pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:31/315)

Ptyś 205

odrobinę barwnika..aby ciasto nie było szare..   Składniki na Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl.cukru 1/2 szkl.mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Składniki na krem ptysiowy 1/2 kg sera mielonego białego [ dałam serki waniliowe ] 3/4 szkl.cukru pudru [ dałam mniej] 2 jednakowe galaretki  2 opakowania bitej śmietany w proszku "Śnieżka 1 szkl.mleka   Dodatkowo(...)łyżki cukru 3 łyżki kakao 2 łyżki śmietany 30% Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze

Moje domowe kucharzenie
TRUSKAWKOWY POCAŁUNEK – biszkopt z serową pianką i truskawkami 289

dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( blacha 25×30 ) BISZKOPT: * jajka – 6 szt * cukier – 1 szkl * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka PIANKA SEROWA : * ser biały 3x mielony ( może być wiaderkowy ) – 0,5 kg * galaretka cytrynowa – 2 op * śmietana 36% 500 ml * cukier puder – 4 łyżki * truskawki(...)cukier – łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Galaretka rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody, odstawiamy. BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, a następnie żółtka. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30-35 minut. PIANKA SEROWA: Zimną kremówkę ubijamy

Ostra na Słodko
Jabłka nadziewane kruszonką 206

fareast-language:EN-US;} Jabłka z ciastem i cynamonem :) Coś prostego i szybkiego dla fanów jabłek :D Składniki: 1 ½ szkl mąki 1łyżeczka proszku do pieczenia 3zółtka jaj ½ kostki masła 10 jabłek Cynamon mielony Cukier Wykonanie: Mąkę, żółtka, proszek, masło i 2 łyżki cukru wymieszać Uformować ciasto w kulkę i włożyć na 1godz do zamrażalki Jabłka wydrążyć(...)zetrzeć na tarce Blaszę wysmarować masłem Wysypać ciasto i podpiec w 180 stopniach przez 15min Do środka jabłek włożyć ciasto Cynamon wymieszać z 2łyżkami cukru i posypać tym jabłka Piec w 180 stopniach przez 20 min Bon apetit ! <3 Wpis zawiera lokowanie produktu

Bonapetit2xM
Kabuli Palaw - narodowe danie Afganistanu 553

szklanki ryżu basmati 5 udek z kurczaka 2 duże cebule 1 szklanka bulionu 3 marchewki 1/2 szklanki migdałów 1 szklanka rodzynek 80 g mielonych pistacji 3 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki świeżo mielonego kuminu 1 łyżeczka świeżo mielonego kardamonu 1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu sól oliwa z oliwek Przygotowanie : Nagrzej piekarnik(...)kawałki kurczaka, a następnie marchew z rodzynkami i migdałami. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 120 st. C i piecz przez kolejne 20 minut. Palaw podawaj posypany mielonymi pistacjami. Smacznego! * Przepis zaczerpnięty z Afghan Culture Unveiled

Food Square
Bananek 102

kompotu (1 średnie) 1 szklanka marchewki startej na małym oczku (2 małe) 1 i ½ szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki płatków ( np. jęczmiennych pełnoziarnistych) 2 łyżki mielonego lnu 1 szklanka bakalii (jagód goi, orzechów pekan, brazylijskich, daktyli) 4 łyżki syropu z agawy (można połowę zastąpić łyżką miodu) Przygotuj: małą keksówkę Podaj(...)mąkę, płatki, len oraz posiekane bakalie, wszystko polej syropem z agawy i dokładnie wymieszaj widelcem, a następnie rękoma. Formę do keksa wysmaruj masłem, oprósz kaszą manną i przełóż masę. Piecz 1,5h, do suchego patyczka. Smacznego

Bazując na smaku
Kruche bezglutenowe pierniczki bez jajek 135

mąki ryżowej 100g masła(u mnie 50g masła i 50g oleju kokosowego) 6 łyżek płynnego miodu 2 łyżeczki BG proszku do pieczenia 4 łyżeczki przyprawy do piernika 4 łyżeczki łuskanego słonecznika 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego W rondelku roztapiamy masło i olej kokosowy z miodem. Do miski dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, siemię

