pierogi przepis ciasto - 4785 przepisów (strona:44/319)

PIEROGI Z WĘDZONĄ MAKRELĄ. 180

śnieg mąką. Już niebawem taka biel zapanuje dookoła. Kolejna wydarta kartka z kalendarza, kolejne uciekające godziny, zbliżające nas do starości. A ona, myśląc tak o swym przemijaniu, ugniata ciasto na pierogi. Pierogi poniższe przeszły test. Smaku i jakości. "Dziwne, ale smaczne". Nic dziwnego, że dziwne - w końcu rzadko kiedy spotyka się pierogi z wędzoną makrelą(...)czasie mogłaby robić tyle innych rzeczy! A zamiast tego, woli lepić pierogi z przyjaciółmi. Tyle w tym frajdy... Zdecydowanie woli tak spędzać czas. PIEROGI Z WĘDZONĄ MAKRELĄ. /własny;/ ciasto: 500g mąki 1 jajko gorąca woda 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju farsz: 500g wędzonej makreli 6-8 niewielkich ogórków kiszonych pieprz świeżo mielony 300g kremowego serka (smak

W kuchni Karmel-itki
PIEROGI Z JAGODAMI 112

razu pomyślałam, że mam na nie wielką ochotę. i już ich nie ma...zostały tylko zdjęcia ;-) CIASTO: 0,5 kg. mąki pszennej łyżka masła gorąca woda około 1 szklanki szczypta soli Przepis,wykonanie i zdjęcia na ciasto znajdziecie w linku do pierogów ruskich.  Ciasto zagniotłam, rozwałkowałam i wycinałam (szklanką) kółeczka. Jagody przebrałam, umyłam, osuszyłam, i posłodziłam

potrawyregionalne
Pierogi z kapustą i grzybami 213

kapusty 15g suszonych leśnych grzybów 1 mała cebula (100g) 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu świeżo mielonego 1/2 łyżeczki mielonego kminku 2-3 łyżki oleju rzepakowego ciasto na pierogi wg naszego przepisu Instrukcje Suszone grzyby namaczamy na pół godziny w kubku ciepłej wody, przy okazji je płucząc. Wodę pozostawiamy do użycia później, a namokłe grzyby kroimy(...)mieszając, w razie potrzeby dodając wody (na koniec należy jednak odparować jej nadmiar). Gotowy farsz pozostawiamy na co najmniej kilka godzin, w razie potrzeby w lodówce. Pierogi lepimy w sposób i z ciasta wg naszego przepisu . Uformowane wrzucamy (najlepiej partiami po ok. 10 sztuk) do dużej ilości (3-4l) dobrze osolonego wrzątku i gotujemy przez ok. 5 minut

Kulinarna Pokusa
Pierogi pieczone z farszem z kapusty i grzybów 109

rozczynem drożdżowym, jajkami i solą dodaj wyrośnięty rozczyn wyrabiaj ciasto do momentu, aż przestanie się przyklejać do dłoni (w razie konieczności dodaj więcej mąki) - możesz do tego celu użyć robota kuchennego gotowe ciasto odstaw w ciepłe miejsce i nakryj z wierzchu ściereczką pozostaw ciasto pod przykryciem do momentu, aż wyrośnie Pierogi Składniki cały farsz(...)przepisu Farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybów wyrośnięte ciasto 1 jajko, rozmąć w miseczce Przygotowanie stolnicę podsyp mąką, wyłóż wyrośnięte ciasto jeśli posiadasz wałkowarkę, użyj jej do rozwałkowywania ciasta do max. grubości 5 jeśli nie masz wałkowarki, podziel ciasto na 2 części, każdą rozwałkuj bardzo cienko w rozwałkowanym cieście wykrawaj kółka szklanką na wykrojone kółka nakładaj gotowy farsz brzeg

Szybko Szybkowar
PIEROGI ZE SZPINAKIEM 132

Dzień trzeci mojego pierogowego szaleństwa. Jak zrobić ciasto na pierogi zapewne już doskonale wiecie, dlatego szybko przechodzę do kolejnej propozycji farszu. Myślę, że ta propozycja przekona nawet tych, co twierdzą, iż nie lubią szpinaku. Dzień(...)masy ziemniaczano-serowej i wszystko razem dokładnie wymieszać jeszcze raz doprawiając solą i pieprzem aby farsz nie był mdły. Tak przygotowany farsz wykładać na wykrojone z ciasta krążki i lepić pierogi. Gotować w lekko osolonej, wrzącej wodzie do momentu, aż wszystkie pierogi wypłyną na wierzch. Można je podawać z odrobina naturalnego jogurtu lub z podsmażoną cebulką

Kuchnia w opałach
Pierogi z kaszą gryczaną i szpinakiem 207

Składniki: Na 23 pierogi Farsz: 140g szpinaku ( ja miałam świeży), 50g bekonu, 1 woreczek kaszy gryczanej (100g), 1/2 cebuli, kilka suszonych pomidorów z zalewy, sól, pieprz, smalec. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej), 1 jajko, 1 łyżka oleju, niepełna szklanka gorącej wody, szczypta soli. Ponadto: 1/2 cebuli, 75g bekonu, smalec, sól i ciut oleju do gotującej się wody(...)robisz pierogi z grubym ciastem zrób z większej ilości mąki) Wszystkie składniki razem połączyć i zagnieść ciasto - należy uważać by się nie oparzyć wodą (najlepiej na początku składniki łączyć łyżką). Ciasto cieńko rozwałkować, podsypując delikatnie spód mąką by się nie przykleiło do stolnicy. Szklanką wykrawać krążki.  Nakładać farsz i dobrze zlepiać pierogi. Zagotować wodę, osolić i dodać

W kuchni u Moniki
Ciasto na łazanki 184

traktujemy jak deser. Do tej pory kluski robiliśmy z przepisu na ciasto pierogowe, przy okazji przygotowywania pierogów z kapustą i grzybami. Mąka, woda i trochę soli. Część ciasta szła na pierogi, a część (znacznie mniejsza) na kluski z makiem. Ciasto rozwałkowywało się cieniutko i kroiło na małe kwadraciki. Po ugotowaniu mieszało ze słodką, bakaliową masą makową. Przeglądając stare

Posadzone i zjedzone
Pierogi z serem i jagodami 137

proponuję Wam pierogi z serem i jagodami. Część z nich wylądowała w naszych brzuchach, druga - została zamrożona, na zimowe wieczory ;) 'pierogi z serem i jagodami' Składniki: - ciasto na pierogi zrobione wg tego przepisu (połowa porcji) - 250g białego sera półtłustego - 2 szklanki świeżych jagód - cukier waniliowy - cukier drobny - sól Jagody dokładnie umyć i wysuszyć. Ser rozgnieść dokładnie(...)cukrem i cukrem waniliowym. Połączyć z jagodami. Ciasto rozwałkować i wycinać krążki (wycinałam krążki kieliszkiem od wina, dzięki czemu uzyskałam pierożki na jeden kęs ;)). Pierogi nadziać i wrzucać na gotujący i osolony wrzątek. Od wypłynięcia gotować ok 2 minut. Podawać z jogurtem naturalnym lub śmietanką. Smacznego

CookYourself
Puszyste ciasto z rabarbarem 218

Puszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kanapka z awokado i jajkiem 185

Kanapka z awokado i jajkiem to kolejna propozycja na szybkie, zdrowe i bardzo dietetyczne śniadanie. Przepis jest bardzo szybko, a posiłek smaczny z całą masą zdrowych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa beza Pavlova 192

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Samosa 92

sobą łączyć. Kiedy składniki pomału schodzą się w całość małymi strużkami dodawać letnią wodę. Dodać tyle wody aby ciasto miało miękką konsystencję coś w rodzaju tej jaką ma ciasto na pierogi. Bardzo dokładnie wyrobić ciasto po czym odstawić na 30 minut. Kiedy ciasto skończy już leżakować, podzielić je na małe kulki o średnicy trzech centymetrów każda. Kulki rozwałkowywać bardzo

mecooks
Jajko sadzone 199

Jajko sadzone to szybka i bardzo pożywna propozycja na śniadanie. Jajko w swoim składzie ma dużo białka są budulcem mięśni ale również są źródłem minerałów i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetta z mozzarellą 232

Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!