podać z makaronem, ryżem lub jak ja z bułeczkami. Smak bardzo fajny lekko słodkawy, dzięki ananasom. Polecam. Piersi kurze pokroić na plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą pieprzem, papryką słodką i suszonym oregano. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć mięso z patelni, odłożyć na bok. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki(...)patelnię i lekko podgrzać. Dokładnie wymieszać. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso, obłożyć kawałkami ananasa. Na górę wylać śmietanę i obsypać potartym serem. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 15 minut
Kuchnia Pokoleńindyka (z kością) ok 12 małych marchewek MARYNATA: 3 łyżki oliwy 3 łyżki ketchupu łagodnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego świeżo mielony pieprz kolorowy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka octu jabłkowego Składniki marynaty połączyć rozcierając w misce, w której zamarynujemy mięso. Wyciąć z każdego udźca kość, tak aby uzyskać płat mięsa, skórę pozostawić. Natrzeć dokładnie marynatą(...)ciasno w roladę, tak aby skóra była po zewnętrznej stronie i związać nicią bawełnianą. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i obsmażyć z każdej strony. Przełożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 1,5godziny. Każdego udźca zapakowałam oddzielnie. Pod koniec pieczenia można rozciąć rękaw, jeżeli mięso nie jest zarumienione . Po wyjęciu
https:KKuchniaMniamziemniaków. Świetnie nadaje się na przystawkę. Podawać z białym pieczywem i kieliszkiem białego, wytrawnego wina. Smacznego! A jeżeli lubicie stwora, zajrzyjcie do pozostałych przepisów: Ośmiornica duszona w porto i pieczona z ziemniakami Ośmiornica po galicyjsku Ośmiornica duszona z batatami i pomidorami Sałatka z małych ośmiorniczek Ośmiornica marynowana w occie Sałatka z marynowaną ośmiornicą składniki (3 porcje) 1 ośmiornica (u mnie(...)dymki ze szczypiorem, pokrojone w plasterki łyżka posiekanej natki pietruszki do doprawienia: sok z 1/2 cytryny oliwa z oliwek sól i pieprz do smaku płatki ostrej papryki łyżeczka suszonego oregano przygotowanie Ośmiornicę, o ile kupiliście mrożoną, rozmrozić, najlepiej przez noc, w lodówce. Rozmrożoną opłukać, oczyścić worek z niejadalnych części ( o ile nie został wcześniej
Stare Garysłodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz, zioła prowansalskie Ryż ugotować do miękkości. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć na złoty kolor. Dorzucić posiekany czosnek. Wsypać ostrą i słodką paprykę i chwilę przesmażyć. Następnie dodać mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i smażyć przez około 10 minut. Dorzucić pokrojone w paski suszone pomidory. Na koniec dodać ugotowany ryż(...)naczynia żaroodpornego lub blaszki rozłożyć wiórki masła. Ułożyć w nim bakłażany. Na wierzch każdego z nich rozłożyć małe kawałki gorgonzoli. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Włożyć bakłażany i piec przez około 20 minut. Następnie na dno naczynia wlać kilka łyżek wody i przykryć całość folią aluminiową. Zapiekać kolejne 15 - 20 minut aż bakłażan będzie miękki
My simple kitchenIdzie zima. No dobra, najpierw jesień ale zimnooooo już. Najlepsze jedzenie na takie dni to wszelkie gulasze, ciepłe kasze, pieczone warzywa, no i gorące placki ziemniaczane :) Od czasu do czasu chce mi się takie placki trochę podrasować i wtedy mamy placek po węgiersku, oczywiście w wersji vegan. Podstawowy przepis na placki bez jajek znajdziecie tutaj . Żeby duży(...)część (powiedzmy 1/3) blenduję na papkę i mieszam wszystko razem, wtedy jest idealny. Zamiast mięsnego gulaszu do środka świetnie pasują pieczarki podsmażane z cebulką, do tego obowiązkowo czerwona papryka, no i oczywiście przyprawy - papryka w proszku, pieprz, czosnek, sól. Można dodać jeszcze kotlety sojowe pokrojone w kostkę, przygotowane wcześniej w ten sposób , ale bez nich placek też jest
