pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:277/865)

Warzywny mix prosto z pieca :) 167

talerzu, z blaszki, ręką, bądź widelcem - jak kto woli! Jedno jest pewne - są pyszne i zmykają w mgnieniu oka ;)     Pieczone warzywa z sosami - 2 duże marchewki - 1 duży seler - 4 spore ziemniaki - 2 cebule - główka czosnku - cytryna  przyprawy : oregano, tymianek, pieprz cayenne, świeżo mielony pieprz, suszona mięta, czosnek dodatkowo: oliwa, sok z połowy cytryny

Sajkofanka smaku
Zupa krem z bobu 52

cukinii i ziemniaków to doskonała, kremowa i subtelna w smaku zupa. Podałam ją z posiekanym bobem i zrumienionym boczkiem, który nadaje chrupkości. Można też udekorować ją grzankami usmażonymi na maśle, kwestia gustu. Polecam zupkę, szczególnie teraz w sezonie bobowym Składniki: 3 szklanki ugotowanego i obranego bobu 1 malutka cukinia (1,5 szklanki pokrojonej w kostkę) 3 średnie ziemniaki(...)doprawić solą i pieprzem. Gotową zupę udekorować posiekanym bobem i zrumienionym boczkiem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa krem z pieczonej papryki → Zupa z bobem, cukinią i ziemniakami → Bób z suszonymi pomidorami → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Zupa krem z selera naciowego Artykuł Zupa krem z bobu pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Pieczone roladki z szynki z serkiem kozim. 113

Dziś polecam Wam pieczony obiadek. Wszystko wrzucamy do brytfanki i pieczemy! Pysznie i zdrowo! Co nam trzeba? 6 plastrów szynki 6 plastrów sera koziego przyprawy: pieprz ziołowy, szczypta soli, papryka słodka dodatkowo: pokrojone w plasterki ziemniaki (obrane! Chyba, że młode) obrane i pokrojone w plasterki marchewki Ilość ziemniaków i marchwi zależy od waszych apetytów Robimy! Plastry szynki rozbijamy(...)cieńsze Opruszamy przyprawami- delikatnie! Kładziemy ser kozi i rolujemy Układamy w brytfance w otoczeniu marchewki i ziemniaków. Lekko spryskujemy olejem, ziemniaki posypujemy ziołami, marchew także. Można dodać soli. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. W połowie czasu podlejcie trochę wodą (100ml wystarczy), zrobi się lekki sosik i obróćcie roladki. Pyszne z sałatą w śmietanie lub jogurcie greckim. Smacznego

Latosiowydom
Gnocchi z karmelizowanymi pieczarkami i feta 325

Gnocchi to danie włoskiej kuchni. Przypominają polske kopytka ale są od nich o wiele mniejsze. Dzisiaj proponuję przepis na gnocchi z batatów. Bataty w odróżnieniu od ziemniaków są dosyć wodniste, nawet jeśli je pieczemy w piekarniku, więc ciasto na gnocchi jest bardzo lepkie. Nie należy przesadzać z mąką podobnie jak w kopytkach, bo wtedy gnocchi będą twarde i bez smaku

codojedzenia
Placek ziemniaczany z piekarnika z czerwoną papryką i kiełbasą 2567

szybki. Miały być tradycyjne placki ziemniaczane, ale stwierdziłam, że całą ziemniaczaną masę wyłożę na papier do pieczenia i upiekę w piekarniku w formie jednego, dużego placka. Podobnie jak się piecze Babkę ziemniaczana z boczkiem Taki placek ziemniaczany z piekarnika jest pyszny, chrupiący, jednak mniej tłusty niż placki smażone na oleju. Placek ziemniaczany z piekarnika podałam z ajwarem i dipem. Polecam(...)łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, ognista mieszanka przypraw, tymianek do smaku odrobina oleju do posmarowania papieru do pieczenia Kiełbasę i paprykę kroimy w kostkę i delikatnie podsmażamy. Umyte i obrane ziemniaki ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach (ja starłam mechanicznie), dodajemy 2 jajka, oba rodzaje mąki, doprawiamy według uznania (ja doprawiłam solą, pieprzem, tymiankiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
RYBA PIECZONA W PAPILOTACH Z WARZYWAMI 202

propozycję: rybę pieczoną w papilotach z aromatycznymi warzywami!  🐟 Jest to obiad, który robi się praktycznie sam, a przy tym smakuje obłędnie! 👌😋 Wystarczy, że pokroicie warzywa i ułożycie je wraz z rybą w "cukierku" z papieru do pieczenia i całość polejecie czosnkowo - pietruszkową marynatą. Ryba piecze się sama, w tym czasie możecie ugotować ryż lub ziemniaki albo usmażyć frytki(...)wierzchu po plasterku cytryny i przykryj wierzch "cukierków" z rybami kawałkami papieru do pieczenia. Piecz rybę przez 25 minut , a po tym czasie zdejmij papier z góry i dopiecz jeszcze całość na funkcji grill przez około 5 minut . Rybę podawaj z ryżem, ziemniakami, frytkami lub innym ulubionym dodatkiem. Gotowe! Smacznego! Piekarnik jest bardzo nowoczesny i ma minimalistyczny design. Wygląda

Słodko-Słony Świat Ilony
Zapiekanka z pstrąga wędzonego i ziemniaków 153

pstrąga. Przykryć warstwą pozostałych ziemniaków. Zalać sosem ze śmietany i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 1 godzinę. W połowie pieczenia posypać cheddarem. Sprawdzić przed wyjęciem z piekarnika, czy ziemniaki są miękkie. Smacznego

Stare Gary
BATATY NADZIEWANE RYŻEM I ŻURAWINĄ 220

Egzotyczne i pachnące danie z – coraz popularniejszych w Polsce... Artykuł BATATY NADZIEWANE RYŻEM I ŻURAWINĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pieczone ziemniaczki 358

Złote pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem.  Składniki: kilka ziemniaków oliwa 2 ząbki czosnku rozmaryn suszony papryka suszona - ewentualnie sól Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki.  Przełożyć do miski, skropić oliwą i dodać czosnek oraz łyżeczke rozmarynu. Całość wymieszać i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika

wyzwania kuchenne
Tarta z chorizo, ziemniakami i cebulą 184

grzałka górna i dolna) przez około 15 minut, po czym usunąć papier z grochem/fasolą i piec przez kolejne 5 minut.  Podpieczone ciasto wystudzić. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w plasterki. Cebule obrać, pkroić w pióra. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować na średnim ogniu przez(...)śmietanę, startą mozzarellę. Posolić i popieprzyć do smaku. Masę śmietanowo-serowo-jajeczną wylać na wystudzone ciasto. Położyć na nią chorizo z cebulą, na to plastry ziemniaków, a wierzch oprószyć słodką papryką w proszku. Tartę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (3 półka, grzałka górna i dolna) przez 20 minut. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Kiełbasę chorizo można zastąpić węgierską kiełbasą

Gospodyni Miejska
Kluski makaronowe z ziemniakami 133

minut, licząc od chwili ich wypłynięcia. Gotowe odcedzamy. Podajemy gorące, polane sosem lub skwarkami. Na zdjęciu z sosem z bitkami wieprzowymi i sałatką z pieczonego buraka . Smacznego Artykuł Kluski makaronowe z ziemniakami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Filet z kurczaka pieczony na młodej kapuście 998

koniecznie wypróbujcie ten przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak pieczony na młodej kapuście to smaczna propozycja na wiosenny lub wczesnoletni obiad. Mięsko z kurczaka wychodzi wyjątkowo soczyste, a kapusta mięciutka i pyszna. Wytworzony podczas pieczenia kremowy sos można przelać do garnuszka i zagęścić mąka, a następnie wykorzystać go do polania ziemniaków. Filety z kurczaka zapiekane w młodej kapuście , to praktycznie(...)licząc jednej zużytej dodatkowo małej patelni do podsmażenia cebulki). Przygotowanie tego dania nie zajmuje zbyt wiele czasu i jedyne, co może się dłużyć, to czas pieczenia w piekarniku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filety z kurczaka pieczone na młodej kapuście – Składniki: 1 duży podwójny filet z piersi kurczaka – ok. 700 g do doprawienia kurczaka: (do smaku) papryka słodka

Kulinarne Przeboje
Zapiekanka ziemniaczana z polędwiczką w sosie szpinakowym 475

solą i pieprzem. Zostawiamy na noc. Następnego dnia mięso kroimy na plastry i podsmażamy. Po podsmażeniu kroimy w kostkę, dodajemy pokrojone suszone pomidory, przyprawy i mieszamy. Ziemniaki kroimy na dość cienkie plasterki i pieczemy w 180 stopniach, na termoobiegu, aż lekko się zarumienią. Szpinak podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy mąkę, mieszamy. Dolewamy bulion. Gotujemy kilka

Czerwona Porzeczka
Pstrąg z ziemniakami z piekarnika 134

Pstrąg z ziemniakami z piekarnika – lekki i pyszny, doskonały na obiad. Najlepiej smakuje na wiosnę i latem z młodymi ziemniaczkami. Przyprawiona koperkiem, rozmarynem, masłem i białym winem ryba rozpływa się w ustach, a to głównie dzięki upieczeniu jej w torebce z papieru do pieczenia. Ryba pieczona w takim papilocie piecze się we własnych sokach – dzięki temu(...)Cytrynę kroimy w plastry. Z końcówek wyciskamy sok do środka ryby, resztę plasterków układamy na wierzchu. Na dużej blasze (od piekarnika) rozkładamy papier do pieczenia (nie odcinamy od rolki). Układamy na nim ryby oraz ziemniaki. Posypujemy wszystko gruboziarnistą solą i pieprzem. Można posypać listkami z gałązki rozmarynu. Skrapiamy białym winem. Rozwijamy więcej papieru, aż nakryje całość. Odrywamy. Zwijamy wszystkie brzegi

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania