pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:157/377)

PASZTET GRYCZANY Z MIĘSEM MIELONYM 240

mięsa mielonego wieprzowego 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej 20 dag pieczarek 2 średnie cebule 2 jajka sól,pieprz czubryca czerwona Kaszę gryczaną ugotować na sypko. Mięso mielone zmielić w maszynce do mięsa. Cebule pokroić w drobną kostkę,zeszklić na maśle klarowanym. Dodać pokrojone w plasterki i oczyszczone pieczarki i całość chwilę poddusić. Zmielone mięso wymieszać z ugotowaną(...)dodać podsmażone pieczarki z cebulą - doprawić do smaku solą,pieprzem oraz czubrycą czerwoną,dodać jajka - wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Wyrównać powierzchnię. Piec w 180st.C

Niespełnione zdolności kulinarne
Rolada drobiowo wieprzowa z boczkiem 348

mięsa, układamy plastry chudego boczku wędzonego.  Mięso mielone wyrabiamy na gładką masę z dodatkiem posiekanej w kostkę cebuli, natką pietruszki, jajkami, bułką tartą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Wyrobione mięso rozkładamy na filecie z kurczaka. Całość zwijamy w ciasny rulon, obwiązujemy sznurkiem lub nicią. Wierzch przyprawiamy przyprawą do mięsa oraz(...)czosnkiem granulowanym. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy rosołem lub bulionem. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 1 godzinę 15 minut. Pod koniec pieczenia możemy zdjąć pokrywkę naczynia aby mięso się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Drobiowe kuleczki w parmezanie 167

zwilżania dłoni Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Mięso drobiowe mielimy w maszynce razem z cebulą, czosnkiem i marchewką. Mieszamy, a jeśli trzeba doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Parmezan drobno ścieramy, najlepiej w młynku. Jajko rozbijamy i łączymy z odrobiną przypraw- soli i pieprzu.   Z mięsa formujemy dłońmi malutkie kuleczki, mniej więcej wielkości małego orzeszka włoskiego. Obtaczamy(...)jajku, a następnie w parmezanie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 ⁰ n a ok 15-20 minut. W trakcie pieczenia kilka razy obracamy.   A już niebawem propozycja podania- właśnie z kremem ziemniaczanym w przepięknej porcelanie od WR Ceramika :) Bądźcie czujni! Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowy sernik na zimno z malinową żelką 183

lodówki do schłodzenia, na około 30 minut. Masa serowa: Wszystkie składniki, poza śmietaną kremówką, powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zemleć w maszynce do mięsa przynajmniej dwukrotnie ( sera z wiaderka nie trzeba już mielić ).  Żelatynę umieścić w małym garnuszku i zalać zimną wodą, tylko do jej pokrycia. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Do zmielonego twarogu dodać cukier puder

Opowieści z piekarnika
Szaszłyki z mięsa mielonego owinięte boczkiem 345

Mielone na patyku owinięte boczkiem - w sam raz na trwający nadal sezon grillowy:). Jeśli nie mamy grilla, możemy zrobić je w piekarniku, będą równie smaczne.  500g mięsa mielonego 300g wędzonego boczku w plastrach 1 cebula 2 ząbki czosnku   1 jajko 1 kajzerka 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz(...)przeciskamy przez praskę. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy.  2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.  3. Mięsem oblepiamy patyczki, owijamy plastrami boczku. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut lub grillujemy

Szefowa kuchni
Pieczone udka kurczaka z ziemniakami 129

osuszamy. Czosnek szatkujemy w drobną kostkę i nacieramy nim mięso.  Olej łączymy z papryką ostrą i słodką, solą i ziołami.  Kurczaka wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin (np. na noc) do lodówki. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kminku

Qchnia po prostu
Roladka z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 140

odlaniu płynu zmielić farsz w maszynce do mielenia mięsa. • Ser żółty zetrzeć na tarce o grubej tarce. • Filet z kurczaka pokroić w plastry, rozbić przez woreczek foliowy i ułożyć na folii spożywczej w prostokąt. • Delikatnie posypać solą i pieprzem. • Na mięso rozłożyć równomiernie farsz pieczarkowy i posypać żółtym serem(...)Zwijać roladę za pomocą folii spożywczej. • Na koniec zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą, a następnie w folię aluminiową. • Piec w temp. 200 st.C przez 40 minut. • Po upieczeniu zdjąć obie folie i pokroić roladę w plastry

