pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:130/198)

Pierogi z brokułem i serem 126

Pierogi z nadzieniem z brokuła, serka topionego i papryki. Składniki:  Ciasto: ok. 500 g mąki pszennej 1 jajko ok. 3/4 szklanki wody Farsz: 1 brokuł 1 serek topiony ze szczypiorkiem 1/2 papryki czerwonej 2 plastry sera żółtego 2 łyżki mleka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto dobrze wyrabiamy. Wody dodajemy tyle, żeby składniki się połączyły

Na Ciasteczkowych Papierach
PIEROGI Z FASOLKĄ 190

ziemniaków i fasolki. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto rozwałkować i szklanką wycinać kółka, na środek nakładać farsz i zlepiać brzegi. Gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Odcedzić. Boczek pokroić w kostkę i zesmażyć na patelni.  Polać na pierogach. Do wykonania tego dania wykorzystałam FASOLKĘ BIAŁĄ KONSERWOWĄ firmy JAMAR .  Jak wiadomo fasolka posiada dużo witamin, zawiera

Prosto i Smacznie z Anetą
Pieczone pierogowe lizaki z soczewicowo kremowym nadzieniem 155

łyżki oleju, w środku natomiast soczewica i ziołowy serek :) Smakują wyśmienicie. Składniki :  Na pierogi :  - 1 szklanki mąki żytniej  - 1/4 szklanka mąki pszennej  - 1 żółtko  - 1/2 szklanki wody  - 2 łyżki oleju rzepakowego  - pieprz, sól, przyprawy  Na farsz  - serek arla apetina feta kremowy pesto i rukola - 1 szklanka ciecierzycy (z puszki

zdrowa vege kuchnia
Grochowe pierogi z kozim serem 116

Postanowiliśmy trochę poeksperymentować z mąką grochową. Wyszły pierogi z naszym ulubionym kozim serem <3 Składniki 500 g ziemniaków 300 g roladki sera koziego 300 g mąki pszennej 200 g mąki z grochu 350 ml wrzątku 1 łyżka masła 4 szalotki 100 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Studzimy(...)wyrabiamy ciasto. Następnie cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wykrawamy okręgi, ma środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy krawędzie. Gotujemy w osolonym wrzątku,   3-4 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Szalotki siekamy, dusimy na podgrzewanej oliwie. Z podanych proporcji wychodzi około 50 pierogów

R'n'G Kitchen
Pierogi z mięsem - przepis podstawowy 4037

pierogi swoje ciasto. ;)  Za to na pewno gdy będę robić tortellini skorzystam z ciasta maślankowego, myślę, że do szpinakowych szczególnie się nadaje, gdyż ma bardzo neutralny smak. Przepis zgłaszony do Domowej Pierogarni Neoflamu. Składniki na ciasto: 500 g mąki (+ do podsypywania) 1 jajko gorąca woda ( zagotować i odczekać 10 minut) szczypta soli 1 łyżka masła lub oliwy Farsz(...)czasie zrobić farsz: cebule posiekać i podsmażyć na oliwie na złoto, odstawić. Mięso i warzywa przepuścić przez maszynkę lub drobno posiekać, wymieszać z 1/3 ilości podsmażonej cebuli, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, żółtkiem i przyprawami.  4. Ciasto rozwałkować i wykrawać małe kółka, nakładać łyżeczką farsz, zlepiać (lepiej, żeby farsz nie dostawał się między brzegi ciasta) i układać na ściereczce. Ciasto

Kuchnia Prezydentowej
Pierogi z dynią IMBIR - KOLENDRA 247

dynia to świetne źródło beta-karotenu który np. pomaga w porze letniej osiągnąć skórze piękny brązowy kolor. Dynia to też cynk i dobra ilość błonnika.  W naszych pierogach dodamy też odrobinę kolendry która słynie z tego że znakomicie oczyszcza organizm z metali ciężkich. Smaku bronić będzie jeszcze pomarańcza i ostry imbir :] Zaczynajmy Dla 3-4 osób Czas przygotowania(...)proszę: 2 szklanki mąki poznańskiej, 1/2 szklanki letniej wody, 1 jajko Farsz: 1 obrana pomarańcz 2 cm kawałek obranego imbiru pół łyżeczki zmiażdżonej bokiem noża kolendry (ziarna) cukier bądź ksylitol Dynia hokkaido 1-1,5 kg obrana i wypestkowana Olej rzepakowy Przygotowanie: 1// Wyrabiamy ciasto na pierogi i zawijamy w folię by było gotowe do wałkowania. W między czasie

Kuchnia PROzdrowotna
Kołduny z baraniną 129

mają być na „jeden raz” – nie kroimy ich na talerzu. Na środek każdego rombu/koła kłaść farsz, pierożki sklejać i końce zawijać. Wkładać do wrzącej, lekko osolonej wody, gotować około 4-5 minut. Podawać w bulionie lub polane masłem. Bardzo lubię pierogi podsmażane ale nie dotyczy to kołdunów. Według mnie powinny być z wody.  zastawa

królestwo garów
Chinkali – gruzińskie pierożki 216

Chinkali są to gruzińskie pierożki z mięsnym farszem. ( można spotkać również z innymi nadzieniami jednak tylko te mięsne są tymi ” prawdziwymi ” ). Ich jedzenie to

Ostra na Słodko
Pierogi z jabłkami 157

przegryzania. Zatęskniłam za nimi  i tak oto powstały pierogi ponadczasowe, tylko z jabłkiem, posypane cukrem pudrem i cynamonem. Składniki: Ciasto • 1/2 szklanki gorącej wody • 1/2 szklanki ciepłego mleka • 2 łyżki oleju • 1 jajko • mąka pszenna – ok. 2,5 szklanki • szczypta soli Farsz • 4 jabłka Do gotowania • sól • 1 łyżka oleju Wykonanie: Ciasto(...)Jeśli ciasto okaże się za rzadkie, należy dodać mąkę, a jeśli za twarde, dolać wodę. • Ciasto przykryć ściereczką, następnie podzielić je na 3 części. Lepienie pierogów • Jabłka obrać ze skórki i pokroić w ósemki, a jeśli jabłka są duże, to jeszcze cieniej. • Każdą część ciasta rozwałkować na cienki placek

To co kocham
Pierogi z jagodami 153

lasu na jagody. A jak już miałam jagody to czas na pierogi ;-) Opłacało się. Wyszły pyszne i zniknęły bardzo szybko. Chyba za szybko. Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!!!   Składniki na ciasto: 1 kg. mąki, 0,5 l gorącej wody, szczypta soli Składniki na farsz: 1kg jagód, 5 łyżek cukru Wykonanie: Mąkę przesiewamy do większej miski, dodajemy szczyptę soli(...)Szklanką wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy łyżeczkę jagód. Następnie składamy ciasto na pół i dokładnie sklejamy brzegi tworząc przy tym „falę”. Jeżeli ktoś będzie miał problem ze sklejaniem pierogów można sobie pomóc widelcem. Gotowe pierogi układamy na tacy, tak aby się nie skleiły. Pierogi gotujemy w gorącej i lekko osolonej wodzie do momentu aż wypłyną

Passion of Cooking
CHICKEN DUMPLING – THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM – pieczone pierogi z kurczakiem i porem 278

formie pieczonej również zdaje egzamin, a pierożki mimo swej prostoty mają ciekawą strukturę i smak. Tak więc oto przed Wami kolejne danie z kuchni północnego Tamriel! Zobacz, jak pierogi wyglądają w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! duża porcja 1309 kcal | 30 g białka | 179 g węglowodanów | 52 g tłuszczu średnia porcja 661 kcal(...)pierożki „na jeden gryz”. 5. FASZEROWANIE (10 min) Na środek kwadratu układamy po 2 łyżeczki farszu i zawijamy ciasto, sklejając ze sobą sąsiadujące boki, tak jak pokazaliśmy na zdjęciu. Dla bezpieczeństwa można zostawić małą „falbankę” w miejscu łączenia boków. 6. PIECZENIE (30 min) Uformowane pierogi układamy na papierze do pieczenia i smarujemy z wierzchu mlekiem, rozbełtanym jajkiem lub zwykła

Nerds Kitchen
SMAŻONE KRĄŻKI Z NADZIENIEM RUSKIM 173

krążek za pomocą łyżki nakładam farsz a następnie drugim krążkiem przykrywam. Zagnitam rogi tak by farsz nie wypłynął podczas smażenia. W Garnku o grubym dnie wlewam Olej. Rozgrzewam tak by był bardzo gorący. Następnie wrzucam ok 4 sztuk do oleju smażę, tak by pierogi były złociste. Pierogi odsączam za pomocą papierowego ręcznika. Na sam koniec wszytskie składniki sosu

Gotowanie Patki
Świąteczna tarta z kiszoną kapustą i grzybami 137

świątecznego stołu. Tarta jest świetnym pomysłem na podanie tradycyjnego duetu kapusty z grzybami nie tylko w formie pierogów. Smakuje wyśmienicie, goście będą zachwyceni. Składniki: Ciasto: 125g masła extra 230g mąki pszennej 1 jajko 1/2  łyżeczka soli masło do wysmarowania formy Farsz: 400g leśnych grzybów (mogą być mrożone) 200g kapusty kiszonej 1 cebula 1 jajko 50ml śmietany

Szalona Kuchnia Eweliny
Ruskie naleśniki 823

się już zauważyć, kocham naleśniki! Dziś postanowiłam zrobić je w wersji wytrawnej z nadzieniem jak do ruskich pierogów. Pycha! Polecam! Przepis jest banalnie prosty, a efekt jego wykonania bardzo smaczny. Przepis na idealne ciasto naleśnikowe znajdziesz tutaj . Natomiast przepis na farsz znajdziesz …………………………. Po wykonaniu tych dwóch rzeczy, wystarczy zawinąć

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pierożki z kaszą gryczaną podane z sosem grzybowym 180

który znalazłam – Koncentratu Grzybowej od Krakusa. Miło mnie zaskoczył swoim intensywnym smakiem i super gęstą konsystencją. Pierogi idealnie skomponowały się z tym pachnącym świętami, wyrazistym sosem. Ciasto: 350 g mąki pszennej jajko 1/3 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju Farsz: 200 g kaszy gryczanej mała czerwona cebula łyżka oleju pęczek natki pietruszki pół łyżeczki wędzonej papryki mielonej sól

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania