pierogi przepis ciasto - 4785 przepisów (strona:42/319)

Pierogi ruskie 102

przygotowanie ich w większej ilości i zamrożenie ich. Dzięki temu w każdej chwili będziemy mogli przygotować błyskawiczny obiad. Pierogi ruskie (około 80 sztuk) Składniki: podwójna porcja ciasta na pierogi z TEGO PRZEPISU Farsz: 500 g tłustego lub półtłustego sera białego 500 g ziemniaków łyżka suszonego majeranku 2 ząbki czosnku pieprz sól Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie(...)soli. Farsz dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na czas wyrabiania ciasta. Ciasto przygotowujemy dokładnie według tego przepisu. Szklanką wycinamy kółka z ciasta i nakładamy po łyżce farszu (mniej więcej, tyle ile się zmieści). Boki ciasta dokładnie sklejamy. Gotujemy w dużej ilości osolonej wody, najlepiej partiami (16-18 pierogów). Wrzucamy je na wrzącą wodę i gotujemy około 2 minut

PatiGotuje
Wigilijne pierogi z makiem 230

obeschną i wystygną i wtedy zapakować do torebek. Polecam masę makową zrobioną z tego przepisu Drukuj Wigilijne pierogi z makiem window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Masa makowa Ciasto na pierogi 350 g mąki(...)szklanka gorącej wody 2 łyżeczki masła 1 jajko szczypta soli Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Ciasto wałkujemy, wykrawamy krążki i na każdy krążek nakładamy nadzienie. Sklejamy, wrzucamy na wrzątek. Gotujemy ok 2 min od wypłynięcia. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/wigilijne-pierogi-z-makiem/ MieszamWGarnku Artykuł Wigilijne pierogi z makiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery

Mieszam w Garnku
FRANCUSKIE PIEROGI Z KASZĄ I SEREM 154

Coś dla miłośników, którzy lubią pierogi, ale nie mają chęci, albo czasu na przygotowanie zwykłego ciasta na pierogi. Tutaj wystarczy przygotować farsz i kupić ciasto francuskie. Dodatkowo wybrałam biały ser i kaszę gryczaną, gdyż to dla wielu osób zestawienie mało spotykane. Mam wrażenie, że ten farsz jest mało znany, uwarunkowane jest to zapewne kwestią regionu, z którego pochodzimy(...)ostudzonej kaszy i cebuli dodać twaróg, mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem., ponownie mieszamy.  Z ciasta francuskiego za pomocą szklanki wycinamy koła, na środku układamy około 1 łyżeczki farszu, a następnie sklejamy boki. Pierogi ułożyć na papierze do pieczenia na stojąco i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Pierogi ruskie z pesto rosso 163

miesa - zarumieniona na zloto drobno posiekana cebulka -sol -pieprz oraz - pesto rosso     Z podanych skladnikow "wyrabiamy" farsz, przykrywamy sciereczka, wkladamy do lodowki Nastepnie bedziemy robic ciasto na pierogi - u mnie bedzie tak -maka tortowa ( badz maka typu 00 ) - maka z pszenicy durum - 1 jajko -wrzatek -olej badz oliwa z oliwek -sol Obydwie maki oraz olej(...)lyzka badz obydwoma lyzkami. Kiedy ciasto bedzie juz scalone wykaldamy na stolnice i wyrabiamy rekoma gladka i lsniaca kule. Dzielimy ciasto na porcje , odkrawamy tyle ile nam jest potrzebne a reszte ciasta przykrywamy sciereczka aby nie wyschlo . Wykrawamy kolka (podsypujemy stolnice maka by nam sie kolka nie przykleily )  ...nakladamy farsz i lepimy pierogi... W miedzyczasie gotujemy wode

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi z ricottą i czekoladą w zielonym cieście Matcha 104

ciasto chwilę odpoczywało. W czasie lepienia już wstawiłam wodę do gotowania, żeby było szybciej (zawsze tak robię), więc pierwsza partia ugotowała się jeszcze zanim ulepiłam ostatniego pieroga.  Składniki: Ciasto: 2,5 szkl. mąki tortowej 200 ml gorącej wody 1 czubata łyżka proszku herbaty Matcha Nadzienie: 250 g serka ricotta 1 płaska łyżka cukru czekolada (dałam z nadzieniem truskawkowym(...)się nie poparzyć!) na gładkie i elastyczne ciasto. Może być potrzeba dostosowania ilości mąki - dużo zależy od tego, jaki tym wybierzemy (nawet tortowa ma różne grubości zmielenia). Ciasto owijamy folią lub przykrywamy ściereczką, by nie wyschło i odkładamy na kilka minut. Nadzienie: Serek przekładamy do miski, mieszamy z cukrem. Wykonanie: Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki (ja użyłam średniej wielkości filiżanki

Kolorowy Przepisownik
Pierogi z kapustą i grzybami 444

też nieco zmiękłam, kiedy poczęstowano mnie słusznej wielkości pierogami mojej teściowej. Są nie tylko duże, ale także bardzo smaczne - z cienkiego ciasta, bogato nadziane farszem. W mojej rodzinie proporcje są nieco inne, bo ciasto na pierogi jest uwielbiane podobnie jak farsz. Dlatego mama nie bawi się specjalnie z wałkowaniem cienkiego placka -  grube ciasto ma wśród nas swoich(...)farsz do wystygnięcia. 7. Ciasto: na stolnicy usypujemy kopczyk z mąki wymieszanej z solą. W środku tworzymy zagłębienie do którego wlewamy roztrzepane jajko, masło oraz porcjami gorącą wodę. Zagniatamy ciasto zagarniając kopczyk do środka i dolewając systematycznie wodę, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. 8. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy, aby odpoczęło. 9. Ciasto wałkujemy, wycinamy kółeczka