To co kocham
Balsamiczno-miodowe pieczone ziemniaczki / Balsamic honey roasted potatoes 210

mięsami, pycha! Polecam jako zamiennik dla tradycyjnego puree, tym bardziej, że są bardzo łatwe w przygotowaniu. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Balsamiczno-miodowe pieczone ziemniaczki (4 porcje) Składniki: 450 g małych ziemniaczków, przekrojonych na połówki (lub większych pokrojonych na ćwiartki) 1 ½ łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego ½ łyżki miodu ½ łyżeczki mielonej

karmelowy
Shish Kebab -Syryjskie danie z sałatką FATUSZ 262

ząbki czosnku wyciśnięty na prasie sól,pieprz do smaku sezam wedle uznania 3 łyżki oleju musztardowego Sposób: Mięso mieszamy razem dodając czosnek,cebulę ,paprykę sól i pieprz. Formujemy nasz Shish i nadziewamy na patyki. Następnie smarujemy olejem musztardowym i pieczemy w 180C 35 minut 5 Minut przed końcem posypujemy sezamem To wszytko. Możecie to danie zrobić z samej baraniny

Viola cooks with passion
Fasolka w sosie pomidorowym z klopsikami z mięsa wieprzowego! 122

czarny - liść laurowy -6 szt - ziele angielskie - koncentrat pomidorowy - 4 łyżki płaskie bułki tartej - mąka do obtaczania klopsików Fasolę jaś namocz w wodzie przez 12 godzin. Mięso wieprzowe przypraw przyprawą do pieczeni i czosnkiem niedźwiedzim, wstaw do lodówki na 12 godzin. Namoczoną fasolę, przełóż do garnka, zalej wodą i zacznij gotować z gałązkami świeżego rozmarynu przez 30 minut

SMYKWKUCHNI
Przepis na Pasztet Domowy z Pieczarkami 268

około 15 minut . Następnie wypłukaną i osączoną wątróbkę obsmażam na rozgrzanym oleju na patelni przez około 3 minuty ( często mieszając ) . Końcowe przygotowanie pasztetu : W maszynce do mielenia mięsa mielę razem : ugotowane mięso , marchew , pietruszkę , seler , usmażoną cebulę i pieczarki , boczek , wątróbkę . Do zmielonej masy dodaję jajka , bułkę tartą , zioła prowansalskie , paprykę słodką , sól ( dwie duże szczypty ) , pieprz ( 2 dwie duże(...)szczypty , pieprz cayenne ( 1 dużą szczyptę ) . Całość dokładnie mieszam dłonią lub łyżką tak żeby składniki dobrze się wymieszały . Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą i pieprzem . Pieczenie pasztetu : Foremkę do pieczenia smaruję tłuszczem (margaryną , masłem ) i obsypuję bułką tartą . Gotową masę przekładam do foremki delikatnie ugniatając . Foremkę z pasztetem wstawiam do nagrzanego piekarnika

Uwaga Babcia Gotuje
Mięso mielone zawijane w cukinię i boczek 172

Zapraszam! Mielone zawijane w cukinii i boczku Składniki: paczka mięsa mielonego 1 średnia cukinia około 10 plasterków boczku sól, pieprz majeranek 2 łyżki śmietany garść poszatkowanej pietruszki Przygotowanie:  Mięso wymieszać z przyprawami, śmietaną i pietruszką. Boczek pokroić na plastry, cukinię w cieniutkie paseczki. Z mięsa formować średnie porcje, owijać plasterkiem cukinii a następnie w plasterek boczku(...)Układać wszystko w naczyniu żaroodpornym posypanym odrobiną bułki tartej lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180'C przez około 40 min. (aż boczek się zarumieni wedle upodobania bardziej lub mniej a po bokach mięso zmieni kolor) Gotowe! Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą z surówkami lub ulubionymi sosami

