pieczenie - 19054 przepisów (strona:804/1271)

Babeczki z czekoladą. 167

suchych składników i miksujemy na gładką masę. Ciasto wlewamy do foremek mniej więcej do połowy, wkładamy po kostce czekolady i tak aby tylko przykryć czekoladę dodajemy resztę ciasta. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Choinka ze szpinakiem 244

nakładamy na jeden prostokąt farsz. Przykrywamy drugim prosotkątem. Wycinamy kształt choinki.** Następnie boki tniemy na paski i wywijamy (tak jak na zdjęciach). Nastawiamy piekarnik na 220 stopni i pieczemy około 15-18 minut (sugerujemy się informacjami na opakowaniu ciasta francuskiego). Wyciągamy kiedy się pięknie zezłoci. Podajemy na ciepło. Smacznego. *Choinka równie fantastycznie się sprawdzi jeśli weźmiemy dwa opakowania ciasta francuskiego

Kolizje Smaków
Nogi kurczaka z tarniną 150

zapiekania rozłożyć garść owoców, na nich ułożyć nogi kurczaka. Przykryć resztą owoców. Przykryć pokrywką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 1/2 godziny wlać wodę, przykryć i piec kolejne 1/2 godziny. Mięso wyjąć i trzymać w cieple. Sos przetrzeć przez sito, zagęścić przez gotowanie. Podałam z puree z pietruszki. *u mnie kurczak kukurydziany zastawa

królestwo garów
Ciasteczka korzenne z miodem 340

misce i zarobić gładkie ciasto. Owinąć folią i umieścić w lodówce na 60 minut. Ciasto wyjąć, rozwałkować na ok 4 mm. Foremką wykrawać kształty i odciskać wzory.  Piec 10 minut w 200*C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Karp zapiekany z warzywami. 144

układamy rybę którą przykrywamy warzywami i tak do wyczerpania składników. Rybę układamy tak aby na siebie nachodziła. Zalewamy winem lub bulionem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C . Pieczemy około 30 min.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
#25 Urodzinowa babka górnicza 181

cynamonu Przygotowanie Zmiksować jajko z cukrem, dodać mleko i olej oraz dżem, zmiksować, następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać mikserem. Przelać do keksówki wysmarowanej olejem i wysypanej mąką, piec 40-45 minut w 180 *C. Zdjęcie może i kiepskie, ale jedyne Gabowe

Kuchnia w szuwarach
Jabłecznik bez tłuszczu 218

Całość miksujemy jeszcze chwileczkę, do całkowitego połączenia składników. Wyłączamy mikser i dodajemy 3/4 przygotowanych jabłek i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy, na wierzch wykładamy pozostałe jabłka. Pieczemy 35- 40 minut w 180*C, do momentu kiedy patyczek włożony w środek będzie suchy. Wyjmujemy i czekamy aż ostygnie. Możemy przed podaniem posypać pudrem z erytrytolu. * Jeżeli stosujecie biały

Moja Micha
Bezglutenowe babeczki bananowo-kokosowe czyli Slodki Czwartek odc.95 209

jajko, sól, cynamon i masło miksujemy na gładka masę. Dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z sodą. Ew. dodajemy drażetki czekoladowe. Ciasto przekładamy do wyłożonych papierem foremek. Ja otrzymałam 9 babeczek. Pieczemy je ok 30-35 minut w 180 st.C

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tosty pieczarkowe z wędzonym kurczakiem 167

plasterki, ser starłem na dużych oczkach, cebulę drobno posiekałem. Na kromki chleba tostowego ułożyłem: pieczarki, kurczaka, ser, cebulę i przykryłem kolejną kromką chleba. Grilla rozgrzałem do najwyższej temperatury i piekłem jednocześnie z obu stron przez 4 min. Jeśli nie posiadacie grilla elektrycznego z funkcją opiekania z obu stron jednocześnie, można to zrobić na zwykłym lub patelni do grillowania układając garnek

R'n'G Kitchen
Pieczone paszteciki do barszczu 885

naszego pasztecika. Paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem. Odstawiamy na 10-15 minut do wyrośnięcia.  Rozpuszczamy 2 łyżki masła. Mieszamy z ziołami prowansalskimi i solą. Smarujemy wierzch pasztecików. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez 15-20 minut. Studzimy na kratce. Smacznego! :) Przepis na ciasto pochodzi z  www.mojewypieki.com

Czerwona Porzeczka
żeberka marynowane pieczone w piekarniku 130

Polecam żeberka marynowane pieczone w piekarniku

Ugotujmy Coś
Kiełbasa zapiekana z warzywami i puree ziemniaczanym / Sausage, vegetable and mash bake 203

Dopraw do smaku i włóż ponownie kiełbaski do patelni. Wyłóż puree na kiełbaski w sosie, przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika na 30 minut. Następnie zdejmij folię i piecz kolejne 10 minut do zarumienienia. Wyjmij zapiekankę z piekarnika, posyp tymiankiem i podawaj. Smacznego! English version Sausage, vegetable and mash bake (6-8 porcji) Ingredients: 1 kg potato, peeled

karmelowy
Ale piernik! 243

bogactwem. Jednak w XVII wieku, kiedy w Polsce zaczęto go wypiekać, były to towary drogie i sprowadzane do nielicznych tylko miast, które mogły poszczycić się kontaktami ze światem. Pierniki pieczono między innymi w Gdańsku i Toruniu, gdzie były symbolem powodzenia i dobrobytu. Korzenne ciasta i ciasteczka rozpowszechniły się w Polsce w XIX wieku. Nawet wtedy ceniono je na tyle

Ratunku obiad
Warsztaty z Inką – relacja 198

czym zostaliśmy podzieleni na grupy i zabraliśmy się do przygotowywania bezglutenowych dań. Takim też sposobem powstały pyszne pierogi z mąki gryczanej z mielonym indykiem i sosem grzybowym, kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gesich serc z boczniakami, smazone filety z pstrąga i sałatką z soczewica ze swieżymi warzywami i domowe curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem

karmelowy