pieczarki - 22978 przepisów (strona:1181/1532)

Warzywa z patelni 167

woli troszkę bardziej "mokre" można użyć jogurtu naturalnego jako sosu. W sklepach można zakupić gotowe "warzywa na patelnię" ja wypróbowałam i uważam, że nie są takie złe. Zakupy: - marchewka - pieczarki - ziemniaki - brokuł - kukurydza Przygotowanie: Warzywa obieram, (można zetrzeć na grubych oczkach ale również pokroić w kostkę), podgotowywuję w osolonej wodzie. Gdy już są gotowe wrzucam wszystko na patelnię i dodaję

Tanio smacznie i prosto
Tagliatelle z cukinią i grzybami leśnymi 174

grzybami leśnymi w towarzystwie mojej ukochanej cukinii. W sezonie używamy oczywiście grzybów świeżych, teraz mrożonych (jak ja) lub suszonych (oczywiście wcześniej namoczonych). Z braku laku sprawdzą się też pieczarki, jednak aromatu leśnych grzybów nie oddadzą :( Jeśli nie wyobrażacie sobie obiadu bez mięsa możecie dorzucić pierś z kurczaka (do podsmażonej cebuli i grzybów - przed dodaniem cukinii). Ja jednak lubię to danie

Moje Kuchenne Rewelacje
Domowa Chrupiąca Pizza 162

wody 50 g drożdży  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy /oleju + 1 łyżka Oregano, Bazylia Przecier pomidorowy Dowolne składniki na pizze Moje składniki: 200 g pieczarek 100 g szynki 1 cebula Pomidor Mozzarella Wykonanie: Są dwie szkoły rozrabiania ciasta do pizzy. Jedna mówi o zrobieniu zakwasu, a potem dodaniu reszty składników. Natomiast druga mówi aby dodać

W Moim Magicznym Domu
Kotlety z kurczaka i warzyw 487

usmażyć i zajadać się smacznymi kotletami. Przygotowuje się te kotlety podobnie jak Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii , czy kotlety siekane z kurczaka i pieczarek. Kotlety z kurczaka i warzyw , przepis na 12 sztuk sporych kotletów: SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka, kilka różyczek blanszowanych brokułów kilka różyczek blanszowanego kalafiora kawałek gotowanej marchewki ćwiartka papryki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ziemniaczane kotlety ze szczypiorkiem 175

dobrym pomysłem, na taką reaktywację , w nowej smacznej formie . Chrupiące z wierzchu , mięciutkie w środku , pasują dosłownie do wszystkiego . Jeśli jeszcze podsmażymy cebulkę , dodamy jajko sadzone, sosik z pieczarek ( lub inny ) , to mamy kompletny i bardzo smaczny obiad . Na dodatek przez przypadek – wegetariański " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Takie danie może zrobić każdy , nie wymaga

Ogrodnik w podróży
Krokiety z ziemniakami serem i boczkiem 253

moja propozycja na obiad. Idealnie smakują z filiżanką gorącego czystego barszczu. Lubię naleśniki i różne sposoby ich podania. Zaczynając od tortu naleśnikowego (przepis) , a podane na wytrawnie naleśniki z pieczarkami i serem  . Polecam Wam również moje ulubione zapiekane z serem tutaj Składniki Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku

O kuchni z uczuciem
AROMATYCZNA ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z WARZYW 218

ziemniakami i sosem jako danie obiadowe. Składniki: 1kg boczku surowego bez skóry  sól pieprz ziołowy majeranek słodka papryka Na farsz: 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 3-4 pieczarki 1/2 czerwonej papryki Wszystkie składniki drobno siekamy, delikatnie solimy i mieszamy ze sobą. Wykonanie:  Boczek oczyścić z ewentualnych chrząstek oraz odciąć skórę (jeśli kupimy ze skórą).Płat boczku przekroić

Walijskie Pichcenie
Ciekawostki kulinarne: jarmuż 179

Osoby zmagające się z chorobami tarczycy i kamicą szczawianową powinny unikać jarmużu. Przepisy na potrawy z jarmużem: Sałatka z tuńczykiem i jarmużem z sosem sezamowym Pasta z jarmużu i pieczarek Frittata z jarmużem i pomidorami

My Chcemy Jeść
Gołąbki inaczej, szybszy sposób na pyszny obiad 330

kawałek zapiekanki. Sos, możecie użyć sosu gotowego pomidorowego. Ja użyłam mój który zrobiłam latem i przechowywałam w słoiczkach. Na patelnię wlać dwie łyżki oliwy i wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, obsmażyć, aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić solą. Sos pomidorowy,przecier pomidorowy, śmietanę lub mleko wylać na patelnię. Jak ktoś chce bardziej dietetycznie można dolać mleka zamiast śmietany. Chwilkę podgrzewać

Kuchnia Pokoleń
Pulpety wieprzowo - drobiowe 204

formujemy placek, nakładamy porcję fileta i zawijamy pulpety. Gotujemy w bulionie warzywnym na małym ogniu ok. 15 minut. My przygotowaliśmy z duszoną marchewka i groszkiem, ale można podać z pieczarkami, sosem pomidorowym lub według własnego uznania. Smacznego

Maminek kulinarny
Frittata z papryką i pieczarkami 141

Kolejna frittata jako szybka kolacja po męczącym dniu. Lekka i warzywna - z dodatkiem papryki, pieczarek i czerwonej cebuli. Zrobicie ją błyskawicznie i bez wysiłku a zapewni sycący posiłek

Milion Smaków
Pikantne czerwone curry z ciecierzycy 180

również bardzo drobno. (Użyć odpowiedniej do naszego smaku ilości.) W głębszej patelni rozgrzać olej i na większym ogniu krótko przesmażyć cebulę, czosnek i chili. Dodać oczyszczone i pokrojone (dowolnie) pieczarki, przyprawę curry, przesmażyć chwilę, mieszając.  Pomidory z puszki pokroić i wraz z sokiem przełożyć na patelnię. Poddusić całość przez 2-3 minuty. Wszystko przelać do garnka z ciecierzycą. Doprawić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczona karkówka 2230

idealnie pasująca na weekendowy obiad, szczególnie w zimowe dni. Pozwoli nabrać energii osobom, planującym aktywny wypoczynek w nadchodzący weekend. 1 godzina 6 składniki: 60 dag karczku 1 cebula 6 pieczarek mąka oliwa z oliwek sól i pieprz do smaku wykonanie: Dzień przed pieczeniem posypać karkówkę solą i pieprzem. Odstawić na noc do lodówki. Następnie wyjąć i pokroić na równe kawałki

Ania i Marcin gotują
KURCZAKOWE KULE NADZIEWANE SEREM I BOCZKIEM 623

uzyskania złotego koloru.Odsączyć na ręczniku papierowym,przełożyć na jakąś brytfankę i wstawić do piekarnika na ok 20 min w 160stC.  Boczek można zamienić na inny farsz np pieczarki,szynkę lub wg własnego pomysłu.Możemy kombinować do woli tworząc nowe kształty,pyszne farsze...w ten sposób mamy ciągle nowe dania

Niespełnione zdolności kulinarne
Rolada serowa 5912

chyba już historyczny bo nawet babcia moja robiła taką roladę. Przepisów na nią jest od groma. Ja trzymam się dokładnie tego z małymi modyfikacjami bo nieraz dodaje jeszcze podsmażone pieczarki. Składniki 60 dag sera żółtego 40 dag wędliny 100 g masła 200 g serków topionych - 2 kostki lub prostokąty smak dowolny taki jak nam pasuje 3 ogórki kiszone 1/2 dużej

Piekielna Kuchnia Pati

Proponowane wyszukiwania