Tagebuch po polsku
Faszerowane Jabłka 129

ogryzka wrzućcie do miski i skropcie cytryną. Pierś z kurczaka trzeba rozdrobnić, ja preferuję krojoną w drobną kostkę, ale mielenie to też nie grzech. Migdały i orzechy włoskie podprażamy na patelni i dodajemy do jabłek. Na koniec dodajemy pokrojone mięso, sól odrobinę cukru, białe wino, masło i mieszamy. Nasz farsz jest gotowy.   Wydrążone jabłka wypełniamy farszem przykrywamy odciętymi wcześniej(...)górami jabłek, ustawiamy na blaszce wyłożonej papierem lub w szklanej formie i wsadzamy do piekarnika. Funkcja grzanie góra-dół, pieczemy około 1 godz w temp. 120 stopni. Przed podaniem przygotujcie kuskus.  Morele pokrójcie w cieniutkie paseczki lub kostkę, imbir zetrzyjcie lub posiekajcie na drobne kawałeczki. Do kuskusu dodajemy morele, imbir i zalewamy osolonym wrzątkiem, przykrywamy i dajemy

Kuba Gotuje
Bakaliowe nadzienie do rogali i bułeczek 175

mieszance  rumu i herbaty Orzechy rozdrobnić ( u mnie sprawdził się rozdrabniacz do warzyw, dobry też będzie malakser lub młynek do kawy.Część można zmielić w maszynce do mielenia mięsa, a część posiekać aby były wyczuwalne w masie. Ewentualnie drobno należy je potłuc). Do 250 ml mleka dodać orzechy i masło, zagotować. Mąki wymieszać w pozostałym mleku, po zawrzeniu przelać(...)masy orzechowej. Mieszać do zgęstnienia. Dodać pokruszoną czekoladę i mleko w proszku. Wymieszać. Dodać odsączone rodzynki i wystudzić. Doprawić sokiem z cytryny. Zimną nadziewać rogaliki. Masa podczas pieczenia nie wypływa, nie powiększa objętości więc wypieki nie pękają z jej udziałem. Moje rogale wykonałam z ciasta drożdżowego półfrancuskiego. Nie będę podawała na nie przepisu, gdyż świetnie opisała to  Reata

kawawszklance
Karkówka pieczona w plastrach 524

Wszystkie przyprawy mieszamy z odrobiną oleju. Nie podaję ilości bo będzie ona uzależniona od naszych własnych upodobań. 3. Mięso nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wykładamy plastry karkówki i przykrywamy pokrywką. Pieczemy 1 godzinę i 20 minut. Kwadrans przed wyłączeniem piekarnika warto zdjąć pokrywę - mięsko się wtedy ładnie przyrumieni. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Schab w ananasowej glazurze 150

łyżeczki marynaty do mięs 1 szklanka soku ananasowego (z puszki) 1 łyżeczka tartego chrzanu 1 łyżeczka imbiru 0,5 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżki mąki kukurydzianej Schab nacieramy lubczykiem oraz marynatą do mięs. Mięso owijamy szczelnie folią aluminiową i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przygotowujemy glazurę. W garnku mieszamy sok ananasowy, imbir, chrzan, przyprawę(...)chili, cukier puder  i mąkę kukurydzianą. Zagotowujemy. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Połowa marynaty smarujemy wierzch schabu. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Pieczemy przez 35 minut w 180*C. Po tym czasie mięso odwracamy, smarujemy resztą glazury. Pieczemy kolejne 35 minut. Po tym czasie wykładamy na deskę, czekamy 5 minut i kroimy w plastry. Podajemy z kawałkami ananasa

VioletoweKucharzenie
Papryka faszerowana w sosie pomidorowym. 175

bulionu ( u mnie był drobiowy), 400 g przecieru pomidorowego, duża łyżka mąki. Przygotowanie: Ugotować ryż, ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor, ostudzić. Do surowego mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, jajko i przyprawy. Wymieszać. Papryki umyć, odciąć górę, oczyścić z nasion oraz ponownie umyć. Papryki napełnić farszem. Przygotować bulion. Połowę wlać do naczynia żaroodpornego(...)przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 50min. W międzyczasie w drugiej połowie bulionu wymieszać przecier i czubatą łyżkę mąki. Wlać do naczynia żaroodpornego, w którym pieką się papryki. Przykryć i pozostawić do momentu gdy sos zacznie bulgotać. UWAGA!!! Każde naczynie jest różnej wielkości, także jeżeli uznasz, że podczas wlewania bulionu z przecierem będzie go za dużo

