Bardzo często przyrządzam na obiad ziemniaczane puree. Jak wykorzystać resztki ziemniaczanego puree? Polecam gnocchi z masłem szałwiowym. Bardzo lubię gnocchi z resztek ziemniaczanego puree. Są takie
codojedzeniaKolejny pomysł na wykorzystanie części zakwasu żytniego. Kluski są bardziej wyraziste w smaku. Smakują wybornie z dodatkiem samego masła i soli. Podane ze smażonymi na maśle
KucharzycaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiJak wykorzystać czerstwe pieczywo? To pytanie, które powinniśmy sobie zadawać zdecydowanie częściej. Niestety tego nie robimy. Badania pokazują, że chleb jest najczęściej wyrzucanym przez nas produktem
365 dni dookoła kuchni[Głosów: 3 Average: 5 /5] składniki: 500 g ziemniaków, ugotowanych w osolonej wodzie 100 g szpinaku świeżego 1 jajko 1 -2 łyżki
Domowy Smak JedzeniaKuchnia to pomieszczenie, które powinno cechować się przede wszystkim wysoką funkcjonalnością. Co powinno się więc znaleźć w każdej kuchni, aby była ona praktyczna? Odpowiedź znajdziesz w
Moja smaczna kuchniaSkładniki: ( porcja na 50 sztuk) Ciasto: Mąka pszenna 500 g Woda ciepła ok. 3/4 szklanki Żółtko Sól szczypta Nadzienie: Jagody 300 g Cukier 2
Kulinarne przygodyScroll down for recipe in English. Uwielbiam pieczarki i grzyby więc wpadłam ostatnio na pomysł, aby połączyć to ze sobą. Tak powstał farsz do pierożków ravioli
Delicious PlaceSkładniki: kopytka: ziemniaki ugotowane ciepłe 1 kg, mąka tortowa - ile potrzeba w miejsce po wyjęciu części ziemniaków + mąka ziemniaczana 1 łyżka, jajka 1 sztuka "XL", sól
W Mojej Kuchni LubięSprawdzony i prosty przepis na kluseczki gnocchi, które przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Charakterystyczne w wyglądzie gnocchi smakują z sosami na ciepło, np
Zasmakuj KuchniCo mi ostanio zostało z obiadu? Ziemniaki i dynia, więc dzisaj ugotowałam gnocchi dyniowo ziemniaczane. Uwielbiam odgrzewane i zrumienione gnocchi. Gdyby nie zawierały aż tyle węglowodanów
codojedzeniaWiosenne, zdrowe naleśniki z pokrzywami. Tak tak dobrze słyszycie. Pokrzywa najlepsza jest młoda, majowa, a że w kwietniu już też można ją spotkać to trzeba korzystać
wesoła kuchniaOdczaruj kopytka ziemniaczane za sprawą szpinaku. Sam szpinak smaku nie nadaje, zaś pięknego koloru, jak również wartości odżywczych, bo o ile ziemniak ma ich niewiele, tak
Kraina Miodem PłynącaWiosną poszukujemy świeżości, koloru i lekkości na talerzu. W ten schemat idealnie wpisuje się czosnek niedźwiedzi - pierwsza wiosenna nowalijka, która pojawia się na przełomie
Wędrówki po kuchniEmpanadas to pierożki pochodzące z Meksyku i Ameryki południowej. Występują w różnych odmianach, zależnie od kraju i regionu (najwięcej […] Artykuł Empanadas z kurczakiem i oliwkami
PanGotuje