Moje pierniczki świąteczne już gotowe. Tak, wiem nie są piękne bo nie mam zdolności takich jak co niektórzy i robią dzieła sztuki. Mam nadzieje, że przymkniecie na to oko ale nie każdy jest utalentowany. Ja do takich osób należę. Może kiedyś uda mi się tak ślicznie udekorować pierniczki a na razie pozachwycam się oglądając poczynania innych. Ale pierniki są smaczne
Ewa w kuchnipierniczki bożonarodzeniowe jest mnóstwo pomysłów i przepisów. Te pierniczki po upieczeniu są bardzo twarde, ale im dłużej leżą tym bardziej stają się miękkie i rozpływają się w ustach. Piekę je zawsze dużo wcześniej przed świętami, początek grudnia będzie w sam raz na ich przygotowanie. Można je powiesić na choince, ale wcześniej, przed upieczeniem trzeba [...] Artykuł Świąteczne pierniczki pochodzi z serwisu
Pieprzyć z FantazjąKrok po kroczku… idą święta! A wraz z nimi pyszne... Artykuł PIERNICZKI IMBIROWE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEciasteczko-wym spodzie Sernik Kajmakowy CIASTKA: Ciasteczka orzechowow-czekoladowe Ciastka kruche przez maszynkę Pierniki z koglem-moglem i alkoholem Miękkie pierniczki na drożdżach Potworne ciasteczka ze słoika Miękkie pierniczki świąteczne INNE WYPIEKI: Ciasto kokosowe z chałwą Ciasto miodownik Piernikowy keks na konfiturze Ciasto kokosowe z alkoholem Szybki jabłecznik Piernikowy murzynek z lukrem Ciasto z makiem i serem Ciasto Pani
W Moim Magicznym DomuKrok po kroczku… idą święta! A wraz z nimi pyszne... Artykuł PIERNICZKI IMBIROWE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEnaszym stole królował piernik z jabłkami . W tym roku pojawi się tort piernikowy, niesamowicie wilgotny, pachnący, rozpływający się w ustach. Tort przełożyłam maślanym kremem cynamonowym, udekorowałam świątecznymi pierniczkami . Przepis na ciasteczka pojawi ł si ę na blogu kilka dni temu. Możliwości dekoracji jest nieskończenie wiele, wszystko zależy od Waszych upodoba ń ;) Polecam serdecznie! **** L'anno
La grande e la piccola cuocaWigilię , bo od razu po upieczeniu są miękkie , lekko kruche i nadają się do jedzenia. Najsmaczniejsze są w lukrze ! Polecam wszystkim spóźnialskim! ;-) Inspiracja: Moje Wypieki Składniki na The post Świąteczne pierniczki na szybko appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeukrywam, że inne rodzaje też pijam. Jednak, to zapach świeżo palonych ziaren kawy jest tym, który tak kochamy. Nie wiem czy nie postawiłabym go na równi z zapachem świątecznych pierniczków Dziś kilka słów i moim nowym odkryciu jakim jest palarnia kawy Los Gustos . Palarnia korzysta wyłącznie na wysokogatunkowych, starannie wybranych rodzajach kawy. To czuć w każdym łyku(...)kawy Los Gustos znajdziecie zarówno kawy jednorodne, jak i kawy mieszane. U nas każdy lubi co innego, poza tym zawsze przed świętami zamawiam więcej kawy, bo włożyć ją do świątecznych prezentów i podzielić się z bliskimi i przyjaciółmi. Dlatego zaszalałam i do testowania i dzielenia wybrałam aż 11 rodzajów kaw po 250 g (5 jednorodnych i 6 mieszanek) ze wspomnianej
Słodkie okruszkiKoniecznie muszę Wam przypomnieć i ten przepis. Zaraz po świątecznych pierniczkach ucieszy wszystkie dzieci – te małe i te duże… Małe, zaraz zobaczycie dlaczego… Duże, bo ciasto jest bardzo proste – bardziej murzynek niż brownie, robi się je łatwo i szybko. Samo dekorowanie to już tylko czysta przyjemność! Efekt końcowy powala i robi wrażenie, choć całość jest naprawdę(...)szklanki cukru 1 cukier z prawdziwą wanilią 4 łyżki stołowe dobrej jakości kakao 4 całe jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki (na choinki): świąteczne cukierki „laski” cukier puder zielony barwnik spożywczy dowolne ozdoby do ciast Składniki (na czapki Mikołaja): świeże truskawki 250 gramów serka mascarpone 250 gramów zimnej śmietany kremówki
Garniec MagaliePierniczki opanowały w tym roku nasz dom. A to za sprawą mojej młodszej córki , która jest mistrzem w wypiekaniu i dekoracji pierniczków. Odrobinę jej pomogłam z lukrem i dekorowaniem ale większość prac wykonała sama. Są piękną dekoracją na stole, choince lub miłą niespodzianką zapakowane w folię dla rodziny, przyjaciół, znajomych. Dekoracja wykonana z lukru królewskiego, który do pierniczków jest idealny(...)papierze ma się ciągnąć swobodnie nie rozlewać. Za rzadki dodać cukier za gęsty kilka kropel wody i wymieszać. Można rzadszym polać wierzch i posypać posypką cukrową. Smacznego:) Artykuł Świąteczne pierniczki z lukrem królewskim pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąKarnawał trwa, więc i gościmy się częściej niż zazwyczaj. Zapraszam na kulinarne karnawałowe propozycje :)Sałatki:Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasoląSałatka śledziowa z zielonym groszkiem
Kuchnia domowa Aniznaczenia. Rewelacyjnie pokręca smak pierniczków :) Do cukru pudru dodajemy stopniowo, po kilka kropli, sok z wyciśniętych cytryn lub pomarańczy, ucieramy na pastę o konsystencji, jakiej potrzebujemy - do polewania całych pierniczków rzadszy, do przylepiania ozdób gęstszy :). Lukier królewski - idealnie biały, ładnie kryjący, gęsty, dość szybko wysychający. 1 białko ubić mikserem z odrobiną soli, dosypywać stopniowo cukier puder w ilości(...)zaraz po osiągnięciu dojrzałości jakiś miesiąc temu;) ) lub rozdrabniacz (kilka dni temu, podczas siekania orzechów, nasz odmówił współpracy tym samym przekreślając mój plan zrobienia masła orzechowego...). Obejrzyjcie koniecznie Świąteczne pierniczki od Amici
Kuchnia w szuwarachPrzepis na pierniczki świąteczne, które można przygotować w większej ilości i schować do pudełka albo dać jako prezent. Przygotowałam je z mąki orkiszowej, ponieważ jestem jej fanką. Ma wspaniały smak i jest to najzdrowsza mąka. Z podanego przepisu wychodzą 2 blaszki. Składniki można podwoić. Składniki: 125 gram miodu 125 cukru muscovado ciemnego (uwielbiam ten dodatek) 50 gram masła(...)czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i czekamy aż nabierze pokojowej temperatury. Na stolnicę wysypujemy trochę mąki i wałkujemy ciasto na 3 mm. Wycinamy pierniczki. Pieczemy w 190-200 stopniach 8 minut. Wystudzić. Dekorować według uznania
AZgotuj!pierniczki pokazałam rok temu i zapraszam do tego postu: – Proste Dekorowanie Pierniczków – Przepis na Lukier (klik) . Przepis na pierniczki znajdziecie tutaj: „PYSZNE Pierniczki na ŚWIĘTA” (klik) lub tutaj „Pierniczki Świąteczne” (klik) . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do ozdoby Lukier Królewski „Royal Icing” Przepis na dużą porcję: 20g proszku bezowego (użyłam proszku(...)wody, jeśli za rzadki, dodać jeszcze cukru pudru. Lukier można przechowywać w lodówce przez około 5 dni, jakby się rozwarstwił jeszcze raz go zmiksować na jednolity krem. Do ozdabiania pierniczków użyłam tylek 0, 1, 2 i 3 marki Wilton. Choineczki udekorowałam liofilizowanymi, pokruszonymi malinami i srebrnymi perełkami cukrowymi. Oczka ludkom piernikowym zrobiłam z lukru i czarnych kuleczek cukrowych. Po więcej
Mała Cukierenkawytrzymają. Coraz częściej mam wrażenie, że nocą po naszej kuchni chodzą krasnoludki i wyjadają wszystkie słodkości z pudełek i puszek :P Dzisiaj przed Wami przepis na moje ulubione pierniczki świąteczne. Nadziane marmoladą i polane czekoladą (choć i bez niej są wspaniałe). Proponuję je upiec od razu z podwójnej porcji bo są przepyszne i na pewno zrobicie jeszcze powtórkę przed świętami(...)rozwałkować i za pomocą szklanki wykrawać koła. Nakładać na nie po porcji marmolady i przykryć drugim krążkiem. Docisnąć, aby brzegi się zlepiły. Za pomocą foremki w kształcie serca wykrawać pierniczki. Przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec pierniczki przez 15-20 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ozdobić pierniczki według uznania
My simple kitchen