czasie przesiewamy mąkę z kakao. Dokładnie miksujemy z jajkami, stopniowo dolewając mleka. Pod koniec dodajemy sól. Wyjmujemy dobrze nagrzane foremki i szybko napełniamy je ciastem do 1/2 - 2/3 wysokości. Pieczemy ok.25min
More food, love and dreamsmoje noce muffiny nigdy ustać nie mogą >.< Dzień zaczynam wcześnie i kończę późno. Z muffiną w pudełku na drogę. I kawą w termosie, bo nocą tort wolałam piec. Jakieś takie 9 lekcji w szkole muszę wysiedzieć od tej 7, do domu, a potem jeszcze do babci jadę, bo jej niespodziankę robimy. Czyli znów w stolicy tego dnia zawitam
More food, love and dreamspolania wierzchu dania. Sos z góry zapewne spłynie ku dołowi zapiekanki, dlatego im niższa warstwa warzyw, tym oszczędniej powinniśmy gospodarować sosem, by na wierzch zostało go proporcjonalnie najwięcej. Pieczemy ok 40 - 50 minut w 200 stopniach. Przed wyjęciem sprawdzamy czy ziemniaki są miękkie, upieczone i zdatne do spożycia. Zapiekankę jemy samą lub jako dodatek do obiadu - zamiennik gotowanych ziemniaków
Taste Of My DayKurczaka kroimy w paski, zalewamy łyżką oliwy z oliwek, dodajemy szczyptę soli, pieprzu, curry, papryki ostrej, czosnku oraz pietruszki. Odstawiamy na ok. 20 minut. Nagrzewamy piekarnik na 180'C. Pieczemy na papierze przez ok. 15 minut, aby nie zrobił się suchy. Ziemniaki: Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wkładamy je do zimnej wody na ok. 10 minut. (Czytałam
Kitchens Alphabetkażdej strony na patelni. Wnętrze kieszonek smarujemy serkiem i nadziewamy suszonymi pomidorami. Obwijamy każdą pierś plasterkiem szynki. Posypujemy tymiankiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy olejem z pomidorów. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Możemy polewać kilkakrotnie tworzącym się sosem, by nie były suche. Piersi bardzo dobrze komponują się z rukolą. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjemiski i dobrze wymieszaj. Z masy uformuj ciasteczka i ułóż je na blasze wyłożonej papierem pergaminowym, z zachowaniem ok 1,5 cm odstępu. Ciasteczka piecz w nagrzanym piekarniku na 200 C przez 15-25 minut, aż delikatnie się zarumienią. Porcja na ok 24 ciasteczka. Smacznego
Niezły MłynekNatrzeć solą ,pieprzem, czosnkiem i bazylią. Naczynie żaroodporne natrzeć oliwą z pomidorków. Ułożyć piersi tworząc łódeczkę , do środka włożyć pomidorki pokrojone w paseczki i mozzarellę. Polać oliwą z pomidorów. Piec w temp 190 st około 25/ 30 minut . Smaczneg
Sama słodycz i szczypta chiliprzyprawą do piernika. Przestudzić, wbić jajka, wymieszać. Dodać mąkę, sodę rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody, whisky, kakao, śliwki i rodzynki. Wyrobić ciasto, umieścić w dużej keksówce wyłożonej papierem. Piec około 60 min w temp 200 stopni. Ostudzić. Wyjąć z formy, zawinąć w folię i odłożyć na 1 tydzień. Po upływie tygodnia bardzo gęsto nakłuwać wykałaczką. Kawę wymieszać z alkoholem
Praktyczna plzakręcamy w kształt ślimaczka. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Masę makową mieszamy z łyżką masła i cukrem waniliowym. Łyżką nakładamy farsz makowy w zagłębienia slimaczków. Pieczemy ok.20 minut w 190 st. Z 50 g cukru pudru i łyzki wody robimy lukier. Smarujemy slimaczki
Z Majeczką w kuchniwbijam jajka,wsypuje mąkę.Doprawiam solą, pieprzem. Dokładnie mieszam wszystkie składniki. Gotową doprawioną masę wlewamy na duża blachę 24x35 i mniejszą keksówkę lub blache do babki z kominem. Pieczemy ok.godziny w temp 170st. Upieczona babke kroimy na kawałki,na wierzch polewamy kwaśną smietaną 18. Jeśli ktoś nie lubi,może być bez śmietany. Podajemy ze szklanką mleka PS: Jeszcze
Z Majeczką w kuchniMąkę mieszamy z cukrem pudem, dodajemy przyprawę Kamis, pokrojona margarynę i żóltka. Zagniatamy dobrze ciasto. Wkładamy na min. 45 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy, wykrawamy foremka serduszka, pieczemy ok 10 minut
Z Majeczką w kuchnisojowego 3 łyżki miodu 3 łyżki oleju szklanka wyłuskanych pestek słonecznika sól, pieprz Kamis Wykonanie: Do talerzyka wsypujemy pestki słonecznika,panierujemy w nich pałki kurczaka, układamy na blasze. Pieczemy 45 minut
Z Majeczką w kuchniodstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto formujemy na kształt prostokąta,wkładamy do blaszki chlebowej, powinno zajmować 1/2 wysokości blachy. Odstawiamy na ok 20 minut, zwilżamy wierzch ciasta pędzelkiem umoczonym w wodzie, pieczemy ok 50 minut
Z Majeczką w kuchniWygląda może skomplikowanie ale jest bardzo prosta i szybka do przygotowania, dużo smaczniejsza od kupowanych wafli, polecam Składniki: 1 opakowanie wafli 1 galaretka-u mnie truskawkowa
Z Majeczką w kuchnikroimy na ćwiartki, oprószamy solą i rozmarynem. Na blasze układamy ziemniaki i pałki kurczaka, zapiekamy ok 30 minut, po tym czasie dokładamy mrożone warzywa, posypujemy je dołączonym zestawem przypraw. Pieczemy jeszcze ok 20 minut. TEST WARZYW NA PATELNIĘ IGLOTEX: Mieszanka bardzo mi się spodobała, ponieważ warzywa pakowane są w bardzo fajne, poręczne, w sam raz na jeden obiad porcje- 450g
Z Majeczką w kuchni