pieczenie - 19054 przepisów (strona:807/1271)

Pasztetowa ze słoika 236

Dzisiaj polecam przepis na pyszną pasztetową ze słoika. Przepis ten przygotowałam już jakiś czas temu, dzisiaj znalazłam zdjęcie i postanowiłam koniecznie się nim z Wami podzielić

Tradycyjna kuchnia Kasi
Polędwiczka wieprzowa 135

SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa sól himalajska mielony pieprz kolorowy 1 ząbek czosnku łyżka suszonego lubczyku 1 łyżka sałatkowego rarytasu ETERNO 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę nacieramy

ClauditteMissCooking
Bułeczki drożdżowe z marmoladą 193

zagniatamy. Bułeczki: W dłoniach formujemy bułki z wyrobionego ciasta.  W kształtnej już bułeczce robimy dziurkę i do dołka umieszczamy marmoladę.  Gotowe bułki smarujemy białkiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w piekarniku góra/dół 180 stopni przez ok. 20 minut

upichcona
Pierś z kurczaka w marynacie miodowej. 160

 Jeżeli lubicie kurczaka w słodkiej marynacie, to ten przepis jest właśnie dla Was! Pyszna, soczysta, pięknie pachnąca pierś z kurczaka w marynacie miodowej z dodatkiem

Kuchnia Łukasza
Sałatka z grillowanych warzyw z pieczoną fetą 229

Przecudowna, aromatyczna i pełna smaków sałatka z pieczonej fety i grillowanych warzyw. Można ją przygotować na patelni w domu, lub na grillu (podpiekając fetę owiniętą w folię aluminiową). SKŁADNIKI 2 małe cukinie 1 papryka czerwona 1 papryka żółtka 150 g pomidorków koktajlowych 300 g dobrej jakości sera feta (najlepiej pokrojonej w kostkę) 3 łyżki oliwy czosnkowej ( przepis tutaj ) lub oliwa

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik z morelami i kruszonką 355

większy od średnicy tortownicy. Tortownicę wysmarować tłuszczem (u mnie olej) i wylepić ciastem spód i dość wysoko brzegi. W oryginalny przepisie od razu wylewamy na spód masę serową i pieczemy… ja jednak najpierw podpiekłam spód w 180 stopniach aż lekko się zrumienił -około 10-15 minut -a dopiero po przestudzeniu wylałam na niego masę serową… Morele odsączyć

UgotujmyTo.pl
Kaczka pieczona z karmelizowanymi gruszkami i cydrem lubelskim 187

zalewamy ją cydrem, otrzymany sos dolewamy do gruszek ostudzoną kaczkę nadziewamy gruszkami, jeśli zostaną- wkładamy je razem z kaczką do rękawa i wstawiamy do nagrzanego do 200"C piekarnika. pieczemy około 30 minut podajemy z fasolką szparagową lub pure z ziemniaków i selera Smacznego!! P.S. Zamiast całej kaczki, możecie użyć tylko udek lub piersi:) będą tak samo pyszne

Luźna Kuchnia
Paczuszki z mortadelą i pieczarkami 136

wałka). Na spód (środek spodu) kłaść pieczarki (łyżkę) i nakrywać plasterkiem mortadeli.  Następnie zawijać i robić takie paczuszki jak na zdjęciu.  Piekarnik nagrzać do 230 stopni i piec ok.20-25 minut.  Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Grillowane warzywa z chrupiącą kalarepką i selerem naciowym 244

Przygotowanie: Warzywa dokładnie myjemy. Cukinie i selera naciowego kroimy na plasterki, kalarepkę "na zapałkę", paprykę w kwadraty. Pokrojone warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i mieszamy. Przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni do lekkiego przyrumienienia

głodny alergik
Jogurtowy Sernik 171

sernika lub cynamon. Wszystko dokładnie miksujemy. Do białek dodajemy pozostałą masę i delikatnie mieszamy łyżką. Do natłuszczonej blaszki lub naczynia żaroodpornego na dno posypujemy płatkami owsianymi i przelewamy masę. Pieczemy przez ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika serniczek jeszcze trzymamy ok. 10 minut. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Pieczone nogi gęsi z kasztanami i żurawiną 198

Goose with chestnuts and cranberries Składniki. 2 nogi z gęsi sól pieprz majeranek Farsz. 6 kasztanów jadalnych 0,5 cebuli 0,5 jabłka 1 łodyga selera

Kulinarny karnet Christophera
Sernik z Truskawkami II 229

wiem jak to się stało, że przeoczyłam ten sernik. Piekłam go na święta wielkanocne, więc wstyd - przyznaję się :) Jest to sernik z truskawkami, na który przepis już od dawna jest na blogu, tylko, że w troszkę innej odsłonie, zamiast bitej śmietany wylałam mleczną czekoladę. Truskawki na wierzchu były świeże, te w środku były mrożone :) Jeden z moich ulubionych serników

Blondynka Gotuje
Bigos po cygańsku 212

szklance łączymy koncentrat pomidorowy, wodę i ketchup, doprawiamy solą i pieprzem. Sos wykładamy na warzywa (dokładnie rozprowadzamy po całości). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut pod przykryciem. Jeżeli nie posiadacie naczynia z pokrywką, przykryjcie danie folią aluminiową. 5. Bigos ostrożnie wyjmujemy z piekarnika, dokładnie mieszamy i podajemy na stół jeszcze parujące. Podajemy z ziemniakami

My Culinary Art
Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej. 280

 Pyszny, soczysty, z chrupiącą panierką filet z kurczaka. Próbowałem już raniej coś podobnego, ale tym razem zrobiłem taki filecik w panierce sam i wyszedł nawet

Kuchnia Łukasza
Kruche ciasto ze śliwkami 247

żółtko zagnieść na jednolitą masę 3. Formę posmarować masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć ciasto, równo rozgnieść je palcami. Ułożyć umyte i pokrojone owoce skórką do dołu 4. Piec 40 minut 5. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem - koniecznie

Matka Żywicielka

Proponowane wyszukiwania