FitKot
Boczek pieczony w folii 233

Składniki : boczek surowy około 1 kg kilka ziaren jałowca papryka ostra, pieprz kolorowy świeżo mielony 5 ząbków czosnku, kilka goździków sól, oregano  To kolejna wersja  pieczonego mięsa do chleba. Ciągle poszukuję nowych smaków i dlatego często pojawiają się wpisy z tych eksperymentów. Uważam, że warto samemu przyrządzać takie smakołyki, bo te kupne zaskakują mnie swoim składem(...)pozostawić w chłodzie do dnia następnego Nazajutrz posypać solą, zamknąć rękaw ( zrobić w nim igłą kilka dziurek) i piec Mój boczek piekłam ponad godzinę, wpierw w temp. 200 stopni C - około 40 min, potem w temp. 180 stopniach C. Pod koniec pieczenia ostrożnie rozcięłam folię i boczek apetycznie się zarumienił

Proste Potrawy
ŚWIĄTECZNE CIASTO MANDARYNKOWE - BEZGLUTENOWE 415

poza tym możecie to ciacho piec praktycznie przez cały rok, gdy tylko najdzie Was ochota:) Bardzo polecam! SKŁADNIKI NA CIASTO: 5 mandarynek (w zależności od wielkości - ma być około 400 g) 6 jajek 2 1/3 szklanki mielonych migdałów (250 g) 1 szklanka + 2 łyżki cukru (225 g) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 1,5 łyżeczki ekstraktu

Słodko-Słony Świat Ilony
POMIDOROWE NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU 195

szklanki * mleko – 350 ml * przecier pomidorowy – 125 ml * jajko – 2 szt * olej rzepakowy – 50 ml * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * sól – 1 szczypta * papryka słodka – 1 szczypta FARSZ: * mięso mielone ( łopatka ) – 300 g * czerwona Fasola w Sosie Pomidorowym „Cayenne” – 150 g * fasola Borlotti – 150 g * kukurydza(...)pieczenia. Dodajemy rozbełtane jajka , mleko oraz przecier pomidorowy. Dokładnie mieszamy dolewając olej rzepakowy. Doprawiamy solą i szczyptą papryki. Ostawiamy na ok. 10 minut ” do przegryzienia „. Smażymy duże naleśniki na mocno rozgrzanej patelni. Ostawiamy w ciepłe miejsce. FARSZ: Łopatkę mielimy. Rozgrzewamy olej rzepakowy na głębszej , dużej patelni. Dodajemy posiekaną drobno cebulkę i delikatnie złocimy. Dodajemy mięso mielone

Ostra na Słodko
Wegańskie korzenne ciasteczka 268

pieczenia przyprawy może to być opakowanie przypraw do pierników lub : 2 łyżeczki cynamonu łyżeczka mielonego imbiru pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego łyżeczka mielonych goździków pół łyżeczki gałki muszkatołowej Przygotowanie: Przesiej do miski mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia. Zblenduj na gładką masę banana, olej i cukier. Połącz wszystkie składniki razem. Ciasto przypomina konsystencją

greenscarf
Ciastka z maszynki 104

Masło lub margarynę ubijać mikserem przez około 10 minut. Dodać oba cukry, żółtka, potem przesianą mąkę ze szczyptą soli i proszku do pieczenia. Następnie ciasto wkładamy do specjalnej maszynki do robienia ciastek lub używamy maszynki do mielenia mięsa ze specjalna nakładką. Wyciskamy ciastka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez

Marder&Marder Manufacture
20. Słodki czwartek - czyli czekoladowe ciasteczka z chili! 201

pełnych łyżek mąki 120g brązowego cukru 2 małe jaja lub 1 duże ok.30 ml wrzącej wody + łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej 1 łyżka kakao szczypta mielonego cynamonu i imbiru w proszku odrobina soli 1-2 łyżeczki chili w płatkach (w zależności od preferowanej ostrości) 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią(...)czekolady, dodajemy masło. Składniki stapiamy energicznie mieszając - tak aby nic nie przywarło do dna. Kolejno studzimy w chłodnym miejscu.  Następnie łyżką mieszamy składniki suche : makę z proszkiem do pieczenia lub sodą,  płatkami chili, kakao, cynamonem, imbirem i solą. W kubku 1 łyżeczkę rozpuszczalnej kawy zalewamy 30ml wrzącej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Kolejno mikserem na najwyższych obrotach ubijamy

Symfonia Smaków
Muffiny Monini, kozi ser i maliny 219

łososia wędzonego na zimno, 3 łyżki posiekanych czarnych oliwek, 1 jajo, papryczka chili, sok i skórka otarta z jednej cytryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka suszonego oregano, 1/3 łyżeczki kurkumy, szczypta mielonego kuminu, sól i pieprz Cayenne, biały sezam do posypania. SOS: 150 g miękkiego sera koziego, 150 g mrożonych malin, 100 ml wina białego wytrawnego(...)Łososia i chili posiekać. Wymieszać mokre składniki (oliwę, jogurt, jajo, sok i skórkę otartą z cytryny, oliwki, chili i łososia). Wymieszać suche składniki (mąkę orkiszową i pszenną, proszek do pieczenia i przyprawy). Do suchych składników dodać mokre, wymieszać, napełnić foremki na muffiny (do 2/3 wys.), posypać sezamem. Piec 20 minut. Sos: Maliny przełożyć do rondla, zalać winem, oliwą, dodać

SzczyptaSmaQ
Pieczeń rzymska z jajkiem 167

prezentuję kolejne danie, które pojawiło się na naszym wielkanocnym stole. Po raz pierwszy robiłam pieczeń rzymską i jestem zadowolona z efektu, chociaż następnym razem doprawię ją jeszcze bardziej. Dodatkowo bardzo ładnie prezentuje się na stole.  Składniki: ok. 1 kg mięsa mielonego (np. wołowo-wieprzowe) 2 jajka surowe 4 jajka ugotowane na twardo 1/2 pęczka szczypiorku(...)Wyrobić ręką, aż wszystkie składniki się połączą. Połowę mięsa przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą keksówki. Ułożyć na nim ugotowane na twardo jajka i przykryć pozostałym mięsem.  Piec przez 60 minut w temp. 180 st.C. Następnie odstawić do ostygnięcia

Pasja Smaku
Pieczeń rzymska z pieczarkami 172

pieczarkami SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól morska młynek do smaku pieprz kolorowy młynek do smaku 1 ½ łyżeczki papryki mielonej słodkiej + do posypania 350 g pieczarek 1 łyżka masła natka pietruszki musztarda rosyjska przyprawa do wieprzowiny PRZYGOTOWANIE: Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem oraz(...)wierzch nakładamy pozostałe mięso, całość smarujemy musztardą i posypujemy przyprawa do wieprzowiny, Przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, po 30 minutach ściągamy folię i pieczemy pieczeń przez następne 30 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bajecznie proste ciasto z figami 179

maślanki 3 jajka 125 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów 425 g mąki pszennej 165 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej kruszonka: 50 g mielonych migdałów 30 g mąki pszennej 30 g cukru 40 g zimnego masła dodatkowo: 4 figi Mąkę na kruszonkę wymieszać z migdałami i cukrem. Dodać masło, posiekać(...)ekstrakt, wymieszać. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać łyżką tylko do połączenia składników. Przelać ciasto do formy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Na wierzchu poukładać plastry fig, posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 45-55 minut, do suchego patyczka. Ostudzić w formie. Smacznego! Za oknami szaro i ponuro, taka pogada zniechęca mnie do wszystkiego. Na szczęście mam moje

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania