pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:226/267)

Pasztet z ciecierzycy 191

mojprzepisna.pl | Pasztet z ciecierzycy Ostatnio nie mam zbyt wielkiej ochoty na mięso, za to chętnie sięgam po warzywa czy ryby. Powoli wprowadzam do swojej kuchni więcej strączkowych roślin, ostatnio na tapecie mieliśmy przepyszną zupę z soczewicy – autorstwa mojego męża (jak chcecie przepis to dajcie znać), zupę z ciecierzycy, hummus oraz pasztet z ciecierzycy. Mam też w planach zrobienie chlebka(...)zmielonej ciecierzycy z warzywami, wymieszać, spróbować pasztet, w razie konieczności dodać soli czy pieprzu. Dodać jajka, wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 st – 200 st. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 1 godzinę. Wyjąć z piekarnika, przestudzić 20 min w formie na kratce, wyjąć z formy, kroić na dwu centymetrowe plastry, podawać. Smacznego

moj przepis na
Kurczak i sumak w kuchni emigranta 220

lekko wilgotne. Nie należy kupować dużych ilości sumaka na zapas, ponieważ bardzo szybko wietrzeje. Sumak, jako przyprawa doskonale komponuje się z wszelkimi rodzajami duszonego, smażonego lub grillowanego mięsa, rybami i owocami morza oraz warzywami. Z powodzeniem można go stosować jak przyprawę do sałatek, zwłaszcza z serem feta oraz dipów, białych serów i jogurtu. W Arabii Saudyjskiej , innych krajach Bliskiego Wschodu(...)podsmażonym kurczakiem na patelnię i dusimy, do czasu aż mięso będzie miękkie lub pieczemy ok. 40 minut w rękawie foliowym w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Rękaw trzeba rozciąć na ok. 10 - 15 minut przed końcem pieczenia, aby odparować nadmiar wody Podawać z chlebem pita, pieczonymi ziemniakami (oczywiście posypanymi sumakiem ;) lub ryżem i sałatką z pomidorów, ogórków

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tajsko- włoski FischBurger z buraczkowymi chipsami i sosem pomidorowym! / RYBA 212

Pudliszki - Pomidorowe inspiracje Dzisiaj wspięłam się na wyżyny swojej kreatywności, puściłam wodze fantazji i powstał najlepszy FischBurger jaki jadłam. Prawdziwie włoskie bułeczki, upiekłam z dodatkiem

SMYKWKUCHNI
Tuńczyk w sezamie 160

Tuńczyk marynowany w aromatycznych sosach azjatyckich, a potem panierowany w sezamie podany z kwaśnym i ostrym marynowanym imbirem to coś odpowiedniego dla miłośników kuchni azjatyckiej. Wszystkie

Bon appetit mon amie
Francuska tarta z porem i łososiem 118

Bardzo smaczna i szybka do przygotowania tarta na cieście francuskim z porem i   wędzonym łososiem, jej łagodny smak zaostrza ser blue i gałka muszkatołowa.  

Wanilia i Kardamon
SERNICZKI Z TUŃCZYKIEM NA SERKU RICOTTA 118

Serniki najczęściej podajemy na słodko. Są Albo na zimno, albo upieczone. Mogą być miętowe, czekoladowe, z brzoskwiniami  albo z... tuńczykiem. Serniczki przygotowane są na owsianym

Kuchnia w oparach
Losos w sosie... 220

No wlasnie, natchnienia na ten sos szukalam i szukalam, bo strasznie za mna losos chodzil. Mialam ochote zrobic go z jakims makaronem z dodatkiem fajnego sosu

Przysmaki Karolki
Dieta wątrobowa - ciasto z jabłkami 550

jeść tylko kilka produktów jest niezbyt mądre. Co innego jeść mało ale często, a co innego nie jeść w ogóle. Czym innym jest codziennie jedzenie bekonu, a czym innym ryb. Chcę, aby to była jasność! Nie jestem lekarzem, tylko pedagogiem, ale ostatnio dużo naczytałam się i nasłuchałam od lekarzy o diecie wątrobowej, która jest bardzo dobrą i lekkostrawną dietą(...)prezentuję Wam ciasto z jabłkami czyli klasyk nad klasykiem, bez żółtek, złego tłuszczu i dużej ilości cukru. Składniki: 5 białek 70 g cukru pudru trzcinowego nierafinowanego łyżeczka proszku do pieczenia 70 g maki kukurydzianej łyżka mąki ziemniaczanej -jabłko łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki mleka szczypta cynamonu Sposób przygotowania: Do miski wlewamy białka i ubijamy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania

Słodkie Przyjemności
Kałamarnica z grilla 119

Od niedawna są dostępne w naszych rybnych sklepach grube paski dużych kałamarnic. To bardzo fajna forma sprzedaży tego smakowitego mięczaka, bo po zakupie nie musimy się

Kulinarne przygody Gatity
Od czego zacząć zdrowe odżywianie? 4 podstawowe kroki. 162

granicach 0,8–1,2 g na każdy kg masy ciała, przekroczenie górnej granicy powinno być przemyślane i uzasadnione. Źródła białka: jaja mięso soczewica, ciecierzyca, bób nasiona dyni ryby: łosoś, halibut, panga, tilapia twaróg kasza jaglana, gryczana fasola, bób, groszek   –> Węglowodany Wyróżniamy węglowodany proste (cukry) i złożone. Dostarczają energii służącej m.in. do utrzymania temperatury ciała, pracy narządów(...)staramy się go ograniczyć do minimum, co jest błędem. Wbrew pozorom jest on niezbędny i wywiera korzystny wpływ na organizm (szczególnie tłuszcz nienasycony, który znajdziemy w nierafinowanych olejach roślinnych, rybach, orzechach, nasionach czy awokado). Ogólne spożycie tłuszczu powinno kształtować się w granicach 15-30% zapotrzebowania energetycznego, przy czym należy ograniczyć tłuszcze nasycone oraz trans. –> Błonnik Jest

Powiedz dietom nie
Soczysty łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem 191

Najlepsza w tym daniu jest różnorodność smaków! Łosoś jest mięciutki, łagodny, bardzo delikatny. Szpinak porządnie przyprawiony czosnkiem, solą i ostrą papryczką, a ciasto posypane płatkami migdałowymi

Kulinarne Inspiracje
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 159

Weekend 14.-16.03.2014 minął pod znakiem wspaniałych doznań, przede wszystkim, chociaż nie tylko, smakowych. W tych dniach bowiem uczestniczyłam w popularnym pośród blogerów kulinarnych konkursie o

W kuchni Karmel-itki
Szparagi w dojrzewającym boczku, podane na sosie beurre blanc z jajkami po benedyktyńsku. 177

był mega chudy boczek) i jajka w koszulkach... Jak dla mnie połączenie niebiańskie.  Obiad urodzinowy dla męża- okazał się strzałem w dziesiątkę! Wracając do sosu, pasuje idealnie również do ryb. Powiem Wam, że ja osobiście jadła bym go ze wszystkim. Będziemy potrzebowali. Szparagi. Ja użyłam szparagów w słoiczku. Ponieważ nie znalazłam innych ;)  6 cienko pokrojonych plasterków boczku(...)dzielimy na 6 równych części. Tzn w każdej paczce musi znaleźć się taka sama ilość całych szparagów. Każdą wiązkę obwijamy boczkiem. Skrapiamy oliwą i układamy albo w piekarniku i pieczemy ok 10-20 min w temp 180 stopi, lub tak jak ja troszkę na skróty. Ułożyłam na patelni i po prostu chwilkę podsmażyłam. Tak, aby boczek mi się zrumienił.Wylewamy

Malinowe Pocałunki
Miska zdrowia z pulpecikami drobiowymi z tuńczykiem i szynką parmeńską, grillowanymi batatami i fioletowymi ziemniakami oraz szp 139

Pełna emocji, w środku nocy, dodaję dla Was nowy przepis. Tylko wydaje się skomplikowany ale prawdę mówiąc jest dziecinnie prosty. Grillowane ziemniaki: tradycyjne, fioletowe i bataty

Mango Papaja
Wiosenna Pizza z Tuńczykiem 177

A Może tak dziś pizza?  Szybka w wykonaniu na domowym ,drożdżowym spodzie z tuńczykiem Princes ? #MasterTuńczyk Jesteś na TAK? TO zapraszam i SMACZNEGO :)   SKŁADNIKI

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania