pierogi le - 2000 przepisów (strona:70/134)

Ziemniaki faszerowane słonecznikiem 205

polecam. W jesiennym numerze znajdziecie też mój artykuł "Jestem bezglutenową quasi-weganką", w którym opisuję moją historię fascynacji zdrowym odżywianiem.  Ziemniaki faszerowane słonecznikiem to inna wersja wegańskich ruskich pierogów - to samo nadzienie w takiej formie też świetnie smakuje.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Smakuje zdrowo
Hasło tygodnia - "nadziewane". 131

Zastanawiałam się, czy temat "nadziewane" nie zawęzić do konkretnej grupy produktów. Odstąpiłam jednak od tego pomysłu, zostawiając nam spore pole do kuchennych działań. Zaserwować możemy przecież wszelkiego rodzaju pierogi, knedle, pyzy. Albo naszą uwagę poświęcić faszerowanym warzywom, chociażby papryce, która pod tym względem jest produktem idealnym. Wybierając jarzyny o neutralnym smaku powinniśmy zdecydować się na wyrazisty, esencjonalny farsz

zadanie-gotowanie
Ulubieńcy lipca i sierpnia 118

można tam znaleźć tak mi zasmakował, że zużyłam kilka opakowań w ciągu miesiąca. Jego smak kojarzy mi się z sosem do nuggetsów z McDonalda. Jem go na kanapkach, z pierogami czy wege kotletami.   W lipcu często zbierałam jagody, dlatego nie może ich zabraknąć w tym zestawieniu. Jadłam je z owsianką, dodawałam do koktajli i zrobiłam dużo przetworów

wegujemy
KOPYTKA W SOSIE PIECZARKOWYM SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 111

pierogach to kolejna potrawa zapamiętana z dzieciństwa.Kopytka z sosem pieczarkowym było hitem w domu.Moje rodzeństwo starsze nie miało tej frajdy ,to danie mama robiła jak ja już byłam na świecie.Uważam , że ten sos mimo kalorii,bo wtedy wszystko miało kalorie,był najwspanialszą ucztą mojego małego podniebienia.Spróbujcie , a się przekonacie czy nie mam racji :). Ok.0.5 kg.pieczarek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Czekoladowa tapioka z truskawkami 152

Pacanowa : Europejskie Muzeum Bajek Kurozwęki: Pałac - w nim można zwiedzić lochy i sam pałac. Bizony amerykańskie - można się wybrać na safari miedzy bizonami, zjeść steka z bizona, pizzę, pierogi (polecam dla mnie rewelacja :), kupić kabanosy z bizona, kiełbaskę, smalec z dodatkiem mięsa z bizona. Na miejscu znajdziemy też labirynt z kukurydzy, mini zoo, plac zabaw dla dzieci i możemy

kruche babeczki
Cannelloni Carbonara z kurkami w boczku 111

ViolaPassion Kolejna wspaniała  odsłona kurek. Nigdy wcześniej nie wyobrażałam sobie połączenia grzybów z makaronem. Zazwyczaj lądowały w sosie ,zupie ,pierogach śmietanie czy w occie. Dzięki konkursowi przełamałam swój stereotyp,i dziś wiem że cały czas trzeba łamać swoje przepisy po to by je ulepszać. Składniki: 350 g kurek 1/2 cebuli pokrojonej drobno w kostkę 2 ząbki czosnku przekrojony

Viola cooks with passion
Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III 178

Nazarczuk. Można tam, między innymi, zjeść dania regionalne.  Kiszkę ziemniaczaną, babkę ziemniaczaną,  zaguby (w cieście pierogowym farsz z surowych, tartych ziemniaków, podsmażonych z boczkiem i cebulką),  pierogi. Są to proste dania, których głównym składnikiem są ziemniaki. Brakuje może trochę warzyw, ale raz na jakiś czas warto wpaść i rozkoszować się, zapominając o kaloriach, tymi smakołykami

królestwo garów
Naleśniki z ruskim farszem 128

taka szybsza wersja pierogów:). Obiad za przysłowiowy grosik, który zasmakuje każdemu. Można pominąć boczek i jedynie posypać nim gotowe naleśniki wypełnione farszem, lecz ja zdecydowanie polecam moją wersję:). Naleśniki:  3 szklanki mąki 5 jajek L 2 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka soli Farsz: 500g ziemniaków 500g twarogu półtłustego 200g boczku 3 cebule

Szefowa kuchni
Jak przygotować szpinak 166

patelni pod przykryciem. Sposobów na przyrządzenie duszonego szpinaku jest wiele. Najczęściej przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Koktajl jagodowo - śliwkowy 120

wczorajszym lepieniu pierogów zostało mi nieco jagód, które wykorzystałam dzisiaj, na śniadanie. Zmiksowałam przepyszny, jak zawsze, koktajl z sierpniowych owoców, a dokładnie ze śliwek i jagód właśnie, z dodatkiem chia i kokosu, który, jak się okazało, doskonale pasuje i świetnie smakuje w takim połączeniu. Pogoda coraz mniej przypomina lato, sięgam więc po naturalne "poprawiacze" nastroju. Zachęcam i Ciebie, już

Moja smaczna kuchnia
Zupa kurkowa z ziemniakami 147

zupa grzybowa. Polecam przepisy na zupy grzybowe: zupę z grzybów mieszanych z grzankami, z borowików ceglastoporych . Aby na Boże Narodzenie mieć suszone grzyby do barszczu z uszkami, czy do pierogów z grzybami to również suszymy grzyby . Polecam zupę z grzybów suszonych . Klasyczną zupę kurkową podaję z dodatkiem ziemniaków, odrobiny śmietany, dla ładnego koloru dodaję niewielką ilość soku marchwiowego, oraz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PRZEPYSZNE PIEROŻKI Z JABŁUSZKAMI 106

cukrem i cynamonem.Owoce podsmażyć na masełku,aby sok odparował. Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy.Za pomocą szklanki wykrawać kółka.na każdym krążku układać po łyżeczce farszu z jabłek,dokładnie zlepić.Pierogi wrzucać na gotującą się wodę i gotować 2 min. aż wypłyną.Na patelni roztopić masło ,lekko przyrumienić dodać bułkę tartą i cynamon.Gorące pierożki polać masełkiem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kluski śląskie 182

surówek, buraczków, marchewki z groszkiem. Wiadomo, że ugotowane ziemniaki z wody są szybsze w przygotowaniu. Tu, mimo że należy się ciut więcej uwagi i pracy, naprawdę warto. Jak z pierogami..pracy jest, ale smak niezastąpiony:) Zawsze robię ich więcej, mogłabym zajadać się nimi cały czas. Czasem pakuję je w specjalne foliowe opakowania i mrożę, na następny szybki obiad

Zasmakuj Kuchni
KLUCHY Z MAJERANKIEM 182

kopytka).Formujemy wałeczki i kroimy je na 5-7 cm.dł.Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oliwy..Polewamy smażoną cebulką.   anielka123buziolek,  KLUSKI,PYZY,KOPYTKA,PIEROGI,KNEDLE, Komentarze

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Domowe jagodzianki 179

miarę równe części. Trochę rozwałkować lub rozklepać ręką. Jagody posłodzić cukrem (szklanka jagód i np dwie łyżki cukru) i dokładnie wymieszać. Nakładać łyżeczkę lub dwie i sklejać jak pierogi. Później uformować na podłużne bułeczki i odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Włączyć piekarnik na 180 stopni (góra-dół). Przed włożeniem dobrze posmarować białkiem, albo mlekiem zmieszanym

Karczma Honorietty

Proponowane wyszukiwania