piernik - 7329 przepisów (strona:362/489)

PapilArt - idealne wypieki na co dzień i święta. 131

rozmiarów. Formy te znakomicie nadają się do wypieku i same w sobie są dekoracją ciasta, jego opakowaniem. Służą m.in. do wypieków: keksów, panettone, tart, ciast typu pie, babek, pierników, chleba oraz ciast na różne okazje. PapilArt, to wspaniałe formy, foremki, papilotki, które doskonale nadadzą się do codziennych, jak i świątecznych wypieków . Na Święta Wielkanocne możemy w szybki i prosty

Słodkie okruszki
Sernik kokosowy w czekoladzie 158

Już nie długo zaczniemy przygotowania do świąt i zaczniemy wypieki typowo świątecznych pierników, makowców czy tradycyjnych serników z rodzynkami. To właśnie wokół ser ników krążyły ostatnio moje myś li, w ięc zanim przyjdzie ten świąteczny czas i nac ieszę swoje podniebienie tradycyjnymi wypiekami, końcówkę ponurej jesieni postanowiłam sobie osłodzić sernikiem kokosowym na spodzie z daktyli, otulonym czekoladową polewą. Idealny

Bon appetit mon amie
Kawa z imbirem i miodem 107

Zimową porą bardzo lubię taką kawę która mnie pobudzi i rozgrzeje, ma fajny smak i aromat. Kawę podałam z chrupkim pieczywem o smaku piernika od firmy Tovago . Składniki: 2 łyżeczki kawy mielonej 3 plasterki imbiru 1 łyżka miodu prawdziwego 50 ml. mleka Cynamon do posypania kawy Sposób przygotowania: Kawę wsypujemy do filiżanki, zalewamy gorącą wodą, dajemy plasterki imbiru, odstawiamy

Bajeczna Kuchnia
Bezglutenowa granola piernikowa z pomarańczą. 85

łyżeczka skórka z pomarańczy (o taka: klik ) 60ml oleju kokosowego 10 daktyli (45-50g) 4 łyżki melasy karobowej 1/4 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżeczki stewii z erytrytolem 1/2 szklanki orzechów (u mnie włoskie, brazylijskie i laskowe) 1 czubata łyżka solonego masła orzechowego 1/3 sporej słodkiej pomarańczy (obranej) opcjonalnie parę kostek gorzkiej czekolady Sposób

Fill The Bowl
Ciastka z mąki kasztanowej - obłędne w smaku 146

szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego 5 czubatych łyżek oleju kokosowego extra virgin (pachnącego kokosem) 1 jajko szczypta przyprawy piernikowej W misce mieszamy mąki, cukier i przyprawę do piernika. Dodajemy jajko i połowę oleju kokosowego - zagniatamy ciasto. Porcjami dodajemy kolejne partie oleju ciągle zagniatając ciasto. Będzie się lekko kruszyło. Ciasto formujemy w wałek i wsadzamy do lodówki na godzinę. Z zimnego ciasta

Gotowanie i blogowanie
Kaszka manna piernikowa - świąteczna 108

pracy. I tak jakoś sama zaczęłam też jeść ciepłe śniadania. Dziś kaszka manna w wersji świątecznej.  Składniki: 200ml mleka 4 łyżeczki kaszy manny 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka jogurtu naturalnego skórka z połowy pomarańczy Mleko podgrzewamy razem z przyprawą piernikową i skórką pomarańczy. Do gotującego się mleka dodajemy kaszę, gotujemy na małym ogniu

Gotowanie i blogowanie
Bezglutenowa granola piernikowa, z jabłkiem lub pomarańczą. 111

płatków owsianych 50g otrąb gryczanych 60 ml soku ze słodkiej pomarańczy 60ml oleju kokosowego 10 daktyli 4 łyżki melasy karobowej 1/4 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżeczki stewii z erytrytolem 1/2 szklanki orzechów (u mnie włoskie, brazylijskie i laskowe) 1 czubata łyżka solonego masła orzechowego 1 średnie jabłko lub 1/3 obranej, słodkiej pomarańczy opcjonalnie parę

