pieczenie - 19054 przepisów (strona:586/1271)

Ciasteczka z białą czekoladą 223

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kuleczki wielkości orzecha włoskiego (lekko spłaszczamy dłonią). Ciasteczka układamy w odstępach ok. 3 cm. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni, pieczemy ok. 20 minut

Aga w kuchni
Zapiekane parówki w cieście francuskim 288

dokładnie owijamy ciastem francuskim. Następnie kroimy na mniejsze kawałki po ukosie. Kawałki parówek układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut. Po upieczeniu polewamy ketchupem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Aga w kuchni
Serowe paluchy 272

wymiarach kawałek żółtego sera. Skręcamy ciasto francuskie trzymając za dwa przeciwległe końce. Układamy paluchy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy je ok. 15 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe

Aga w kuchni
Drożdżówki z rabarbarem 203

należy rozwałkować , ułożyć odsączony rabarbar i zawinąć roladę. Roladę pokroić w 2 cm kawałki i ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Kruszonkę pokruszyć i ułożyć na drożdżówkach. Piec ok. 20 minut w 175 stopniach

Aga w kuchni
Mini drożdżówki z budyniem 198

rozpuszczając go w 500 ml mleka. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy kuleczki z ciasta, robimy palcem w środku dziurkę. Nakładamy łyżeczką budyń na środek drożdżówki. Smarujemy białkiem. Pieczemy ok. 20 minut w 160 stopniach

Aga w kuchni
Ślimaczki z ciasta francuskiego 208

Dodajemy kosteczki sera. Całość posypujemy startym żółtym serem i przyprawiamy ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy w roladę, kroimy ok. 2,5 cm paski. Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku ok. 15 minut w 200 stopniach

Aga w kuchni
Owsiane ciasteczka z żurawiną 228

jajkiem i aromatem waniliowym. Przekładamy suche składniki do mokrych i dokładnie mieszamy. Formujemy małe kuleczki - wielkości orzecha włoskiego. Rozpłaszczamy i układamy na kratce wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy w 160 stopniach ok. 10-12 minut. Następnie zostawiamy je na kratce do ostudzenia

Aga w kuchni
Drożdżówki serca z chałwą 226

połowie, pozostawiając nie przecięte ok. 2 cm. Wywijamy rozcięte części na boki, tak by powstał nam kształt serca. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy żółtkiem i pieczemy ok. 15 minut w 160 stopniach

Aga w kuchni
Ciastka z kaszy manny 208

minut do zamrażarki. Po tym czasie formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko rozpłaszczamy je ręką i posypujemy płatkami migdałowymi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczeniaPieczemy ok. 15 minut w 170 stopniach

Aga w kuchni
Szaszłyki drobiowe z piekarnika 271

czerwoną na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki wkładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 250 stopni. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę na 200 stopni i pieczemy jeszcze 25 minut. Podajemy z sosem paprykowo-musztardowym Tarsmak

Aga w kuchni
Makowiec zawijany 209

nakładamy na nią masę makową. Zawijamy w rolady. Każdą roladę owijamy papierem do pieczenia, by nam nie popękały. Przekładamy na blachę. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy ok. 40 minut. Po ostygnięciu polewamy lukrem i posypujemy bakaliami

Aga w kuchni
Migdałowe ciastka 221

godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 części. Z każdej formujemy wałek i tniemy na 5 cm kawałki. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem

Aga w kuchni
Kurczak z jabłkami. 256

dodajemy czosnek, sól, pieprz i nacieramy kurczaka zewnątrz i wewnątrz. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-4 godziny. Przed pieczeniem nakrajamy jabłka w plasterki i nadziewamy nimi kurczaka, pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (funkcja: góra+dół) przez 1,5 godziny. Podajemy na wielkim talerzu z sałatką i plastrami świeżego ogórka. Do kurczaka z jabłkami bardzo pasuje ryż

Kuchnia Łukasza
Sernik Kokosowy 241

cukrem wanilinowym na pulchną masę. Do jaj dodajemy ser i miksujemy przez 2 minuty, po tym dodajemy masło, mąkę, oraz wiórki kokosowe i miksujemy kolejne 2 minuty. Forme do pieczenia o średnicy 26cm smarujemy masłem i opruszamy bułką tartą lub mąką. Ciasto kruche dzielimy na dwie(...)równe części (2/3 na spód, 1/3 do dekoracji). Wiekszą częścią wyścielamy dno tortownicy i na to wylewamy masę serową. Pozostałe ciasto kruszymy lub ścieramy na tarce na górę sernika. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 1 godzinę. Po upieczeniu zostawiamy w wyłączonym piekarniku sernik jeszcze na 1 godzinę

Kuchnia Łukasza
Bułeczki śniadaniowe. 266

części, z każdej części formujemy bułeczkę. Przekładamy na posmarowany masłem brytwan i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy rozkłuconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25-30 minut

Kuchnia Łukasza