pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:35/291)

Bigos polski 174

Mięsa dodawane też są różne, może być tylko wieprzowina, wieprzowina i drób, dziczyzna... Generalnie nie dodajemy do kapusty mięsa surowego. Musi być pieczone lub duszone. Musi być kawałek mięsa tłustego, słoniny... Ja przygotowałam bigos z mięsa wieprzowego, dziczyzny i kaczki. Do bigosu nie użyłam boczku, słoniny ani tłustego mięsa. Użyłam za to tłuszcz gęsi, który oprócz tłustości daje smak. Tłuszczu(...)łopatki wieprzowej, 0,8 kg gulaszu z jelenia, 60 g grzybów suszonych (prawdziwki i podgrzybki), 8 nóg kaczych, 10 jagód jałowca, 10 ziaren ziela angielskiego, 3 liście laurowe, 300 g śliwek wędzonych (u mnie suska sechlońska) 1200 ml wina czerwonego, woda, tłuszcz, ja użyłam tłuszcz gęsi, może być wieprzowy, Nogi kaczki oprószyć solą. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

królestwo garów
Polędwica wieprzowa w sosie z kurkami 251

prostu dosolić sos. Polędwica z kurkami może teoretycznie stanowić zupełnie samodzielne danie, ale często podaje się ją z jakimiś dodatkami. Do polędwicy wg przepisu poniżej proponujemy pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem . Polędwica wieprzowa w sosie z kurkami 2015-09-27 00:38:08 Delikatna i soczysta polędwica wieprzowa z sosem kurkowym. Oryginalny przepis wydobywający z mięsa maksimum smaku(...)osób) 500g polędwicy wieprzowej 250g kurek (mogą być mrożone ) 150 ml słodkiej śmietany 18% 125 ml bulionu 1 średnia cebula (150g) 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy szczypta soli (patrz uwagi) szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 płaska łyżeczka estragonu 6-8 suszonych owoców jałowca Do podania pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem Instrukcje Polędwicę oczyszczamy

Kulinarna Pokusa
Pasztet pieczony z kruszonką. 282

pasztetu, nie zawiedziecie się. Jest o niebo lepszy od kupnego, pozbawiony MOM-u, soi i innych wynalazków. Jeśli macie ochotę, to naprawdę polecam. Składniki na pasztet pieczony z kruszonką: 1 kg łopatki wieprzowej (może być tłusta) 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren jałowca 300 g wątróbki drobiowej kajzerka 2 cebule 1 marchewka 1/2 małego selera 1 mała(...)stopni C. Do dużej, głębokiej blaszki (u mnie ta z piekarnika) wkładamy formę z pasztetem, umieszczamy w piekarniku. Do głębokiej blachy wlewamy wodę do 1/4-1/3 wysokości formy z pasztetem, pieczemy 80-90 minut w razie potrzeby dolewając wody. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Aromatyczny boczek pieczony w rękawie 33

Aromatyczny boczek pieczony w rękawie to smaczny pomysł na pyszne mięso, które przyznam, że nie należy do mało kalorycznych. Ale ja lubię od czasu do czasu zjeść kawałek pysznego boczku, który wspaniale smakuje na ciepło lub też na zimno z pieczywem. Boczek z tego przepisu wychodzi naprawdę bardzo smaczny i soczysty, więc jeśli jesteście miłośnikami takiego mięsa(...)obawiacie się jego kaloryczności, to koniecznie skorzystajcie z mojej receptury. Smacznego! Czas przygotowania: 10 minut Czas oczekiwania: minimum 1 godzina Czas pieczenia: do 1,5 godziny     Aromatyczny boczek pieczony w rękawie - składniki: 1 kg boczku wieprzowego 2-3 ząbki czosnku 2-3 liście laurowe  1 łyżka majeranku (płaska) 1 łyżeczka papryki słodkiej (u mnie wędzona

Di gotuje
PIECZONY SCHAB W MAJERANKU 155

pieczeniu w rękawie, zachowuje ono swoją wilgotność a aromat majeranku i czosnku przechodzi przez całe Nasze mięso. Przepis na pieczony schab w majeranu jest bardzo łatwy w wykonaniu, a gdy już podasz go swoim domownikom lub gościom, na pewno zaskoczy wszystkich, swoim cudownym smakiem ale również smakowitym wyglądem. Nie masz więc na co czekać, wypróbuj mój przepis na pieczony(...)nastawimy temperaturę na 180-190°C, pieczemy ok 1,5h, aż wierzch Naszego schabu się zarumieni. Pieczony schab w majeranku, na pewno wyjdzie Wam idealnie A jak go już przyrządzisz, daj znać Czy Ci smakował. Będzie mi bardzo miło Jeśli szukasz innych przepisów na dania z wieprzowiny, koniecznie spróbuj ZDROWEJ ZAPIEKANKI ZIEMNIACZANEJ i WIEPRZOWE POLĘDWICZKI Z ZAPIEKANYM BROKUŁEM SMACZNEGO Artykuł

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Pulled pork 133

wyobrażam sobie bez własnoręcznie pieczonej, lekko słodkiej bułki hamburgerowej i oczywiście surówki colesław. Całość to absolutne mięsne szaleństwo, wspaniała uczta, pozostawiająca błogi uśmiech:))) Składniki: MIĘSO 1 kg łopatki wieprzowej 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka słodkiej papryki 2 gałązki tymianku 2 ząbki czosnku 1/2 łyżki pieprzu cayenne 2,5 łyżki octu winnego(...)około 3 godziny, a najlepiej na całą noc, aby się zamarynowało. Zamarynowane mięso przekładamy na kratkę ułożoną na blaszce i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 140 stopni C. Pieczemy przez około 5 godzin. Można skrócić ten czas, zwiększając temperaturę do 160 stopni C, wtedy wystarczy około 3-3 i 1/2 godziny. Ciepłe mięso zdejmujemy z kratki na deskę do krojenia

Smakowity Blog Kulinarny
Rozmarynowa polędwiczka wieprzowa z sosem śliwkowym 102

Dziś zapraszam Was na pyszny obiad: delikatną rozmarynową polędwiczkę wieprzową podaną ze śliwkowym sosem! Mięso najpierw obsmażamy, a potem pieczemy (niezbyt długo, ma pozostać soczyste i miękkie, rozpływające się w ustach). Doskonałym dopełnieniem do polędwiczki jest słodko-kwaśny sos śliwkowy z lekkim, cynamonowym akcentem, który w smaku przypomina… keczup :) Tak! Możecie być lekko (acz pozytywnie) zaskoczeni jego smakiem. Z przepisu(...)każdej strony (po ok. 2 minuty) na lekko brązowy kolor. Następnie mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego (bez przykrycia) i pieczemy przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Powinna ładnie zbrązowieć i pozostać miękka i soczysta. Polędwiczkę wieprzową kroimy na lekko ukośne plastry ok. 5 minut po wyjęciu jej z piekarnika. Plasterki układamy na talerzu i polewamy

MyCookBook.pl
Karkówka pieczona w piwie 189

Plastry karkówki wieprzowej w ciemnym sosie piwnym z cebulą oraz papryką, pieczone w piekarniku. Fantastyczny obiad! Mięciutkie i kruche mięso, dosłownie rozpływające się w ustach w aromatycznym sosie. Spora ilość cebuli nadaje odrobinę słodyczy, która świetnie kontrastuje z goryczką piwa. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a naszej pracy jest niewiele, ale jest czasochłonne, gdyż otrzymanie kruchej karkówki rozpływającej

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety mielone z pieczarkami 167

mięsa wieprzowego, ale z dodatkiem sporej ilości pieczarek. Dzięki nim takie kotlety są jeszcze bardziej smaczne i soczyste. Polecam w wersji smażonej, jak i pieczonej. 1 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 500 g pieczarek 2 czerstwe bułeczki kajzerki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 1 łyżeczka pieprzu

https:KKuchniaMniam
Kotlety mielone z pieczarkami 643

mięsa wieprzowego, ale z dodatkiem sporej ilości pieczarek. Dzięki nim takie kotlety są jeszcze bardziej smaczne i soczyste. Polecam w wersji smażonej, jak i pieczonej. 1 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 500 g pieczarek 2 czerstwe bułeczki kajzerki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 1 łyżeczka pieprzu

https:KKuchniaMniam
Klasyczne żeberka z młodą kapustą 101

Klasyczne żeberka z młodą kapustą to klasyczne danie polskiej kuchni. Żeberka w aromatycznym ciemnym sosie i delikatna w smaku młoda kapusta. Przepis na to danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z suszonymi śliwkami 73

Polędwiczki wieprzowe to mięso delikatne, miękkie, niewymagające długiego pieczenia. Można je przygotowywać podobnie jak kotlety schabowe w panierce usmażone na tłuszczu. Ja dzisiaj przygotowałam to mięso w pysznym sosie śmietanowym z dodatkiem suszonych śliwek. Danie to robi się szybko i smakuje wyśmienicie. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 polędwica wieprzowa (około 400 g) 12 śliwek suszonych 1 cebula

Danka Pichci
Golonko po bawarsku długo duszone w sosie na ciemnym piwie. Rozpływa się w ustach. PRZEPIS 441

zagotuj, aby zgęstniał. Na talerz wyłożyliśmy ziemniaki pure i kapustę zrobioną według tego przepisu , polaliśmy sosem, na tym wyłożyliśmy golonkę. Polecamy także nasz przepis na golonko pieczone: Mistrzowska golonka. Przepis na golonkę wieprzową. Ma chrupiącą skórkę, a w środku jest mięciutka Artykuł Golonko po bawarsku długo duszone w sosie na ciemnym piwie. Rozpływa się w ustach. PRZEPIS pochodzi z serwisu

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania