pieczenie - 19054 przepisów (strona:809/1271)

Korzenne ciasteczka serduszka 197

gładkie, elastyczne ciasto. Gdyby ciężko się łączyło, można dodać łyżkę gęstej kwaśnej śmietany.Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny. Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć serduszka i piec w 170 stopniach do lekkiego zarumienienia (ok 10 min). Ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przelać do rękawa cukierniczego i polewać ciasteczka. odstawić do zastygnięcia

Smakołyki Asi
Świąteczne pierniczki 131

dodaję do pozostałych składników, wyrabiając gładkie, elastyczne ciasto. Daję do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkowuję ciasto na grubość ok. 2 mm, wykrawam wybrane kształty i piekę ok. 10 - 12 min. w temp. 170 ' C (grzałki  góra-dół ). Już wystudzone polewam lukrem lub czekoladą i posypuję kolorowymi ozdobami.  SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Pieczone polędwiczki z indyka z sosem żurawinowym 158

Sposób przygotowania: Polędwiczki z indyka nacieramy przyprawami, skrapiamy olejem i wstawiamy na noc do lodówki. Polędwiczki obsmażamy na rozgrzanej patelni grillowej, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 20-30 minut. Upieczone kroimy w plastry i polewamy sosem żurawinowym

Bajeczna Kuchnia
Zupa jarzynowa z jajkiem i kalerosse 173

Easy . Jest to naturalne połączenie jarmużu i brukselki. Warzywo ma charakterystyczny smak i idelnie sprawdziło się w jarzynowej zupie. Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych. 1,5 l bulionu drobiowego 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1 por (biała część

VioletoweKucharzenie
Sos tatarski 168

też trochę zindywidualizować np. dodając posiekany koperek – fajnie odświeży całość – szczególnie w połączeniu sos tatarski i śledzie. Możecie dodać też kapary, ale raczej w połączeniu z pieczonym mięsem, bo kapary i śledź to połączenie dość intensywne ;p Sos tatarski można przygotować też kilka dni wcześniej (ja tak robię, bo majonez „wyciąga” smak i aromat z ogórków

Eat me! Fit me!
Piernik ze kartołflōma (Piernik z ziemniakami) 218

minut- musicie dać pozōr 19 , żeby sie niy przipołlōło 20 . Bez tyn czas mogecie sie zrobić polywa. Wszyjske ôd ni 21 składniki wciepcie do gorka, dejcie na piec i niech sie to na małym ôgniu trocha powarzi. Jak już tyn pfeferkuch bydzie fertich, to go wyciōngcie 22 , posmarujcie polywōm, niech trocha sie ochōdzi 23 i… biercie sie za niego

Chop w kuchni
Pasztet z selera i batatów z nutą imbiru idealny na Święta i...nie tylko! 158

blendera wrzuć wszystkie składniki, nie zapomnij o przyprawach. Wlej oliwę lub olej kokosowy i zmiksuj na papkę. Przełóż masę do foremki lub foremek , dodaj na wierzch pomidorki suszone i piecz w piekarniku około 35-40 minut w 180 stopniach. Gwarantuję, że będzie ciężko nie ukroić sobie jeszcze ciepłego! Na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Waniliowa szarlotka. 132

nią wyłożyć owoce i równomiernie je rozprowadzić. Mniejszy kawałek ciasta rozwałkować i pokroić w paski, a następnie ułożyć je w szachownicę na owocach. Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 190°C przez ok. 50 minut

zadanie-gotowanie
KARP ZAPIEKANY W POMARAŃCZACH 193

Sprawioną rybę natrzeć solą i pieprzem,ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanej oliwą , obłożyć dookoła pomarańczami , posypać bułką tartą , przykryć pieczarkami , podlać winem , na wierzch ułożyć wiórki masła( nie ! margaryny ).Piec w 160 stopniach ok.40 minut.Możemy rybę udekorować miętą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bezglutenowe ciastka korzenne czyli Slodki Czwartek odc.119 207

użyciem foremek. Ja na jedno ciastko brałam ok 50 g ciasta i formowałam je okrągłą foremką. Między ciastkami muszą zostać odstępy, ponieważ w piekarniku ciastka mogą zwiększyć objętość. Piecz ok. 10 minut. Wyjmujemy blachę z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mini makowce z serem i karmelem. 172

papilotkami. Do każdej wkładamy po łyżce masy makowej a na nią wykładamy masę serową i tak do wykorzystania składników. Foremkę wstawiamy do piekarnika na około 25- 30 min i pieczemy w temp. 170C. Serniczek powinien być ścięty i lekko podpieczony.   Do garnuszka wkładamy wszystkie składniki karmelu. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż masa zgęstnieje, jednak należy ciągle mieszać

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciastka z makiem 186

żółtka  Przygotowanie : Mak mieszamy z mąką, dodajemy resztę składników i zagniatamy kruche ciasto Dzielimy na części, każdą rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm Wykrawamy ciasteczka i pieczemy na papierze pergaminowym do zrumienienia (180*C)ok. 20 min ( w moim piekarniku). przepis stąd Robiłam z połowy składników. Ciasteczka z dziurką zawisną na choince

Proste Potrawy
Nowe warzywo na polskim rynku – Kalerosse 219

które nie jest uprawiane latem, dostępnym wyłącznie od listopada do marca, czyli w okresie największego zapotrzebowania naszego organizmu na te składniki. Doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych. Warzywo jest  pyszne i zdrowe, p olecam je szczególnie dzieciom, osobom dbającym

Kuchcik gotuje
Sałatka z pieczonymi burakami 112

Połączenie pieczonych buraczków z ...i sałatka wyszła ekstra  !!!!  Składniki 2 średnie buraki 2 mandarynki 100 g świeżego ogórka szklarniowego pęczek szczypiorku 100 g szynki parmeńskiej Sos : 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu sól, pieprz     Przygotowanie Upiekłem buraki zawinięte w folię aluminiową, przez 1 ½ godziny, w piekarniku rozgrzanym do temperatury

R'n'G Kitchen
68 przepisów na koktajle 300

owoców Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Koktajl z jeżyn na jogurcie Koktajl malinowo - brzoskwiniowy Koktajl z mieszanych owoców lata Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Koktajl z pieczonej dyni Koktajl śliwkowo - kakaowy na maślance z kokosem i chia Koktajl z zielonym jęczmieniem Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl kakaowy z płatkami owsianymi

Moja smaczna kuchnia