pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:638/865)

Schab duszony w sosie własnym 83

przepis nie został jeszcze oceniony) Schab duszony w sosie własnym to przepis, który sprawdzi się szczególnie od święta. Duszone mięso, oblane delikatnym sosem idealnie pasuje do ziemniaków i surówki. Duszony schab jest dobrym daniem dla osób, które nie przepadają za tłuszczykiem czy żyłkami w mięsie. Aby był idealnie miękki, musimy go dusić minimalnie godzinę. Schab duszony w sosie własnym smakuje(...)różnicy w smaku. Polecam Wam także przepis na schab w sosie chrzanowym . Smacznego! Zobacz też: Policzki wieprzowe w winie Polędwiczka duszona w sosie własnym Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Pieczona polędwiczka wieprzowa Zrazy z karkówki Przepis na schab duszony w sosie własnym Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 500 g schabu majeranek tymianek sól i pieprz

Kuchnia Bazylii
Delicja bez pieczenia 125

Delicja bez pieczenia Wykorzystałam do tego ciasta jabłka, które przesmażyłam i włożyłam do słoików na zimę. Ciasto przygotowałam bez pieczenia z herbatnikami i biszkoptami, które przełożyłam serem i jabłkami. Polecam ciasto, bo jest przepyszne. Składniki : Masa serowa : 600 g  sera białego w kostce 2  jajka 1 i 1/2 szkl mleka 1 budyń śmietankowy duży(...)jabłek ze słoika 2 galaretki cytrynowe 1/2 l wody Dodatkowo : 36 szt herbatników 21 szt biszkoptów okrągłych kakao do oprószenia ciasta Przygotowanie: Masa serowa: Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać żółtka, zmiksować. Do utartego masła, dodawać po łyżce sera, cały czas ucierać. Białka ubić na sztywno, dodać do sera, delikatnie wymieszać. Przełożyć masę serową

Kuchnia Danusi
Kopytka Zapiekane Pod Serową Pierzynką 279

formując kulę. 2. Dzielę kule ziemniaczana na połowę. Jedna połowę wyciągam, a w to miejsce wsypuje mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną tyle aby maka zrównała się z druga połowa ziemniaków. 3. Dodaje jajko i zagniatam ciasto. formuje podłużne wałki i kroje na ukos. 4. Gotuje w osolonej wodzie od wypłynięcia przez około 3-4 min, następnie wyjmujemy na durszlak(...)przekładamy do nich kopytka, obsypujemy je odrobiną pieprzu, sera żółtego i mieszamy, następnie ścieramy resztę sera żółtego i posypujemy nimi kopytka, dodajemy także parmezan (mozzarelle zostawiamy na sam koniec pieczenia) Naczynia wstawiamy do piekarnika na 200 stopni i zapiekamy przez około 20-30 minut. Pod koniec pieczenia obsypujemy kopytka mozzarella. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Domowy kebab z piekarnika 166

istnieje ryzyko, że z zewnątrz mięso się upiecze, a wewnątrz pozostanie nieco surowe). Ponabijać mięso aż do wyczerpania wszystkich składników. Na samą górę wbić drugą połówkę cebuli lub ziemniaka, a całego kebaba zawinąć dość ściśle w folię spożywczą, formując rulon i wstawić do lodówki na minimum 60 minut, by mięso się zamarynowało. Do piekarnika na sam dół wstawić blaszkę, która(...)kratkę-ruszt, by stabilizowała całość – górne krawędzie szaszłyków włożyć między kratki, by cały kebab stał stabilnie i się nie przewracał. Kolejno rozgrzać piekarnik do 180 st. C i piec mięso przez ok. 90 minut (grzanie góra-dół bez termoobiegu, aby nie przesuszyć mięsa). Po upieczeniu wyjąć kebaba z piekarnika i zostawić go na kilka minut, by mięso odpoczęło

Kulinarne Przeboje
Faszerowane bataty 142

Faszerowane bataty Danie, które jest alternatywą dla faszerowanej papryki oraz jest zamiennikiem dla popularnego ziemniaka. Składniki: - 2 bataty - 200g sera gouda - 2 szklanki przecieru pomidorowego - 250g pieczarek - 500g mięsa wołowego - 2 łyżki oliwy - sól morska i pieprz ziołowy do smaku - szczypta słodkiej papryki - szczypta oregano Sposób przygotowania: - mięso i pieczarki podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy, dopraw i zalej przecierem(...)podgotuj w osolonej wodzie, aby były delikatnie miękkie, następnie przetnij na pół; - w batatach wydrąż środek i wypełnij przygotowanym wcześniej mięsem z przecierem pomidorowym; - wierzch posyp startym serem gouda; - piec w temperaturze 160 stopni ok. 30minut. Podawaj ze świeżą rukolą.🌿 SMACZNEGO

