suchych składników i miksujemy na gładką masę. Ciasto wlewamy do foremek mniej więcej do połowy, wkładamy po kostce czekolady i tak aby tylko przykryć czekoladę dodajemy resztę ciasta. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Smacznego
Moje-pitraszenienakładamy na jeden prostokąt farsz. Przykrywamy drugim prosotkątem. Wycinamy kształt choinki.** Następnie boki tniemy na paski i wywijamy (tak jak na zdjęciach). Nastawiamy piekarnik na 220 stopni i pieczemy około 15-18 minut (sugerujemy się informacjami na opakowaniu ciasta francuskiego). Wyciągamy kiedy się pięknie zezłoci. Podajemy na ciepło. Smacznego. *Choinka równie fantastycznie się sprawdzi jeśli weźmiemy dwa opakowania ciasta francuskiego
Kolizje Smakówzapiekania rozłożyć garść owoców, na nich ułożyć nogi kurczaka. Przykryć resztą owoców. Przykryć pokrywką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 1/2 godziny wlać wodę, przykryć i piec kolejne 1/2 godziny. Mięso wyjąć i trzymać w cieple. Sos przetrzeć przez sito, zagęścić przez gotowanie. Podałam z puree z pietruszki. *u mnie kurczak kukurydziany zastawa
królestwo garówmisce i zarobić gładkie ciasto. Owinąć folią i umieścić w lodówce na 60 minut. Ciasto wyjąć, rozwałkować na ok 4 mm. Foremką wykrawać kształty i odciskać wzory. Piec 10 minut w 200*C. Smacznego
Chocolate Muffin Blogukładamy rybę którą przykrywamy warzywami i tak do wyczerpania składników. Rybę układamy tak aby na siebie nachodziła. Zalewamy winem lub bulionem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C . Pieczemy około 30 min. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.cynamonu Przygotowanie Zmiksować jajko z cukrem, dodać mleko i olej oraz dżem, zmiksować, następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać mikserem. Przelać do keksówki wysmarowanej olejem i wysypanej mąką, piec 40-45 minut w 180 *C. Zdjęcie może i kiepskie, ale jedyne Gabowe
Kuchnia w szuwarachCałość miksujemy jeszcze chwileczkę, do całkowitego połączenia składników. Wyłączamy mikser i dodajemy 3/4 przygotowanych jabłek i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy, na wierzch wykładamy pozostałe jabłka. Pieczemy 35- 40 minut w 180*C, do momentu kiedy patyczek włożony w środek będzie suchy. Wyjmujemy i czekamy aż ostygnie. Możemy przed podaniem posypać pudrem z erytrytolu. * Jeżeli stosujecie biały
Moja Michajajko, sól, cynamon i masło miksujemy na gładka masę. Dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z sodą. Ew. dodajemy drażetki czekoladowe. Ciasto przekładamy do wyłożonych papierem foremek. Ja otrzymałam 9 babeczek. Pieczemy je ok 30-35 minut w 180 st.C
Dzieje kuchennej Wiewióryplasterki, ser starłem na dużych oczkach, cebulę drobno posiekałem. Na kromki chleba tostowego ułożyłem: pieczarki, kurczaka, ser, cebulę i przykryłem kolejną kromką chleba. Grilla rozgrzałem do najwyższej temperatury i piekłem jednocześnie z obu stron przez 4 min. Jeśli nie posiadacie grilla elektrycznego z funkcją opiekania z obu stron jednocześnie, można to zrobić na zwykłym lub patelni do grillowania układając garnek
R'n'G Kitchennaszego pasztecika. Paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem. Odstawiamy na 10-15 minut do wyrośnięcia. Rozpuszczamy 2 łyżki masła. Mieszamy z ziołami prowansalskimi i solą. Smarujemy wierzch pasztecików. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez 15-20 minut. Studzimy na kratce. Smacznego! :) Przepis na ciasto pochodzi z www.mojewypieki.com
Czerwona PorzeczkaPolecam żeberka marynowane pieczone w piekarniku
Ugotujmy CośDopraw do smaku i włóż ponownie kiełbaski do patelni. Wyłóż puree na kiełbaski w sosie, przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika na 30 minut. Następnie zdejmij folię i piecz kolejne 10 minut do zarumienienia. Wyjmij zapiekankę z piekarnika, posyp tymiankiem i podawaj. Smacznego! English version Sausage, vegetable and mash bake (6-8 porcji) Ingredients: 1 kg potato, peeled
karmelowybogactwem. Jednak w XVII wieku, kiedy w Polsce zaczęto go wypiekać, były to towary drogie i sprowadzane do nielicznych tylko miast, które mogły poszczycić się kontaktami ze światem. Pierniki pieczono między innymi w Gdańsku i Toruniu, gdzie były symbolem powodzenia i dobrobytu. Korzenne ciasta i ciasteczka rozpowszechniły się w Polsce w XIX wieku. Nawet wtedy ceniono je na tyle
Ratunku obiadczym zostaliśmy podzieleni na grupy i zabraliśmy się do przygotowywania bezglutenowych dań. Takim też sposobem powstały pyszne pierogi z mąki gryczanej z mielonym indykiem i sosem grzybowym, kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gesich serc z boczniakami, smazone filety z pstrąga i sałatką z soczewica ze swieżymi warzywami i domowe curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem
karmelowy