pierogi le - 2000 przepisów (strona:64/134)

Ser suszony domowy. Suszony twaróg. 316

można go też podsmażyć na maśle, dzięki czemu staje się miękki. Ser suszony można jeść na kanapkach, dodać do klusek, do sałatek, można go dodawać do farszu na ruskie pierogi, czy posypać nim grzankę. Polecam też przepisy na inne sery: – domowy ser żółty Sery smażone: Z kminkiem lub suszonymi pomidorami sery topione: Serek topiony (domowy) Twarogi: twaróg

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Letnia zupa czereśniowa z makaronem #lubelloveinspiracje #lubella #fetowanielata 108

robię i nie zawaham się zaprzestać. Wakacyjne wyjazdy do babci zawsze sprawiały nam wiele radości gdy w środku zimy otwieraliśmy słoiczek pysznej konfitury czy pojemniczek zamrożonych truskawek na pierogi.  Dzisiaj zapraszam na zupę z czereśni, słodka, pyszna, owocowa z dodatkiem makaronu. Smakosze mogą również pozwolić sobie na kleksa śmietanki czy jogurtu. Składniki: 0,5 kg czereśni 1 cytryna

Życie zaczyna się w kuchni
Kruche ciasteczka z borówkami 136

szklanki wody Dodatkowo: - 50 dag borówek - 2 jaja do smarowania 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i odłożyć na kilka godzin do lodówki. Następnie wałkować jak ciasto na pierogi, wycinać kółka,  spody zostają całe, a wierzch . Nakładamy borówki, sklejamy, a na wierzch wycinamy wzorek aby mogły odparować podczas pieczenia. Następnie smarujemy roztrzepany jajem i posypujemy cukrem. 2. Piekarnik

Apetyczna babeczka
Indyjskie "cygara" serowe. 457

farszem można sobie śmiało poeksperymentować - byleby był odpowiednio i smakowicie ciągnący. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 1 łyżka oleju 2 szczypty soli woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji (jak na pierogi) Nadzienie: 75 g twarożku 75 g tartej mozzarelli  1/2 czerwonej cebuli 1 cm kawałek imbiru 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki garam masali 1 mały

zadanie-gotowanie
Francuskie faworki 167

się dużo większym „wzięciem”. Gorąco polecam i życzę smacznego. Jeśli szukacie tradycyjnego przepisu na faworki/chrusty smażone – polecam poniższe przepisy: Chrusty na winie Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Na na blogu znajdziecie bardzo wiele propozycji z wykorzystaniem ciasta francuskiego, nie tylko w wersji na słodko: Makowe ciastka francuskie Chałwowe bułeczki francuskie Kokosowe bułeczki francuskie z chia Bułeczki

mojewypiekiinietylko
Krokiety z podrobami 183

wcale nie są takie złe – powiedziałabym, że są nawet smaczne trzeba je tylko dokładnie oczyścić i obgotować. Na moim stole pojawiają się dość rzadko zazwyczaj w postaci pierogów tym razem jednak zrobiłam krokiety. Krokiety z podrobami Farsz ugotowane podroby wieprzowe ( u mnie płucka, cynaderka, serce ) cebula sól, pieprz olej naleśniki Panierka jajko bułka tarta Ugotowane podroby zmielić

Pieguskowa Kuchnia
Kurki smażone z cebulą i chili 195

czosnkiem w sosie śmietanowym, - podduszone w sosie i podane jako dodatek do mięs, - pieczone w tartach, babeczkach, zapiekankach, na tostach, - kurki jako farsz do krokietów, naleśników, pierogów, - jako główny składnik zup i sosów, - kurki marynowane, - jako farsz do pieczonych warzyw, np. faszerowane kurkami pomidory, papryki, kabaczki czy bakłażany, - risotto z kurkami, - zamknięte z mięsem w placku calzone

Zasmakuj Kuchni
Ekspresowe rogaliki 192

marmolada lub owoce     Do śmietany wkruszyć drożdże, wsypać cukru i wymieszać na jednolitą masę. Mąkę przesiać,dodać śmietanę z drożdżami i masło. Zagnieść jednolite ciasto jak na pierogi. Ciasto podzielić na 3 części i wałkować na wielkość talerza [ u mnie część zrobiona przy pomocy rogalomanii] lekko podsypując mąką. Koło pokroić na 8 części,położyć nadzienie i zwijać

