pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:114/198)

pierogi z mięsem i ziemniakami 161

Nadzienie do tych pierogów to przepis mojej mamy- pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Są idealnym daniem na poniedziałek, kiedy z niedzielnego obiadu zostają nam mięso i ziemniaki.  Składniki: na ciasto: 300 g mąki 250 ml gorącej wody  30 ml oleju szczypta soli na farsz: 200 g mięsa z rosołu 2-3 gotowane ziemniaki cebula ząbek czosnku(...)mięsa. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.  Składniki ciasta zagnieść na stolnicy. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wycinać kółka. Nakładać po łyżce farszu i zlepiać brzegi. Wrzucać do osolonego wrzątku i gotować 3-4 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Podawać okraszone podsmażonym boczkiem i pospane szczypiorkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Florian Ogień czy Woda - pyszne polskie smaki w Warszawie 140

laskowymi, podane na powidłach z  cebuli (33 zł). Jakie to było pyszne! Musze przyznać, że dawno nie jadłam w restauracji tak pysznych pierogów. Ciasto cienkie, miękkie i elastyczne z bardzo duża ilością mięsnego farszu. Sam farsz bardzo smaczny, delikatny i nieprzesuszony. Idealny! Drugim daniem były policzki wołowe podane z puree z pieczonego czosnku i ziemniaka, w akompaniamencie grillowanej

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi pieczone z pieczarkami 531

Przepyszne pierogi pieczone w piekarniku ! Ten przepis na pierożki drożdżowe z pieczarkami przygotowałam specjalnie dla moich dzieci. Puszyste i delikatne pierogi z pieczarkami to super pomysł na pyszny obiad. Do przestudzonego farszu pieczarkowego można też dodać tarty żółty ser lub kawałki sera mozzarella. Wówczas pierożki będą jeszcze lepsze

AniaGotuje.pl
Oszukane udka przepiórcze 182

paluszek (paluszek ma wystawać poza koło), na  środku kół kłaść po mniej więcej łyżeczce mięsnego farszu. Koło nie może być całe zakryte farszem, ponieważ wtedy się nie zlepi.  Zlepić końcówki kół tak jak pierogów . Przeciąć każdego pieroga na pół.  Każde "udko" maczać w roztrzepanym jajku, następnie obtaczać w bułce tartej  i smażyć z każdej

Moje domowe kucharzenie
Pierogi pieczone z kapustą i grzybami 141

Pierogi pieczone , pyszne na ciepło, ale na zimno też zdadzą egzamin. Farsz: 12 g grzybów suszonych, 250 g kapusty lekko ukiszonej, 1 nieduża cebula, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 1 łyżka masła, sól, pieprz, cukier, ciasto: 250 ml kwaśnej śmietany (u mnie 36%), 500 ml mąki pszennej*, jajko, Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na tłuszczu ze szczyptą soli

królestwo garów
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 287

Pyszne pierogi z nadzieniem dla miłośników dań wegetariańskich. Szpinak będący głównym składnikiem farszu ma właściwości lecznicze i jest źródłem wielu witamin oraz minerałów. Idealnie smakuje w połączeniu z czosnkiem i wszelkiego rodzaju serami. Ja osobiście najbardziej preferuję połączenie z serem feta nadającym fantastyczny słony posmak. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Saszetki schabowe 153

Pieczarki pokroić i podsmażyć (muszą puścić sok) . Sok odlewamy a pieczarki miksujemy i przekładamy je do papryk. Dokładnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. Farsz kładziemy łyżką na kotlet i składamy go na pół , jak pieroga. Moczymy w jajku i bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron . Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika 160 stopni

Eli Gotowanie
Pierogi ruskie wzbogacone marchewką i szpinakiem baby 145

dodaj startą marchew. Pod koniec dodaj szpinak i niech się blanszuje. Dopraw solą i pieprzem. 3. połącz składniki farszu dokładnie mieszając ręką. 4. Przygotuj ciasto. 5. Rozwałkuj i lep pierogi. 6. Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. J a podałam je z bazyliowym masełkiem

AZgotuj!
Nadziewane kotlety schabowe (nadziane schaby). 215

odstawiamy by masa troszeczkę przestygła. Masę dzielimy na cztery równe porcje. Na desce układamy kotleta, na nim porcję farszu (zostawiamy około centymetrowy rant bez farszu), na nim plaster sera, składamy na pół (ma wyglądać jak pieróg) i dociskamy brzegi, by się skleiły. Tak postępujemy z każdym kotletem. Do głębokiego talerza wbijamy jajko, dodajemy ok 1/3 łyżeczki pieprzu czosnkowego i mieszamy

Rozpustne gotowanie
Pierogowy szaaał! Pierogi żytnie z pieczonymi buraczkami oraz z ciecierzycą i warzywami 107

sklejają pierogi, a tata podjada i ocenia czy potrzeba więcej soli, czy pieprzu. Najlepsze pierogi robiła moja babcia. Zazwyczaj proces lepienia pierogów trwał kilka dni. Ja wraz z kuzynkami podjadłam różnego rodzaju farsze, biegając z drewnianą

wegetalerze
Pierogi z mięsem 150

kulki. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto cienko wałkujemy, za pomocą szklanki wycinamy krążki i na środek każdego krążka nakładamy farsz . Wrzucamy na osolony wrzątek  z dodatkiem oleju i gotujemy przez 3-4 minuty od momentu aż pierogi wypłyną na wierzch

Bajeczna Kuchnia
Weganskie pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem 191

Dzieciaki chcą aktywnie spędzać czas na świeżym powietrzu, wraca do nas energia. Mam dla Was dzisiaj przepis na bajeczne pierogi prosto z pieca i prosto z książki Malki Kafki "God Food". Nie sa trudne w przygotowaniu, mają pyszny farsz i super ciasto. Dawno nie pracowałam z tak elastycznym i gładkim ciastem! polecam je Wam także jako przekąskę na zimno(...)idealna na wycieczkę, biwak czy przejażdżkę rowerową :) Wegańskie pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem ciasto: 2-3 szkl maki pszennej 1 szkl. ciepłej wody 4 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli nadzienie: 1 szkl. ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę 1/2 szkl. czerwonej cebuli drobno pokrojonej niepełna szklanka mrożonego groszku 5 łyżek

Dzieje kuchennej Wiewióry
pyszne pierogi ze szpinakiem 156

mąki, 2 jajek, 2 szkl. wody i 1 łyzki soli. Do farszu oprócz szpinaku dodałem gotowane  ziemniaki, cebulę, czosnek,sól, pieprz ziołowy, jajko. Ciasto wyrabiamy i odstawiamy  ... farsz przepuszczamy przez maszynkę lub używamy blendera... Jak już jesteśmy przygotowani, wałkujemy, wykrawamy, nakładamy i lepimy pierogi.  Ja oczywiście żeby pierogi były "męskie" robię je  bardzo duże

chleba naszego
Idealne ciasto na pierogi 542

będę mieć sentyment do pierogów, których podczas zajęć na studiach z gastronomii nalepiłam z kolegami bez liku! Pozdrowienia dla Was moi kochani! :) Ciasto - receptura na 55 sztuk dorodnych pierogów: 500 g mąki pszennej około 1/4 l letniej wody 50 g miękkiego masła 1 całe jajo 2 żółtka 1 łyżeczka drobnej soli Mąkę łączymy z rozpuszczonym ciepłym masłem. Dodajemy(...)żeby odpoczęło (przykrywając ściereczką, by nie wyschło). Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy koła ringiem. Na każde kółeczko nakładamy kulkę dowolnego farszu w takiej ilości, aby po złożeniu wypełniła wszystkie przestrzenie. Składamy i lepimy pierogi. Możemy zrobić ładne warkoczyki, jak na dzyndzałkach. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do ich wypłynięcia. Podajemy z okrasą z cebulki

Sajkofanka smaku
Owsiane pierogi z parowaru z brokułami 186

zielonej cebulki która dodajemy poszatkowana do zblendowanej masy.  Odrywamy po kawałku ciasta, rozwałkowujemy, wycinamy szklanka kółka, nakładamy na środek farsz i zamykamy, zaciskajac brzegi.  Włączamy parowar.  Do naczynia wkładamy papier do pieczenia.  Gotujemy pierogi około 10 minut

Szkrab Je Sam