pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:183/377)

Pasztet chlebowo-mięsny z pesto 173

wystarczyły na 14 muffinów (a ściślej na 12 muffinów i 1 kokilkę :)) Składniki: 6 kromek czerstwego chleba, namoczonych w mleku lub w wodzi i lekko odciśniętych 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) 1 jajko 1 cebula 1/2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 8 suszonych pomidorów (mogą być z zalewy) 3 łyżki bułki tartej 3 łyżeczki czerwonego(...)odrobina oleju i bułki tartej do formy Mięso mielone (zakładam, że takie kupicie) mielimy jeszcze raz razem z przygotowanym chlebem (namoczonym wcześniej i odciśniętym). Cebulę drobno siekamy i smażymy na maśle do miękkości. Czosnek siekamy drobno lub przeciskamy przez praskę. Pomidory kroimy w drobną kostkę. Listki bazylii drobno siekamy. Do zmielonego mięsa i chleba dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy

Trzeci talerz
Mandi (mandy) do drobiu i jagnięciny 169

rozciąć na około 20 minut przed końcem pieczenia, aby odparować nadmiar wody. Czas pieczenia zależy od wielkości kurczaka. Kurczak mandy jest podawany z ryżem.  Dawniej Beduini przygotowywali kurczaka mandi w " tandoor " czyli wykopanej w ziemi dziurze oblepionej w środku gliną. Dzięki temu mięso po upieczeniu pozostawało soczyste. Dziś tandoor " są coraz rzadziej spotykane. Składniki (proporcje na jednago(...)łyżki stołowe ziaren zielonego kardamonu (ziarna trzeba wyjąć najpierw ze strąków)   2 łyżki stołowe całych goździków   1 ,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej   1-2 łyżeczki czarnego pieprzu w ziarenkach 1 łyżeczka mielonego imbiru (jeśli używamy świeżego imbiru to około 1,5 do 2 łyżeczek) 2-4 liście laurowe w zależności od wielkości Przygotowanie Wszystkie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Vege frykadelki pieczarkowo – jajeczne 161

czym pozostawiamy na chwilę, by leciutko przestygły. Ugotowane i obrane jajka, ziemniaka i cebulę przeciskamy przez maszynkę do mięsa. Bułkę moczymy w zimnej wodzie, a gdy dobrze nasiąknie wyciskamy z niej wodę i rozdrabniamy ją palcami do reszty mielonki lub mielimy maszynką. Przyprawiamy solą, vegetą i pieprzem, wbijamy surowe jajko i dodajemy bułkę tartą, po czym całość dobrze mieszamy(...)jeśli ciasto jest rzadkie, można dodać więcej bułki tartej). Każdy klopsik po uformowaniu obtaczamy w bułce tartej i odkładamy na talerz lub deseczkę, pozostawiając między klopsikami niewielkie odstępy. Następnie pieczemy obustronnie klopsiki w rozgrzanym oleju na złoty kolor. Uważajcie przy przewracaniu, bo klopsiki są dość delikatne. Frykadele pieczarkowo – jajeczne smakują doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno, także jako

Smakowy Raj
Dietetyczna kolacja romantyczna i rzecz o operacjach plastycznych 222

Żeby zanęcić pana, którego posiadamy na stanie potrzebujemy: 1 polędwiczkę wieprzową po łyżeczce czerwonej papryki słodkiej, mielonego kuminu, majeranku, lubczyku, pieprzu młotkowanego i jeśli macie pół łyżeczki mielonego kopru włoskiego (niekoniecznie) sól dwie łyżki oleju rzepakowego łyżkę masła łyżeczka octu balsamicznego kawałek sera pleśniowego lazur niebieski kilka płatków parmezanu kilka pomidorków koktajlowych kilka pieczarek portobello – takie(...)rydzowy Z oleju rzepakowego, octu i przypraw robimy pastę. Polędwiczkę dzielimy na cztery równe kawałki, solimy delikatnie i obtaczamy w paście. Odstawiamy na godzinę. Nie wkładamy do lodówki, mięso przed pieczeniem ma mieć temperaturę pokojową. Pieczarki delikatnie czyścimy wilgotną ściereczką, nie obieramy, kroimy na plastry i wrzucamy na rozgrzane masło i rumienimy. Polędwiczkę układamy na patelni grillowej. Bez tłuszczu

ladykitchen
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 222

pszennej, 2 łyżek mąki ziemniaczanej, 2 łyżek śmietany 18%, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Polędwiczkę oczyściłem dokładnie z wszelkich błon. Na patelni rozgrzałem łyżkę smalcu i na gorącym smalcu smażyłem polędwiczkę przez około 2 minuty z każdej strony, aby uzyskać lekkie przyrumienienie i zamknąć pory mięsa. Po tym wstępnym podsmażeniu polędwiczkę odłożyłem na talerz. Na tą samą patelnię(...)plasterków szynki szwarcwaldzkiej - w poprzek ciasta. Na szynkę ułożyłem podsmażoną polędwiczkę i farsz pieczarkowy. Mięso posmarowałem musztardą i zawinąłem je w plasterki szynki, a następnie w ciasto francuskie, które skleiłem i odciąłem jego nadmiar, a następnie tak zawinięte ciasto ułożyłem na blasze do pieczenia. Ciasto posmarowałem z góry roztrzepanym żółtkiem i zapiekałem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Wyprawy kulinarne
Galantyna z kurczaka 181

piersi. Następnie usuwami kości ze środka. Skórę i mięso z kurczaka, dobrze obsypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 10 godzin. Krok 2 FARSZ  Kości oddzielamy od udek, mielimy udka w maszynce, dodajemy do masy jajka, majeranek, czosnek, paprykę, sól i pieprz, oraz kasze manną, dokładnie mieszamy. Krok 3 Z kurczaka zrzynami trochę piersi i rozkładamy na skórze(...)piersi wykładamy przygotowany farsz rozsmarowując całą powierzchnię skóry. Na te piersi wykładamy przygotowany farsz rozsmarowując całą powierzchnię skóry Krok 4 Następnie tak przygotowane mięso ściśle rolujemy i wkładamy do siatki do pieczenia. Wierzch galantyny dobrze obsypać przyprawami, włożyć galantynę do rękawa. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Do nagrzanego piekarnika włożyć galantynę na 65 minut.Gotową galantynę pokroić w grubsze

Kuchnia Danusi
Zapiekanka makaronowa z mięsem i szparagami / Meat and asparagus pasta bake 197

ręką pieczoną kaczkę), szparagami, grzybami i dużą ilością sera Wszystko to zatopione w pysznym sosie serowym, cudo! Scroll down for recipe in English Zapiekanka makaronowa z mięsem i szparagami (6 porcji) Składniki: 1 pieczona pierś z kurczaka lub kaczki, pokrojona w kostkę 1 cebula, pokrojona w plasterki 200 g pieczarek pokrojonych w plasterki 1 pęczek (500 g) szparagów, z odciętymi(...)mleka sól, pieprz i mielona gałka muszkatołowa ¼ szklanki świeżo startego parmezanu Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Do naczynia żaroodpornego o wymiarach około 20×26 cm włóż cebulę, pieczarki, szparagi i czosnek, skrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Włóż do piekarnika i piecz przez 20 minut, mieszając raz w połowie pieczenia, lub do momentu

karmelowy
Lekki bigos 165

Bigos należy do lubianych dań, jednakże odchodzimy już od jego przyrządzania na rzecz nowych potraw, a bigos kojarzy nam się już z przeszłością, niemniej jest wielu

kgwjanczewo
Pasztet z suszonymi pomidorami i grzybami 199

łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe suszone masło, do posmarowania formy bułka tarta, do posypania formy Przygotowanie: Grzyby namocz w letniej wodzie na 15 minut. Do rondla włóż mięso (wołowinę, indyka, karkówkę, boczek), obrane i pokrojone na kawałki warzywa(...)mięsem). Gotuj na małym ogniu 1 godz.  10 minut przed końcem gotowania dodaj wątróbkę. Pomidory odsącz z oleju, pokrój na kawałki (0,5 mm), posiekaj natkę pietruszki, tymianek, oregano, odstaw. Mięso, warzywa, wątróbkę i grzyby wyjmij z wywaru, wystudź. W wywarze namocz bułkę. Mięso, warzywa, wątróbkę, grzyby i odciśniętą bułkę zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa lub przy pomocy

SzczyptaSmaQ
Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną 185

mielony jałowiec, ostra papryka, suszony i świeży majeranek, świeży rozmaryn (2 gałązki), odrobina peperoncini – olej Wykonanie: Wszystkie mięsa (oprócz wątróbki) obsmażyć krótko na mocno rozgrzanym oleju (zamknięcie porów). Przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać świeży majeranek (kilka gałązek), opaloną na gazem cebulę (obrać ją przedtem), marchew i seler. Gotować do miękkości, wystudzić. W wywarze z mięsa zamoczyć(...)drobno. Gruszkę obrać, wyjąć gniazda nasienne. Odsączyć bułkę. Do dużej miski zmielić (grube sitko w maszynce do mielenia) mięsa, wątróbkę, seler, szalotkę, marchew, gruszkę, posiekany rozmaryn, czosnek i bułkę (bułkę warto przepuścić przez maszynkę na koniec, żeby zebrała resztki mięsa ze ścianek). Do masy dodać żółtka, kremówkę, pistacje, grzyby, śliwki i przyprawy. Białka ubić na sztywno (przypominam, że muszą być

Pociąg Do Kuchni
Chrupiące pałki z kurczaka – bez tłuszczu, z piekarnika 307

ręcznikiem – mięso do pieczenia musi być suchutkie, skórka matowa. Im więcej na niej wody tym kurczak będzie wymagał dłuższego czasu do stania się chrupiącym kąskiem – pałki to drobne elementy, nie powinno się ich piec zbyt długo bo mięso będzie suche i niesmaczne. Pałki po kolei wkładamy do woreczka, potrząsamy przyprawami do pełnego obtoczenia w nich mięsa, otrzepujemy do woreczka(...)kurczaka 1 pełna łyżka mieszanki ziół włoskich 1,5 łyżki suszonej mielonej cebuli 1,5 łyżki suszonego mielonego czosnku 1,5 łyżeczki drobnej soli 1 pełna łyżeczka mielonej papryki – słodkiej lub ostrej ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu ¼ łyżeczki pieprzu cayenne 1 płaska łyżka proszku do pieczenia

Karo in the Kitchen
Pomidory faszerowane 112

naczyniu żaroodpornym. Na patelni szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy drobno posiekany czosnek. Dodajemy mięso – smażymy. Gdy mięso jest już usmażone dodajemy sól, pieprz, bazylię, oregano, mieszamy. Na dno pomidora układamy odrobinę mozzarelli, na to mięso, ser żółty i plasterek mozzarelli. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.   Artykuł Pomidory faszerowane pochodzi z serwisu Moja

MojaQchnia.pl
Fit kurczak pieczony ze szparagami i cytryną 166

sól, pieprz (najlepiej gruboziarnisty, świeżo mielony) 1-2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki oregano (najlepiej świeżego, ale może być suszone) oliwa papier do pieczenia Wykonanie: Szparagi umyć, osuszyć, odciąć końcówki. Delikatnie obtoczyć w niewielkiej ilości oliwy, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, doprawić solą i porządnie pieprzem. Tak przygotowane szparagi ułożyć na sporym kawałku papieru do pieczenia – musi być(...)tyle duży, żebyście mogli w nim zawinąć szparagi razem z kurczakiem. Kurczaka doprawić solą, obficie pieprzem, ułożyć na szparagach. Doprawić oregano i sokiem z 1 cytryny. Na doprawionym mięsie ułożyć plasterki cytryny. Zawinąć tak, żeby soki nie wypływały z sakiewki. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec przez około 25-3o minut (w zależności od wielkości piersi

Pociąg Do Kuchni