pieczenia - 22046 przepisów (strona:1030/1470)

Tarta jagodowo-serowa 180

moim wynajmowanym mieszkanku nie posiadam. Opcja z miską jest całkiem ok. Formę do tarty należy wysmarować margaryną .Spód i boki wylepiamy cienką warstwą ciasta. Następnie należy nakłuć widelcem i piec ok. 30 min w temperaturze 200 st. C. masa 350 g sera mascarpone 200 ml śmietany kremówki skórka starta z cytryny 350 g jagód 30 g ( 3 łyżki) cukru pudru

pieprzny smaczek
Drobiowe pulpety z piekarnika 350

misce połączyć przestudzony szpinak, kaszę, soczewicę, mięso, jajka, mąkę wraz z bułką i przyprawami. Mieszać dokładnie. Blachę posmarować  olejem/oliwą. Mokrą ręką formować kotleciki i układać na blachę. Piec ok. 1 godzinę w 180 st. C. Kotleciki do spożycia na gorąco lub na zimno, na obiad lub na kanapki. Są mięciutkie, sycące, delikatne acz wyraziste i bardzo bardzo smaczne

pieprzny smaczek
Sałatka buraczana 268

cukru, dlatego niestety nie jest zalecane dla cukrzyków. Dzisiaj przygotowałam dla Was jedną z najtańszych opcji witaminowych. Studenci Wasz portfel mnie pokocha za tę sałatkę :-)  Składniki:   4 pieczone buraki czerwone  2 jabłka  1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka chrzanu  1 łyżka jogurtu naturalnego  1 łyżka majonezu  odrobina soli  odrobina pieprzu cytrynowego

pieprzny smaczek
Burgery jaglane 151

maśle, ok. 8-10 minut.Przestudzić. Dołączyć ugotowaną kaszę jaglaną, jajko, mąkę, płatki, żurawinę, przyprawy, ser. Bardzo dokładnie wymieszać aż połączą się wszystkie składniki.Z przygotowanej masy uformować burgery, piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podawać z   sałatka buraczana . Miłego dnia

pieprzny smaczek
Szarlotka brzoskwiniowa 147

część ciasta rozwałkować, wyłożyć spód. Jabłka przełożyć na ciasto, na wierzch położyć połówki brzoskwini. Ciasto, które nam zostało "porwać" na małe kluseczki i zrobić a'la kruszonkę na cieście.Piec w nagrzanym piekarniku ok. 40 min w 180 stopniach. Podawać do kawusi na śniadanie, do herbaty na podwieczorek lub ze szklanką mleka na kolację

pieprzny smaczek
PIZZA PODWÓJNIE SEROWA Z KURCZAKIEM I KABANOSAMI 756

połowę kurczaka, połowę pokrojonych na mniejsze kawałki kabanosy. Układam też pokrojone w plastry duże mozzarelle.Pomodorki koktajlowe przekrawam na połowki, rozkłdam na ciasto. Wstawiam do nagrzanego do 180 st piekarnika, piekę ok 15 minut. Tak samo postępuję z drugą porcją ciasta. Do wykonania użyłam sera tartego mozzarella i Mozzarella Maxi Mlekovity. Polecam bo ser przepyszny i super ciągnący. Całą gamę produktów

Z Majeczką w kuchni
Paszteciki z kapustą i grzybami 336

pieprzem. Dodajemy ugotowaną kapustą i podsmażamy ok. 5 minut, studzimy. Na cieście układamy przestudzony farsz, zwijamy i kroimy po skosie. Paszteciki smarujemy rozkłóconym jakiem i posypujemy ziarnami sezamu. Paszteciki pieczemy ok. 30 minut w 170 stopniach. The post Paszteciki z kapustą i grzybami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort miodowy 183

margaryny Wykonanie: Roztop w rondelku miód, margarynę oraz cukier. Wystudz i połącz ze pozostałymi składnikami w robocie lub ręcznie.  Podziel ciasto na trzy równe części .  Rozwałkuj, piecz każdy blat osobno, w okrągłej tortownicy około 15 minut.  To będzie zależało od piekarnika. Sprawdzaj! Temperatura nie wyższa niż 180 stopni. Masa: 3 szklanki mleka 4 łyżki kopiaste kaszy manny

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka z resztek 5101

Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną , na spód ułożyć plastry sera żółtego. Na ser wyłożyć ziemniaki , na ziemniaki ułożyć kurczaka wymieszanego z cebulą i pieczarkami.Wierzch zalać roztrzepanymi i posolonymi jajkami. 5. Piec w temp .180 st około 45 minut aż ziemniaki zmiękną

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa krem z bakłażanów i ziemniaków z grzankami! Wege! 247

kiełki rzodkiewki - świeża bazylia - 2 litry wody - sól, pieprz, kolendra mielona - chili czerwone - kawałeczek świeżego imbiru Ziemniaki (obrane), czosnek i bakłażany, kładziemy w naczyniu żaroodpornym. polewamy oliwą i miodem. Pieczemy do miękkości około 45 minut ziemnaiki, bakłażany 20 minut. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy świeże chili i imbir, zalewamy wodą i gotujemy 15 minut. Całość miksujemy blenderem na gładką masę

SMYKWKUCHNI
Schab z cebulką 230

około 2 godziny. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z marynatą oraz tłuszczem, na którym podsmażaliśmy mięso. Obkładamy je pokrojonym czosnkiem oraz pokrojoną w piórka cebulą i pieczemy w 180 C przez 1 godzinę

Zainspirowana w kuchni
Puree z groszku 176

Puree z groszku to świetny dodatek do mięsa lub ryb. Delikatnie zielony kolor dodaje wdzięku na talerzu, a i czyni nasze danie nietypowym. Ja swoje podałam z karkówką pieczoną w marynacie z coli i ketchupu. Składniki na 3 porcje: 450 g mrożonego groszku Łyżka masła 2 łyżki śmietany Pieprz, sól Odrobina soku z cytryny Przygotowanie: Groszek ugotować w osolonej wodzie

Fabryka pomysłów
Pizza salami 169

miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto, rozsmarowujemy łyżką. Posypujemy startym żółtym serem. Układamy plasterki salami na całej pizzy. Papryki kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki. Posypujemy pizzę dodatkami. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.  Do rozwałkowania ciast użyłam silikonowego wałka ze sklepu przyjemnegotowanie.pl Nie dość, że wałek bardzo ładnie wygląda, to dzięki jego silikonowej powłoce nie przywiera ciasta

Aga w kuchni
R... Risotto dyniowe z białym winem i kurczakiem! 199

Naczynie żaroodporne lekko smarujemy oliwą. Wykładamy kolejno ryż z dynią, na to pokrojonego, ugotowanego kurczaka (którego lekko pieprzymy), po czym danie posypujemy parmezanem (lub innym serem). Pieczemy w temp. 180'C przez ok. 15min (do momentu zarumienienia się sera). Nie wiem, które połączenie dyni (z winem czy mlekiem kokosowym) wygrywa, ale mówię Wam: niebo w gębie! Smacznego

Kitchens Alphabet
Pischinger 2614

Wspaniały smak, który przypomina mi czasy dzieciństwa , gdzie wielkim rarytasem był torcik wedlowski :) Pamiętacie ten smak ? Przepis znalazłam w świetnej książeczce " Ciasta i desery czekoladowe". Przeglądając

Słodkości i nie tylko