pieczenia - 22046 przepisów (strona:898/1470)

Ciasteczka czekoladowe powalające smakiem:) 198

okazji Dnia Czekolady, który obchodzony był w sobotę 12 kwietnia, dostałam zaproszenie od Ady z bloga Pora coś zjeść na wspólne (wirtualne) pieczenie czekoladowych ciasteczek wg przepisu Sigrid Verbert. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Tarta czekoladowa z truskawkami 300

gorzkiej czekolady truskawki Wykonanie: Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty (duża o śr. 23 cm, lub 3 - 4 małe). Ciasto nakłuć, wyłożyć papierem do pieczenia, na papier wyłożyć groch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Zdjąć papier z grochem i dopiec spody przez 10 - 15 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić

Sto kolorów kuchni
Brak tytułu 114

moim zakupem :) Długo czekałam na takie cudo, ale wreszcie udało mi się kupić pudełka po super cenie. Na razie są puste, czekam na chwilkę czasu i zabieram się za pieczenie ciasteczek.  Schowane do takie pudełeczka, długo zachowają świeżość, tylko... czy one tam długo poleżą ??? Moje łasuchy domowe chyba nie pozwolą na to :) Pudełka - komplet 3 sztuk. Zakupione

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 135

TERMISIL możesz stosować w lodówce i zamrażarce, piekarniku, kuchence mikrofalowej oraz na kuchenkach elektrycznych. Wysoka odporność na szok termiczny , czyli nagłe zmiany temperatur. Możesz używać naczyń żaroodpornych TERMISIL do pieczenia nawet w najwyższych temperaturach. Gładka powierzchnia  szkła boro-krzemowego TERMISIL, ułatwia utrzymanie produktów w czystości. Z łatwością utrzymasz naczynia TERMISIL w czystości, również myjąc je w zmywarce

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 87

zimowe wieczory - jabłuszka z orzechami - Podzielę się z Wami moim ostatnim przepisem na pieczone jabłuszka. To prawdziwa eksplozja smaków - spróbujcie sami ! Jabłka z orzechami - przepis 4-6 jabłek Jabłka wydrążamy, tak by powstały z nich miseczki. Nadzienie: 1/2 szkl. orzechów włoskich 1/4 szkl. migdałów w płatkach 2 łyżki miodu 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki cukru kryształu białego 1 jajko(...)Wszystkie składniki wymieszać i nakładać do miseczek jabłkowych. Piec około 25 minut w 180 stopniach. Polecam podawać z lodami ! Smacznego

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 171

Dodać cukier, jajka, skórkę cytrynową i wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce 30 minut. Wykrawać ciasteczka - pary. Jedno całe, drugie z dziurką.  W oryginalnym przepisie ciasteczka są okrągłe :)   Piec w 180 stopniach około 12 minut. Po upieczeniu smarować ciastko całe marmoladą, gęstym dżemem ( ja użyłam galaretki porzeczkowej i dżemu pomarańczowego )i przykładać to z dziurką :)  Posypać cukrem pudrem

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 90

łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżeczki przyprawy do żeberek lub uniwersalnej przyprawy do wieprzowiny Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Polac marynatą żeberka i dokłądnie natrzec. Odstawić na 2 godzinki do lodówki. Piec około 90 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać, np z pieczonymi kartofelkami.     Smacznego ! Zapraszam na zakupy do sklepu internetowego TUTAJ   Znajdziecie tu bogatą ofertę miodów oraz innych

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 149

Powiem Wam jeszcze,że powoli będę zmieniać blog na wyłącznie kulinarny. Zostało mi klika kosmetyków do zrecenzowania. Gdy ju ż wszystko opiszę - koniec z testowaniem.  Będzie tylko gotowanie, pieczenie, siekanie, szatkowanie... czyli kuchnia p e łną para :)  Oczywiście  nadal chętnie będę testowała produkty - jednak tylko te spożywcze, potrzebne mi w kuchni :) Mam nadzieję, że zostaniecie

kolorowotorcikowo
TARTA z porem 169

wyrobić ciasto. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około 1 godzinę do lodówki. Zimne ciasto rozwałkować na placek o średnicy nieco większej niż forma do pieczenia. Wyłożyć dno i boki formy ciastem. Dno podziurawić widelcem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiec 10 minut. W tym czasie przygotować nadzienie. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 147

Pierwsza Komunia Święta... I nie ominęło mnie pieczenie tortów :)  Torty dla chłopca i dziewczynki. Oba z masą śmietanową, o smaku białej czekolady.  Jedna warstwa z truskawkami. Dekoracja - opłatek waflowy. Do obsypania boków użyłam wiórek kokosowych KRESTO Perełki cukrowe Dr Oetker - zawsze się przydają :) ... i tym razem użyłam. Ta porysowana deseczka został potem wyciągnięta :) Żeby nie było :) Tort

kolorowotorcikowo
Szarlotka pod bezą 184

ciasta rozwałkować, wyłożyć blachę. Na ciasto kłaść odciśnięte z soku jabłka. Ubić 3 białka z 2/3 szkl cukru - pianą przykryć jabłka. Resztę ciasta zetrzeć na tarce - posypać pianę. Piec w 170 stopniach,  przez 30 minut. Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 10-15 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Babeczki ziemniaczane 230

cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Po 5 minutach odcisnąć. Dodać mąkę, jajo, doprawić do smaku. Formę do babeczek/muffinek posmarować olejem, posypać tartą bułką, napełniać ziemniaczanym ciastem. Piec około 50-60 minut - do zrumienienia. Podawać z sosem koperkowym: pęczek koperku 1 szkl. sosu tatarskiego OCETIX Do babeczki serwować, np paluszki z kurczaka. Paluszki z kurczaka: 1 filet z kurczaka(...)minut. Płatki kukurydziane mielimy, dodajemy do smaku przyprawę do kurczaka. Mięso maczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w płatkach. Na posmarowaną tłuszczem blachę  układamy panierowane kawałki kurczaka, pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

kolorowotorcikowo
Sernik gotowany waniliowo-kakaowy 296

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} CIASTO: 2 szkl. mąki, 2 łyżki kakao, 1/2 kostki margaryny, 3 łyżki cukru pudru, jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka czubata amoniaku, 2 łyżki śmietany /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

kolorowotorcikowo
Food Camp 17-19 styczeń 2014 141

ekipy, jak to zawsze przystało na warsztatach – ruszyliśmy do garów. 5 godzin gotowania, siekania, krojenia, mieszania, duszenia, doprawiania …….. W końcu przyszła pora na degustację. Pęczotto z kurczakiem było przepyszne. Pieczony halibut też pieścił moje kubki smakowe. Wołowina z kuskusem – smakowało ! A desery – mrożony deser chałwowy i lody z sosem piwnym – REWELACJA !     Wieczorem kolejne warsztaty – winne. Jerzy Sobieniak(...)warsztatów, były warzywa sezonowe. Jarmuż, pasternak, rzepa, skorzonera, topinambur – z nich powstawały prawdziwe rarytasy. Chipsy z jarmużu idealnie komponowały się z sandaczem, glazurowane w miodzie warzywa, wyśmienicie smakowały z pieczonymi przepiórkami, a ciasto z pasternaku było swoistym ukoronowaniem całego obiadu ! Na koniec jeszcze puszyste, cieplutkie bułeczki z prawdziwym masełkiem. Masełko powstawała przez większą część warsztatów, ubijane w słoiku, przechodząc

kolorowotorcikowo
Czekoladowe trufle z orzechami laskowymi 252

minut. Przygotować polewę. Czekoladę przeznaczoną na polewę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej razem z olejem. Schłodzone trufle oblewać płynną czekoladą, odkładać na szklaną deskę lub papier do pieczenia. Kiedy czekolada nieco stężeje, posypywać cukrem trzcinowym. Gotowe trufle chłodzić w lodówce kilka godzin. Najlepiej wykonać je wieczorem i odstawić na noc do lodówki. Przechowywać w lodówce. Smacznego

kolorowotorcikowo