nie smazylam go na glebokim tluszczu(...)kulke mieszczaca sie w dloniach, nastepnie zrobic w niej zaglebienie i nieco rozgniesc ciasto, formujac maly placuszek, lyzeczka nakladac farsz, ugniesc, a nastepnie zlepic warstwe zewnetrzna tak jak pierog, dokladnie zagniesc, wygladzic i ukladac na papierze do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez 30-45 minut. Podawac z sosem czosnkowym lub jogurtowo-mietowym . Sos: Jogurt wymieszac z majonezem i przecisnietym
Codzienne Gotowanie
Ziemniaczane kluseczki z brokułem 320kluseczek użyłam specjalnej nakładki na garnek, ale można wykorzystać plastikowe sito z otworami w kształcie łezek. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , DLA DZIECI , Obiad , Obiad na szybko , Pierogi, knedle Tagged: brokuł , filet z kurczaka , słonecznik , ziemniaki
https:KKuchniaMniam
PIEROŻKI Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ NA OSTRO 190fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone dużą ilością zrumienionej cebulki. Danie idealne na obiad albo kolację na ciepło! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO NA PIEROGI: * mąka pszenna – 1 szkl * małe jajko – 1 szt * masło – 0,5 łyżeczki * sól – 1 szczypta * ciepła woda – ok. 1/3 szt FARSZ: * dynia
Ostra na Słodko
TORTELLINI Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ NA OSTRO 194fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone dużą ilością zrumienionej cebulki. Danie idealne na obiad albo kolację na ciepło! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO NA PIEROGI: * mąka pszenna – 1 szkl * małe jajko – 1 szt * masło – 0,5 łyżeczki * sól – 1 szczypta * ciepła woda – ok. 1/3 szt FARSZ: * dynia
Ostra na Słodko
Knedle z jabłkami w orzechowej panierce 321patelni z dodatkiem cukru. Knedle odsączać z wody i wrzucać na patelnię z orzechami. Obtaczać i podawać. Smacznego! Kategoria: A-Z SŁODKO , DLA DZIECI , Obiad , Obiad na szybko , Pierogi, knedle Tagged: jabłka , orzechy włoskie , ziemniaki
https:KKuchniaMniam
Pierogi z kapustą i pieczarkami 224Dzisiaj pierogi ze świeżej kapusty . Bardzo je lubię , są wyjątkowo delikatne . Dodaje do nich malo dodatków ponieważ zagłuszyły by właściwy smak kapusty. Są też trudniejsze do zlepiania , ale smak rekompensuje trudy lepienia. Składniki ciasto 2 szklanki mąki 400 ml wody 1/2 łyżeczki soli Niedawno w jakimś programie telewizyjnym usłyszałam że każda gospodyni ma patent na ciasto pierogowe
Eli Gotowanie
Pierogi z rybą - Zaproszenie do akcji 189lubicie pierogi ? Ja przepadam za nimi . Można poszaleć z różnymi farszami i naprawdę mało jest takich ,które nie pasują . Dzisiaj chciałabym podzielić się z rybnym farszem . Równocześnie chciałabym zaprosić do akcji "Pierogowe Fantazje " która rozpocznie się na durszlaku.pl 15-go . Składniki 3 filety rybne ( obojętne jakie ja miałam mintaja) 2 łyżki majonezu lub 1 czubata
Eli Gotowanie
Uszka i barszcz Wigilijne 194Ciasto na uszka. Rozwałkować ciasto na cienki placek . pokroić na kwadraty 5cm x 5cm . Łyżeczką od kawy nałożyć farsz na każdy kwadracik . Złożyć rogami na ukos , skleić jak pierogi. Na koniec skleić ze sobą dwa końce najbardziej odległe . Najwygodniej skleić je na palcu
Eli Gotowanie
Kapuśniaczki 242wałeczek, odcinać po plastrze ciasta, nakładać na środek rozwałkowanego placuszka łyżkę, bądź nawet więcej, farszu i zlepić brzegi. Można też rzeczone brzegi „zawinąć” w kilku miejscach, jak przy klasycznych pierogach, będą wtedy ładnie się prezentować. Piec w temperaturze 160 C przez 25 minut, pod koniec, na pięć ostatnich minut można przełączyć piekarnik na tryb termoobiegu, ładnie się wtedy zarumienią
Przepysznik - BLW i nie tylko