pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:331/458)

Leniwe 127

pracowitym tygodniu nadchodzi leniwy weekend (no, może nie dla wszystkich), więc proponuje dziś klasyczne pierogi leniwe. Po tradycyjne przepisy zawsze sięgam do kultowej książki kucharskiej "Kuchnia Polska" (Wyd. PWE), która nigdy nie zawodzi, ... a te leniwe, są zawsze wychodzą mięciutkie i pyszniutkie :) Proponuję podawać z jogurtem naturalnym i cukrem. W ogóle uwielbiam wszelkiego rodzaju kluski, kopytka pyzy

Delicious Titbits
Zupa-krem z brokuła 205

Ulubiona zupka (zaraz po maminym czerwonym barszczu z pierogami na Wigilię). Odżywcza, zawiera dużo witamin dzięki gotowaniu brokuła na parze. Składniki: brokuł (500g) 2 duże ząbki czosnku/ 3 średnie 1 średnia cebula 2 kostki rosołowe  2-3 łyżki śmietany 18% kilka kropli oliwy z oliwek Extra virgin sól, pieprz Brokuł dzielimy na różyczki, odcinamy nadmiar łodygi i liście

Pudełko rozmaitości
Pierekaczewnik 253

To słynne tatarskie danie zdecydowanie łatwiej zjeść niż przyrządzić. Przepis zdobyłam od cioci męża, która mieszka w Bohonikach i dość często piecze pierekaczewnik. Porównałam przepis z

CoolinarniePL
Pieróg z kurczakiem i grzybami 133

Składniki:   200 g + 1 łyżka mąki, masło 125g + 50 g masła, 125 g białego sera,(kanapkowego), 150 g sera żółtego, 1 łyżka wody, 400 g

kulinarnajamka.blogspot.com
Najlepsze uszka wigilijne. 94

  Witajcie Kochani. Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie. Najpiękniejsze w swoich barwach, nastroju święta. Pamiętam jeszcze zasypany śniegiem świat. Trzask śniegu pod butami, kiedy szło

Co w garnkach piszczy
Pierogi z kapustą i grzybami 124

Składniki: (na ok. 50 sztuk) Ciasto: Mąka pszenna 500 g Olej 3 łyżki Woda gorąca 1 i 1/4 szklanki Sól łyżeczka Farsz: Kapusta kiszona 800 g

Kulinarne przygody
Kopytka dyniowe 82

Dynia to królowa jesieni. Warto dobrze wykorzystać sezon – nie tylko robiąc z niej różnego rodzaju dekoracje, ale też zamieniając ją w wyjątkowo smaczne potrawy. Co

okolicepalnika.pl
Filet z indyka w sosie grzybowym 135

Dziś przepis na pyszne mięso indycze duszone z grzybami.  Całość podałam z kopytkami i surówką z kapusty z burakami . Spróbujcie tego połączenie koniecznie. Składniki: 500

magiczna kuchnia Kasi
Kopytka dyniowe 84

Dynia to królowa jesieni. Warto dobrze wykorzystać sezon – nie tylko robiąc z niej różnego rodzaju dekoracje, ale też zamieniając ją w wyjątkowo smaczne potrawy. Co

okolicepalnika.pl
Jak wykorzystać ziemniaczane puree? 132

Bardzo często przyrządzam na obiad ziemniaczane puree. Jak wykorzystać resztki ziemniaczanego puree? Polecam gnocchi z masłem szałwiowym. Bardzo lubię gnocchi z resztek ziemniaczanego puree. Są takie

codojedzenia
Pierogi leniwe z zakwasem 100

Kolejny pomysł na wykorzystanie części zakwasu żytniego. Kluski są bardziej wyraziste w smaku. Smakują wybornie z dodatkiem samego masła i soli. Podane ze smażonymi na maśle

Kucharzyca
Racuchy drożdżowe z jabłkami 122

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? 143

Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? To pytanie, które powinniśmy sobie zadawać zdecydowanie częściej. Niestety tego nie robimy. Badania pokazują, że chleb jest najczęściej wyrzucanym przez nas produktem

365 dni dookoła kuchni
zielone kopytka ze szpinakiem 75

[Głosów:  3    Average:  5 /5] składniki: 500 g ziemniaków, ugotowanych w osolonej wodzie 100 g szpinaku świeżego 1 jajko 1 -2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania