pieczarki - 22920 przepisów (strona:921/1528)

Mięsa 220

Drobiowe szaszłyki z małych roladek Gęś z jabłkami i pomarańczami Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z grillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Klops z papryką Kotleciki mielone z pieczarkami i z sosem poziomkowym Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa(...)mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami   Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą gryczaną Pierś z gęsi Polędwiczki wieprzowe Polędwiczki w sosie szałwiowym Rolada z grzybami i kurczakiem Roladki z kabanosem

Aga w kuchni
Makaron z rukolą i kurczakiem 231

Składniki: 1 opakowanie makaronu rurki Czaniecki, 2 garście rukoli, 1 podwójna pierś kurczaka, 1 por, 300 g pieczarek, 1 cebula, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie:     Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Następnie kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, cebulkę i por. Przyprawiamy pieprzem i solą. Warzywa mieszamy

Aga w kuchni
Zapiekanki z bagietek 183

Składniki: 1 bagietka, kilka plasterków szynki, 40 g żółtego sera, 500 g pieczarek, 1 cebula, oregano, ketchup. Przygotowanie:    Bagietkę przekrawamy na pół i następnie kroimy wzdłuż - tak by powstały 4 zapiekanki. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i pieczarki. Na każdej bagietce układamy farsz pieczarkowy, kawałki szynki,  posypujemy startym żółtym serem i oregano. Bagietki zapiekamy

Aga w kuchni
Gulasz z kaszą gryczaną 186

Składniki: 600 g mięsa z szynki wieprzowej, 1 czerwona papryka, 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 ogórek konserwowy, 2 suszone grzybki, mąka do obsypania mięsa, 2 woreczki kaszy gryczanej, sól morska, pieprz czarny. Przygotowanie:    Mięso kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i dusimy pod przykryciem. Dodajemy pieczarki

Aga w kuchni
Pizza z piczarkami 243

przyprawy do pizzy lub:     1 płaska łyżka oregano     1/2 łyżeczki bazylii      szczypta pieprzu Wszyskto razem wymieszać. Ponadto: 30 dag pieczarek 1 średnia cebula sól, pieprz, oregano, przyprawa warzywna typu Kucharek, Vegeta itp. 20 dag żółtego sera Ketchup Pieczarki i cebulę obrać, pokroić. Posypać szczyptą soli, pieprzu i Kucharka, wymieszać

Praktyczna pl
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 282

bloga Smaczne - Zdrowe Włoski sos pomidorowy do pizzy ze świeżych pomidorów  - Żabka z bloga Healthy Craving Risotto: Risotto con piselli e funghi - risotto z groszkiem i pieczarkami - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Risotto na sposób mediolański z sosem z kurzych wątróbek - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Risotto po mediolańsku (risotto alla milanese) - Josia z bloga Podróże(...)bloga Kardamonovy Pizza z cukinią - magdam z bloga Czary - gary w kuchni  Pizza z fetą na dwa sposoby - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Pizza z pieczarkami - Panna Malwinna z bloga Filozofia Smaku Pizza z szynką parmeńską, rukolą i parmezanem (na drożdżowym zaczynie) - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek i Oliwa Sfincione - sycylijska pizza z blachy - Mirabelka z bloga

Chilli Czosnek i Oliwa
Teść też RAZ ugotować potrafił.... 178

machający zamaszyście rękoma... Oto danie teścia. Co będzie potrzebne? ugotowane ziemniaki z dnia poprzedniego pomidory z puszki już pokrojone , nie całe ..Teściu nie wiedziałby co zrobić z całymi pieczarki- to ja je dodałam, gdyż uduszone z cebulką na maśle, w lodówce, w pojemniczku próżniowym znalazłam świeża bazylia, tam każdy ją ma i używa na bukiety, do wszystkiego oliwa z oliwek(...)Smażymy na maśle nasze ziemniaki z dni poprzednich. Międzyczasie wylewamy z puszki nasze pomidory do garnka , dodajemy sól, oliwę z oliwek, liście bazylii , im więcej tym lepiej..., ząbek czosnku, pieczarki z dni poprzednich, już wcześniej duszone na maśle...  Gotujemy wodę na makarony. Solimy ją i wrzucamy obydwa , fusilli i penne od MALMA ..gotujemy al dente. Al dente to jest

Z Kuchni Do Kuchni
Krokiety z kaszą gryczaną i ziarnami 211

zawijasy pełne aromatu, od czasu do czasu powinniśmy się trochę poświęcić. To ja się poświęciłam i mam krokietów na trzy dni pod rząd! Składniki 1 torebka kaszy gryczanej 300g pieczarek 1-2 cebule sól, pieprz, oregano ziarenka od Ziarenkowo Euforia i Słoneczne Pola naleśniki: jajko, mąka, woda jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia -pomidor -ogórek -rzodkiewka -sałata(...)lodowa Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić i usmażyć na łyżce oleju. Ostudzone składniki wymieszać z ziarnami , wystarczy okolo pół szklanki z dwóch mieszanek, doprawić, dodać zioła. Teraz zabierzemy się za naleśniki naleśniki: składniki zmiksować, usmażyć naleśniki. Na każdy naleśnik nakładać 2 łyżki farszu, zwinąć w krokiety. Zawijając można dosypać ziaren, albo

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka makaronowa 1055

też jest. Dla wszystkich zapracowanych i cierpiących na brak czasu- obiad ten jest zbawieniem :) Pysznie, prosto i szybko. Polecam. Zaczynamy: Skadniki: 500 gr mielonego - wolowego 100-150 gr małych pieczarek 2 papryki czerwona i żółta natka pietruszki 100 gr startego miękkiego sera 200 gr suchego makaronu 2-3 łyżki oliwy sól, pieprz, papryka, chilli, sucha pietruszka, granulki czosnku. Wykonanie(...)garnku gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Na dużej patelni- na oleju podsmażamy około 2-3 min pieczarki przepołowione na pół. Dodajemy mielone- doprawiamy przyprawami i smażymy aż mięso przestanie być różowe. Doprawmy mocniej, bo gdy dojdzie makaron , może nasza zapiekanka stać się jałowa :) Zciągamy z gazu. Ugotowany makaron odcedzamy.  Do mięsa dodajemy makaron, pokrojoną paprykę i natkę pietruszki

Smaki Edyty
Sałatka warzywna z tortellini 4705

podałam do niej kotlet z piersi kurczaka i było pysznie. Składniki: 250 g tortellini z serem 0,5 czerwonej papryki 0,5 puszki groszku konserwowego 0,5 małego słoiczka pieczarek marynowanych 4 -5 ogórki konserwowe 10 cm pora biała część 1 łyżka Musztarda  Kielecka delikatesowa stołowa 1 łyżka Chrzan luksusowy Społem 4-5 łyżek Majonez Kielecki Społem sól, pieprz(...)smaku Przygotowanie: Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć do naczynia. Paprykę, pieczarki, ogórki pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki. Groszek odsączyć z zalewy na sitku. Warzywa dodać do tortellini, wymieszać. Dodać chrzan, musztardę, majonez i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odłożyć w zimne miejsce do przegryzienia się smaków. Przed podaniem

Ala piecze i gotuje
Makaron z sosem warzywno - śmietanowym 251

Makaron być musi- najlepiej z dużą ilością sosu! Ten jest szybki i pyszny! Składniki : * ulubiony makaron - u mnie kokardki * 2 kolorowe papryki * 5-6 pieczarek * mała cebulka dymka * 2 łyżki oliwy z oliwek * mała śmietanka 18% * sól, pieprz oraz natka pietruszki   Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Na rozgrzanej oliwie zeszklić dymkę, dodać pieczarki i poddusić. Pokrojoną w paseczki

Magiczne Życie Marty
Zupa gulaszowa na pieczonej papryce 198

Dzisiaj zajadamy pyszną zupę gulaszową. Wyszła świetnie i odbiega od tradycyjnej.  Składniki: 700 g mięsa wołowego 2 cebule pęczek szczypiorku 2 duże papryki 300 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 ziemniaki 2 puszki pomidorów bez skórki 3 liście laurowe 1 łyżeczka papryki słodkiej 0,5 łyżeczki chilli 1 łyżka majeranku' 6 ziaren ziela angielskiego(...)obsmażamy na rozgrzanej patelni ze smalcem przez 10 sekund z każdej ze stron. Cebule pokrojoną w kostkę obsmażamy na smalcu w garnku i dodajemy mięso. Na patelni  podsmażamy pieczarki tak aby się nie zarumieniły i dodajemy do garnka i wszystko smażymy, dodajemy przeprasowany czosnek, szczypiorek i zalewamy wodą - gotujemy 40 minut na średnim ogniu. Po tym czasie dodajemy paprykę

Niezły Młynek
Bagietka na bogato 164

jest w stanie przygotować sobie wielka bagietkę kolorową, do zjedzenia gotową. Można ją na części podzielić i wiele osób nią obdzielić.  Składniki na 1 dużą bagietkę: 6 małych pieczarek, 4 pomidorki koktajlowe, 1 mała cebula, 4 plasterki grillowanego boczku, 2 plasterki sera żółtego, łyżka oliwy, sól, pieprz, świeża bazylia, rukola, szczypiorek, kilka ziarenek kapary.   Przygotowanie: Pieczarki czyścimy(...)kroimy na 4 części, cebule kroimy na plasterki. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażymy cebulę, pod koniec dodajemy pieczarki i całość razem podsmażamy. Lekko doprawiamy sola i pieprzem. Boczek w plasterkach grillujemy, pomidorki kroimy na plasterki, szczypiorek siekamy. Bagietkę przekrawamy na długości i kolejno układamy: ser żółty, gorące pieczarki z cebulą, boczek, bazylię, rukolę, kapary, pomidorki. Całość przykrywamy drugą częścią

Moniki Smakołyki
Krokiety 226

szklanki wody (ciepłej lub gazowanej) 4 jajka 1 łyżka oleju szczypta soli olej do smażenia Składniki na farsz: 4 jajka ugotowane na twardo 2 cebule szczypiorek 10 sporych pieczarek ewentualnie 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek panierka: surowe jajko i bułka tarta olej do smażenia Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, najłatwiej jest użyć miksera żeby mąka dokładnie(...)rozgrzanym oleju. Układamy je jeden na drugim żeby zachowały pulchność i nakrywamy pokrywką. Ciepłe łatwiej zawinąć i panierować. Zrobienie farszu zaczynamy od podsmażenia plastrów cebuli. Dodajemy pokrojone drobno pieczarki, sól, pieprz i majeranek. Dla zaostrzenia smaku dodajemy zgniecione ząbki czosnku ale nie jest to konieczne. Dusimy aż pieczarki będą miękkie. Jajka kroimy w kostkę, mieszamy z poszatkowanym szczypiorkiem i podsmażonymi

prawdziwe jedzenie
Smażona pieczarka łąkowa 259

moim ogrodzie po cichutku wyrosła piękna pieczarka.... Postanowiłam zrobić sobie z niej śniadanie, miała smak niby podobny do tej pieczarki hodowlanej, ale delikatniejsza w smaku, a jej rozmiary widać na patelni  :) Składniki : 1 duża pieczarka jajko bułka tarta sól, pieprz Przygotowanie; Umytą pieczarkę pokroiłam na 4 części, zanurzyłam w roztrzepanym jajku, które połączyłam z łyżką bułki tartej i szczyptą

Proste Potrawy