Tak zrobiona golonka zadowoli największych smakoszy. Jest długo duszona w bardzo aromatycznym sosie na bazie ciemnego piwa z dodatkiem musztardy. Mięso samo odpada od kości, rozpływa się w ustach i jest bardzo aromatyczne. Przepis na golonko po bawarsku Składniki: 2 golonki przednie, 5 ząbków czosnku, 2 większe cebule, 500 ml ciemnego piwa, 3 łyżeczki gładkiej musztardy, 1 łyżka miodu, kopiasta łyżka mąki pszennej, olej, sól, pieprz. Jak zrobić golonkę po bawarsku? Czosnek drobno posiekaj, oprósz solą i rozetr... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...