szklanka mleka 2 budynie śmietankowe Wykonanie: Do mąki dodać miękkie masło,śmietanę , jajka, cukier, miód i sodę oczyszczoną. Wyrobić ciasto i podzielić na cztery części. Każdą część piec ok. 10 minut w temperaturze 160-180 st. C. Surowe placki nakłuć widelcem. Ser dwukrotnie zmielić i przełożyć do garnka. Następnie do sera dodać margarynę, cukier, cukier waniliowy Wszystko razem
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienialodówce na 2 godziny. Następnie podsypując mąką, rozwałkować na grubość 5-7 mm i wycinać foremką wybrany kształt. Układać na blasze wyłożonej papierem (niezbyt blisko siebie) i piec ok. 10-12 minut w temp. 200°C na środkowej półce piekarnika. Wystudzić na kratce
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawyłożonej papierem wsypać makaron, szynkę i paprykę pokrojone w kosteczkę i usmażone pieczarki, przemieszać. Całość zalać sosem i posypać oregano. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec ok 30 min do zmięknięcia makaronu. Wyjąć i posypać wierzch starkowanym serem, posypać jeszcze szczyptą oregano i wstawić do piekarnika aż do rozpuszczenia się sera
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaMargarynę utrzeć z cukrem, nadal ucierając dodawać jajka. Następnie dodać zsiadłe mleko oraz przesianą mąkę z sodą i kakao. Na koniec dodać dżem, czekoladę i rodzynki. Delikatnie wymieszać. Piec ok 60 min w temp. 180 stopni lub do suchego patyczka
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaprzyprawę tzatziki dodajemy do kefiru i dokładnie mieszamy. Szaszłyki układamy w żaroodpornym naczyniu (ja wyłożyłam blachę folią aluminiową i na to kładłam) i polewamy powstałym sosem. Pieczemy jakieś 30 min w 160-180 st. C. Oczywiście to zależy też od piekarnika więc należy co jakiś czas zaglądać czy przypadkiem nie jest już gotowe. Smacznego
charlotte gotujeciasto urosło. Gdy ciasto będzie już gotowe wykładamy na stolnicę i rozwałkowujemy. Następnie wycinamy kwadraty, układamy na pomarowanej olejem blaszce, smarujemy ketchupem i koncentratem i dajemy dowolne dodatki. Pieczemy ok. 30min w temp
charlotte gotujetarce 30 - 40 dag pieczarek - obrane, pokrojone i usmażone 30 - 40 dag mięsa mielonego Wszystkie przygotowane składniki wymieszać razem w miesce. Foremki wysmarować i posypać bułką tartą . Piec w 160-170 st.C przez ok 2 godz. * Przyprawy dajemy na oko, według własnego uznania. Smacznego
charlotte gotujewyłożyć na stolnicę i dokładnie zagnieść na jednolite ciasto. 2. Następnie rozwałkować i wycinać zwykłą szklanką kółka. 3. Na każde kółko kłaść kawałek jabłka i sklejać jak pierożki. 4. Piec w 180st. C do zrumienienia. 5. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego
charlotte gotujedżem (u mnie porzeczkowy) cukier puder Przygotowanie: Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkować i wycinać foremką ciasteczka. Jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż będą złote. Po ostudzeniu ciastko bez dziurki smarować marmoladą lub dowolnym dżemem i zlepiać z ciastkiem z dziurką. Obtaczać w cukrze pudrze. Smacznego
charlotte gotujewydrążyć środek. Do środka nakładamy farsz, posypujemy startym żółtym serem. Cukinię przykrywamy (ja przykryłam blachę folią aluminiową, tylko tak żeby nie dotykała sera, bo się nam przyklei) i pieczemy ok. 40min. Po tym czasie zdejmujemy przykrycie i dosłownie chwilę trzymamy ją jeszcze w piekarniku do zrumienienia sera. * źródło : o pysznym jedzeniu Smacznego
charlotte gotujeściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie formujemy bułeczki i układamy je na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Ponownie odstawiamy, aby nam podrosły. Smarujemy je wodą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st. C przez 15-20 min. Smacznego
charlotte gotujeponownego wyrośnięcia na ok 1h , ciasto powinno nam się napuszyć na całą wysokość blaszki :) Piekarnik nagrzewamy do 220st C i wkładamy chleby na 30min. (Zależy też od piekarnika, ja piekłam chyba 40-45min także sprawdzajcie) * Jeśli zacznie nam się za bardzo przypiekać to warto nakryć go folią aluminiową :) Smacznego
charlotte gotujeplasterki o grubości ok 0,5 cm. Przekładamy je na blaszkę, pamiętając aby zostawić od siebie dość spore odstępy. Odstawiamy bułeczki do wyrośnięcia na jakieś 20-30min. Pieczemy w nagrzanym do 200st. C piekarniku przez ok 15-20 min. Smacznego
charlotte gotujedodajemy dynię pokrojoną na drobną kosteczkę i startą na tarce oraz bakalie, calość dokładnie miksujemy. Blaszkę natłuszczamy i posypujemy mąką lub bułką tartą, a następnie przekładamy ciasto do foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku do czasu "suchego patyczka". Mi to zajęło jakieś 80min, ale oczywiście wszystko zleży od wielkości formy. Studzimy i możemy opcjonalnie posypać cukrem pudrem
charlotte gotujeCałość kręcimy wokół własnej osi, a następnie z tego "kręciołka" robimy bułeczkę. Układamy na natłuszczonej blaszce i odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na ok 30 min. Możemy posmarować bułeczki wodą. Pieczemy w nagrzanym do 200st. C piekarniku ok 10-15 min i studzimy na kratce. Smacznego
charlotte gotuje