Fill The Bowl
Czekoladowy piernik fasolowy ( bez mąki i cukru ) 179

prawdziwego kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżeczki mielonego cynamonu, 0,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej** - 1 łyżka octu * bądź 2 łyżki przyprawy do piernika ( jeżeli unikamy mąki pszennej, szukajmy przyprawy bez jej dodatku ) Do miski przekładamy wszystkie składniki oprócz przypraw i octu. Miksujemy na gładką masę blenderem/malakserem. Na koniec dodajemy przyprawy i ocet

kawawszklance
Grahamkowe ciasteczka 117

szkl maki graham z Młynomag 150 g masła 2 łyżki śmietany pół szkl cukru pół łyżeczki cynamonu ćwierć łyżeczki imbiru 1 łyżeczka przyprawy do piernika szczypta chili 1 łyżeczka sody Ciasto zagnieść, w razie potrzeby podsypać mąką, Formować małe kuleczki i spłaszczać nieco. Piec w temp 180 st z termoobiegiem

Gotowanie jest łatwe
Naturalne produkty, wspaniałe smaki z Kujaw i Pomorza. Współpraca ze sklepem internetowym KomuKomu. 164

nich: konfitura z czarnej porzeczki SKWIERAWSKI z Borów Tucholskich sok malinowy tłoczony z nadwiślańskiego Gospodarstwa Sadowniczego Państwa Pamułów Już dziś zapraszam Was na pyszny i szybki piernik z konfiturą z czarnej porzeczki od KomuKomu. Już po otwarciu słoiczka wiedziałam, że mam w rękach produkt wysokiej jakości. Konfitura nadała niepowtarzalnego smaku ciastu. Choć osobiście po otwarciu słoiczka miałam ochotę zjeść

Słodkie okruszki
Muffiny piernikowe z kawałkami czekolady z polewą czekoladową 115

szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki pszennej razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej pół szklanki miałkiego brązowego cukru 1 pełna łyżka przyprawy korzennej do piernika szczypta soli 50 ml oleju lub roztopionego masła pół szklanki maślanki pół szklanki mleka pół szklanki miodu 1 jajko 100 g posiekanej gorzkiej lub mlecznej czekolady ( ja dodałam pół na pół

Calzonella.com
Piernikowy MUGCAKE 155

nadały naturalnej słodyczy, a jogurt lekką konsystencję. Przepis obowiązkowy do powtórzenia! PRZEPIS: banan 4 łyżki mąki kokosowej 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 białka jajka łyżeczka cynamonu łyżeczka przyprawy do pierników wiórki kokosowe do posypania WYKONANIE: banana blendujemy z jogurtem i białkami do zblendowanych składników dodajemy mąkę, cynamon i przyprawę- całość przekładamy do miseczki miseczkę umieszczamy w mikrofali

healthy dreams
krem selerowy 111

doskwiera brak czasu, a zbliża się pora obiadowa na ratunek przychodzą nam zupy, bądź dania gotowe, które ze zdrowym odżywianiem mają do siebie tyle co piernik do wiatraka. Dzisiaj zaserwowałam wegańską zupę/krem z pora, o której wiele razy słyszałam, jednak styczności z nią nie miałam. Uznałam, że czas sprawdzić dlaczego jest tak zachwalana. SKŁADNIKI: średni seler 250 ml wody

healthy dreams
Ciasto fasolowo-sernikowe 175

płatki owsiane. Masę na ciasto przelewamy do natłuszczonej keksówki. Sernik: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i przyprawy do piernika na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, serek i aromat pomarańczowy. Wszystko dokładnie miksujemy nie zbyt długo. Kolejno do masy serowej dodajemy ubite białka. Mieszamy drewnianą łyżką, aż do połączenia. Masę

Truskawkowa Fiesta