pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:129/159)

Chroń jedzenie i oszczędzaj 126

Zdarzyło się Wam, że wędlina w lodówce przebrała zielonkawy kolor, a w dotyku była oślizgła niczym wąż. Może Wasz ulubiony ser pokrył się pleśnią, a przywiezione

Cztery Fajery
Pasztet mięsny ze śliwkami 165

Wielkanoc bez pasztetu, to jak Wigilia bez pierogów z kapustą i grzybami, przynajmniej tak jest u nas w domu. Taka już nasza rodzinna tradycja. Oczywiście zawsze jest to pasztet upieczony w domu.  Niestety to tych sprzedawanych w sklepach nie do końca mam zaufanie ;). Powiecie, że przygotowanie takiego pasztetu tu pracochłonna spawa, tak, zgadzam się z Wami, ale jest(...)domowej przyprawy grzybowej 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 2 jajka 2 bułki kajzerki kilkanaście suszonych śliwek bez pestek Wykonanie: Pachwinę, łopatkę i pierś wkładamy do garnka, zalewamy wodą, tak, aby mięso było przykryte. Dodajemy cebule, listki laurowe, jałowiec, ziele angielskie, sól i pieprz, gotujemy, aż mięso będzie bardzo miękkie. Na koniec dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki wątróbkę i zaparzamy

Kulinarne przygody Gatity
Rosołek z lanymi kluseczkami 135

Lekki i delikatny. Zaletą jest to, że szybko się gotuje, szybciej niż tradycyjny rosół ;) Moja córeczka bardzo lubi tę zupę. A najbardziej chyba właśnie za te

Smakołyki Asi
Jak przygotować kutię? 169

Jak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokiety ziemniaczane z pieczarkami 186

składać się ze sztuki mięsa i góry ziemniaków, aby był treściwy i smaczny. Takie bezmięsne krokieciki powinny zasmakować nawet zdeklarowanym mięsożercom. Ewentualnie można je również jako dodatek do jakiegoś mięsa. Krokiety podałam z sosem pieczarkowym. Będzie do nich pasował również sos pieczeniowy czy koperkowy albo barszczyk czerwony. [embed]https://youtu.be/1iI8a3iIfag[/embed] Składniki na krokiety ziemniaczane z pieczarkami (około 10 sztuk(...)caption id="attachment_7745" align="aligncenter" width="685"] Krokiety ziemniaczane z pieczarkami[/caption] Zobacz inne przepisy na kotlety z ziemniaków: Moskole – Placki Z Gotowanych Ziemniaków Kotlety Ziemniaczane Z Cukinią Pierogi Ziemniaczane Z Farszem Mięsnym Krokiety Ziemniaczane Z Wędliną I Serem Żółtym Artykuł Krokiety ziemniaczane z pieczarkami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Wielki kluch – pyszny obiadek 176

Wielki kluch- pyszny obiadek Dzisiaj na obiad był wielki kluch . Czyli wspólne dzieło moich dzieci i moje . Zwyczajowo chciałam zrobić knedle , ale dzieci podumały i twórczo

Ogrodnik w podróży
Pierogi leniwe czyli ratujmy klasykę. 161

Leniwe, potrawa dość popularna, lubiana przez dorosłych jak i dzieci, często także nazywana  kluskami leniwymi. I wszystko się zgadza, bo to ani nakładu pracy, ani

Dieta moja pasja
kopytka i kotleciki mielone w sosie pomidorowym... 90

Składniki: kopytka: ziemniaki ugotowane ciepłe 1 kg, mąka tortowa - ile potrzeba w miejsce po wyjęciu części ziemniaków + mąka ziemniaczana 1 łyżka, jajka 1 sztuka "XL", sól

W Mojej Kuchni Lubię
Co jeść po zawale 63

Co jeść po zawale Dieta po zawale. Produkty wskazane i przeciwwskazane po zawale serca Co jeść po zawale, żeby zmniejszyć ryzyko wystąpienia w przyszłości kolejnych problemów

Cztery Fajery
Kartacze albo cepeliny 202

weekend obchodzimy Dzień Babci i Dziadka. Jakie to ogromne szczęście mieć ich przy sobie, porozmawiać, poradzić się, wpaść na kawałek najlepszego sernika albo miskę własnoręcznie ulepionych pierogów. Mam wrażenie, że dziadkowie kochają swoje wnuki bardziej niż własne dzieci. Dzisiejszy wpis powstał pod wpływem wspomnień, jakie wywołuje we mnie to święto.  Kartacze kojarzą się mi z moją prababcią Anią(...)terytorium latały niemieckie sterowce zeppeliny, które swym kształtem przypominały właśnie to danie. Kartacze vel cepeliny przygotowuje się z ciasta ze świeżych i gotowanych ziemniaków, z nadzieniem z mielonego mięsa. Spotkałam kiedyś wersję bezmięsną, z grzybami - takie kartacze również smakują pysznie, ale są też cepeliny z serem lub kiszoną kapustą. W kuchni białoruskiej czasem po wstępnym obgotowaniu cepeliny układano w glinianych

Obiad gotowy
Bieszczadzkie smaki - część II 144

dominuje kuchnia polska. Warto spróbować dań dawnych mieszkańców tych ziem Bojków i Łemków.  My skusiliśmy się na lemiesze czyli chrupiące placki ziemniaczane podane ze śmietaną  oraz miks pierogów (z nadzieniem ziemniaczanym, z kapustą, grzybami i serem) smażonymi w głębokim tłuszczu. Restauracja posiada rekomendację i jedną czapeczkę w żółtym przewodniku Gault& Millau.  Będąc w Ustrzykach Górnych(...)niewielkie kluseczki, coś w rodzaju kopytek. Bazą do ich przygotowania są płatki owsiane. Podane zostały ze skwarkami i białym serem twarogowym.  Kolejnym daniem były Hryczanyki – kotlety z mięsa i ugotowanej na sypko kaszy gryczanej. Smażone na oleju lub smalcu. Ciekawe dania które dobrze smakowały w tym miejscu. W wielu rozmowach o Bieszczadzkich serach przewijały się określenia: sery od Greka

królestwo garów
Zupa z czerstwego chleba 67

Zupa z czerstwego chleba włoska zupa chlebowa. Zupa z czerstwego chleba przepis, który przyda się każdemu zwłaszcza przed wypłatą albo gdy lodówka świeci pustkami. Smaczna, pożywa

Cztery Fajery
Dania jednogarnkowe 109

Wygodne dania jednogarnkowe specjalnie dla Was! Powraca podobno zimą,będą wiec idealne na ten czas, w dodatku można przygotować obiad na dwa dni, smacznego gotowania i

Moja smaczna kuchnia
Obiad gaździny dla całej rodziny 180

Klasyczne składniki w nietuzinkowym zestawieniu, tworzą bez wątpienia wyjątkowo swojskie połączenie smaków. Zestaw jest bardzo prosty i elastyczny, ponieważ schab możesz zastąpić np. piersią z kurczaka lub innym ulubionym mięsem. Podstawą są placki ziemniaczane oraz przesmażona kapusta z grzybami. Jest to bez wątpienia jedno z lepszych połączeń smakowych ze swojskich składników, jakie mieliśmy okazję zrobić. Pomysł zaczerpnęliśmy ze strony ŚLĄSKIE(...)ziemniaczany, następnie kotlet schabowy i na końcu łyżkę lub dwie kapusty. Podajemy na ciepło. INNE NASZE PROPOZYCJE NA SWOJSKIE DANIA: ŚWIEŻONKA STALOWE KLUSKI ŁYŻKĄ KŁADZIONE ZIEMNIAKI CZOSNKOWE Z PIEKARNIKA PIEROGI Z BIAŁYM SEREM Smacznego! Artykuł Obiad gaździny dla całej rodziny pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Jak planować posiłki – naucz się krok po kroku 155

przypadku Twój patent będzie polegał na tym, że do dań na poniedziałek i wtorek wykorzystasz warzywa, które ugotują się w rosole. Wystarczy je posiekać i dodać do podsmażonego mięsa mielonego z koncentratem lub sosem pomidorowym. Do zapiekanki potrzebne będzie jeszcze pure z ziemniaków i pietruszki, do spaghetti – oczywiście makaron. Jeśli zrobisz więcej sosu – to te dania starczą(...)Pamiętaj – dania mogą się powtarzać – większą ilość można przechować przez jakiś w lodówce lub (najbezpieczniej) zamrozić. Mrozić możesz niemal wszystko – nawet zupy, placki na pitty, czy ciasto na pierogi. Inspiracji i gotowych menu na tydzień możesz szukać na naszym blogu – serdecznie zapraszamy! Za tydzień znów wydłuż listę obiadów o jeden dzień . Pamiętaj jednak, że jedzenie nie jest wieczne

Niedzielny kucharz
Pasta z awokado na ostro 220

Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami do barszczu 231

Drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami do barszczu... Pyszne na ciepło i na zimno. Idealne do barszczu czerwonego. Z nadzieniem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów leśnych. Oprószone aromatycznym kminkiem. Polecam! Składniki: Ciasto: 6 szklanek mąki pszennej; 6 łyżek oleju; 3/4 szklanki letniego mleka; 3/4 szklanki letniej wody; 100 g świeżych drożdży; 1 czubata łyżeczka soli. Farsz(...)około 1 l wody) i gotować na średnim ogniu do miękkości. Ugotowaną kapustę z grzybami odcedzić na sicie i albo bardzo drobno posiekać albo zmielić w maszynce do mięsa używając nakładki z dużymi oczkami (ja mieliłam). Zmielony/posiekany farsz przyprawić solą i pieprzem do smaku. Do miski (u mnie od robota kuchennego) pokruszyć drożdże, zalać mlekiem i wodą i wymieszać

Gospodyni Miejska