Moje domowe kucharzenie
Jagodzianki z kruszonką, czyli jak naturalnie pomalować usta niemowlakowi. 199

szybko nie znika. No może czereśnie. Ale na pewno nic tak nie farbuje ust. Chodzimy potem tacy fioletowi, upiększeni zgodnie z trendem wiosna-lato. Jak jagody, to pierogi. Jak jagody to owsianka z jagodami. Jak jagody to JAGODZIANKI. Zadam pytanie retoryczne. Lubicie jagodzianki? 99% z Was odpowie pozytywnie. 1 % to Ci, którzy spróbowali jedynie tych sklepowych z dżemem zamiast

Krupeczki
Bułki z kiełbaską... 162

dzieło", szykujemy parówki, ser żółty...  można również dodać cebulkę, czosnek, paprykę, czy jakieś inne dodatki. -- Ciasto dzielimy, wałkujemy na 0,5 cm grubość i wycinamy kółka jak na pierogi. Do tak przygotowanych "kółek" wkładamy kiełbasę i ser, potem zawijamy i już. Smarujemy żółtkiem, posypujemy makiem i nacinamy, tak przygotowane możemy upiec. Wkładamy do piekarnika

chleba naszego
Jagodzianki. 131

uformować wałki. Każdy wałek podzielić na kilka części. Zależy jakiej wielkości chcecie bułeczki. Ja zrobiłam 11 bułeczek. Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć i ułożyć na nim łyżkę jagód, zlepić jak pieroga i uformować bułeczkę. Gotowe bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować białkiem. Zostawić na 15 -20 minut do napuszenia. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki
Masło orzechowe z kokosem/chili/proteinowe - Nutura 134

Kostka orzechowo-batatowa z masłem orzechowym Nutura ( przepis ) Placuszki kokosowe z masłem orzechowo-kokosowym Nutura ( przepis ) Batoniki czekoladowo-fasolowe z masłem orzechowym z chili Nutura (przepis wkrótce)  Bezglutenowe pierogi z nadzieniem z masłem orzechowym z chili Nutura ( przepis ) Kokosowe i z chili Ocena: 6 pand Proteinowe Ocena: 4,5 pandy

Candy Pandas
Letni obiad wegetariański V, Toruń & Malbork 185

wokół kto czytał Przekrój , to pewnie rozpoznaje pomnik piernikarki zawody strażackie toruński smok krzywa wieża restauracja wegetariańska Ciasna na Podmurnej 17, bardzo smacznie kofta twarogowo-jaglana z sosem pomidorowym pierogi soczewicowe z chutneyem z modrej kapusty Zamek w Malborku o 5.20 :) (w drodze powrotnej)     Vegetarian summer dinner V In the photo: mash potatoes with favourite milk, lettuce

Qlinarnie i Qlinarnie
Pieczone pierożki krucho-drożdżowe z malinami 173

stolnicy. Szklanką wykrawać kółka (u mnie o średnicy 6,5 cm). Na każde nałożyć odrobinę malin (jeśli macie duże malinki, to wystarczy jedna na jednego pierożka) i zlepić jak pieroga robiąc widelcem charakterystyczne wzorki, by dodatkowo docisnąć ciasto. Ciasteczka umieszczać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wysmarować je jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka oraz posypać cukrem trzcinowym. Piec

Nastoletnie Wypiekanie
PRZEPISY NA OBIAD DLA CAŁEJ RODZINY NA PONAD DWA TYGODNIE! 160

MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU!  KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD W 15 MINUT, MAKARON ZE SZPINAKIEM, ORZESZKAMI I PARMEZANEM.  PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! GRECKA TARTA DIONIZOSA! NADZIEWANE CUKINIE W STYLU WŁOSKIM! WERSJA FIT! PIECZONE POMIDORY MALINOWE Z MIGDAŁOWYM PESTO

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania