pieczenia - 22046 przepisów (strona:1016/1470)

Tarta z malinami i borówkami 197

wysmarować masłem. Wylepić ciastem dno, lekko zakładając boki. Ciasto ponakłuwać widelcem, przykryć papierem i wysypać warstwę grochu (lub fasoli), żeby ciasto nie wyrosło. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15-20 minut. Ciasto wystudzić. Przygotowanie masy: Budyń ugotować i wystudzić.  Kremówkę ubić z cukrem i delikatnie wymieszać z budyniem.. Ciasto posmarować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Łosoś gotowany na parze z salsą pomidorowo - paprykową 153

paprykę w całości ułożyć na płaskiej blasze i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 220 stopni. Czosnek owinąć folią aluminiową i ułożyć razem z pomidorami i papryką. Piec do momentu, kiedy skórka na papryce zacznie nabierać niemal czarnych plam. Bez obaw, taka czarna skórka nie oznacza spalonej papryki, lecz nada jej wspaniałego posmaku :) Upieczoną, gorącą paprykę skropić zimną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka a'la tarta z gotowanego kurczaka i warzyw 347

warzywa  i posypać posiekaną natką pietruszki. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać sól i pieprz - wylać na zapiekankę. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać nim zapiekankę. Piec przez kilkanaście minut w temperaturze 180-190 stopni. Podawać z ulubionym sosem lub ketchupem :) Smacznego! * Kruche ciasto robię bardzo prosto i szybko. 2 kostki masła i około

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pączki na Tłusty Czwartek, czyli i ja uległam temu szaleństwu 170

Corocznie nasze społeczeństwo ogarnia szaleństwo pączkowe. Smażą, pieką, kupują. Zjadają olbrzymie ilości na wyścigi. Kto więcej, kto szybciej, kto z czym... Nawet ci, co za pączkami średnio przepadają pochłaniają ich przynajmniej kilka, bo przecież tradycja. Do każdej tradycji trzeba pochodzić jednak ze zdrowym rozsądkiem. Ja miałam w ogóle nie robić pączków, ale złamałam się wczoraj. A ze akurat pan małżonek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka z gotowanego indyka i marchewki, czyli kolejny pomysł na wykorzystanie pozostałości z rosołu 201

śmietaną w proporcjach: 1 jajko + 3-4 łyżki śmietany. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zalać tym mięso i marchew w kokilkach.  Piec w temperaturze 180-190 stopni przez około 15 minut. Jajko ze śmietaną powinno ściąć się i wyraźnie oddzielić od ścianek kokilek. Podawać z ulubionym sosem, posypane ziołami. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka makaronowa z szynką 297

wytrawnie - hulaj dusza wyobraźnio :) Zapiekanki na bazie makaronu są chyba najszybsze, bo wystarczy ugotować makaron, dołożyć do niego garść dodatków, zalać czymś i do pieca. Obiad w zasadzie robi się sam ;) Składniki: makaron  - dowolny ulubiony, szynka - użyłam szynki zrazowej NATURA ZMNove , duży kubek gęstej, kwaśnej śmietana , 2-3 keczupu , mała łyżeczka mąki pszennej , mała

Codzienna kuchnia niecodzienna
Puree ziemniaczane z gałką muszkatołową 208

Dzisiaj chcę Was zaprosić na puree ziemniaczane. Proste, szybkie i pyszne. Danie, które może być dodatkiem na przykład do pieczeni, ale także stanowić samodzielne danie. Odpowiednio podane może być również ciekawą dekoracją nakrytego do obiadu stołu. Bo kto powiedział, ze ziemniaki muszą być prosto z wody i podane w mało ciekawy sposób? Do puree najlepsze są ziemniaki gotowane w mundurkach

Codzienna kuchnia niecodzienna
Duet serowo-makowy, czyli seromakowiec 510

margaryny aromat pomarańczowy bakalie Ser utrzeć z tłuszczem i żółtkami. Dodać cukier, następnie bakalie i aromat. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie połączyć. Wyłożyć na warstwę maku. Piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Przed wyjęciem sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy ciasto w środku jest dobrze upieczone.  Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Naleśnikowe ślimaczki z wątrobianką zapiekane z żółtym serem 175

masłem i wysypujemy bułką tartą. Pokrojone kawałki zwiniętych naleśników układamy na sztorc w foremkach. Górę posypujemy utartym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190-200 stopni i pieczemy do zrumienienia się sera.  Podajemy gorące z ciągnącym się, albo chrupiącym serem :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Potrójnie cytrynowe drożdżówki z serem dla Julki i Marka 221

niego. Tak przygotowane ciasto kroić na kilkucentymetrowe kawałki. Kawałki skręcać "na kokardkę". Takie drożdżówki układać na blasze wyłożonej papierem i odstawić do ponownego podrośnięcia na około 20-30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni przez niecałe pół godziny - do lekkiego zrumienienia.  Jeszcze lekko ciepłe smarować lukrem przygotowanym z cukru pudru utartego z sokiem z cytryny. Lukier powinien być gęsty

Codzienna kuchnia niecodzienna
Drożdżówki z jeżynami 168

bułeczki, lekko spłaszczać górę i nakładać w to miejsce nadzienie, a na nie owoce. Brzegi bułeczek posmarować mlekiem i odstawić do ponownego wyrośnięcia na około pół godziny. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Bułeczki powinny być lekko zrumienione. te drożdżówki naprawdę są w środku puszyste Moje owoce były bardzo kwaśne, dlatego postanowiłam drożdżówki polać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarteletki z pasztetem i pieczarkami 159

ciasto wyłożyć warstwę pasztetu wyrównując go w foremce. Na pasztecie ułożyć warstwę serka topionego, a na nim plastry pieczarek. Całość posypać kruszonką z resztki surowego ciasta. Piec w temperaturze 190 stopni do zarumienienia się.  Podawać najlepiej na ciepło, choć na zimno tez są  pyszne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kanapka z marynowanym w jogurcie greckim grilowanym kurczakiem 207

minut. Po tym czasie kładziemy kurczaka na rozgrzanego grila elektrycznego lub patelnię grilową lub po prostu na zwykłą patelnię, tylko w tym ostatnim przypadku należy uprzednio skropić ją olejem. Pieczemy kurczaka aż się lekko zarumieni. Pomidora i ogórka kroimy na plastry, cebulę na cienkie krążki. W kubeczku łączymy ketchup z majonezem. Bułki przekrawamy na dwie połowy. Kładziemy pomidora, ogórka

Anielska Kuchnia Ani
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 254

puree. Całość mieszamy z 1/2 przygotowanego sera. 4. Do naczynia żaroodpornego wykładamy przygotowane mięso a na wierzch ziemniaki. Polewamy kilkoma łyżkami mleka i posypujemy pozostałym żółtym serem.  5. Pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach

Szefowa kuchni
Babka Panettone 133

formy , nakryć i czekać, aż  urośnie do krawędzi formy. Kiedy już osiągnie wysokość naciąć ciasto na krzyż, posmarować mlekiem. Piec najpierw 10 min, w temperaturze 200 stopni. Następnie przez 40 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania