składniki połączą się dodajemy dynię utartą na drobnych oczkach i ponownie wyrabiamy, najlepiej drewnianą łyżką Wyrobione ciasto przekładamy do natłuszczonej foremki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta Pieczemy w temp. 160 stopni C. przez 1 godz. ( - sprawdzamy patyczkiem) Można posypać kruszonką, samo ciasto po upieczeniu jest dość suche, z masłem wyśmienite. Ciasto udaje się też w prodiżu. Ciasto
Proste Potrawymasło, gałkę muszkatołową i ugniatamy. Przeciskamy przez praskę bezpośrednio nad żaroodpornym naczyniem lub przekładamy ugniecione ziemniaki łyżką. Całość posypujemy natką pietruszki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 25 - 30 minut. Po tym czasie zapiekankę wyjmujemy, odstawiamy na bok żeby "odetchnęła" (na około 10 minut) i podajemy. Smacznego
My Culinary Artnajszybszych obrotach. Pod koniec dodajemy siemię i pestki. Mieszamy 10-15 minut to zwartej konsystencji (przypomina gęstą śmietanę). Odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5-2 godziny w ciepłe miejsce. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 70-80 minut. Smacznego
Truskawkowa Fiestaprzeciśnięty przez praskę czosnek oraz listki rozmarynu. Smażymy przez chwilę, po czym uzyskaną "pastą" smaryjemy rybę. Zawijamy filety osobno w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 30 minut. Podajemy z rukolą. Moja propozycja podania z marchewką i ziemniakami z ziołami gotowanymi na parze
Moje Kuchenne Rewelacjeoleju sezamowego 1. Marchewkę, szczypior i pora kroimy w 2cm kawałki, imbir kroimy w plasterki. W żaroodpornym naczyniu układamy kurczaka, posypujemy warzywami, doprawiamy solą i polewamy równomiernie olejem sezamowym. Pieczemy 40 minut w 230 stopniach. 2. Kurczaka z warzywami przekładamy do dużego garnka i zalewamy 2,5l wody. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez godzinę
Tajskie smakiDokładnie mieszamy. Do naczynka żaroodpornego lub innej blaszki (wpierw nasmarujemy ją olejem lub masłem) nakładamy jabłka, pianę i płatki owsiane. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut. Smacznego
Truskawkowa FiestaMięso mielone w kolejnej odsłonie. Niedawno robiłam pyszny klops wg Julii Child , tym razem mając w lodowce dodatkowo ciasto francuskie postanowiłam je wykorzystać. Jako inspiracje na
Bernika - moj kulinarny pamietnikstopni. Dynię kroimy w kawałeczki i mieszamy z oliwą oraz przyprawami. Wykładamy ją na dno talaterek. Posypujemy skruszonym twarogiem. Białka ubijamy na pianę i przykrywamy nią twarożek. Pieczemy ok. 10 minut. Podajemy z pieczywem lub warzywami. Zapisz
rabarbarowotego celu foremki. Na środek wyciętej gwiazdki włożyć niewielką ilość farszu,przykryć kolejną gwiazdką i brzegi zlepić używając widelca. Każdą gwiazdkę posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec 20 minut w temp. 190*C. Podawać na ciepło z filiżanką czerwonego barszczu
Kolorowa kuchnia ElkiOto obiecany na Facebooku przepis na wafle snikers. Są naprawdę smaczne. Sprawdzą się na każdą okazję. Składniki: paczka wafli kwadratowych (5 listków) 1,5 kostki margaryny
Kuchnia domowa Anismarujemy masą makową, przykrywamy drugim arkuszem ciasta, delikatnie dociskamy. 2. Ciasto tniemy na paski o szerokości 2-3 cm. Trzymając za dwa końce skręcamy paski w świderki. 3. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut, do zarumienienia. 4. Cukier puder rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody tak by powstał lukier. Lukrem smarujemy wystudzone świderki. Pozostawiamy do zastygnięcia
Szefowa kuchnicoś do dosłodzenia Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy jajko, ser, olejek, banana, mak, miksujemy na jednolitą masę dodajemy płatki, rodzynki, mieszamy przekładamy do żaroodpornego naczynia, na wierzch wykładamy migdały pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćU mnie w tym roku na świątecznym stole, poza tradycyjnymi smakołykami pojawi się także mała nowość, czyli urocze i zaskakujące w smaku galaretki podane na
Malinowo w kuchnikawałki sera korycińskiego (ja użyłam z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem) i kawałki suszonego pomidora. Zawijamy mięso w roladę i owijamy ciasno folią aluminiową. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut
Aga w kuchnipomieszać łyżką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Do papilotek nałożyć do połowy ich wysokości ciasto, następnie pół łyżeczki marmolady i znowu ciasto aby wypełniło muffinkę do 2/3 jej wysokości. Piec około 25 minut. Moja dekoracja to lukier, które posypałam kolorową posypką i poukładałam kwiatuszki:) ale możecie zrobić to po swojemu. Banalnie proste:) Sprawdźcie sami ! Ania
Ania i Marcin gotują