Kulinarne Inspiracje
Sambusak z serami, pierożki 129

Jest to moja propozycja na Walentynkową kolację. Zapach w domu cudny, smak super. Można je zrobić tylko z serami, jak ktoś woli Zaczynamy od ciasta

Kuchnia Pokoleń
Mleko i ser z łubinu oraz niezwykłe pierogi 158

cebulę. Do serka dodajemy przeciśnięte przez praskę ugotowane ziemniaki, przestygnięty boczek cebulę, jajko oraz pokrojony drobniutko czosnek. Przyprawiamy przyprawami dokładnie łącząc składniki farszu odstawiamy. Z podanych składników wyrobić ciasto na pierogi. Na stolnicy rozwałkowujemy placek ciasta, szklanką wykrawamy krążki, nakładamy łyżeczką farsz z serka łubinowego, sklejamy pierogi. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie wykładamy na talerz łyżką cedzakową

kgwjanczewo
Pierogi ruskie 151

pomocy. W moim domu rodzinnym pierogi lepiło się w kuchni w kilka osób. Ja nakładałam farsz i sklejałam pierogi, mama wałkowała ciasto i wykrawała krążki ciasta. Tata przekładał i wrzucał do garnka gotowe pierogi. I to do niego należało liczenie pierogów. Tym razem pierogi lepił mój mąż. Nie są może takie jak z żurnala(...)solimy. Nożem rozprowadzamy wodę po mące. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kubkiem krążki. Farsz nakładamy na każdy krążek ciasta i zlepiamy. Wrzucamy na wrzątek gotujemy ok. 2 min od wypłynięcia. Podajemy ze skwarkami lub z cebulką podsmażoną na maśle. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pierogi-ruskie/ BosowKuchni Artykuł Pierogi ruskie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy

Mieszam w Garnku
Pierogi z ciecierzycą i pieczarkami z salsą z rukoli i posypką z parmezanu. 149

Dziś szybko, w wielkim biegu z awarią samochodu w tle. Pierogi z ciecierzycą i salsą z rukoli. Ciasto na pierogi jedną ręką robione, a w tym samym czasie drugą farsz. No prawie. Czego(...)potrzeba? Ciasto: -dwa kubki mąki TYP550 -3/4 kubka ciepłej wody, temperatura ok. 42 stopni -łyżka oliwy -mała szczypta soli -jajko Wszystkie składniki zagniatamy razem i wyrabiamy około 15 minut. Ciasto powinno być bardzo elastyczne, w zasadzie do jego rozciągania wałek nie powinien być potrzebny. Gdy ciasto będzie cieniutkie, wykrawamy szklanką koła i każde nadziewamy naszym farszem. Lepimy pierogi

BaRepas
Kalendarz przygotowań Świątecznych 652

uparcie powtarzała, że to nie pierogi ruskie, a€ polskie. I rzeczywiście, w Rosji danie to tak jest właśnie nazywane.   Przygotowane ciasto na pierogi dzielić będziemy na 3 części (po jednej części na  pierogi ruskie , z kapustą i na uszka ). Ugotowane pierogi możemy przelać warstwą(...)części mojej rodziny. Każdego roku przed wigilią ciągnęliśmy losy, by wytypować „ochotnika”, który spędzi niezapomniane chwilę na rozwałkowywaniu ciasta. Do dziś, zresztą uważam, że stanowiska do wyrobu pierogów w gastronomii zajmowane są przez kobiety, głównie dlatego, że są one znacznie bardziej cierpliwe niż mężczyźni i lepiej znoszą

kuron.com.pl
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 152

łyżeczce * ziarna kozieradki, sproszkowana chili – po 0,5 łyżeczki * pomidory w puszce – 1 op * mleko kokosowe – 125 g * sok z limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi(...)zrobi się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić! SOS: Na dużej patelni rozgrzewamy ghee, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 124

łyżeczce * ziarna kozieradki, sproszkowana chili – po 0,5 łyżeczki * pomidory w puszce – 1 op * mleko kokosowe – 125 g * sok z limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi(...)zrobi się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić! SOS: Na dużej patelni rozgrzewamy ghee, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 131

łyżeczce * ziarna kozieradki, sproszkowana chili – po 0,5 łyżeczki * pomidory w puszce – 1 op * mleko kokosowe – 125 g * sok z limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi(...)zrobi się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić! SOS: Na dużej patelni rozgrzewamy ghee, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 150

łyżeczce * ziarna kozieradki, sproszkowana chili – po 0,5 łyżeczki * pomidory w puszce – 1 op * mleko kokosowe – 125 g * sok z limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi(...)zrobi się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy kremowy serem, curry oraz posiekaną kolendrę – mieszamy, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. PIEROGI / SAKIEWKI: Na wycięte krążki ciasta układamy porcję farszu, a następnie zawijamy do góry tworząc „sakiewki” – pamiętajmy, by dokładnie zlepić! SOS: Na dużej patelni rozgrzewamy ghee, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania