pieczenia - 22046 przepisów (strona:1033/1470)

MANNA KOSTKA 275

Nie wiem jak Wy ale ja lubię eksperymentować z kaszą manną i nie chodzi tu tylko o wymyślanie kolacji :) Słodkości z kaszy są pyszne. Zapraszam! Składniki

Z Majeczką w kuchni
BABKA DROŻDŻOWA 181

skórke pomarańczową .Mieszamy. Odstawiamy przykryte na godzinę żeby ciasto podrosło, po tym czasie przekładamy do formy wysmarowanej masłem, obsypanej bułka tartą, odstawiamy jeszcze na 15 minut, po czym pieczemy 35 min w 160 st. Gotową posypujemy cukrem pudrem

Z Majeczką w kuchni
SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z SOSEM JOGURTOWYM 170

łaczymy zpołową jogurtu oraz chili.Tą marynatą zalewamy kurczaka,dobrze mieszamy i odstawiamy na 2 godz do lodówki.Po tym czasei kurczaka osączamy z marynaty,nabijamy na patyczki szaszłykowe,pieczemy ok.20 minut wpiekarniku o tem.170 st. Sos:ogórka ścieramy na tarce,koperek i pozostały czosnek siekamy,łączymy wszystko z reszta jogurtu.Doprawiamy solą i pieprzem. Szaszłyczki podajemy z ćwiarteczkami upieczonych ziemniaków

Z Majeczką w kuchni
SERNIK NA ZIMNO 266

Najprostszy przepis na pyszny serniczek. Jesli potrzeba chwili żeby zrobić cos pysznego polecam ten przepis! Składniki: 1kg sera waniliowego w wiadereczku 2 galaretki owocowe( u mnie

Z Majeczką w kuchni
CHŁOPSKIE ZIEMNIACZKI 208

sklepach coraz więcej i taniej można nabyć młodych ziemniaczków..W moim domu szczególne miejsce zajmują takie podane w całości, dziś pokaże Wam jeden z  ulubionych przez dzieciaki.Wersja nie pieczona- a gotowana Składniki: 1/2 kg ziemniaków młodych peczek koperku 1 duża cebula słodka olej do smażenia sól-1/2 łyżki do ugotowania ziemniaków pieprz-łyżeczka rozmaryn lub inne ulubione zioło

Z Majeczką w kuchni
WIENIEC NA ZIMNO 3 SMAKI 514

Lato to czas kiedy chętniej sięgamy po ciasta na zimno, desery... Mój mąż je bardzo lubi dlatego i ja je chętnie robię. W tamtym tygodniu otrzymałam

Z Majeczką w kuchni
SMERFNY JAGODOWIEC 266

Jagody leśne pojawią się już coraz liczniej, jako że jestem fanką mocno owocowych ciast, takie wydanie na zimno zachwyci każego kto takie właśnie mocno owocowe lubi

Z Majeczką w kuchni
MANNA ROZKOSZ 155

Kaszka....wspomnienia  z dzieciństwa.... ta jednak o niebo lepsza...pełna pysznych bakalii Składniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka kaszy mannej  1/4 kostki masła 4

Z Majeczką w kuchni
LODOWIEC Z TRUSKAWKAMI 19868

Pomału truskawki zaraz się skończą i pozostaną tylko te zamknięte w słoiczkach na zimę i zamrożone, wykorzystajmy te które jeszcze kuszą na krzaczkach i na niedzielę

Z Majeczką w kuchni
AROMATYCZNA KARKÓWKA Z KAMISEM 156

karkówki 5 łyżek oleju oapkowanie ,,Grill Karkówka" Kamis Wykonanie: Plastry karkówki delikatnie rozbijamy. Przyprawę dobrze mieszamy z olejem, wkładamy do przygotowanej marynaty mięso, odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Pieczemy na grilu po ok 10 minut z każdej strony

Z Majeczką w kuchni
ŚMIETANOWIEC Z GALARETKAMI 887

Ciasto którego przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, dłuzszy jest czas oczekiwania na tężenie galaretek. Ale je możemy odstawic do stężenia dzień wcześniej, by potem w kilka chwil

Z Majeczką w kuchni
SERNIK Z MALINAMI 226

Niebo w gębie!   Składniki:  1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 kg sera z dodatkiem wanilii ( w wiaderku) 2 jajka 3 łyżki żelatyny+ 100 ml gorącej

Z Majeczką w kuchni
GOLONKA W PIWIE 154

szczeciny. Do garnka wlewamy bulion, piwo, wrzucamy liście laurowe, wkładamy golonkę. Gotujemy 20 minut od zagotowania wody. Po tym czasie wyjmujemy , przestudzamy, dobrze nacieramy solą. Układamy w naczyniu żarodopornym,pieczemy ok 80 minut. Polewamy co jakiś czas wywarem z gotowania golonki

Z Majeczką w kuchni
PAŁKI KURCZAKA W POWIDŁACH ŚLIWKOWYCH 159

sól,pieprz Wykonanie: Pałki myjemy, obsuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Powidła mieszamy z musztardą, dodajemy chili i rozmaryn. Dokładnie obsmarowujemy marynatą pałki, odstawiamy na min 2 godz do lodówki. Pieczemy na rumiano

Z Majeczką w kuchni
BAJECZNY PIERNIK 3543

łyżek cukru wierzch: 660 ml smietany kremówki cukier puder do ubicia śmietany opakowanie wiórek kokosowych Wykonanie: ciasto: Wszystkie podane składniki mieszamy ze sobą. Miksujemy. Wylewamy na dużą blachę. Pieczemy ok 40 minut w 180 st. masa: Budyń przygotowujemy na 1/2 l mleka. Studzimy. 2 czekolady: mleczną i gorzką roztapiamy w jednym garnuszku, jak się rzopuści dodajemy 4 łyżki mleka. Miksujemy

Z Majeczką w kuchni