pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:152/377)

Skrzydełka w domowym sosie barbecue 147

Jeśli podacie je z ziemniaczkami pieczonymi w piekarniku, to nie wiem, co będzie lepsze. Skrzydełka, czy ziemniaki maczane w sosie. My zajadaliśmy, aż uszy nam się trzęsły. A potem marudzę, że tyłek mi rośnie. Ech, ... :) Składniki marynaty na 1 kg skrzydełek ( około 8 skrzydełek): 1 średnia cebula 4 duże ząbki czosnku 1/4 płaskiej łyżeczki mielonego pieprzu czarnego(...)płaskiej łyżeczki soli 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych pomidorów suszonych 4 łyżki oleju Wykonanie: Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty łączymy i dokładnie mieszamy. Skrzydełka czyścimy, myjemy, dzielimy na pół i odcinamy końcówki. Na skrzydełka wylewamy marynatę barbecue i całość bardzo dokładnie mieszamy. Mięso przykrywamy i wkładamy

Smak mojego domu
Rozgrzewający rosół z dzika 171

Składniki: 1 kg mięsa z kością z dzika pęczek włoszczyzny 3 ziarnka ziela angielskiego 2 listki laurowe 2 ziarnka jałowca 1 cebula kilka listków świeżego lubczyku

kgwjanczewo
Pierś z kurczaka w papirusie - domowy sposób 197

zastąpienie oleju masłem. Składniki (2 porcje): - filet z kurczaka podwójny - ulubione przyprawy (sól, pieprz, zioła, mielony czosnek lub gotowa przyprawa do kurczaka) - odrobina masła, oleju lub oliwy z oliwek Przygotowanie: 1. Kroimy filet na dwie pojedyncze piersi.  2. Z papieru do pieczenia odrywamy dwa kawałki o takiej wielkości, żeby bez problemu można było zawinąć w nie filety(...)zobaczyć co się dzieje w środku ;)  Tak przygotowana pierś jest mięciutka i soczysta, chociaż sam sposób przygotowania mnie denerwuje! Mimo że miałam biały papier do pieczenia, nie widziałam dobrze, jak wygląda mięso, a że zawsze wszystko robię "na oko" muszę mieć podgląd ;P Ale naprawdę jest to fajny pomysł na nie ociekający tłuszczem i bardzo szybki obiad

Kraina Tysiąca Smaków
Drobiowa wędlina 165

Delikatna domowa wędlina doskonała do kanapek. Składniki: 1 kg udźca z indyka 2  filety z kurczaka 300 gram wędzonego boczku 2 ząbki czosnku tymianek szczypta

kgwjanczewo
Pasztet świąteczny 268

tylko Świątecznego stołu. Gdy planuję menu na jakąkolwiek imprezę pasztet zawsze stanowi pierwszą pozycję w kategorii Przekąski zimne. Przepis na ten pasztet opracowany jest metodą prób i błędów. Piekłam go ostatnio czwarty raz i tym razem w 100% trafił w gust moich domowników, a także zaproszonych gości. SKŁADNIKI: 1 kg szynki 0,5 kg boczku surowego (waga po odkrojeniu skóry(...)Całość odcedzić, wystudzić. Do przecedzonego wywaru dolać tyle gorącej wody żeby było razem 0,5 l, namoczyć w tym bułki.  5. Mięso i warzywa zmielić 3 razy (odrzucamy tylko ziela i liście laurowe) do ostatniego mielenia dodając namoczone bułki. 6. Do masy mięsnej dodać sól i przyprawy oraz ewentualnie resztę wywaru, który jeszcze został po namoczeniu bułek. Dokładnie wymieszać

Kto ugości moich gości?
TO JUŻ 6 SZALONYCH LAT! 126

mielonym pieprzem. Dodajemy do posiekanych składników, mieszamy. Podajemy z awokado na delikatnie zgrillowanej bagietce. Saska o smaku Pomarańczy z Nutą Bourbona idealnie rozbudziła kubki smakowe gości. Już sam jej zapach zaostrzał apetyt! Wg. mnie świetny aperitif do lekkich dań np. na bazie ryb lub owoców morza. PIECZONY ROSTBEF Z PURE Z BIAŁYCH WARZYW KORZENNYCH I KARMELIZOWANE WARZYWA SKŁADNIKI: MIĘSO

Ostra na Słodko
Pieczone pulpety w meksykańskim stylu 129

łyżeczki ostrej papryki -szczypta mielonego oregano -zioła prowansalskie -200 g makaronu -sos tabasco lub inny ostry -150g startego sera żółtego -sól, pieprz Przygotowanie Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Połowę cebuli  drobno posiekać, włożyć do miski. Dodać mięso mielone, 4 łyżki kukurydzy, słodką i ostrą papryczkę, mielone oregano, jajko i bułkę tartą(...)razem wyrobić. Jeśli mięso się zbyt klei można dodać więcej bułki tartej. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Z mięsnej masy formować pulpeciki i delikatnie obsmażyć. Przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Do passaty pomidorowej dodać 1/2 łyżeczki sosu tabasco i wymieszać. Tak powstałym sosem zalać pulpeciki. piec ok 20-30 minut w temperaturze 180st. W trakcie pieczenia można

