pieczenie - 19054 przepisów (strona:83/1271)

Grzesiek 20936

włoskich  3-4 łyżki wi órek kokosowych Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno, ciągle miksując dodać cukier, a następnie żółtka i olej. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i wmieszać delikatnie łyżką do ciasta. Na końcu dodać kakao i również delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem(...)pieczenia i piec ok 25-30 minut w 180*C. Beza z bakaliami i wafelkami: Wafelki pokruszyć. Orzechy włożyć do woreczka i rozkruszyć wałkiem do ciasta. Bakalie posiekać nożem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując dodawać stopniowo cukier. Dodać pokruszone wafelki, orzechy, wiórka kokosowe i bakalie. Wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec

Kto ugości moich gości?
#JedzJabłka lub #EatPolishApples 139

może liczyć się za wieczór. Najpierw, zapraszam Was na danie główne. Chociaż, jeśli chcecie zrobić też i ciasto z dzisiejszego przepisu (jest poniżej), to najpierw przygotujcie jabłka na ciasto. PIECZONY KURCZAK Z MIODEM I JABŁKAMI Składniki (na 4 osoby): 8 pałeczek z kurczaka (ew. duży filet pokrojony na mniejsze kawałki) 2 duże jabłka ze skórą pokrojone w ósemki (bez gniazd(...)piernika) Kurczaki podsmażamy na rumiano – ja robię to w żeliwnym głębokim naczyniu, które później mogę włożyć do piekarnika. Można również oczywiście wykorzystać patelnię i naczynie żaroodporne do pieczenia. Solimy, posypujemy majerankiem. Mieszamy ze sobą przecier pomidorowy, miód, paprykę, pieprz i przyprawę korzenną. Polewamy tym kurczaki, układamy między nimi cząstki jabłek, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika

Patchwork
Kolorowy sernik na zimno z wiśniami 248

wcinać, ale ja przygotowywałam go pod wieczór, więc spokojnie sobie przeczekał przez noc w lodówce. Następnego dnia konsumowaliśmy go ze smakiem. Polecam też inne moje przepisy na serniki bez pieczenia: Sernik z truskawkami czy też sernik na zimno z galaretkami , pomarańczowy sernik na zimno z bezami , czy najlepszy sernik na zimno Kolorowy sernik na zimno z wiśniami na kruchym(...)cytrynowej Winiary 1 op. galaretki o smaku mango i marakui Winiary mrożone wiśnie, czekoladana kruchy spód: ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki krupczatki ¼ szklanki cukru trzcinowego pół łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 1 jajko Przepis na spód pochodzi z mojego przepisu na Mini Apple Pies. Oba rodzaje mąki mieszamy (ja to zrobiłam jak zwykle hakiem robota) z proszkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczeń ze śliwkami i pak choi na kanapki 152

cząber. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ubić mięso i uformować w prostopadłościan (na połowę keksówki). Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Wyjąć z formy i odstawić do ostygnięcia. ----------- Podobne: Pieczeń mielonka z fasoli Pieczeń z ciecierzycy i dyni Pieczona szynka

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto czekoladowo - kawowo - kokosowe 347

białek. Białka ubić na sztywno. Partiami dosypywać cukier i ubijać aż beza będzie gładka i lśniąca. Dodać żółtka. Następnie stopniowo wsypywać obie mąki wymieszane ze sobą oraz proszek do pieczenia. Na końcu dodać cappuccino. Gotowe ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem(...)wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto lekko przestygnie zdjąć papier.Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Wkładka kokosowa: Białka ubić na sztywno. Wsypywać partiami cukier i ubijać aż powstanie gęsta beza. Na końcu dodać wiórki kokosowe. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 15 minut

My simple kitchen
Lebkuchen, czyli mięciutkie pierniczki pachnące cytrusami 194

szklanki cukru pudru 3-4 łyżeczki soku z cytrusów ( może być z samej cytryny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W misce wymieszać wszystkie sypkie składniki : mąkę, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia. W rondelku podgrzać miód z masłem, do całkowitego rozpuszczenia masła. Odstawić do przestudzenia. Lekko ciepłą masę miodową maślaną wlać do sypkich składników. Wymieszać na jednolitą masę(...)można zmiksować). Na koniec wmieszać do masy kandyzowaną skórkę pomarańczową, skórkę otartą z cytryny oraz łyżeczkę ekstraktu. Masa lekko się klei. Należy odstawić ją do całkowitego wystudzenia. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i lekko zwilżoznymi dłońmi formować z ciasta kuleczki wielkośći orzecha włoskiego. Układać na blaszce w kilku centymetrowych odstępach ponieważ pierniczki urosną. Na koniec kuleczki

DefinicjaSmaku
Odwrócone ciasto jogurtowe z czereśniami i kwiatami lipy 169

otarta z połowy cytryny. tłuszcz do posmarowania papieru/formy. Do przybrania: cukier puder, świeże kwiaty lipy (opcjonalnie). Zastawa  Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec" Sp. z o.o. Przygotowanie: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, papier posmarować tłuszczem. Owoce wymieszać z grubym cukrem trzcinowym i pudrem lipowym, wyłożyć na dno formy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą. Olej kokosowy lekko podgrzać(...)minut), dodać letni olej, sok i skórkę z połowy cytryny, delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Dodać jogurt i wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, wymieszać. Ciasto wylać na owoce, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  (funkcja góra-dół) na ok. 40 minut lub dłużej (do suchego patyczka

SzczyptaSmaQ
Cuszima jagodowa 359

jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki 3 łyżeczki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt jasny: 3 jajka ½ szklanki cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki ½ łyżki proszku do pieczenia ½ łyżki octu Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe ½ litra mleka 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 kostka masła Masa jagodowa: 60 dag jagód 3 opakowania galaretki fioletowej Masa śmietanowa(...)kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę (wymiary 22×30 cm). Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Biszkopt jasny: Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Ciągle ubijając dodaję olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę i piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni. Masa budyniowa

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik kawowo-śmietankowy z cynamonową pianką 136

opakowanie budyniu śmietankowego - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Składniki na piankę: - 4 białka - 1 szklanka cukru - cynamon Najpierw robimy spód do sernika. Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier, jajka, proszek do pieczenia oraz kakao. Wszystko razem wyrabiamy w robocie dodając schłodzone kawałki masła. Gotowe ciasto zawijamy w folie i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyciągamy i wałkujemy(...)troszku raz jednej masy, a raz drugiej aż całość znajdzie się w formie do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy 60 minut. Pod konie pieczenia sernika zaczynamy robić piankę cynamonową. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier i cynamon. Pianę nakładamy na upieczony sernik i jeszcze wkładamy do piekarnika obniżając temperaturę

Kuchenne Wariacje
Pizza jak z włoskiej pizzerii...i kilka słów o kamieniach! 599

dziś sobie zrobimy. Fantastyczne jest to, że najpierw wkładamy kamień do piekarnika i przez około pół godziny nagrzewamy go w ok. 230 stopniach. Następnie kładziemy szybko gotową pizzę i pieczemy do 7 minut! W przypadku brytfanny czas jest o wiele dłuższy, a efekt końcowy nie tak bardzo zachwycający. Jeśli chcemy pizzę jak z włoskiej pizzerii, ten kamień się sprawdzi. Przeprowadzę(...)zagrzej go do 230 stopni. Niech przyjmie ciepło,tak około pół godziny. Gotową pizzę połóż szybko na kamieniu. Natychmiast zetnie się od spodu i ...na pewno nie będzie przywierała. Pieczenie to faktycznie lada moment. Trzeba uważać ,aby się nie poparzyć. Ja wyciągnęłam kamień, aby dodatkowo sprawdzić jak się będzie pizza kroiła, ale nie jest to konieczne.  Pizza

Z Kuchni Do Kuchni
Bezy 130

rozpuszczony. Na koniec dodać łyżeczkę soku z cytryny i łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Chwilę miksować, by produkty się połączyły. Piekarnik rozgrzać do ok. 140 'C (piekę w gazowym, bez termoobiegu). Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, szprycą formować bezy , pozostawiając między nimi odstępy. Bezy wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę(...)lekko uchylić drzwi piekarnika (ja używam w tym celu drewnianej łyżki, dzięki której powstaje niewielka szparka). Bezy piec około 1,5 godziny, co jakiś czas sprawdzając, czy się nie przypiekają lub czy nie trzeba zmniejszyć/zwiększyć temperatury. W trakcie pieczenia bezy mogą lekko popękać. Z wierzchu powinny być suche i chrupiące, w środku lekko wilgotne i ciągnące

Moje Qulinaria
Ciasto 3 Bit 372

Przepyszne ciasto 3 bit – zapewne znane i lubiane przez niejednego z Was. Mi znana jest wersja bez pieczenia jak i na ciemnym, pieczonym biszkopcie, z herbatnikami lub krakersami. Wybrałam dla Was wersje na biszkopcie, która robiłam nie raz i nie dwa, z dwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym(...)zrobiliśmy na tą samą okazję Ciasto warte uwagi i polecenia. Składniki na biszkopt: 8 jaj 8 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy z cukrem na sztywno, stopniowo dodając po jednym żółtku. Ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, z kakao i łyżka po łyżce wsypujemy do ubitych

Made By Mom And Son
Rolada z schabu z mięsem mielonym 285

sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka krojonego koperku ( u mnie mrożony) 1 łyżeczka krojonej zielonej natki pietruszki (u mnie mrożona) 3/4 szkl bulionu  Dodatkowo sznurek bawełniany rękaw do pieczenia naczynie żaroodporne Przygotowanie: Schab oczyścić z białych włókien, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozciąć wzdłuż tak, by powstał szeroki płat mięsa. Mięso lekko rozbić z jednej strony (wewnętrzna strona(...)koperkiem, pietruszką i wyrobić na jednolitą masę. Rozsmarować mięso na schabie pozostawiając po bokach około 2 cm wolnego miejsca. Zwinąć roladę i obwiązać bawełnianym sznurkiem. Włożyć do rękawa do pieczenia, wlać bulion i szczelnie związać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 1 godzinę. Rozciąć rękaw i piec kolejne 15-20 minut, aż rolada ładnie się zrumieni. Roladę można

Ala piecze i gotuje
Ciasto jogurtowo-gruszkowe z kubeczka 338

kubeczku, bo na mój smak ciasto wychodzi mocno słodkie, ewentualnie użyję kwaśnych owoców 1 mały cukier wanilinowy (16g) 3 kubeczki mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 gruszki - duże 1 płaska łyżeczka cynamonu Do dużej miski wyłożyć jogurt. Wbić całe jaja. Kubeczka po jogurcie użyć do odmierzenia oleju i dolać do reszty płynnych składników. Rozbełtać łyżką. Kubeczek(...)jogurcie umyć, wytrzeć, odmierzyć potrzebną ilość cukru i mąki wsypując do drugiej miski. Dodać proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Wymieszać łyżką.  Suche składniki połączyć z mokrymi, wymieszać do ich połączenia - nie przejmować się jeśli pozostaną grudki. Ciasto wyjdzie dość gęste, ale nadal wystarczająco lejące, aby nie mieć trudności z przełożeniem go do blaszki. Blaszkę wyłożyć papierem

Grunt to przepis!
Szarlotka z budyniową pianką 380

które nigdy się znudzi, lubiane przez wszystkich i pieczemy je okrągły rok, to szarlotka. Ponieważ lubię wszystkie ciasta z owocami, szarlotkę uwielbiam szczególnie i właśnie zimą smakuje najlepiej. Tą piekłam dwa razy z rzędu i dopiero za drugim razem udało mi się pstryknąć kilka fotek. Ciasto na kruchym spodzie z idealną masą jabłkową, a górę wieńczy waniliowa pianka z chrupiącą(...)owoców. Znika w oka mgnieniu. Składniki na kruchy spód : 300 g mąki orkiszowej jasnej 150 g zimnego masła 3 żółtka 4 łyżki cukru  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany wanilia - cukier lub pasta Składniki na nadzienie jabłkowe : 1 kg jabłek 1 - 2 łyżki cukru 4 łyżki rodzynek 2 łyżki rumu Składniki na piankę budyniową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania