pieczenia - 22046 przepisów (strona:851/1470)

HUMMUS DYNIOWY- REWELACJA 167

sól - ok.1/4 - 1/2 szklanki zimnej wody - chili (nie trzeba) * puree z dyni: Najłatwiej przygotować w piekarniku. Wymytą, przekrojoną na pół dynię umieszczamy na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do ok.200*C na 45-60 minut, lub do miękkości. Następnie wydrążamy pestki, wyrzucamy je, a resztę miksujemy w misce blenderem na gładką masę

Smaczne Zdrowe
Tarta z dyni i pomidorów 122

przecier pomidorowy i zioła.Następnie dodajemy pomidory z puszki.Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut. Ciasto wykładamy na foremkę . Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ciasto pieczemy 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i wylewamy farsz. Pieczemy jeszcze przez 30-40 minut

Anioły w kuchni
Snikers 1341

zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części. POLEWA ORZECHOWA  Wszystkie składniki polewy orzechowej włożyć do rondla i zagotować. Trzy identyczne blaszki, wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia, wylepić cienko ciastem. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec z pozostałymi. KREM I Śmietanę schłodzoną ubić ze śnieżką na krem . SKŁADANIE CIASTA 1.ciasto 2.krem ze śmietany

Kuchnia Danusi
Chrupiące chipsy ziemniaczane z mikrofalówki 8595

robienia plasterków. Przy użyciu pędzelka nanieść olej na każdy plasterek z dwóch stron a następnie posypać solą oraz ulubionymi przyprawami (papryką, pieprzem, suszonym czosnkiem). Plasterki rozłożyć na papier do pieczenia i wstawić ma 5 minut do mikrofalówka ustawiając najwyższą moc grzania. Po tym czasie sprawdzić czy chipsy są chrupiące, jeśli nie, wstawić na kolejne 2 minuty*. *Czas grzania zależy

Złote przepisy
Tarta z jabłkami i kruszonką 179

głównym składnikiem są jabłka, dużo jabłek :). Dlatego uznałam, że najwyższy czas żebym zamieściła post z przepisem na tartę. Składniki: 1. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 0,5 łyżeczki imbiru 125 g masła łyżka śmietany 2. Nadzienie 5 jabłek skórka otarta z 1 cytryny ew. sok z 0,5 cytryny

Taste Of My Day
Napoleonka 142

oprószamy bułką tartą. Gdy ciasto jest schłodzone wyjmujemy je z lodówki/zamrażarki, dzielimy na 2 równe części... ...i rozwałkowujemy na placki o wielkości blachy, w której będziemy je piec, następnie rozwałkowany placek nawijamy na wałek i przekładamy na blachę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 15 minut. Następnie przystępujemy do przygotowania kremu. Krem: 1 litr mleka

Taste Of My Day
Warzywa z farszem z kaszy, fety i warzyw 221

kaszy. Przyprawiamy. Brokuł i kalafior drobno kroimy, wraz z cukinią dodajemy do kaszy. Mieszamy, jeśli jest potrzeba doprawiamy. Paprykę myjemy, odkrajamy górną część, wyjmujemy nasiona i nakładamy nadzienie. Pieczemy ok 40 - 50 min w temperaturze 180 - 200 stopni pod przykryciem. Podobnie postępujemy z cukinią :) Ze środka wydłubujemy pestki, nakładamy nadzienie i pieczemy. Jeśli bardzo lubicie mięso, możecie dodać do farszu

Taste Of My Day
Beza z kremem mascarpone i malinami 333

zdjęciach, piana jest cudownie sztywna, nie opada, dlatego sama używając łyżki formuję ją tak by była bardziej płaska, jednak nie przesadnie, ponieważ wtedy piekąc ją moze się zanadto wysuszyć. Pieczemy na najniższej wysokości piekarnika wyłącznie na termoobiegu, przez pierwsze 10 minut w 160 stopniach, potem zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy przez godzinę i 20 do 30 minut

Taste Of My Day
Nadziewana dynia makaronowa / Stuffed spaghetti squash 521

warstwowo serkiem śmietankowym z bazylią, pysznym, mięsnym sosem pomidorowym i zapieczoną z grubą warstwą mozzarelli. Polecam! Scroll down for recipe in English Nadziewana dynia makaronowa (4 porcje) Składniki na pieczoną dynię: 2 małe dynie makaronowe, przekrojone wzdłuż na pół i z usuniętymi pestkami 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku Składniki na mięsny sos: 450 g mięsa mielonego(...)dużo sera) Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Wysmaruj wewnętrzne strony dyni olejem i dokładnie dopraw solą i pieprzem. Włóż do piekarnika skórą do góry i piecz do miękkości, około 30 minut. W międzyczasie do dużej patelni włóż mięso i smaż przez około 8-10 minut, po czym wyjmij z patelni i odstaw. Na tej samej patelni

karmelowy
Paprykowa sałatka z pstrągiem wędzonym 186

wapnia, magnezu i żelaza oraz witamin A, D, E. Pstrąga możemy przyrządzić na wiele sposobów- lekkostrawne i najmniej kaloryczne są te ugotowane na parze, upieczone na grillu lub w piecu. Kto jeszcze nie miał okazji- zachęcam do wypróbowania-  tutaj  możecie znaleźć przepis na pstrąga pieczonego. Na uwagę bez wątpienia zasługuje też papryka. To niepozorne warzywo to prawdziwa bomba

peanutbuttermonster
Pizza z Łososiem i Ognistymi Pomidorkami 166

Ciasto posmarowałam przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym, następnie ułożyłam krążki cebuli, na nie kawałki łososia odsączonego z zalewy i ogniste pomidorki. Na końcu posypałam startym żółtym serem. Pizzę piekłam około 15 minut w temperaturze 220-240 stopni. Pizzę piekę na tak zwane oko, zawsze sprawdzam w pierwszej kolejności spód. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - podwójne miseczki na drewnianej deseczce

Blondynka Gotuje
Orzechowe magdalenki (bez mąki) 115

cukru trzcinowego 60 g orzechów laskowych, dobrze rozdrobnionych w blenderze 60 g masła, roztopionego i ostudzonego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ponadto 1 łyżka roztopionego masła do natłuszczenia foremki Piekarnik rozgrzać do 190 st. Foremkę do magdalenek wysmarować roztopionym masłem za pomocą pędzelka.Jajka zmiksować z cukrem. Następnie dodać: orzechy

Moje domowe kucharzenie
Penne rigate z krewetkami w oliwie 172

pokrojoną paprykę i pieczarki, lekko solimy. Gotowe przekładamy do miski. Na pozostałej oliwie smażymy drobno posiekany czosnek, gdy się przyrumieni dodajemy krewetki z łyżką sosu vinegar, lekko solimy. Czas pieczenia krewetek nie dłuższy niż 3 minuty.  3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na patelni, doprawiamy do smaku i dodajemy świeżo zmielony pieprz, oraz świeże liście bazylii. Podajemy

Apetyczna babeczka
PAPRYKA NADZIEWANA KASZĄ JAGLANĄ. 186

obieram, siekam, szklę na oleju. Kaszę mieszam z groszkiem, ogórkiem, kukurydzą i przyprawami i cebulą z czosnkiem.  Powstałą masą napełniam połówki papryki, posypuję startym serem i wstawiam do pieca. Piekę 30 minut w 170 stopniach, aż papryka zmięknie, a ser pięknie się zarumieni. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Cytrynowa saltimbocca z kurczaka 256

okazji odrywając od dna patelni przypalone kawałki - to one mają najwięcej smaku). I tak oto w 20 minut otrzymacie naprawdę smakowity obiad. Saltimboccę polecam Was szczególnie w zestawieniu z pieczonymi ziemniakami oraz rukolą doprawioną solą i sokiem z cytryny.  Cytrynowa saltimbocca z kurczaka przepis własny na 4-6 porcji czas przygotowania: 20 min. Składniki: ok. 500 g piersi(...)mięsnymi sokami tworząc pyszny sok. Zamiast cytryny możesz użyć także białego wytrawnego wina.  Kurczaka saltimboccę możesz podać z makaronem, czy kluseczkami  gnocchi , ale ja polecam pieczone ziemniaki i sałatkę z rukoli doprawionej solą i sokiem z cytryny. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być

Chilli Czosnek i Oliwa