Zielona Kuchnia
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 116

sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką Czas przygotowania:  60 minut Proporcje  na tortownicę o średnicy 27 cm Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 60 g masła 1 jajko 1 szklanka kefiru 3/4 szklanki drobnego cukru 1 kopiasta łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kardamonu 1/3 łyżeczki mielonych goździków ok. 300 g czerwonych porzeczek Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru odrobina wody Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Porzeczki obrywamy z gałązek. Masło ucieramy razem  z cukrem, następnie dodajemy jajko. Miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem, sodą, kardamonem i goździkami. Dodajemy ją naprzemiennie z kefirem

Kulinarne przygody Gatity
Domowa szynka pieczona 182

pokruszony liść laurowy 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka przyprawy do mięsa Wszystkie składniki marynaty umieścić w miseczce. Dokładnie wymieszać. Włożyć do niej mięso i dokładnie natrzeć. Przykryć folią spożywczą i wstawić na 24 godziny do lodówki. Można od czasu do czasu przewrócić mięso. Przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach. Wystudzić i kroić

Ewusiowe Smaki
SZASZŁYKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI 426

kostkę. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, dodajemy olej, taka marynata smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki na min 4 godz. Paprykę kroimy w większą kostkę, cukinię kroimy w plastry , tak samo postępujemy z cebulą. Pieczarki obieramy. Na patyczki szaszłykowe nabijamy naprzemiennie mięso, warzywa, pieczarki. Grillujemy lub pieczemy w piekarniku

Z Majeczką w kuchni
KALAFIOR FASZEROWANY MIĘSEM MIELONYM I BOCZKIEM (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 353

minut do miękkości,ale nie powinien się rozpadać. Ugotowanego kalafiora wyłożyć na durszlak i zostawić do obcieknięcia i wystudzenia. W tym czasie przygotować mięso. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z mięsem mielonym. Dodać jajko, paprykę, sól i pieprz i dobrze wyrobić ręką. W wystudzonego kalafiora usunąć głąba a następnie wypełnić miejsce farszem. Na dnie naczynia żaroodpornego wyłożyć(...)dociskając, aby dobrze przywarł do kalafiora. Następnie obkładamy go plastrami boczku. U mnie boczek ułożony na tzw. „plecionkę” Piec pod przykryciem przez 60 minut w temperaturze 200° C na termoobiegu. Odkryć na 5-10 minut przed końcem pieczenia. Upieczonego kalafiora wyjąć z piekarnika i zostawić przed krojeniem na 5 minut. Smacznego! — BTW całości

Ola la LCHF
Podudzia zapiekane w cebuli i pieczarkach 173

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie przyprawy wraz z olejem, mieszamy. Pieczarki kroimy na plasterki, cebule w piórka. Mięso, przyprawy, sambal oelek, cebule i pieczarki mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem 20 min w temperaturze 180°C (góra, dół), następnie 10 min bez przykrycia (termoobieg). st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Przepis na pieczeń z łopatki 153

uznania, im mniej tym zdrowiej), wszystko razem mieszamy i nacieramy mięso. Możemy marynatę przygotować w naczyniu, w którym będziemy piec mięso. Tak przygotowaną łopatkę obkładamy pokrojoną cebulą, przykrywamy szczelnie pokrywką i zostawiamy przynajmniej na 5 godz. (może być nawet na całą noc) w lodówce aby mięso się zamarynowało. Łopatkę pieczemy ok. 90-110 min (wszystko zależy od piekarnika, najlepiej sprawdzić szpikulcem(...)łatwo nam wchodzi, czy z oporem) w 180-200 stopniach Celsjusza, co jakiś czas podlewając wodę aby mięso się nie wysuszyło. Na ok. pół godziny przed końcem pieczenia wrzucamy pieczarki. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka makaronowa z pieczonym kurczakiem i marynowanymi pieczarkami. 251

pieczona pierś i kawałek nóżki. Postanowiłam wykorzystać mięso i przygotować sałatkę na dzisiejsza kolację. Wyszła bardzo smaczna, wiec postanowiłam się podzielić z Wami przepisem. Polecam :) Składniki - upieczone mięso z kurczaka ( u mnie pierś i kawałek nóżki z kurczaka ) - 100 g drobnego makaronu ( dałam małe muszelki ) - 2 jajka ugotowane na twardo - mały słoiczek pieczarek marynowanych - 1 czerwona cebula - sól, pieprz mielony

Kuchnia z widokiem na ogród
PIZZA Z MIĘSEM MIELONYM I RUKOLĄ 132

ciepłej wody 150 ml ciepłego mleka 7 g suchych drożdży 2.5 szklanki mąki pszennej Szczypta cukru trzcinowego Przyprawy:pieprz, sól, papryka czerwona Farsz 20 dag pieczarek 20 dag miesa mielonego z indyka 1/3 pora Garść rukoli Koncdnfrat pomidorowy ok 2 łyżek Sól i pieprz do smaku 1/3 łyżeczki chilli Dodatkowo 1/2 kulki Mozzarella Olej do polania blachy Bułka(...)cukru i mąkę. Na koniec dodaję przyprawy. Zagniatam ciasto i odstawiam na ok 20min. Międzyczasie przygotowuję mięso. Na rozgrzaną patelnię wkładam mięso mielone z indyka. Smażę dodaję pokrojono drobno por. Doprawiam. Pieczarki myję i kroję w kostkę lub plastry. Dodaję do mięsa s.. Smażę ok 3min.Mieszam. Dodaję koncentrat pomidorowy. Mieszam. Ciasto dzielę na 2 części. Ciasto rozwałkowuję cienko

Gotowanie Patki
Pomysły na domową zapiekankę 153

pieczonego schabu. Dodajemy warzywa jakie tylko lubimy: pora, brokuły, cukinię, cebulę; składniki możemy najpierw podgotować, a później nałożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-30 minut. Niemal każdą zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym

Gotuję Testuję
Pieczone podudzie indyka 294

udźce, liść laurowy, ziele angielskie i warzywa. Całość pokropić oliwą i doprawić solą. Piec w temperaturze 180 o C pod przykryciem przez 1 godzinę, a następnie bez przykrycia do momentu aż mięso będzie miękkie i zarumienione, przez około 30 minut. W razie potrzeby w trakcie pieczenia można dodać wody żeby warzywa się nie spaliły

Mama Gotuje
Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem 125

posolonej wodzie. Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać mięso i podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Fasolkę wymieszać z mięsem i włożyć do naczynia do zapiekania. Ser zetrzeć na tarce i posypać fasolkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ser się rozpuści. fasolka szparagowa zapiekana z mięsem

O kuchni z uczuciem
Piersi z kurczaka zapiekane w wędzonym boczku 33631

mielony pieprz czosnek granulowany zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i dzielimy na części-kroimy wzdłuż na 3 paski. Mięso oprószamy pieprzem, czosnkiem i sporą ilością ziół prowansalskich, wszystko dokładnie wklepujemy rękoma.  Jeśli boczek mamy w jednym kawałku, kroimy go na cienkie plastry. Każdy kawałek piersi okręcamy boczkiem. Roladki układamy ściśle w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy

na moim stole...
Zapiekana wołowina 151

chilli czosnkowego TaoTao 2 łyżki sosu sojowego TaoTao pieprz kostka sera feta (1 opakowanie) PRZYGOTOWANIE: Mięso wymieszaj z wszystkimi składnikami pomijając ser feta. Naczynie żaroodporne wyłóż 500 g mięsa, następnie pokrusz ser feta i połóż kolejną warstwę mięsa. Na górę dodałam cebulę i pomidory. Piekłam 1 godzinę w temperaturze 180 stopni (góra i dół

ClauditteMissCooking
Burrito z mięsem mielonym 169

500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli ( po odsączeniu 240g), puszka pomidorów - 400g, 100g sera żółtego, sól, pieprz, czerwona papryka słodka ( jeżeli lubisz ostrzejsze potrawy dodaj ostrą paprykę czerwoną), olej, 6 placków tortilli. Przygotowanie:   Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Gdy obydwa składniki są już dobrze podsmażone dodać mięso mielone(...)Gotowy farsz nakładać na placki tortilli, zawinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego.    Posypać resztą startego sera żółtego, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez ok.10-15min. Smacznego

W kuchni u Moniki
Mielony na gnieździe 132

Czosnek, cebulę, bazylię oraz papryki drobno siekamy, najlepiej za pomocą rozdrabniacza. Przekładamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem 2 łyżek smakowego oleju. Lekko smażymy i dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz bułkę, a także doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą chili, kolendrą i bazylią. Formujemy tyle okrągłych kotlecików ile mamy gniazd. Obtaczamy w mące i smażymy na małym(...)dwóch stron.   3. Obsmażone kotlety układamy na każdym gnieździe i posypujemy startym żółtym serem oraz oprószamy ostrą papryką. Wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika i pieczemy ok 30 minut- do zrumienienia sera. W tym czasie przygotowujemy sos a'la salsa, który idealnie pasuje do tej potrawy: Z pomidorów usuwamy szypułki wraz z białą częścią. Kroimy na małe

Kuchnia w czekoladzie
Bułeczki z masą makową i kruszonką 170

mielenia mięsa). Do zmielonego maku dodajemy posiekane migdały, rodzynki, skórkę pomarańczową, miód, żółtka i połowę cukru. Białka ubijamy na sztywną pianę, po łyżce dodajemy pozostały cukier. Ubitą pianę delikatnie łączymy z masą makową.   Wyrośnięte ciasto nabieramy łyżką namoczoną w tłuszczu ciasto i formujemy bułeczki. Na środek nakładamy łyżeczkę masy makowej i zalepiamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Chocolate Muffin Blog