pieczenie - 19054 przepisów (strona:808/1271)

Rólgrólmeflól, czyli zapach mojego duńskiego domu, z duńskim deserem w tle 199

pachnie jedzeniem. Jak mocno bym nie wietrzyła, jak starannie bym nie sprzątała - jedzenie zawsze znajdzie drogę, żeby wysunąć się na pierwszy plan. Obiady, które gotuje C. i ciasta, które piekę ja - to nasze hobby, nasza pasja, którą można poczuć już od progu, a czasem nawet zanim się go przestąpi. I choć nasza mikro kuchnia doprowadza mnie do szaleństwa swoimi rozmiarami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
z kruszonką kokosową ciasto drożdżowe z truskawkami... 167

wierzch powciskać obrane, opłukane truskawki i zostawić na 30 minut do podrośnięcia masło miękkie, mąkę krupczatkę, wiórki kokosowe, cukier mikserem utrzeć na kruszonkę kruszonkę rozsypać na cieście z truskawkami piec w 200C około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto zostawić w blaszce do wystudzenia ciasto jest łatwe, smaczne i szybko się zjada.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z dwiema szynkami i serem pleśniowym 131

smażeniu szynki. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem, nakłułem ciasto widelcem. Rozłożyłem szynkę , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser oraz kapary jabłkowe. Polałem śmietaną. Piekłem 15 minut w 230 stopniach

R'n'G Kitchen
Zapiekane pieczarki z serowym farszem i bobem 157

niesamowitej OlgiSmile ( klik ) i ( klik ). Umyte i osuszone pieczarki wysmarować od środka serkiem topionym, ułożyć ugotowany i obrany bób. Na górę przykryć plastrami sera. Na wierzch dodać pomidorki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Po wyjęciu udekorować jarmużem. Morski MSM Mońki należy do rodziny serów dojrzewających typu holenderskiego. Przez smakoszy ceniony jest za lekko pikantny smak. Charakteryzuje

ClauditteMissCooking
Chleb żytni na zakwasie 152

więcej dwukrotnie. Raczej nie należy zostawiać cista do wyrastania na dłużej niż 6 godzin. Za bardzo się zakwasi i będzie niezbyt dobry chleb. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy chleb przez około 70 minut. Po upieczeniu przekładamy go na kratkę i pozwalamy przestygnąć. Nie kroimy na ciepło. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój

Marder&Marder Manufacture
Stripsy z frytkami i chipsami z jarmużu. 198

chilli PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki umyć, nie obierać. Pokroić na kawałki (paski) takie o grubości 1 cm. Wyłożyć na blaszce, na tej samej co do chipsów jarmużowych. Doprawić. Nie dodaję oliwy. Piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni

ClauditteMissCooking
Tuszonka z golonki 222

kuleczek. W przerwie siadało się na pniu i zajadało tuszonką ze słoika z ogórkiem małosolnym lub pomidorem. Smak pamiętamy do dziś.     Składniki: -golonka -solanka, jak do mięs pieczonych Golonki pozbawiamy kości i na dobę zanurzamy w solance. Pamiętajmy, że jest ciepło, więc naczynie z mięsem wstawiamy do lodówki. Po dobie mięso wyjmujemy z solanki, płuczemy zimną wodą

Maminek kulinarny
pieczywo czosnkowe 244

posiekanymi ziołami, doprawiamy pieprzem. Każdą kromkę smarujemy masłem ziołowymi układamy z nich ponownie bagietki. Każdą bagietkę dokładnie zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika (200 st. C), pieczemy przez ok. 10 – 15 min., aż masło się roztopi a pieczywo będzie gorące. W ten sam sposób możemy takie pieczywo upiec również na grillu. Podajemy jako dodatek do różnych

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekane hot dogi 157

końca.Środek bułek posmarować  musztardą , włożyć parówkę i pokrojone warzywa [ posypane solą i pieprzem].Posypać startym żółtym  serem. Hot-dogi ułożyć w blaszce i piec około 10-15 minut aż ser się rozpuści. Podawać  z ketchupem

Moje domowe kucharzenie
Babeczki zawijane z truskawkami i rabarbarem 217

ciasto radełkiem i zwinąć.Ułożyć na blaszce [ ja zwinęłam je dodatkowo i włożyłam do foremek na mufinki, w środek włożyłam jeszcze kawałek truskawki] .Pozostawić do wyrośnięcia.Posmarować roztrzepanym żółtkiem.Piec w temperaturze 220 stopni przez 10 minut.Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem , polać rozpuszczoną czekoladą

Moje domowe kucharzenie
Francuska tarta z brokułami i serem Camembert 269

roztrzepać z jogurtem, cebulą, czosnkiem oraz przyprawami. Na podpieczonym spodzie wyłożyć różyczki brokułów i kawałki sera. Zalać całość masą jajeczno-jogurtową. Na koniec ułożyć kawałki pomidorków pokrojonych w ćwiartki. Piec przez ok. 25 minut. Ostudzić.  Smacznego

Kuchnia Ellie
Grillowany ananas 218

Mleko kokosowe przelewamy do miseczki. Cukier mieszamy w misce z cynamonem.  Plastry ananasa "panierujemy" - zamaczając najpierw w mleku, a potem w cynamonowym cukrze. Grilla rozgrzewamy i smarujemy olejem. Pieczemy z każdej strony po kilka minut, aż ananas ładnie się skarmelizuje.    SMACZNEGO

Moje Kuchenne Rewelacje
Niemiecki placek drozdzowy ze sliwkami (Pflaumenkuchen) 228

tortownicy 23 cm i lekko rozpłaszczamy. W ciasto wciskamy śliwki. Resztę cukru mieszamy z cynamonem i posypujemy ciasto. Rozkładamy kawałeczki z pozostałego masła. Zostawiamy do wyrośnięcia na 20 minut. Pieczemy ok 40 min w 180 st.C. Zostawiamy do ostygnięcia

Dzieje kuchennej Wiewióry
.1014. karobowy serniczek 194

żółtko dodajemy do twarogu a białko ubijamy na sztywną pianę i następnie delikatnie łączymy z masą serową. Dodajemy karob i słodzimy do smaku. Przekladamy do naczynia do zapiekania i pieczemy 45 minut w 150*C. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik do całkowitego ostudzenia (najlepiej na noc). Rano wyjmujemy, wierzch smarujemy amazake ryżowym i układamy pokrojone truskawki. Smacznego

breakfast of dreams