W kuchni u Moniki
Chińskie bułeczki z pekińską 160

tłuszczem dodać jajko, ciepłe mleko i drożdże i zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na bok. Kapustę pokroić w ćwiartki, sparzyć gorącą wodą i dokładnie odcisnąć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać do kapusty razem z odsączoną kukurydzą, koncentratem i sosem grzybowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.  Ciasto rozwałkować(...)placek grubości 1/2 cm. Pokroić w kwadraty o boku 10x10 cm. Farsz nakładać po przekątnej na kwadraty z ciasta. Sklejać dwa przeciwległe rogi. Bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem i piec na rumiano w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. Uwagi: Do farszu można dodać 2-3 łyżki drobno pokrojonej i podduszonej papryki (dodajemy podczas duszenia pieczarek z cebulką) oraz trochę zielonej pietruszki

In my kitchen
Czas na obiad czyli zdrowsza wersja fast food 171

przepis proszę dostosować do ilości osób Przygotowanie: Grahamki przecinamy na pół. Górną i dolną część bułki smarujemy keczupem. Na dolną część układamy mielone (również przecięte na pół, aby nasz "hamburger" nie był zbyt wysoki). Na mięso układamy pokrojone w plasterki ogórki kiszone. Następnie kładziemy porwaną na mniejsze kawałki sałatę oraz kilka listków roszponki. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Przykrywamy(...)górną częścią bułki i wkładamy do piekarnika. U mnie "hamburgerowe" grahamki zapiekają się wraz z frytkami w temperaturze 200 stopni. Pod koniec czasu pieczenia frytek wkładam bułki. Czas oceniam po wyglądzie sera. Jeżeli ser ulegnie stopniu można wyciągnąć bułki. Przeważnie trwa to około 8 minut. Bułeczki są ciepłe i chrupiące, a ser ładnie zespaja składniki. Wygląd naszego "hamburgera" przed

Słodkie okruszki
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego 193

Składniki na nadzienie: 100g mięsa gotowanego/ pieczonego/ wędliny, 150g pieczarek, mała cebula, 1/2 jajka, ok. 30g masła do smażenia, sól, pieprz do smaku,  Mięso drobno kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy, w razie potrzeby obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy na maśle z dodatkiem drobno pokrojonej cebulki. Łączymy rozdrobnione mięso z pieczarkami, po ostudzeniu dodajemy jajko(...)rogalików ( w tym celu rozwałkowujemy ciasto i dzielimy je na trójkąty, nakładamy farsz i zawijamy od boku ku wierzchołkowi). Paszteciki układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem lub na papierze do pieczenia. Sarujemy białkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 250 stopni do zarumienienia ok 7 min. ( należy pilnować pasztecików, aby się nie przypaliły). Podajemy z dipem koperkowym- przepis tutaj

Pudełko rozmaitości
Faszerowane papryki z mięsem i ryżem 182

pieprz   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Dodajemy posiekaną cebulę i kapustę. Chwilę razem podsmażamy. Dodajemy mięso mielone i rozdrabniamy je mieszając. Dodajemy czosnek oraz przyprawy : sól i pieprz ( + ew. oregano, bazylię, majeranek ). Smażymy ok. 15 min. Studzimy mięso , po czym mieszamy z jajkiem, ryżem i szczyptą kurkumy. Papryki przekrawamy na połówki. Wyjmujemy gniazda nasienne i napełniamy dokładnie(...)nadzieniem. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy papryki ( można lekko skropić oliwą ). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na ok 200C i pieczemy ok. 20 min. Trzemy na tarce ser i mieszamy ze śmietaną. Dodajemy sól, pieprz. Polewamy zapieczone papryki i wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut. Wyciągamy i zajadamy jeszcze ciepłe

Ostra na Słodko
Pasztet z królika Babci Anieli 199

Bułki zalewamy ciepłym rosołem i odstawiamy do namoczenia. Wątróbkę obsmażamy na patelni z odrobiną soli, studzimy. Mięso z królika dokładnie obieramy i wraz z warzywami, wątróbką i karkówką mielimy minimum dwu krotnie w maszynce. Bułki lekko odciskamy z rosołu i również mielimy. 3. Do masy mięsnej dokładamy jaja, ścieramy gałkę, solimy, pieprzymy, dokładnie mieszamy ręką, sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy(...)Jeśli masa będzie zbyt gęsta można dodać trochę pozostałego z gotowania rosołu. 4. Foremki  wykładamy papierem do pieczenia, słoninę kroimy na plastry i wykładamy nimi spód i wierzch pasztetu. Pasztet zapiekamy ok. 90 minut przez 160-170 C. Przed krojeniem pozwalamy, aby pasztet ostygł

Apetyczna babeczka
Papryka faszerowana z dodatkiem Oleju rzepakowego 135

natka pietruszki olej rzepakowy pieczarki -350 g   cebula - 2 szt PRZYGOTOWANIE: Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać pieczarki, podsmażyć. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzone pieczarki z cebulą i pokrojoną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą , pieprzem i wegetą. Paprykę umyć odciąć górne wierzchy , 2 cm od strony(...)paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i oprószyć środek papryk solą i pieprzem. Papryki nadziać przygotowanym farszem, przykryć ściętymi wierzchami, polać odrobiną oleju. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem, ułożyć papryki, piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez około 45 minut (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Spaghetti w sosie śmietanowymi z pulpecikami i brokułami 188

jakiś czas lubię urozmaicić makaronowe menu i wymyślić coś nowego. Tak też zrobiłam teraz, przy okazji degustowania nowego makaronu Malma. Robiłam już wcześniej  pupleciki w sosie z pieczonych pomidorów , teraz przyszła więc pora na zmianę koloru sosu na biały, czyli sos śmietanowy z pulpecikami i bardzo zdrowymi brokułami. Spaghetti w sosie śmietanowymi z pulpecikami Składniki: 500 g schabu wieprzowego(...)śmietany 18 % sól pieprz 1 ząbek czosnku świeżo start parmezan  1 opakowanie makaronu spaghetti Malma mąka do obtoczenia pulpecików olej do smażenia Wykonanie: Mięso mielimy, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wyrabiamy, tak aby masa była klejąca. Z mięsa formujmy małe pulpeciki, które obtaczamy w mące, a następnie smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Pulpeciki

Kulinarne przygody Gatity
Golonka pieczona w bejcy piwnej 147

angielskiego 4 ziarenka  pieprzu czarnego ziarnistego Bejca: 1 szklanka piwa 1 łyżka octu winnego 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu 4 ząbki czosnku Sól do smaku ½ łyżeczki pieprzu mielonego Sposób przygotowania: Golonki myję, zalewam zimną wodą, dodaję obraną marchewkę, seler, resztę przypraw, sól, doprowadzam do wrzenia i gotuję 2-3 godziny na małym ogniu do miękkości. Odsączam(...)musztardą, octem winnym, miodem, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiam do smaku solą i pieprzem, maczam w marynacie, układam w naczyniu żaroodpornym, resztą marynaty zalewam mięso, odstawiam na godzinę po czym piekę w nagrzanym do 190*c piekarniku przez 45 minut aż skórka zrobi się chrupiąca.  Podaję od razu po wyjęciu z piekarnika. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Schab z piekarnika – wędlina kanapkowa 776

papryk zostawiamy na później). Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Do garnka z zalewą wkładamy mięso i całość wstawiamy do lodówki na minimum 5 dni – każdego dnia obracamy schab w zalewie *** *** Po tym czasie wyciągamy mięso z zalewy i związujemy sznurkiem lub upychamy w siatkę wędliniarską *** *** Mięso przekładamy na żaroodporną blaszkę i nacieramy olejem, a następnie 1 łyżką słodkiej oraz 1 łyżką(...)pieczemy (bez przykrycia!) przez 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy w tej temperaturze jeszcze przez 70 minut. Wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy mięso do wystygnięcia. Następnie przekładamy mięso do lodówki i już po kilku godzinach schab jest dobry do spożycia *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DOMOWA SZYNKA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ DOMOWA PIECZEŃ

Blog z Apetytem