pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:138/198)

Włoski pieróg 200

Uwielbiam niebanalne pomysły, miała powstać klasyczna pizza ale puściłam wodze fantazji, ten pieróg  to alternatywa dla tradycyjnej pizzy, jest wyjątkowo smaczny i sycący. Idealny na towarzyskie spotkania. Składniki: Ciasto: 50 dag mąki pszennej+do podsypania 150 ml ciepłego mleka 150 ml ciepłej wody 1 jajko 7 g suszonych drożdży ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 3 łyżki(...)dodać resztę składników i poddusić do odparowania wody, doprawiać farsz ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Ciasto rozwałkować na trzy okrągłe placki, podsypując lekko mąką aby się nie kleiło,  posmarować przecierem pomidorowym zostawiając po 2 cm od krawędzi brzegów, nałożyć nadzienie, posypać startym serem, zwinąć na pół formując pieroga, radełkiem odciąć równo brzegi, docisnąć je widelcem, ułożyć

Wanilia i Kardamon
Pierogi z kapustą i grzybami w cieście ziemniaczanym 250

wielu blogach kulinarnych widziałam pierogi, gdzie do ciasta dodaje się gotowane ziemniaki, jak na knedle i pomyślałam sobie, że chętnie ten patent wypróbuję. Ciasto przygotowane w ten sposób jest delikatniejsze i bardziej wilgotne, ale w smaku rewelacyjne. Farsz stanowi gotowana kiszona kapusta, cebula, suszone grzyby i przyprawy. Na ucztę wigilijną idealne... choć proponuję jarsko, bez boczku, a w karnawale

Czerwień i błękit
Pierogi pełonoziarniste ze szpiankiem i ricottą 210

tego przysmaku, warto zastąpić przetworzoną mąkę pszenną tą razową, a kiedy spróbujecie pierogi w takiej wersji, na pewno nie wrócicie już do tych tradycyjnych. Składniki: Na ciasto: - 3 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej + mąka do podsypania - 2/3 szklanki ciepłej wody - 1 jajko - 2 łyżki oleju Na farsz: - paczka szpinaku - ser ricotta - 5 suszonych pomidorów - 2-3 małe ząbki czosnku Przygotowanie

zdrowa vege kuchnia
Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli 172

Składniki:  na ciasto  300 g semoliny, użyłam De Cecco  3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce  szczypta soli  na farsz  250

Moja smaczna kuchnia
Pieczone pierogi ze słodką kapustą na ostro 185

się pozmieniały i tak moje pierogi powstały. Zamiast ciasta pierogowego, drożdżowe z dodatkiem jogurtu naturalnego wyrobiłam i między dwoma krążkami kapustę skleiłam. Jajkiem posmarowałam, kminkiem posypałam, do piekarnika wsadziłam i już ich smakiem, zapachem się cieszyłam. W wyglądzie trochę latające talerze mi przypominają, ale też „odlotowy” smak mają.  Składniki: farsz: 1 mała biała kapusta(...)pszennej typ 480, 30 g świeżych drożdży, szczypta cukru, 1 łyżeczka soli, 150 ml wody, 150 g jogurtu naturalnego gęstego, ponadto: mąka do podsypania, jajko, kminek grubo mielony. Przygotowanie: Farsz: Kapustę szatkujemy. W dużym garnku (o szerokim dnie) roztapiamy 3 łyżki masła, dodajemy poszatkowaną kapustę i mieszamy (łyżką drewnianą).  Kapusta powinna wymieszać się z masłem. Przykrywamy pokrywą i dusimy

Moniki Smakołyki
PIEROGI Z JAGODAMI NA MĄCE ORKISZOWEJ 182

Sezon jagodowy w pełni. Jak co roku nie mogło zabraknąć uwielbianych przez nas pierogów. Ciasto zawsze robię " na oko " , tym razem wszystko odmierzałam. Uwieczniałam też każdy etap wykonania na zdjęciu, niestety okazało się , że przez roztargnienie nie było w aparacie karty...:-( I tak oto zdjęć przygotowywania brak. Mam nadzieję nadrobić to następnym razem i dołączyć zdjęcia bardziej szczegółowe(...)można użyć mniejsze borówki, będą równie smaczne. Do farszu nie dodaję cukru , bowiem jagody puszczają wtedy dużo soku. Dlatego posypuję nim dopiero gotowe danie. My posypujemy oczywiście ksylitolem ale można użyć zwykłego cukru.. Składniki: - 600g mąki orkiszowej 700 - 40g masła - 2 żółtka - 300ml wody - 1/2 łyżeczki soli + dodatkowo: - jagody do farszu - kwaśna śmietana lub masło z bułką + ksylitol

