Zdrowy chlebek z dużą ilością błonnika. Smakuje szczególnie ze świeżym masłem ...Składniki:220 g mąki chlebowej żytniej1/3 szklanki otrębów owsianych2 łyżki siemienia lnianego20 g świeżych drożdży3 łyżki ziaren słonecznika1 łyżeczka cukru1 łyżeczka soli2 łyżeczki oliwy ok 300 ml wodyWykonanie:Zrobić rozczyn. Do miseczki wkruszyć drożdże, dodać cukier, wymieszać i dodać około 5 łyżek wody. Zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.Mąkę przesiać, wymieszać z solą, siemieniem lnianym, słonecznikiem. Dod... czytaj dalej...
Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...