MintTaste
Zupy kremy - zestawienie najlepszych 176

Może wśród poniższych przepisów znajdziecie swoje ulubione. Przepis otworzy się po kliknięciu w nazwę zupy lub w zdjęcie. Zupa z cukinii i ziemniaków Zupa ziemniaczano-porowa Krem z fioletowych ziemniaków z wędzonym łososiem Zupa ziemniaczana z rozmarynem i wędzonym łososiem Zupa ze świeżych ogórków z dodatkiem grzanek Zupa fasolowa z pieczarkami na ostro Zupa z białej kapusty i białych warzyw(...)Zupa z fioletowej marchwi Zupa dyniowa z grillowaną gruszką Zupa z pietruszki i selera,z  dodatkiem jabłek i smażonych listków szałwii Zupa z batatów z grzankami Zupa z pieczonych buraków z jabłkiem Zupa marchewkowa z sokiem z grejpfruta Zupa ziemniaczana z chrupiącym boczkiem Zupa z kalafiora z orzechami Zupa z pietruszki Zupa brokułowa z kurczakiem i czarnuszką Zupa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczone klopsiki z ciecierzycy oraz recenzja ksiązki - Roślinny Lunchbox dla każdego. 98

ziół prowansalskich sól i pieprz  Przygotowanie; Kaszę jaglaną płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy na sypko. Odsączamy z wody, lekko studzimy, przekładamy do miski. Dodajemy ciecierzycę rozgniecioną tłuczkiem do ziemniaków albo w malakserze. Jednak nie na "papkę". Mają zostać wyczuwalne kawałki cieciorki. Do miski dorzucamy, zmielone płatki owsiane, pokrojone pomidory z zalewy, posiekaną drobno cebulę oraz zioła i przyprawy. Wszystko(...)formujemy małe kotleciki zwilżonymi dłońmi. Można je usmażyć na rumiano z każdej strony na patelni, ja jednak upiekłam je w piekarniku.  Kotleciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 35 min w temp. 200C.  Zawarte przepisy w książce są bardzo proste do wykonania, są to typowe propozycje które możemy spakować do lunchboxa i zabrać do pracy

Radość kipiąca uśmiechem.
Wegetariańskie wrapy/ buritto z łososiem i mango! 144

Juana Mendez, jako"jedzenia z buritto" (jedzenia z osiołka). Oryginalne burito można nabyć w  Ciudad Juarez, są zazwyczaj małe, cienkie z ubogą liczbą składników głównie mięsem, fasolą i ziemniakami. Można je nabyć w wersji łagodnej po czysty ogień-  salsa verde (dla tych, którzy lubią poczuć moc heheh). Także dziś u mnie mocno naciągane buritto, ale za to jakie(...)około 100 g -1 bardzo dojrzałe mango (pomarańczowy miąższ) - 4 garście rukoli - świeża papryka żółta i czerwona, po kilka pasków na tortille - 4 łyżki startego parmezanu - kilka plastrów pieczonego buraka - sos czosnkowy Buraki owiń folią aluminiową i upiecz w piekarniku ( 180 stopni 1,5 godziny) Łososia usmaż na oliwie z oliwek, skrop limonką. Tortille podgrzej na suchej patelni posmaruj

SMYKWKUCHNI
Ruskie Naleśniki Zapiekane Pod Beszamelem 178

patelnie o śred. 28 cm i z tej porcji wyszło mi 8 dużych naleśników) Naleśniki aby nie pękały przykrywamy talerzem i odstawiamy na czas przygotowania farszu i beszamelu. 4. Ziemniaki ugniatamy i studzimy, następnie dodajemy twaróg, cebulkę oraz boczek i przyprawy mieszamy całości doprawiamy do smaku. 5. W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, mieszamy całość aż utworzy się takie(...)żaroodporne smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Każdy naleśnik napełniamy farszem i układamy wzdłuż formy jeden obok drugiego tworząc tak 2 piętra. Gotowe, zalewamy beszamelem i obsypujemy startym serem. Pieczemy w 190 stop. przez około 25-30 minut

Gotowanie...to proste !
Sos żurawinowy w słoiku 121

Żurawina w postaci zmiksowaneo musu na bazie czerwonego wina to idealne rozwiązanie smakowe. Taki mus pasuje do pieczonego łososia, pieczonego schabu oraz serów kozich, pleśniowych czy oscypków. Gładka konsystencja żurawiny może być również bazą do innych sosów. Dla mnie najlepszy ze wszystkich sosów. Składniki: • 1 kg żurawiny • 2 szklanki słodkiego wina czerwonego(...)przebrać z szypułek i listków. • Żurawinę zasypać cukrem i wlać wino. • Owoce podgrzać cały czas mieszając. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i tłuczkiem do ziemniaków rozgnieść ok. połowę owoców. • Smażyć ok. 30 minut, aż powstały sok częściowo odparuje, a konfitura zgęstnieje. • Po usmażeniu zmiksować na gładki krem i ponownie zagotować. • Umieścić

To co kocham
Kurczak w kremowym sosie cebulowo-paprykowym 262

Kurczak jest uniwersalny, łatwo dostępny i smaczny, ale ileż można jeść pieczone udka czy smażonego fileta. Z tego mięsa można wyczarować wszystko! Aby urozmaicić menu , szukam zawsze nowych smaków niekoniecznie muszą być wyszukane aby zrobić dobry obiad. Najlepsze to tego dania jest mięso z uda kurczaka bez skóry i kości, czasem można kupić w sklepie właśnie takie, lub samemu(...)powstał szybki obiad który doda pozytywnej energii.  Zostawiam Wam pole do popisu,  z czym go podacie …ja jadłam z bułeczką J tak lubię, ale doskonały jest do ziemniaków czy kaszy. Składniki: Na dwie porcje: ½ kg mięsa z uda kurczaka bez skóry i kości ½ papryki czerwonej ½ papryki białej lub zielonej 1 cebula 1 czubata łyżka masła klarowanego ¾ szklanki domowego

Wanilia i Kardamon
Rzecz o chipsach ...z jarmużu 108

dodatków nie wyróżniają się niczym szczególnym, ale podpieczone zupełnie zmieniają smak, którym zaskakująco przypominają kalafior. Nie od dziś wiadomo, że chipsy można robić z różnych warzyw nie tylko z ziemniaków. Próbowałam chipsów z jabłek, gruszek czy pietruszki. Tym razem przygotowałam kolejną zdrową przekąskę, którą można zajadać się na okrągło (jest mało kaloryczna) Jarmuż można dostać już praktycznie w każdym markecie(...)CHPISY Z JARMUŻU   Składniki:  garść jarmużu oliwa z oliwek  opcjonalnie sól i pieprz do smaku  Przygotowanie: Jarmuż myjemy i osuszamy. Układamy listki na papierze do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek ,ewentualnie posypujemy przyprawami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez około 5 minut. Trzeba uważać aby nie przypalić liść ,ponieważ szybko się pieką. Idealne

Bon appetit mon amie
Kurczak na butelce 168

cydrem ) marynata: sól i pieprz; czerwona słodka papryka; czosnek; ulubione zioła: oregano, bazylia, zioła prowansalskie, rozmaryn, cząber, estragon, majeranek itp.; 3 łyżki oleju rzepakowego; łyżka sosu sojowego ewent. warzywa: ziemniaki, marchew, czosnek, cebula Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.  Kurczaka myjemy i osuszamy. Nacieramy dokładnie kurczaka i zostawiamy na min 2 godziny ( lub najlepiej całą noc ) w lodówce. Im dłużej(...)termoobiegiem ) lub 180 ºC ( bez termoobiegu ).  Butelkę piwa myjemy, oczyszczamy z naklejek, odlewamy 1/3 piwa i wsypujemy 1/3 łyżeczki soli do wewnątrz butelki. Dzięki temu procesowi podczas pieczenia piwo będzie oblewało naszego kurczaka. Nabijamy kurczaka na butelkę, tak aby szyjka butelki wychodziła obok szyi kurczaka i ustawiamy w naczyniu do którego będą spływać soki. Do brytfanki możemy dodać pokrojone

Atlas Smaków
Poniedziałkowy "fit" - paprykowo - ziołowe frytki z selera 143

Frytki kojarzą Nam się z bardzo kalorycznym daniem . Dziś postaramy się udowodnić, że tak być nie musi. Postanowiłyśmy przygotować frytki w wersji "fit". Pierwszym warzywem na które zamieniłyśmy ziemniaki był seler. Paprykowo - ziołowe frytki z selera wyszły bardzo smaczne.  Polecamy :-)  Paprykowo - ziołowe frytki z selera SKŁADNIKI: 1 duży seler 3 łyżki oleju rzepakowego papryka mielona słodka - około(...)czyli nasze frytki. Moim zdaniem lepsze są grubsze niż cieńsze ale wielkość wg uznania. Na głębokim talerzu łączymy olej z papryką i solą ziołową, następnie w marynacie obtaczamy frytki. Pieczemy na papierze do pieczenia w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 30 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Najlepsze gołąbki w sosie pomidorowo-chrzanowym i kapustą na słodko-kwaśno 126

mielony, ziele angielskie, liść laurowy, kurkuma, papryka słodka i ostra mielona, bazylia. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem zalać gołąbki po 35 minutach pieczenia i włożyć do piekarnika, piec jeszcze 20 – 25 minut. W między czasie przygotować kapustę na słodko-kwaśno. Potrzebne będą składniki: Reszta kapusty pekińskiej, 2 – 3 łyżki cukru, 2 – 3 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżeczka masła(...)pozostałe składniki. Podsmażać ok. 20 – 25 minut, mieszając co jakiś czas łyżką. W razie, gdyby zaczęła się przypalać podlać jeszcze trochę wodą. Propozycja podania: Ja podaję gołąbki z ziemniakami i kapustą na słodko-kwaśno. Smacznego

Przepisy Babci
Burgery z fasoli, mozzarelli i suszonych pomidorów 184

Domowe wegetariańskie burgery, które możecie podać w bułce z ulubionymi dodatkami lub potraktować, jak kotlety i zjeść z kaszą lub ziemniakami i surówką. Zrobiłam je z czerwonej fasoli, mozzarelli i suszonych pomidorów i doprawiłam tak, by były aromatyczne i pyszne:) Uważam, że mozzarella to bardzo fajny dodatek do takich wegetariańskich kotletów. Dzięki niej są one bardziej zwarte, łatwo się formują(...)pracy. Lubię je jeść w bułce ze świeżymi warzywami i sosem czosnkowym, ale Wy możecie je także zapakować do swoich lunchboxów. ➤ Zobacz także: marokańskie burgery z ciecierzycy i pieczonej marchewki Burgery z czerwonej fasoli, mozzarelli i suszonych pomidorów Składniki / na 4 burgery: 1 mała marchewka (ok. 60 g) 1 puszka czerwonej fasoli 1 kulka mozzarelli 1 mała cebula

Chilli Czosnek i Oliwa
Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty – szybki przepis na lekki obiad 587

Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty pieczone w sosie pomidorowym to bardzo szybki do zrobienia przepis na smaczny i lekki obiad dla całej rodziny. Są szybsze do zrobienia niż tradycyjne gołąbki, gdyż nie trzeba parzyć kapusty, ani zawijać farszu w jej liście, a jak dla mnie są równie smaczne. Można się na nie pokusić nawet będąc na diecie(...)porcją gotowanych warzyw czy mizerią z ogórków. Ja osobiście lubię je najbardziej z kromką świeżego chleba. Można też je potraktować jak zwykłe kotlety i podać na obiad z ziemniakami i surówką.   Składniki na gołąbki bez zawijania z młodej kapusty (około 18 sztuk): główka młodej kapusty (dałam stożkową o wadze 1 kg) 100 g kaszy jaglanej 800 g mięsa mielonego

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak pieczony z pesto i serami 54

czasu na długie gotowanie, a tego kurczaka robi się ekspresowo - przygotowanie dosłownie 5 minut, potem 30 minut w piekarniku, w międzyczasie można przygotować dodatki typu kasza, ryż, a nawet ziemniaki  by chwilę później zajadać się pysznym daniem :-) Składniki (dla 2 osób): 1 pierś z kurczaka 125 g serka kremowego (naturalnego, u mnie ricotta) 1 łyżka zielonego pesto(...)lekko rozbić. Naczynie żaroodporne lekko nasmarować oliwą, ułożyć mięso i delikatnie posolić. 2. W miseczce wymieszać serek i pesto. Mieszanką posmarować mięso. Na wierzch wyłożyć tary ser.  3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C - do zrumienienia się sera.  4. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. ryż, kasza (u nas bulgur), surówka, pomidorki - co kto lubi :-) Smacznego!!! Źródło: instrupix.com

Kuchnia domowa Ani
Szybkie pulpeciki wieprzowo drobiowe 130

łyżki śmietany 12% pietruszka lub koperek ,sól ,pieprz przygotowanie mięso zmielone dajemy do dużej miski ,dodajemy ,jajko kaszę mannę,sół i pieprz Wszystko wyrobić n ajednolitą masę .Na piecu przygotować duży garnek osoloną wodą ,zagotować go i jak woda jest zagotowana formujemy okrągłe kuleczki i wrzucamy na osoloną wodą jak już są gotowe wyciągamy i dajemy na talerz(...)Teraz przygotować sos wedle przepisu i jak gotowy wlożyć pulpety ,do sosu .Może też być gotowy sos z pieczarek nie koniecznie musi być ze sklepu ,do tego kasza czy ziemniaki i obiad gotowy

Moje Wyroby
Zielone kopytka ze szpinakiem 110

Zielone kopytka ze szpinakiem przede wszystkim będą ładnie wyglądać na talerzu. Będą również doskonale się komponować z różnego rodzaju mięsami – duszonymi, smażonymi czy pieczonymi, w zależności od upodobań. Zasada ich przygotowania jest tak samo prosta, jak przygotowywanie kopytek tradycyjnych . Jedynie co, to do ich zrobienia używam nieco większej ilości mąki, ponieważ ciasto poprzez dodanie szpinaku jest rzadsze. Potrzebujemy(...)miękkie. Zobacz też: Kluski śląskie – jak zrobić? Domowy makaron Przepis na zielone kopytka ze szpinaku Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 800 g obranych ziemniaków 1,5 szklanki mąki jajko 2 garście szpinaku sól Przepis 1 Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy są jeszcze ciepłe rozbijamy je tłuczkiem, tak aby nie było grudek

Kuchnia Bazylii
Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan 119

średnim ogniu) i wykładać opanierowane kawałki kurczaka. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażonego kurczaka wykładać na papierowy ręcznik celem odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podawać samego lub z ziemniakami, kaszą, ryżem, pieczywem czy z sałatą. Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując panierowane piersi z kurczaka. Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan(...)kurczak był po usmażeniu bardziej soczysty. Ser Parmezan kupiłam w kawałku i starłam go na średniej wielkości oczkach tarki. Użyjcie nieprzywieralnej patelni. Taka patelnia będzie najbezpieczniejsza, gdyż w trakcie pieczenia ser zaczyna się topić i może przywrzeć do dna patelni. Lubisz dania z kurczaka? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sałatkę z kurczakiem. The post Piersi kurczaka w panierce

mecooks
Sernik z sera warzonego 109

przy pomocy szpatułki do połączenia się składników. Dno tortownicy o wymiarach 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopt przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C. Pieczemy przez 40-45 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu ścinamy wierzch biszkoptu. Masa serowa Do śmietany dodajemy jajka i roztrzepujemy. W dużym garnku podgrzewamy mleko. Kiedy mleko zacznie się gotować(...)serwatki. Na tym etapie nie należy doprowadzać mleka d ponownego zagotowania się. Twarożek odsączamy na sicie wyłożonym gazą. Pozostawiamy na sicie około godziny. Twarożek przecisnęła raz przez praskę do ziemniaków. Tą czynność można pominąć, jednak uważam, że taka konsystencja sera o wiele lepiej smakuje. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodajemy po łyżce twarogu. Pod koniec

Wędrówki po kuchni
Polędwica z dorsza w panierce pieczona w piekarniku z purre z ziemniaków i surówka 165

łodygi selera naciowego - 1 pomidor - olej lniany tłoczny na zimno - opcjonalnie sol i pieprz czarny Przygotowanie : Dorsza płuczemy, skrapiamy cytryną, opcjonalnie solimy i wkładamy na 1h do lodówki . Purre : Ziemniaki obieramy i gotujemy. Po ugotowaniu miksujemy mikserem z pasta z kurkumy i oliwa oliwek, opcjonalnie dodajemy sól i pieprz. Surówka Cebulę, seler naciowy , pomidor i kapustę szatkujemy, reszte scieramy(...)owsiane. Rybe obtaczamy w jajku potem w zmielonych płatkach i znów w  jajku. Układamy opanierowane poledwice w naczyniu zaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni i pieczemy 15 minut. Dorsz będzie soczysty