Smaczne Zdrowe
Jak przygotować ciasto na pierogi? 153

szczypty soli, ale taki sposób też musicie poznać:) inne sposoby także znajdziecie na moim blogu. Poniżej opiszę krok po kroku jak przygotować ciasto. Do wykonania tego ciasta na pierogi potrzebujecie: 2 szklanki mąki pszennej (takie do herbaty 250 ml) + do podsypywania stolnicy 3/4 szklanki bardzo ciepłej wody (lub bardzo ciepłego mleka) - prawie gorące, lecz ostrożnie, by się nie poparzyć(...)ozdobnym wycinaczem kółka. Na nie nakładajcie farsz, sklejcie dobrze brzegi i wrzucajcie na osolony wrzątek na kilka minut do gotowania. Uwaga: skrawki, które Wam zostają po wycinaniu kółek szybko schną, więc w miarę szybko wkładajcie je z powrotem do ciasta i wałkujcie. Mam nadzieję, że ciasto Wam podpasuje:) Życzę smacznych pierogów

Zasmakuj Kuchni
Ravioli z fetą i szpinakiem 151

włoski przysmak to alternatywa dla naszych tradycyjnych  obłędnych z resztą pierogów :)  Pierwszy raz jadłam je we Włoszech i się po prostu zakochałam...zwłaszcza w tych podawanych z oliwą  :) Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej 3 jajka ciepła woda łyżka oliwy szczypta soli Farsz: 1/2 kostki sera feta  opakowanie baby szpinaku pieprz świeżo zmielony

ChilliJemy
Pierogi z kapustą i grzybami 194

Przepis na tradycyjne, wigilijne pierogi z kapustką i grzybami. Nie byłabym sobą gdybym nie wspomniała, że uwielbiam święta i już nie mogę się ich doczekać :) Cała rodzina razem, zapach choinki, prezenty i przepyszne jedzenie! Po prostu idealnie :) Składniki: FARSZ kapusta kiszona 0,5 kg suszone grzyby duża garść cebula 4 szt. ziele angielskie 5 szt. liść laurowy

Kuchnia Viki
Krokiety wigilijne po rusku wg Aleex 154

ilość. Nie dziwię mu się, bo były pyszne. To świetna alternatywa dla pierogów, można je zrobić przed Wigilią, a tuż przed wieczerzą zapiec w piekarniku. Będą znakomicie smakować z czerwonym barszczem. Może spróbujecie? Składniki: Naleśniki: • 2 szklanki mleka • 2 szklanki mąki • 2 jaja • olej • szczypta soli Farsz: • 40 dag ziemniaków po ugotowaniu (u mnie 4 średnie) • 20 dag trzykrotnie

W mojej kuchni
Pierogi z soczewicą warzywami i dymką 146

Mam wrażenie, że soczewica nadal jest niedoceniana, a szkoda bo wspaniale zastępuje mięso i rewelacyjnie się spisuje jako farsz do pierożków, mimo że te pierożki są

Wanilia i Kardamon
uszka z prawdziwkami suszonymi... 143

Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 1 łyżka stopionego masła, 1 żółtko, 2/3 szklanki gorącej wody, szczypta soli na farsz grzybowy: 350 gram ugotowanych grzybów

W Mojej Kuchni Lubię
Pierożki ze szpinakiem i królikiem 132

Cóż tu pisać o pierożkach, my je uwielbiamy pod każdą postacią. Lubię zabawę z ciastem, lubię eksperymentować z farszem i dzięki temu coraz to inne smaki

Moje Małe Czarowanie
Naleśniki 196

Poniżej prezentujemy krótki przepis jak przygotować naleśniki rozumiane jako placki same w sobie. Abstrahujemy tu więc od wszelkich dodatków i farszów jakie są do nich stosowane

Kulinarna Pokusa
Ravioli z łososiem i twarogiem 228

Dzisiaj małe pierożki z pysznym nadzieniem z wędzonej ryby i białego sera. Pyszne danie na obiad. Ciasto jest delikatne, ale zwarte a farsz wyraźny w smaku

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania