dodać ser z wiaderka, budyń i dobrze utrzeć mikserem dodać pianę i na wolnych obrotach miksera powolnym ruchem mieszając połączyć z masą sernikową tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym obrane orzechy laskowe na patelni podprażyć i w rozdrabniaczu je rozdrobnić jabłka obrane ze skóry zetrzeć na tarce grubsze oczka i z dodatkiem wody, cukru(...)mieszając - na koniec wsypać kisiel i szybko mieszając zagęścić na do blaszki rozłożyć z 3/4 opakowania biszkoptów - rozłożyć jabłka kisielowe i resztę biszkoptów - posypać orzechami - wyłożyć masę sernikową i piec w 200C około 40-45 minut na upieczonym serniku rozsmarować ciepłą polewę czekoladową i posypać posypką czekoladową sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwiaderka, rodzynki, budyń i dobrze utrzeć mikserem dodać pianę i na wolnych obrotach miksera powolnym ruchem mieszając połączyć z masą sernikową tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia(...)boków nie smarować niczym 3/4 białej masy serowej wyłożyć na biszkopty do pozostałej dać kakao i wymieszać ciemną masę dać na wierzch białej i widelcem delikatnie rozmieszać po wierzchu - piec w 200C około 40-45 minut wystudzony sernik posypać cukrem pudrem sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym na biszkoptach rozprowadzić masę makową (kupiłam w biedronie w folii i użyłam pół opakowania na mak wylać masę serową - piec w 200C około 40-45 minut wystudzony sernik posypać cukrem pudrem, na talerzyku można posypać zmieloną czekoladą sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1/4 szklanki olej rzepakowy, 1 sztuka jajka, 3/4 szklanki maślanka, 1/4 szklanki cukier, 1,5 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki soda, 2 duże gruszki, 1/2 szklanki śmietana tortowa, - ile potrzeba posypka kolorowa jajko, olej, maślankę, cukier dobrze roztrzepać rózgą wsypać mąkę, proszek sodę i byle(...)wymieszać na dość gęste ciasto - wyszło 8 sztuk na koniec dodać pokrojone w kostkę i bez skórki gruszki, delikatnie łyżką wymieszać ciasto nałożyć do pełna do silikonowych foremek piec w 200C około 25 minut - do suchego patyczka babeczki wyjąć ostudzone śmietanę 30% zimną ubić na bitą śmietanę wystudzone babeczki ozdobić szprycką z bitą śmietaną i posypać posypką kolorową........SMACZNEGO!!! silikon
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 3 sztuki jajka, 3/4 szklanki cukier, 1/2 kostki masło lub margaryna, 2 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka czubata proszek do pieczenia, 2 duże gruszki, 250 ml śmietana tortowa, 2 łyżki cukier puder, - ile potrzeba skórka kandyzowana, - ile potrzeba posypka czekoladowa jajka, cukier, miękki tłuszcz -użyłam "palmę z murzynkiem" dobrze utrzeć mikserem na kogel-mogel wsypać przesianą mąkę(...)dobrze mikserem utrzeć na dość gęste ciasto na koniec dać pokrojone w kostki bez skórki gruszki i delikatnie wymieszać tortownica 24 cm silikonowa - do formy wyłożyć ciasto i piec w 200C około 40 minut = do suchego patyczka zimną śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i rozsmarować na zimnym cieście, posypać kandyzowaną skórką pomarańczową i posypką czekoladową ciasto jest puszyste, wilgotne
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1 szklanka maślanka, 1/2 szklanki cukier, 2 szklanki mąka tortowa, 1 czubata łyżeczka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, 1 słoik jabłka prażone, 1 szklanka gruszki w syropie jajka, olej, maślankę, cukier dobrze wymieszać rózgą lub łyżką wsypać mąkę, proszek(...)sodę i "byle jak" wymieszać na gęste ciasto forma silikonowa z kominkiem 22cm - 3/4 ciasta wylać do formy na ciasto rozłożyć jabłka prażone na jabłka wylać resztę ciasta i piec w 200C około 40 minut lekko ostudzone ciasto wyjąć z formy i polać gruszkami w syropie cukrowym zostawić do wystudzenia na kilka godzin ciasto muffinowe jest wilgotne, lekkie.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować obraną pomarańczę pokroić w plastry i ułożyć na biszkoptach na dnie blaszki masę serową przełożyć do blaszki i piec w 200C około 45-50 minut po upieczeniu zostawić ciut uchylone drzwi piekarnika i zostawić sernik na 30 minut - sernik nie opadnie i jest równy blat sernik z blaszki wyjąć
W Mojej Kuchni Lubięczęści, rozwałkować na 2 cm placek - nałożyć połowę maku i zawinąć jak na roladkę włożyć do keksówek 24x15 wyłożonych papierem do pieczenia posmarować ciasto na wierzchu roztrzepanym jajkiem, piec w 200C około 45 minut - do suchego patyczka dobrze ostudzone ciasto posypać pudrem cukrem.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia na dnie ułożyć biszkopty i przelać masę jogurtową na wierzchu położyć biszkopty i na nie truskawki odmrożone lekko wciskając w masę piec w 200C około 45 minut i sernik zostawić na 5 minut z uchylonymi drzwiczkami sernik wyjąć i w blaszce zostawić do dobrego wystudzenia w odpowiedniej ilości cukier-puder wymieszać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej rzepakowy, 1 szklanka mleko, 3/4 szklanki cukier 2 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 1/2 łyżeczki soda, - ile potrzeba masa krówkowa, - ile potrzeba śliwki bez pestek odmrożone lub świeże, 1 szklanka śmietana 30% + 1 łyżka cukier puder + 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej, - ile potrzeba czekolada mielona jajka, olej, mleko, cukier dobrze(...)proszkiem i sodą i wymieszać "byle jak" foremki silikonowe 4x7cm - do każdej foremki włożyć do połowy ciasta - 1 łyżeczkę masy krówkowej - pół śliwki - 1 łyżkę ciasta na wierzch piec w 200C około 20-25 minut - zostawić do do wystudzenia żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody mieszając i ostudzić zimną śmietanę ubić z cukrem na sztywno - na koniec dać żelatynę
W Mojej Kuchni Lubięwolnych obrotach robota wymieszać lub ręcznie łyżką tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym do blaszki na dno porozkładać biszkopty, wylać masę serową i piec w 200C około 40-45 minut sernik zostawić do dobrego wystudzenia na zimny sernik rozłożyć dynię z mojego przepisu "TUTAJ" - na dynię tężejącą galaretkę wiśniową i galaretkę leśne owoce sernik
W Mojej Kuchni Lubięmasy serowej i dobrze wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować - na dnie blaszki rozłożyć biszkopty masę serową przelać do blaszki i piec w 200C około 45-50 minut po upieczeniu zostawić ciut uchylone drzwi piekarnika i zostawić sernik na 30 minut - sernik nie opadnie i jest równy blat sernik z blaszki wyjąć najlepiej
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 3 sztuki, cukier 1/2 szklanki, masło lub margaryna 1/2 kostki, masa makowa 30 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mandarynki - ile potrzeba, jabłka - ile potrzeba, śmietana kremówka 150 ml, cukier puder 1 łyżka , skórka pomarańczowa kandyzowana - ile potrzeba z tej ilości wyszło 18 babeczek jajka, cukier, miękką palmę zmiksować mikserem na tzw. rzadką(...)jabłka ze skórką pokroić na na grubsze kawałeczki foremki silikonowe 4x7cm do foremki nałozyc czubatą łyżkę ciasta - dać po porcji jabłka i mandarynki na owoce dać po łyżce ciasta piec w 200C około 25 minut i po upieczeniu zostawić do wystudzenia mocno zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i szprycką ozdobić babeczki, posypać kandyzowaną skórką pomarańczową babeczki
W Mojej Kuchni Lubięsztywno dodać do masy serowej i łyżką delikatnie wszystko wymieszać tortownica 24cm - wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, na dnie rozsypać biszkopty i do blaszki wlać masę serową piec w 200C około 45 minut - po upieczeniu sernik zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia polewę czekoladową z orzechami przygotować wg opisu i polać nią wierzch sernika, posypać od razu kolorową
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: BISZKOPT: jajka 3 sztuki, gorąca woda 3 łyżki, cukier 100 gram, cukier waniliowy 1 opakowanie, mąka tortowa 70 gram, mąka ziemniaczana 70 gram, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki DODATKI: gruszki w zalewie 350 ml, żelatyna 3 łyżeczki, gorąca woda 3/4 szklanki, śmietana 30 % 330 ml, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, gorąca woda 1/2 szklanki, czekolada gorzka - ile potrzeba, płatki(...)średnich obrotach w trakcie wyrabiania wsypywać powoli do robota mąki wyrabiać na gładkie ciasto z 2 minuty tortownica niska silikonowa 22cm do formy niczym nie smarowanej wlać ciasto piec w 200C około 35 minut do suchego patyczka - po upieczeniu zostawić uchylony piekarnik i biszkopt do wystudzenia - biszkopt nie opada i jest równy wystudzony biszkopt przekroić długim, ostrym nożem
W Mojej Kuchni Lubię