Szkrab Je Sam
Środa: Kalafiorowa shepard’s pie 158

żeby warzywa były bardzo miękkie. Kiedy już są gotowe i widelec podczas próby wchodzi w nie jak w masło, ściągamy je z ognia, odcedzamy i ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Jeśli masa po ubiciu jest zbyt wodnista chwilę trzymamy garnek na małym ogniu, żeby odparować nadmiar wody. Do pure dodajemy 2 łyżki masła, sól, pieprz, odrobinę świeżo startej gałki muszkatołowej oraz(...)brzegi lekko smarujemy olejem, wylewamy sos, na który nakładamy pure. Wygładzamy wierzch łyżką lub szpatułką i posypujemy 4 łyżkami parmezanu. Na koniec zapiekankę wkładamy na 10-15 minut do pieca rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem. Gotowe! Zobacz menu na tydzień – pora na kalafiora, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Artykuł Środa: Kalafiorowa shepard’s pie pochodzi z serwisu

Niedzielny kucharz
Kofty wołowe 110

ustach. W zasadzie były grillowanie, ale można przyrządzić je w piekarniku. Dzisiaj zrobiliśmy takie, jak w tym barze…mini „kofciki”…wprawdzie nie z frytkami i surówką, a z ziemniakami i sałatą ze śmietaną. Wyżera! Na marginesie, często podają je z solą wymieszaną z chili. Składniki 500 g mięsa wołowego 1 łyżka mąki majeranek ostra papryka w proszku olej sól, pieprz(...)polędwica). Do mięsa dodajemy do smaku soli, pieprzu, majeranku, ostrej papryki i mąkę. Wszystko dokładnie łączymy, formujemy kotlety w kształcie paluszków (choć my jedliśmy okrągłe), układamy na papier do pieczenia i spryskujemy olejem. Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Zupa krem z cukinii i papryki 190

Nadchodzą chłodniejsze jesienne dni. Nasz organizm domaga się większej porcji pokarmów i zwiększonej ilości składników mineralnych. Mam dla was propozycję na pożywną i pyszną zupę krem

Ala piecze i gotuje
Mocno cytrynowe muffinki z mąki orkiszowej 205

Dawno nie było na blogu nic słodkiego, więc dziś dla osłody proponuję mocno cytrynowe muffinki. Nigdy nie robiłam nic z mąki orkiszowej i postanowiłam sprawdzić jak

kuchnia doski
MAKOWO - BEZOWE CIASTO Z WIŚNIAMI I PIERWSZY ROK BLOGA 142

facebooku zyskała 1522 polubień ( od września) Na koniec jeszcze 5 najpopularniejszych postów,które dla mnie są dużym zaskoczeniem: 1. Skrzydełka a la KFC 7138 wyświetleń http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/07/skrzydeka-la-kfc.html 2.Pieczone ziemniaki z piekarnika 5252 wyświetleń http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/02/pieczone-ziemniaki-z-piekarnika.html 3. Pizza z patelni 4703 wyświetleń http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/09/pizza-z-patelni.html 4. Babeczki do barszczu 4298 wyświetleń http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/12/babeczki-do-barszczu.html 5. Placuszki z kurczaka(...)dzień jest coraz smaczniejsze.   Składniki:   125 g miękkiego masła 4 jajka 375 g cukru 250 g gotowej masy makowej 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleka 600 g wiśni 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżeczki żelatyny( lub 6 jeśli lubicie bardzo stężałą masę) 4 łyżki konfitury wiśniowej

Niespełnione zdolności kulinarne
Pieczony łosoś z warzywami i młodymi ziemniaczkami z koperkiem 148

Kocham dania, które się szybko przygotowuje, a jak już się je przygotuje, to nie trzeba nad nimi stać. Takie właśnie są dania z piekarnika. Gotowe składniki

Moja Delicja
Test Kulinarnych Inspiracji KAMIS 162

cebuli 250 g marchewki 300g papryki zielonej 8 średnich ziemniaków 1,5 łyżki cukru lub miodu przepis Pałki z kurczaka nacieramy  solą i odstawiamy. Ziemniaki kroimy w 2-3 cm kostkę, dodajemy 1 łyżkę oleju, rozmarynu i mieszamy. Cebulkę kroimy w kostkę, paprykę w paski, marchewki  kroimy w  plastry. Kurczaka obsmażamy za wszystkich stron na oleju. Przekładamy(...)karmelizujemy  cukier (podgrzewamy, aż się rozpuści). Dodajemy cebulkę, marchew i paprykę. Podsmażamy około 5 minut, stale mieszając. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pozostałym czosnkiem, oregano i mieszamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C około 50-60 minut. François Rabelais

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania