Chleb naan z patelni okrągły i płaski chleb indyjski Chleb naan z patelni smakuje wspaniale. Jest idealny do przygotowania kanapki, pasuje do gulaszy, zup, dań
Cztery Fajeryv\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 21 false false
Obiad gotowypół godziny pracy i pyszna sałatka House gotowa. Idealna solo cheap nba jerseys na compatibility lekki lunch albo Map jako cheap nba jerseys dodatek do cheap NFL jerseys delikatnego mięsa albo Wholesale Miami Dolphins Jerseys ryby. Now there is a season for pears and I took advantage of it with pleasure! There is no better combination than pear and blue(...)OWOCAMI I WARZYWAMI / PORK BAKED WITH FRUITS AND VEGETABLES 0 Comments / 25/07/2016 BURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS 2 Comments / 18/07/2016 BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 0 Comments / 15/07/2016 PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 2 Comments / 12/07/2016 KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 0 Comments / 07/07/2016 KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP 0 Comments / 05/07/2016 POMIDOROWA
Martyna CooksMakowiec zawijany drożdżowa rolada makowa z bakaliami. Makowiec zawijany z ciasta drożdżowego, znany też jako drożdżowa rolada makowa wcale nie jest trudny do zrobienia. Był jednym
Cztery FajeryZ tortillą można zrobić bardzo wiele różnych rzeczy. Choć wywodzi się z Meksyku, tak jak np. pita z Grecji i Turcji, to zarówno jedno jak i
Kulinarna PokusaWigilijny barszcz z uszkami to jedyna potrawa, którą spożywam tylko raz w roku. Nawet karpia udaje się zjeść przynajmniej raz poza świętami. Może dzięki temu jest
W kuchni Katiemają jednocześnie zdecydowanie mniej witaminy C. Za to zawierają więcej potasu i fosforu, witamin B1 i B6. Jedne i drugie mają właściwości zasadotwórcze – odkwaszają organizm, który w procesach trawienia mięsa wytwarza większą ilość kwasów. Są lekkostrawne. Ziemniaki obieramy cienko ze skórki, płuczemy pod bieżącą wodą. Kroimy w grube plastry, a plastry – w grube słupki. Tak naprawdę im frytki są grubsze(...)Bila, Justa). Typ C to ziemniaki najbardziej mączyste, zawierające najwięcej skrobi- one łatwo się rozpadają, mają najczęściej jasny i sypki miąższ. Doskonałe na pieczone babki, farsze, np. do pierogów, na kluski, do purée, jako smażone placki, pyzy czy kopytka (Bryza, Tajfun, Ibis, Gracja, Bursztyn, Etiuda, Legenda). W Polsce oficjalnie jest zarejestrowanych około 100 odmian ziemniaków. Mimo wszystko
Karo in the Kitchentikka masala, butter chicken czy korma, ale chcę Was także zainspirować do łączenia smaków Indii z innymi potrawami. Ja już wiem, że sosy i pasty ułatwią przygotowanie na przykład pysznych pierogów z soczewicą i pastą tikka masala, czy pizzy z sosem butter chicken, która podbiła serca wszystkich uczestników przygotowywanych przeze mnie warsztatów kulinarnych. Polecam Wa też inne przepisy z wykorzystaniem(...)który wygotuje się podczas przygotowania. Moi ulubieńcy czyli pasty przyprawowe. Na zdjęciu widzicie dwie z nich – łagodną mild curry i średnio pikantną tikka masala. Używałam ich do marynowania mięsa lub ryb, dodatek do sosu (łączę je z sosem pomidorowym lub przygotowuję sos na bazie mleczka kokosowego), idealnie sprawdzają się jako marynata do grilla. Zobaczycie na blogu jeszcze wiele potraw
nietylkopasta.plZamiast kanapki. Do lunchboxa do pracy. Do torby na rowerową wycieczkę, do koszyka na piknik. Do chrupania na imprezie. Inna pizza – bo szczelnie zamknięta. Pyszna i
Karo in the KitchenKulinarne prezenty na święta 2017 to druga edycja zapoczątkowanej w ubiegłym roku akcji, której celem jest wspólne szukanie inspiracji na gwiazdkowe upominki. Do Świąt już coraz
Cztery FajeryDomowy syrop z czosnku na odporność najczęściej doceniamy w okresie jesienno-zimowym, kiedy nasila się okres zachorowań na grypę i przeziębienie. Choć zapach i aromat czosnku
Cztery Fajerymyśli sobie: jak tak można? Więc mówię: niestety, można... choć nie powiem, bywały też lepsze dni :) 2. DROŻDŻE, BIAŁE PIECZYWO I CZEKOLADA Nigdy nie ukrywałam: kocham drożdże, knedle, chleb, pierogi i kluski śląskie. Kocham czekoladę, żeby nie napisać ogólnie "słodycze", bo ta czekolada to jednak jest taka NAJ. Silnej woli najczęściej starczało mi na dwa dni... I choć zawsze(...)OBIAD (ok. godz. 17.00) Dzięki temu, że jem konkretny posiłek w pracy, do domu wracam syta i nie zaczynam od podjadania. Zaczynam po prostu przygotowywać obiad. I tutaj różnie: mięso (w tym też panierowane), spaghetti, zapiekanki z dodatkiem warzyw, naleśniki (ja wtedy jem ze szpinakiem, reszta rodziny najczęściej na słodko). KOLACJA (19.00 - 19.30) Kolacja to taka zapchaj dziura
bistro mama