pierogi le - 2000 przepisów (strona:57/134)

Pierogi smażone 198

Kolejny przepis na ciasto pierogowe wypróbowane...ale tym razem pierogi smażone..w sumie gotowane też mogą być.. 3 szkl. mąki 3/4 szkl. wrzątku 1/3 szkl. zimnej wody dowolne nadzienie [ u mnie tradycyjnie grzyby z kapustą] Mąkę zalać wrzątkiem i zaraz zimną wodą, wymieszać łyżką, przykryć pokrywą na 20 minut. Następnie wyrobić, przykryć pokrywą i odstawić na następne

Moje domowe kucharzenie
Uszka z grzybami 1069

minut. Po tym czasie ciasto cienko wałkować , podsypując mąką. Z ciasta wykrawać nieduże placki, najlepiej małą literatką. Na każdy placek kłaść pół łyżeczki farszu z grzybów. Sklejać jak pierogi, po czym skleić razem oba rogi. Uszka gotować w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Smacznego

kolorowotorcikowo
Uszka bezglutenowe, bez zbóż, paleo. 151

smak ciasta. Te uszka bezglutenowe w smaku nie różnią się zbytnio od tych, które przygotowywała zawsze na wigilijną kolację moja babcia (możecie też z tego ciasta przygotować bezglutenowe pierogi). Farsz zrobiony jest z gotowanej kiszonej kapusty, gotowanych grzybów i klarowanej na maśle cebulce, to wszystko razem mieszamy i kroimy lub blendujemy na małe kawałki. Dodajemy sól i pieprz

PaleoLife
Pojemniki plastikowe 137

Przed nami najwspanialszy czas w roku, Boże Narodzenie. Zanim zasiądziemy do stołu, czeka nas spore wyzwanie. Sprzątanie kuchni, aby z przyjemnością później gotować, piec, lepić pierogi i dekorować pierniczki. Co zrobić, aby czas przygotowań do Świąt przebiegał w spokoju i porządku, pomimo ilości produktów i nawału pracy? Nawet najmniejsza kuchnia, jeśli jest mądrze zorganizowana, będzie przyjemnym pomieszczeniem do pracy

Moja smaczna kuchnia
Polędwiczka z czerwoną kapustą i kopytkami 224

sklepu Dajar czeka tam ekstra rabat na produkty #Ambition Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z kaszą , Dania z patelni , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kapusta , kasza kukurydziana , wieprzowina , wino , żurawina

https:KKuchniaMniam
Bezglutenowe knedle z truskawkami 103

knedli mieszankę pierogową Nutrifree i był to strzał w 10 :) Knedle smakują naprawdę wyśmienicie. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 1,5 szklanki Mixu do pierogów Nutrifree (Mix per Pasta Fresca) sól 1 kg średnich truskawek (umytych i odszypułkowanych)  Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Przestudź i obierz. Ziemniaki przepuść przez praskę lub zetrzyj

Kuchnia bezglutenowa
Ravioli z dyniowym farszem w sosie szałwiowym 156

skomplikowanego, i jak to u mnie w domu bywa, im mnie wydziwiania tym więcej zachwytów. Składniki na około 20 wielkich kluch: 2,5 szklanki mąki pszennej (polecam Basię do pierogów) szklanka gorącej wody szczypta soli 2 łyżki oliwy to może być dowolna szklanka/kubek itp. ważne aby tym samym naczyniem odmierzać składniki, ale i tak jak to w życiu bywa

greenscarf
Pampuchy z jeżynami 209

soku i wlać do jeżyn. Zamieszać i zagotować. Sos powinien być nadal płynny, ale zawiesisty. Polewać po gorących pampuchach. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta drożdżowe , Dla dzieci , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: drożdże , jeżyny

https:KKuchniaMniam
Pierogi ruskie 130

Pokażę Wam dzisiaj jak zrobić pyszne pierogi jak u babci. Całe przygotowanie jest troszkę czasochłonne, ale uwierzcie mi warto się chwilę pomęczyć, żeby potem móc się porządnie najeść. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Pierogi z jagodami 108

Witajcie !!! Sezon jagodowy już w pełni dlatego na blogu nie mogło zabraknąć przepisu na moje ulubione pierogi. Przepis mam od babci, która jest mistrzynią w robieniu pierożków wszelkiego rodzaju. Uważnie przyglądałam się jej pracy i po raz pierwszy spróbowałam przygotować to danie samodzielnie. Zaczynamy ! Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Pierogi z kurkami, kozim serem i szynką wędzoną surową 232

dość słony. Odstawiamy do przestygnięcia. Gdy  ciasto odpoczywa kończymy farsz dodając sery i ziemniaki. Na krążki z ciasta kładziemy cienki plaster szynki a na to farsz i zawijamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut. Podajemy z rukolą i parmezanem. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Knedle ze śliwkami węgierkami. 164

Knedle ze śliwką to najbardziej lubiane przez nas kluchy. Nic im się nie równa - żadne kopytka, kluski śląskie, pierogi nawet te na słodko z jagodami (choć też je bardzo lubimy). Cały rok czekam by móc przygotować właśnie takie domowe knedle, ze śliwkami zerwanymi z własnego ogródka. Dzieci się cieszą, że zjedzą śliwki robaczywki w pysznym cieście a przy okazji

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pierogi z bobem i boczkiem 135

mieszamy. Mąkę mieszamy z oliwą i solą, zalewamy wrzątkiem i mieszamy łyżką , po przestudzeniu wybijamy jajko i zagniatamy ciasto podsypując mąką. Ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy krążki i lepimy pierogi nakładając po łyżeczce nadzienia. Gotujemy w osolonym wrzątku, podajemy z przysmażonym boczkiem z cebulką

Gotowanie jest łatwe
Wiśnianka z lanymi kluseczkami 199

się wody. Na końcu posłodzić cukrem do smaku i zabielić śmietanką. Podawać razem z kluseczkami. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Dania jednogarnkowe , Dania wegetariańskie , Dla dzieci , Obiad na szybko , Pierogi, knedle, kluseczki , Zupy Tagged: wiśnie

https:KKuchniaMniam