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEOstatnio coraz trudniej jest mi się zabrać za gotowanie i pieczenie nie wspomnąc już o napisaniu posta. Life is brutal. A teraz na nogi postawiłaby mnie chyba tylko "siekiera" (czyt. bardzo mocna kawa). Dlatego dziś krótko i na temat. Poniższa zapiekanka powstała z resztek po obiedzie, a mianowicie z ziemniaków. Do tego kilka dodatków i kolacja jak marzenie. I przede(...)Oczywiście możecie dorzucić do niej to na co macie ochotę, np. kukurydzę czy pieczarki. Składniki: ugotowane ziemniaki (najlepiej młode) 1 cebula 1 mała kiełbasa ser mozzarella sol, pieprz, słodka papryka Na patelnię wlewamy odrobinę oleju. Wrzucamy posiekaną w piórka cebulę i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki ziemniaki. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką ( nie dajemy
My simple kitchenSkładniki : kurczak około 1,5 kg przyprawy do kurczaka; u mnie papryka, sól, pieprz, szałwia, papryka, czubryca butelka jasnego piwa 3-4 ząbki czosnku ewentualnie warzywa; u mnie cebula, ziemniaki, kapusta włoska, marchew Przygotowanie: Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą po wierzchu i w środku, czosnek i suche zioła zmieszać z olejem- wysmarować mięso podobnie jak solą 2 ząbki pokrojonego(...)chłodnym miejscu na co najmniej godzinę Po tym czasie nałożyć mięso na umytą, pozbawioną etykiet butelkę z piwem ( po otwarciu odlewamy szklankę piwa) Wstawiamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 170-180 *C około 90 min. W trakcie pieczenia polewamy ostrożnie mięsko z wierzchu pozostawionym piwem Ja do naczynia dodałam również cienko pokrojoną marchew, a w trakcie gdy polewałam
Proste Potrawyrozpływa się w ustach a dodatek aksamitnego sosu stanowi świetny uzupełniacz do kluseczek czy kaszy. Polecam :) Składniki - 1 kg. łopatki wieprzowej - 1 duża cebula Marynata - czosnek mielony, domowa wegeta, papryka czerwona mielona, majeranek, kminek mielony, sos sojowy, - 1/3 szklanki oleju Dodatkowo - 1/3 szklanki śmietany 18% - 2 łyżki mąki Wykonanie Łopatkę kroję w dość grube plastry, pokrojoną przekładam do miseczki obsypuje(...)przekładam do naczynia żaroodpornego, przesypując je uprzednio pokrojoną w półplasterki cebulą. Tak przygotowane mięso z cebulą zalewam pozostałą marynatą wymieszaną z wodą. Tak aby płyn przykrył prawie całe mięso. Piekę pod przykryciem w nagrzanym piekarniku w 160-180 stopni około 1,5- 2 godziny, do całkowitej miękkości mięsa. Podczas pieczenie zaglądam kilka razy i w razie potrzeby uzupełniam płyn dolewając
Kuchnia z widokiem na ogródinną wersję gulaszu z serc to przepis można znaleźć tutaj. Pikantny gulasz z serc drobiowych: Składniki: 1 kg serc drobiowych, 1 cebula 1 opakowanie Pomysł na… soczystego kurczaka z papryką i ziołami Winiary 1 papryczka habanero 1 marchewka Natka pietruszki 1 szklanka kaszy pęczak 6 pomidorów koktajlowych Przygotowanie: Serca drobiowe odmaczamy w zimnej wodzie, usuwamy wszelkie zanieczyszczenia w postaci krwi(...)habanero, wlewamy 1 szklankę wody. Wsypujemy przyprawy, zamykamy i ostrożnie obracając woreczek równomiernie rozprowadzamy przyprawy. Woreczek układamy w naczyniu żaroodpornymi, wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni C piekarnika i pieczemy przez ok. 60 minut. Następnie odcinamy końcówkę woreczka i wrzucamy ćwiartki pomidorów. Wyjmujemy z woreczka i mieszamy z posiekaną natka pietruszki. The post Pikantny gulasz z serc appeared
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfrancuskiego ( używam gotowego i tez jest świetne) 50 g suszonych moreli 50 g orzechów włoskich 20 g szynki parmeńskiej 2 jajka 70 ml śmietany 30% 1 łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz do smaku ok 30 g startego sera cheddar Kupujcie produkty taniej - znajdziecie je tutaj :) Porcja ok 10 muffin Przygotowanie: Formę do muffin smarujemy tłuszczem albo(...)szynkę parmeńską i wszystko mieszamy. Wypełniamy farszem foremki tak aby było po równo w każdej. Śmietanę łączymy z jajkiem, doprawiamy, wszystko dobrze mieszamy i zalewamy muffiny następnie posypujemy serem. Pieczemy w 190 C przez 20-30 minut. Smacznego
Niezły Młynekgrubości ok 0,5 cm.PRZYGOTOWANIE farszu:Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w pióra cebulę. Gdy kiełbasa z cebulą się zarumieni, dodajemy majeranek, oregano, czerwoną paprykę, sól i pieprz. Chwilę zasmażamy i dodajemy śmietanę. Farsz redukujemy do zgęstnienia. Pod koniec smażenia dodajemy świeżo posiekaną natkę pietruszki. PRZYGOTOWANIE zapiekanki:Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem. Na spód naczynia(...)ziemniaków, farsz, ser i znów ziemniaki. Na końcu ziemniaki posypujemy oregano i serem. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika na 40 min w temp. 200'C. Ostatnie 15 min. pieczemy bez przykrycia. Najlepiej z opcją termoobiegu. Smacznego życzę
kulinarnyJapieprz Ziemniaki gotujemy w całości. Ugotowane pozostawiamy do ostygnięcia W tym samym czasie gotujemy jajka na twardo i również zostawiamy do ostygnięcia Buraki, ziemniaki, jajka i paprykę kroimy w nie dużą kostkę Cebule siekamy dosyć drobno Wszystko wrzucamy do miski i przyprawiamy sola i pieprzem do smaku Na sam koniec zaprawiamy 4 dużymi łyżkami(...)rozkładamy na stolnicy Kroimy je na 10 kwadracików Każdą parówkę kładziemy na jednym kwadraciku z ciasta i zawijamyOwinięte parówki wstawiamy do zagrzanego piekarnika ( 180C ) i pieczemy przez 15 min Po 15 min wyciągamy i jemy gorące bądź możemy poczekać, aż ostygną
Klaudynkowa kuchniaskrzydełka będą już pocięte, dodajemy do nich wszystkie składniki - oleju używamy według uznania, z solą i pieprzem postępujemy raczej ostrożnie - sos sojowy jest dość słony, a ostra papryka robi swoje. Co do ilości chilli - podana przeze mnie powyżej jest taka, by skrzydełka były lekko pikantne, idealne do piwa - aby zrobić je na ostro, wsypujemy oczywiście więcej ;) Wszystko razem mieszamy(...)Teraz mamy już z górki - mięso zamarynowane, pozostaje więc wrzucić je w odmęty piekarnika. Jeśli używamy naczynia żaroodpornego, na spód najlepiej wlać nieco oleju, jeśli zaś wybieramy blachę do pieczenia, wykładamy ją papierem. Skrzydełka po wyłożeniu na blachę polewamy pozostałą marynatą i wstawiamy na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosasurimi) 1 opakowanie 250 g nektaryny 2 szt kiwi 2 szt mandarynki 3 szt ananas 1 szt papryka żółta lub czerwonaolej niekoniecznie3 łyżki przyprawa grillowa lub słodka papryka, tymianek, szczypta soli i pół łyżeczki cukruPaluszków krabowych (które przygotowywane są z mięsa ryb z aromatem krabów) nie powinny spożywać osoby z uczuleniem na ryby i skorupiaki. Ze względu(...)dodatkiem łososia. Przygotowanie: Paluszki krabowe pokroić na trzy części, nadziewać naprzemiennie z plastrami kiwi, nektarynek, ananasa i cząstkami mandarynek. Wymieszać przyprawy z olejem i posmarować szaszłyki. Piec krótko na wysokim ruszcie lub obrzeżu grilla
głodny alergikskrzydełka są "charakterne":)) Składniki:1kg skrzydełek z kurczaka,3 łyżki soku z limonki,łyżeczka bazylii,łyżeczka oregano,1/2 łyżeczki tymianku,1/2 łyżeczki estragonu,1/2 łyżeczki rozmarynu,łyżeczka ostrej papryki (użyłam Kamis),łyżeczka ognistej mieszanki przypraw (użyłam Kamis),2 ząbki czosnku,1/2 łyżeczki ziaren kolendry (użyłam Kamis),6 ziaren jałowca (użyłam Kamis),1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą (użyłam Kamis(...)dokładnie utrzeć. Mieszanką oprószyć mięso z obu stron. Wstawić na około 2-4 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Następnie mięso ułożyć na blasze i piec około 70-80minut, w między czasie obracając mięso na drugą stronę
Z miłości do słodkościZnajomy podsunął mi pomysł na obiad, który robi się sam - wystarczy wyłożyć składniki na blaszkę do pieczenia czy do żaroodpornego naczynia, wstawić do piekarnika i cierpliwie czekać. W sumie mam w swojej kolekcji kilka takich ekspresowych rozwiązań, ale przyznaję, że wersji z surowym ryżem w piekarniku dotąd nie testowałam. Spróbowałam tradycyjnie dodając coś od siebie. Fajnie wyszło(...)mielonego mięsa 2 torebki ryżu (200 g) 10 dag żółtego sera 2 szklanki bulionu warzywnego 4 łyżki ketchupu suszona bazylia (lub inne zioła wg uznania) 1/2 kalafiora (opcjonalnie) marynowana papryka (opcjonalnie) sól, pieprz, mielona papryka Na blaszkę wsypać ryż, na niego wyłożyć mięso przyprawione solą, pieprzem i mieloną papryką. Kalafiora umyć, podzielić na małe różyczki spażyć gorącą wodą
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałacebula czerwona 2 pomidory 1 ogórek świeży 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz ketchup prażona cebulka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mięso mielone doprawiamy papryką słodką, czosnkiem granulowanym, solą oraz pieprzem. Podsmażamy na odrobinie oliwy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Smażymy we frytkownicy(...)jedną dużą blaszkę wykładamy przygotowane frytki. Na nie wykładamy mięso mielone, które posypujemy startym na tarce serem żółtym. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi. Roztopiony ser polewamy ketchupem, wykładamy mix sałat, pomidora, ogórka, czerwoną cebulę. Całość polewamy sosem czosnkowym i posypujemy prażoną cebulką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Przepiski.plmały jogurt lub jogurt wegański 2 łyżki ziaren kuminu 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka wędzonej papryki sól i pieprz oliwa z oliwek Przepis na szparagi z pęczakiem i skwarkami z selera Seler kroimy w kostkę, dodajemy 2 łyżki sosu sojowego i łyżeczkę wędzonej papryki, marynujemy około godziny w lodówce. Na suchej patelni prażymy kumin. Szparagi i dymkę (białą część) kroimy(...)środku. Do szparagów dorzucamy ugotowany, odcedzony pęczak, dusimy chwilę, dodajemy skwarki z selera. Przed podaniem mieszamy z jogurtem, posypujemy ugotowanym bobem, posiekaną zieloną częścią dymki oraz prażonym kuminem. DORSZ PIECZONY ZE SZPARAGAMI Z WARSZTATÓW Z TOMASZEM JAKUBIAKIEM Składniki Dorsz: 30 dkg polędwicy z dorsza w kawałku pół kostki masła pół główki czosnku 2 liście laurowe świeży tymianek Przygotowanie
