pieczenia - 22046 przepisów (strona:1026/1470)

Porzeczkowe misie 251

Palcami ugniatamy ciasto na spodzie foremek i wkładamy do środka kulki z porzeczkami (gładką stroną do góry). Z reszty ciasta kulami małe kulki na uszka i doczepiamy do misi. Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Misiowe babeczki 212

przestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 35 min. Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu . Ważne, żeby rozmiksować go bardzo dokładnie, jeśli zostaną w nim grudki budyniu będzie ciężko przecisnąć go przez szprycę. Do gotowego kremu dodajemy

Ciastkozercy
Deser cappuccino ze świeżymi owocami 204

muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 35 min. Odstawiamy babeczki do ostygnięcia - nie muszą być zupełnie zimne, ale nie mogą być gorące, kiedy zaczniemy dekorowanie. Masę cukrową wyciągamy z foli i ugniatamy chwilę w dłoniach

Ciastkozercy
Zapiekane jajka z jogurtem 183

jogurtem i kiełkami. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy bez tłuszczu, dodajemy do mieszanki jajecznej i doprawiamy papryką, solą, pieprzem. Przelewamy do 4 naczynek przeznaczonych do zapiekania. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 C.  Smacznego

Niezły Młynek
Domowa Granola! 177

wiórki kokosowe oraz ziarenka Cynamonowy Raj . Wymieszałam to też z wcześniej przygotowaną płynną masą z masła orzechowego i oleju(na 3 łyżki masła orzechowego, 1 płaska łyżka oleju) Następnie piekłam w piekarniku, mieszając co 10-15min przez ok.45 min w 170C. Miłego Dnia

Chocolate Stop Tempting
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, papryką, kukurydzą 6542

Wszytko mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Jajka roztrzepujemy i wlewamy do nich kremówkę. Dodajemy szczyptę soli i pierzu. Zalewamy zapiekankę sosem i posypujemy startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Domowy sos barbecue 257

Wariacja na temat sosu BBQ.  Świetnie sprawdza się do mięs grillowanych, pieczonych -np. żeberek, chrupiących kurczaków ,mięsnych kanapek czy wreszcie tak modnych ostatnio burgerów. SKŁADNIKI 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek octu balsamicznego 4 łyżki keczupu 4 łyżki musztardy  4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta chili oliwa z oliwek

Moje Kuchenne Rewelacje
Śniadanie zdrowe,pożywne,aromatyczne! 268

wielkoprzemysłowych mięsnych parówek. Zawierają wyłącznie białka roślinne. Parówki można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Można je podgrzewać w wodzie, smażyć na patelni, piec na grillu lub w piekarniku. Nie zawierają konserwantów i cholesterolu. Do przygotowania produktu użyto soi niemodyfikowanej genetycznie. Ja paróweczki podgrzałam w wodzie. I jeszcze ciepłe owinęłam plastrami Ramzesa.  Ramzes

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z pigwą 200

śmietankę, mąkę ziemniaczaną i otartą skórkę cytrynową. Krótko miksować. Połączyć z ubitą pianą i przełożyć do formy,25 cm. Posypać rodzynkami oprószonymi mąką i widelcem trochę powciskać do środka. Piec w temp.180 stopni przez 1 h. Składniki lukru utrzeć i polać nim wierzch sernika i ułożyć paski pigwy kandyzowanej

Kulinarny karnet Christophera
Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs 556

zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem lub majonezem. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Proste orkiszowe pierniczki 188

minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość 1 cm i wycinamy wzory. Gotowe ciastka układamy na wysmarowanej tłuszczem formie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy 12-15 minut. Uwagi! Pierniki zaraz po upieczeniu są miękkie, następnie twardnieją i ponownie miękną po 3-4 tygodniach. Upieczone pierniki należy przechowywać w puszcze. Można je upiec w dzień wigilii

Mango Papaja
Rożki z pieczarkami 168

ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle  z pokrojoną w kostkę cebulką. Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie. Układamy na blaszce smaruje jajkiem. Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Kutia w cieście 169

prostokąty. Kutię podzielić na 2 części, tak aby posmarować nią 2 placki. Ciasto zwinąć ciasno w rulon, przełożyć na wysmarowane tłuszczem wąskie blaszki. Białko roztrzepać widelcem, posmarować ciasto. Piec w 180 stop.przez 40 minut. Upieczone ciasto wyjąć, ostudzić, posypać cukrem pudrem.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
BUŁECZKI SZEFA 159

środek wkładamy połówkę parówki i zaklejamy. Układamy na blachę nasze bułeczki. Następnie na każdą z nich kładziemy plasterek salami i posypujemy startym serem. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Pieczemy bułeczki w nagrzanym piekarniku około 30-40 minut i gotowe. Smacznego

Mentor Smaku
PASZTET MIĘSNY Z WARZYWAMI 159

tartą, dwie łyżki kaszy manny, sól, pieprz oraz przyprawę "kucharek". Następnie wyciskamy praską nasz czosnek i całość dokładnie mieszamy. Formę smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Nagrzewamy piekarnik i pieczemy nasz pasztet przez 180 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, w tym czasie nasz pasztet zrobi się rumiany i stały. Gotowy pasztet podajemy z żurawiną. Smacznego

Mentor Smaku