pieczone ziemniaki w piekarniku - 5758 przepisów (strona:181/384)

Szaszlyki z kurczaka 300

tysiace wariancji na ich temat.Zapraszam na szaszlyki z kurczaka z pieczonymi ziemniakami   Zamarynowalam piersi kurczaka w koncentracie pomidorowym, ketchupie, syropie klonowym, I przyprawach. Trzymalam 1 godzine w lodowce. Przelozylam naprzemiennie z pieczarkami. Przygotowalam maslo czosnkowe I dip czosnkowy z joguru greckiego Ponacinalam ziemniaki, nasmarowalam maslem - wlozylam do piekarnika na 180 na 40 min Szaszlyki wlozylam do piekarnika

Smaki Edyty
Wołowina i ziemniaki nacinane z pieca ze skorupką czosnkowo-ziołową 128

różowego" zaczyna się krzywić, a brat patrzy na talerz, jakby leżał tam małpi móżdżek czy żywe robale. A ziemniaczki? Jak to pieczone warzywo tego typu - znajdzie wielu amatorów. Czosnek, zioła - pycha! WOŁOWINA I ZIEMNIAKI NACINANE Z PIECA ZE SKORUPKĄ CZOSNKOWO-ZIOŁOWĄ Składniki na wołowinę: - dobry kawałek wołowiny - sól  - pieprz - tłuszcz (jeżeli mięso jest bardzo chude) Przygotowanie wołowiny(...)minuty z każdej strony, po czym umieściłam na 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Potem dałam jej odpocząć, żeby krew nie rozlała się po talerzu.  Składniki na ziemniaki: - ziemniaki - oliwa z oliwek - czosnek - świeże zioła - pieprz - sól Przygotowanie ziemniaków: Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i nacinamy w poprzek tak, żeby przerwy między plastrami były widoczne, ale żeby warzywo

Życie zamknięte w smaku
Torcik marchewkowy z kremem czekoladowym 120

Torcik marchewkowy z kremem czekoladowym Potrzebujemy na ciasto ·         280g mąki pszennej, ·         2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, ·         2 płaskie łyżeczki sody, ·         2 łyżeczki przyprawy piernikowej. ·         280g(...)jednolitej, puszystej masy. Następnie dodajemy startą marchew, mieszamy. Dolewamy schłodzone roztopione masło i orzechy. Mieszamy łyżką do połączenia. Dno tortownicy o średnicy 25cm wykładamy papierem. Wlewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 200st i pieczemy ciasto przez jakieś 30 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 180st i dopiekamy 25-30 minut do suchego patyczka. Ciasto schładzamy przed nałożeniem kremu. Krem

Leśny Zakątek
Piersi gęsie pieczone w rękawie 166

soczysta. Jedliśmy ją głównie na zimno, z takim zamiarem piekłam, ale zaraz po upieczeniu też była bardzo smaczna. na ciepło można ją podać np z kopytkami, ryżem lub opieczonymi ziemniakami. Polecam! składniki 2 gęsie piersi ząbki czosnku, majeranek igiełki z paru gałązek rozmarynu sól, pieprz jabłko 1/2 pomarańczy Przygotowanie Piersi umyć, osuszyć, usunąć kość o ile jest(...)włożyć na noc do lodówki. W dniu pieczenia doprowadzić do temperatury pokojowej. Rozłożyć piersi skórą do dołu, na jednej połowie ułożyć wzdłuż ząbki czosnku, jeden za drugim,  przykryć drugą piersią, związać sznurkiem formując zgrabny wałek. Tak przygotowaną pierś obsmażyć wolno na rozgrzanej patelni aby wytopić jak najwięcej tłuszczu. Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Jabłko pokroić na ćwiartki, pozbawić

Stare Gary
Kolorowa zapiekanka z serem feta 143

jedzącemu.  Składniki 2-3 porcje:4 ziemiaki1 cebula1 żółta papryka1 czerwona papryka1/2 główki czosnku 1bakłażan1 cukinia3 łyżki oliwy z oliwekczarny pieprz125g sera fetaPrzygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Kroimy ziemniaki w 2,5cm kostkę. Cebulę dzielimy na ósemki, usuwamy zewnętrzne, suche łupiny. Pozbawiamy papryki ogonków i pestek, a następnie kroimy w około 2,5-centymetrowe kwadraty. Dzielimy(...)naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy czarnym pieprzem, ale nie solimy- slony smak nada potrawie ser feta (poza tym sól sprawia, że warzywa puszczają sok).Pieczemy około 45 minut- warzywa powinny być upieczone, a nawet gdzieniegdzie przyrumienione. Teraz musimy nastawić piekarnik na maksimum lub włączyć górną grzałkę- grill. Na wierzchu zapiekanki układamy plastry sera feta. Wstawiamy do bardzo gorącego piekarnika i zapiekamy

Smakowity Blog Kulinarny
Chleb bezglutenowy z ziemniakami 131

drugi bezglutenowy chleb, który upiekłam. Nie mam żadnego doświadczenia z pieczenia chlebów, więc tym bardziej jestem bardzo dumna, że mi wyszedł bez zakalca i nawet urósł, choć może nie aż tak, jak bym chciała. W smaku rewelacja, nie czuć ani ziemniaków, ani mąki gryczanej, krórej jest najwięcej. Chleb jest wilgotny, zwarty w środku(...)zmieliłam kaszę • 250 g gotowanych ziemniaków • 1 torebka suszonych drożdży 7 g • 1 łyżeczka soli • 1 łyżeczka cukru • 2,5 szklanki wody Wykonanie: • Ziemniaki zalać 1 szklaną gorącej wody i zmiksować na głądką masę. Przestudzić, aby nie były gorące. • Wymieszać wszystkie suche składniki razem. • Połączyć składniki suche z ziemniakami, dodać resztę ciepłej wody. Zmiksować. • Miskę

To co kocham
ZIEMNIAKI FASZEROWANE 131

wydrążamy środek. Do wydrążonych ziemniaków dajemy śmietaną, sól, pieprz i dokładnie rozgniatamy na gładką masę. Na patelni rozpuszczamy masło i dajemy drobniutko pokrojoną cebulą i boczek, gdy wszystko jest prawie podsmażone wciskamy 1 ząbek czosnku i smażymy jeszcze chwilkę. Skórki ziemniaczane faszerujemy masą ziemniaczaną, posypujemy cebulką a następnie otartymi serami. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy ok 25 minut

harrisa
bataty frytkowe z piekarnika... 137

połowy cytryny, paprykę ostrą mieloną. Wszystko delikatnie przemieszać w formie, piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, wstawić formę i piec35 minut, następnie na termoobiegu piec jeszcze z 5 minut, odparuje woda i bataty są chrupiące, można podawać z sosem czosnkowym, keczupem - bataty są słodką odmianą ziemniaków, doskonale smakują jak frytki z dodatkiem przypraw, soku z cytryny........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Marynowane skrzydełka pieczone. Przepis krok po kroku. 147

mięsa włóż skrzydełka do piekarnika. Zapiekaj przez 60 minut w 180°C “góra-dół”. Jeżeli mięso zacznie się za bardzo spiekać przykryj mięso np. folią aluminiową.   Po upieczeniu skrzydełka prezentują się rewelacyjnie, a smakują jeszcze lepiej. Jako dodatek proponuje ryż lub pieczone ziemniaki. Natomiast przepis na surówkę

kuron.com.pl
Faszerowany schab z piekarnika 193

nadzianym schabem szczelnie przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 1,5godziny. Odkryć około 20 minut przed końcem pieczenia aby mięso ładnie się przyrumieniło. Powstały sos z pieczenia mięsa można przecedzić przez sito, zagęścić i wykorzystać do podania z pieczenią w towarzystwie ziemniaków lub kaszy. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

W garach u Gosi
Vege Sernik z ziemniaków 189

Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Studzimy, obieramy i ugniatamy. Do ziemniaków dodajemy mleko kokosowe oraz zmielony w młynku do kawy cukier kokosowy. Delikatnie mieszamy aż uzyskamy gładka konsystencję. Dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy. Wykladamy na tortownice (średnica 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 70 minut. Otwieramy piekarnik i zostawiamy

Szkrab Je Sam
Wegańskie Shepherd pie z soczewicy i ziemniaków 128

jakiś czas mieszać. doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki odcedzić, dodać pozostałe składniki do pure oprócz rozmarynu i rozgnieść na gładkie pure.  Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, wyłożyć potrawkę z soczewicy, a na wierzch ziemniaczane pure. Wierzch posypać rozmarynem i posypać wiórkami masła. Piekarnik rozgrzać. Zapiekankę pieczemy w 200 st. C przez 20-30 min. aż wierzch będzie złocisty

kulinarne odsłony pati
Frytki z dyni piżmowej (dieta dr Dąbrowskiej) 199

można też robić z innych warzyw, nie tylko z ziemniaków, i na dodatek te frytki są bardzo smaczne. Powiecie, ależ mi odkrycie 😀. Ano tak, ponieważ do tej pory uważałam, ze najlepsze są takie smażone w dużej ilości tłuszczu, czyli po prostu tradycyjne. Okazuje się, że te pieczone w piekarniku też są bardzo smaczne, no i znacznie mnie kaloryczne

Kulinarne przygody Gatity
Buraczkowa zupa-krem 124

Zapraszam na zupę buraczkową z pieczonego buraczka. Bardzo często, gdy coś piekę to wrzucam również do piekarnika buraczka szczelnie zawiniętego w folię aluminiową. Dzięki temu mam już przygotowaną bazę do zupy lub koktajlu- praktycznie buraczek piecze się przy okazji. Polecam Składniki: 2 średnie upieczone buraczki 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 4 średnie ziemniaki 0,5 l bulionu sól

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Zapiekanka ziemniaczana z gorgonzolą, szpinakiem i boczkiem / Bacon, spinach and gorgonzola potato gratin 230

smaku. W większym naczyniu do zapiekania wyłóż w równomiernej warstwie 1/4 ziemniaków, na nie wyłóż 1/3 szpinaku z boczkiem i powtarzaj wykładanie aż do wykończenia składników tak by ostatnia ziemniaczana warstwa była na wierzchu. Zalej całość śmietanką przykryj folią aluminiową matową stroną do góry, włóż do piekarnika i piecz przez 1 godzinę. Po tym czasie zdejmij folię, posyp parmezanem

karmelowy

Proponowane wyszukiwania