odstawiamy. Mozzarellę kroimy w kostkę. Wyrośnięte ciasto delikatnie wyrabiamy, aż będzie gładkie. Wałkujemy na cienki placek i wykrawamy krążki. Na każdy z krążków nakładamy farsz z mozzarellą, zlepiamy jak pierogi, dociskając dokładnie brzegi ciasta widelcem. Układamy na blasze wysmarowanej oliwą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch pierożków dodatkowo smarujemy oliwą z oliwek. Tak przygotowane mini calzone pieczemy
Moja smaczna kuchniaPierogi ..z dowolnym nadzieniem..u mnie tradycyjnie z grzybami..pycha.. 350 g mąki luksusowej Młynomag 125 ml gorącej wody 1 całe jajko 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli dowolne nadzienie Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie i dodać resztę składników. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować na ulubioną
Moje domowe kucharzeniejajko 1/2 łyżeczka soli 1 łyżka oleju gorąca woda farsz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 opakowanie mrożonych brokułów (mogą być świeże) 1 duża … Czytaj dalej Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym
czarrna od kuchnimiski przesiewam szklankę mąki, robię dołeczek, wbijam jajka i dodaję margarynę i sól. Mieszam ostrzem noża i dosypuję jeszcze tyle mąki aby uzyskać elastyczne, ale bardziej twarde niż na pierogi, ciasto. Ciasto dokładnie zagniatam i wałkuję na bardzo cienki placek, podsypując go mąką. Rozwałkowane ciasto odstawiam na ok pół godziny aby podeschło. Następnie oprószam go delikatnie mąką i zwijam
Smakołyki AsiPierogi te zachwycają swoim smakiem, są pożywne, aromatyczne sos ziołowo-rozmarynowy wspaniale podkreślił smak wołowego mięsa, jednym słowem warte wypróbowania. Ciasto zrobiłam na mące od Młynomag i jestem tą mąką zachwycona, pracowałam na mące wielu firm, ale jak dotąd żadna nie zrobiła na mnie takiego wrażenia-jest idealna i nie jest to żadna reklama a rzetelna opinia
Wanilia i Kardamoncedzakową. Nie przepłukiwać, tylko od razu podawać razem z przygotowanym sosem. Posypać świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z patelni , Dla dzieci , Mięsa , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kasza jaglana , pomidory , szpinak , wieprzowina
https:KKuchniaMniamjeszcze nie jedliśmy. Inspiracją był przepis znaleziony u Margarytki , jednak jak to zwykle bywa, lekko go zmodyfikowałam. Efekt końcowy wyszedł wprost powalający. Ciasto świetnie sprawdziło się także do pierogów z kapustą i grzybami. Z podanych ilości wychodzi ok.150 sztuk. Składniki ciasta: - 550g mąki orkiszowej typ750 (lub 500g pszennej tortowej) - 10g masła klarowanego - 315g (ml) gorącej wody Składniki
Smaczne Zdrowekażdy kwadracik i złożyć na róg tak, aby powstał trójkąt.Skleić boki i dwa rogi trójkąta skleić ze sobą. W garnku zagotować wodę, posolić i do wrzącej wody wrzucać pierogi. Zamieszać delikatnie drewnianą łyżką. Od momentu , kiedy wypłyną na powierzchnię wody gotować 2-3 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową
O kuchni z uczuciemsmakowite wykorzystanie resztek. Dobrym sposobem na zagospodarowanie ugotowanego lub upieczonego mięsa (z rosołu lub pieczeni) jest zrobienie mięsnego farszu. Taki farsz z "resztek" idealnie nadaje się do pasztecików, pierogów czy właśnie pyz. Pyzy to bardzo ekonomiczne i oszczędne danie, w którym swoją drugą szansę dostają też ugotowane ziemniaki. To dobry sposób na wykorzystanie zalegających resztek np z niedzielnego
Smakowity Blog Kulinarnyprzestudziłam. Do zimnego farszu dodałam ziemniaki,ponownie wymieszałam. Ciasto podzieliłam na dwie części, każdą z nich rozwałkowałam, wycięłam kółeczka szklanką. Nałożyłam farsz i dobrze skleiłam ( wzorek robiony widelcem ). Pierogi ugotowałam w osolonej wodzie.Przed podaniem posypałam serem żółtym, polałam masełkiem
Darcia w kuchniplastry i podać z gorącym sosem porowym. Smacznego :) RADY: Roladę można odgrzać krojąc w plastry i obsmażając na maśle klarowanym. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: pstrąg łososiowy , ziemniaki , łosoś
https:KKuchniaMniamPolecam polane podprażoną na maśle cebulką lub podsmażone na patelni. Pomysł na przepis podpatrzyłam na blogu Ostra Na Słodko . Składniki: Ciasto: 300g mąki (podobno są specjalne do pierogów, ale ja użyłam zwykłej pszennej) szklanka mocno ciepłej wody jajko Farsz: szklanka puree dyniowego 3/4 szklanki suchej czerwonej soczewicy cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól Farsz: Zacznijmy od ugotowania soczewicy
Czerwona Porzeczkapatelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć cebulę, dodać grzyby i przyprawy do smaku, smażyć do całkowitego odparowania płynu. Wystudzić, dodać chleb i jajko. Wymieszać. Ciasto wałkować cienko, wykrawać krążki, lepić pierogi z nadzieniem . Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką
Gotowanie jest łatweprzyrumienić cebulę drobno pokrojoną, dodać oczyszczone i posiekane grzybki, dusić z przyprawami aż odparują . Wystudzić, dodać bułkę tartą i starty na tarce ser żółty oraz jajko. Wymieszać i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku. podawać z przyumienioną cebulką i skwarkami
Gotowanie jest łatwebułkę tartą i wymieszać . Mąkę wsypać do miski, dodać sól i olej, wlać wrzątek, wymieszać łyżką i nieco przestudzić. Zagnieść ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki literatką i lepić pierogi z nadzieniem. Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać ze skwarkami i przyrumienioną cebulką
Gotowanie jest łatwe