Ugotowane pozamiatanełyżki sosu/koncentratu pomidorowego 1,5 kg ugotowanych ziemniaków sól, pieprz, majeranek, papryka słodka/ostra, przyprawa do ziemniaków lub gałka muszkatołowa 1. Cebulę kroimy w kostkę pieczarki w talarki, paprykę w paseczki smażymy na łyżce oleju co chwilę mieszając. Przyprawiamy pieprzem i solą. 2. Do warzyw dodajemy mięso mielone, rozdrabniamy, przyprawiamy i smażymy około 10 minut. Pod koniec dodajemy koncentrat(...)można użyć kilka łyżek śmietany). Energicznie mieszamy. Dodajemy przyprawy. 4. Na dno naczynia wykładamy mięso mielone i łyżką lekko dociskając nakładamy puree z ziemniaków. Można posypać startym żółtym serem. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUprzykryć i poddusić do miękkości (w razie potrzeby można podlać odrobiną wody). Mięso zmielić razem z marchewką (można zmielić również z cebulę, ale wówczas paprykę trzeba podsmażyć osobno). Dodać paprykę, cebule, kukurydzę i sos meksykański. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Gdyby farsz wyszedł jeszcze za suchy należy dolać troszkę rosołu/bulionu/gorącej wody. 3. Ciasto rozwałkować na grubość(...)kawałki (u mnie ok 4-5 cm). Na odciętym kawałku ciasta znów układać mięso i ponownie rolować i kroić - do wyczerpania składników. 4. Paszteciki ułożyć na papierze do pieczenia (należy zachować odstępy - ciasto trochę urośnie). 5. Jajko dokładnie roztrzepać widelcem, posmarować wierzch pasztecików. Posypać czarnuszką. Piec do zrumienienia - ok 30-35 minut w 180*C. Najlepiej smakują
Kto ugości moich gości?sztuki szparagów) świeży tymianek (niekoniecznie) do posypania świeżo zmielony kolorowy pieprz do posypania Do podania grzanki: bagietka czosnkowa świeże lub suszone zioła sól słodka czerwona papryka oliwa z oliwek Ze szparagów odkroiłam twarde końce. Do zapieczenia można użyć świeżych-surowych. Ja podgotowałam je chwilkę - przez około 3 minuty. Gotowałam w wysokim garnku tylko łodyżki. Wody nie trzeba(...)cheddar. Owinęłam je szynką i układałam w posmarowanym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym. Na wierzch posypałam świeży tymianek. Wstawiłam szparagi do nagrzanego piekarnika i piekłam przez około 10-15 minut w temp.220 stopni. Chrupiącym i pasującym dodatkiem będą grzanki z bagietki czosnkowej, posypane ziołami i skropione oliwą z oliwek. Smacznego! Polecam również: MAKARON
potrawyregionalnebazylia 60 g żółtego sera kasza gryczana 1 szkl 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli szczypta ogórków kiszonych suszonych Cebulę przyrumienić na tłuszczu, dodać pokrojone grzyby, pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy do smaku. Dusić aż odparuję płyny. Wystudzić. Na tarce o średnich oczkach zetrzeć ser żółty i dodać do nadzienia. Wymieszać. Mięso naciąć tak by powstał jak największy(...)Podlać niewielką ilością wody. ok pół szkl . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st z termoobiegiem na ok 30 min. po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 150 st i piec jeszcze ok 15 min. Kaszę ugotować w 2 szkl wody z dodatkiem soli, 1 łyżki oleju i szczypty ogórków kiszonych suszonych
Gotowanie jest łatwecukinii 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku ¾ szklanki bułki tartej 1 szklanka kaszy manny 2 płaskie łyżki śmietany 18% ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka przyprawy włoskiej 3 jajka sól i pieprz do smaku ¼ szklanka oleju rzepakowego opcjonalnie starty ser żółty (ok. 15 dag) Przygotowanie: Cukinię umyć i zetrzeć na tarce(...)oczkach. Dodać do cukinii wraz z posiekanym czosnkiem i pokrojona na drobną kostkę cebulę. Dodać do niej pozostałe składniki. Połączyć do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do silikonowej keksówki. Piec w 180 stopniach około 60 minut na złoty kolor. Wyjmować z formy po ostygnięciu. Pasztet będzie stanowić świetną propozycje na wegetariański obiad lub na kanapki. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówtypu 550 30g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 120g masła 4 łyżki cukru 1 jajo 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli dodatki: ser szynka suszone pomidory bazylia pieprz papryka mielona Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Z drożdży, cukru, połowy ciepłego mleka i 2-3 łyżek mąki zrób rozczyn ( uzyskując konsystencję gęstej śmietany)- odstaw w ciepłe miejsce(...)planetarnego- ja używam kMix'a). Dopraw do smaku. Ciastem napełnij foremki sylikonowe. Dodaj pokrojone dodatki (wciskając je paluszkiem trochę do środka- w tej czynności bardzo chętnie pomagają mi dzieci). Piecz ok. 30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno z listkami świeżej bazylii. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytsolą, pieprzem i papryką ostrą. Gdy mięso jest podsmażone, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory z puszki. Dusimy wszystko na małym ogniu, aby sos zgęstniał. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, posiekaną kolendrą, kuminem i cynamonem. Na koniec dorzucamy odsączoną fasolkę i kukurydzę i mieszamy do połączenia składników. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Szykujemy placki tortilli-najlepiej każdy(...)każdy placek tortilli nakładamy porcję(kilka łyżek) farszu, garstkę startego żółtego sera i zawijamy-najpierw składamy dolną część placka, a później boki. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, na górną półkę, na kilka minut, aż ser się roztopi a tortilla zarumieni. Podajemy z dodatkiem guacamole i kwaśnej śmietany. Guacamole 2 dojrzałe awokado
Zawsze głodna!cebulę pokrojoną w plastry 2 kostki bulionu wołowego. Gotujemy schab, delikatnie go obracając. Po paru minutach dodajemy również:1 łyżkę ekstraktu pomidorowego, skrojoną w kostkę paprykę czerwoną lub zieloną oraz garść świeżej mięty. Aby mięso nie przywierało, dodajemy również gorącej wody tak aby zakryła ona mięso. Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy mięso przez(...)dodajemy soli wg naszego uznania. Po 50 minutach ściągamy pokrywkę i zostawiamy jeszcze chwilę na ogniu aby woda odparowała a sos stał się bardziej gęsty.Aby nabrał koloru pieczemy. Po tym wszystkim przekładamy schab do naczynia żaroodpornego i polewamy sosem. Wkładamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.Wyciągamy z piekarnika kroimy w kromki i polewamy
Smaki BrazyliiPizzę lubi każdy nie tylko dziecko,a o fajnym kształcie, tym chętniej się zjada. Składniki:3,5 szklanki mąki1 szkl ciepłej wody1/2 kostki drożdżyłyżka soliłyżka
Z Majeczką w kuchniząbki czosnku- 250 g sera żółtegosos:- 1 szklanka wody- 4 łyżki koncentratu pomidorowego- 2 łyżki majonezu- 2 łyżki musztardy dijon- 1 łyżka bazyli- 1 łyżeczka cukru- 1 łyżeczka papryki słodkiej- 1 łyżeczka delikatu czerwonego- sól i pieprz Przygotowanie:Ziemniaki obieramy, podgotowujemy, studzimy a następnie kroimy w plasterki. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy. Gdy się zeszkli dodajemy mięso mielone(...)Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i wykładamy warstwę ziemniaków, na to przygotowane mięso i polewamy częścią sosu. Robimy tak minimum trzy warstwy na przedostatnią i ostatnią posypujemy startym serem żółtym. Pieczemy około 50 minut
Zainspirowana w kuchni