pieczarki - 22435 przepisów (strona:1177/1496)

Pałki na chińską nutę 175

Pałki na chińską nutę Delikatne i aromatyczne :) Składniki ok 1 kg pałek z kurczaka 20 dkg pieczarek   marynata: 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki sosu teryiaki 1 łyżka … Czytaj dalej Pałki na chińską nutę

czarrna od kuchni
Makaron w warzywnym sosie 173

Makaron w warzywnym sosie SKŁADNIKI: 200 g ulubionego makaronu 2 pomidory 1/2 papryki żółtej 1/2 cukinii 1 łodyga selera naciowego 3-4 pieczarki 1 łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Makaron w warzywnym sosie

czarrna od kuchni
Mielone w panierce z boczku 183

Mielone w panierce z boczku z duszonymi pieczarkami Składniki 25 dkg mięsa mielonego z szynki 1 jajko 1 mała kromka czerstwego chleba 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku lub czosnek … Czytaj dalej Mielone w panierce z boczku

czarrna od kuchni
Pizza 149

Składniki na sos pomidorowy: mały słoiczek koncentratu pomidorowego, 2/5 szkl. przegotowanej wody, 3 łyżeczki ziół prowansalskich, 1,5 łyżeczki cukru, sól, pieprz   Składniki na farsz: ser, cebula, szynka, pieczarki, ogórek konserwowy Wykonanie: W niedużym naczyniu kruszymy drożdże, zasypujemy je cukrem.   Dodajemy ciepłe mleko ( mleko nie może być gorące). Następnie dodajemy 3 łyżki mąki, dokładnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe

Passion of Cooking
Portobello zapiekane z frankfurterkami i kiszoną czerwoną kapustą 139

Pieczarki portobello, piękne gigantyczne kapelusze o lekko słodkawym smaku i pięknym aromacie. Można je podawać w różnoraki sposób albo po prostu je nadziać. Ja dziś proponuje je nadziać frankfurterkami i kapustą kiszoną, efekt rewelacyjny a oczy się śmieją. Zapraszam na obiad albo przystawkę. Portobello zapiekane z frankfurterkami i kiszoną czerwoną kapustę. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotleciki z czerwonej soczewicy z jarmużem 177

swojej konsystencji. Dlatego właśnie ja dodaję oliwę do niej. Smażenie nie powinno przysparzać problemów, bo kotleciki nie rozpadają się.  Na zdjęciach pokazałam kotleciki w towarzystwie smażonych na maśle pieczarek, ale równie pyszne są ze zdecydowanymi w smaku sosami, na przykład pikantnym pomidorowym. Do kotletów soczewicowych można dodawać nie tylko jarmuż. Komponujcie zatem swoje ulubione smaki i zestawy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wołowina a la Stroganow 110

Rodzina będzie zachwycona. Wlać olej na rozgrzaną patelnię, wrzucić obrane cebulki i smażyć mieszając, aż cebulki lekko nabiorą złotego koloru. Jeśli cebulki będą większe to przekroić je na pół. Pieczarki umyć pokroić w plasterki i dodać do cebulek. Smażyć chwilkę, doprawić solą. Polędwiczkę wołową pokroić na cienkie paski, doprawić solą,musztardą, białym pieprzem, papryką słodką i ostrą, wymieszać. Wrzucić polędwiczkę

Kuchnia Pokoleń
Sambusak z serami, pierożki 126

cheddar potrzeć na tarce o dużych oczkach, listki bazylii porwać na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć cebulkę, aż lekko się zeszkli. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć aż woda z nich wyparuje. Zdjąć z patelni i przestudzić. Połączyć wszystkie składniki i lekko posypać świeżo mielonym pieprzem. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, bardzo delikatnie. Wyciąć okrągłe kółka

Kuchnia Pokoleń
Pizza bez glutenu 113

łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 3/4 szklanki mleka ryżowego pół szklanki letniej wody Dodatki do pizzy polecam wedle uznania:) na naszej pizzy wylądowały delikatnie podsmażone pieczarki, cebula czerwona, czosnek, pomidory, sos pomidorowy, oliwki, boczek... Drożdże rozpuściłam w przegotowanym mleku. Do miski wsypałam mąki, sól, dodałam rozpuszczone drożdże w mleku, oliwę i na koniec wodę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam

nietadieta
Warzywa z patelni 136

woli troszkę bardziej "mokre" można użyć jogurtu naturalnego jako sosu. W sklepach można zakupić gotowe "warzywa na patelnię" ja wypróbowałam i uważam, że nie są takie złe. Zakupy: - marchewka - pieczarki - ziemniaki - brokuł - kukurydza Przygotowanie: Warzywa obieram, (można zetrzeć na grubych oczkach ale również pokroić w kostkę), podgotowywuję w osolonej wodzie. Gdy już są gotowe wrzucam wszystko na patelnię i dodaję

Tanio smacznie i prosto
Tagliatelle z cukinią i grzybami leśnymi 137

grzybami leśnymi w towarzystwie mojej ukochanej cukinii. W sezonie używamy oczywiście grzybów świeżych, teraz mrożonych (jak ja) lub suszonych (oczywiście wcześniej namoczonych). Z braku laku sprawdzą się też pieczarki, jednak aromatu leśnych grzybów nie oddadzą :( Jeśli nie wyobrażacie sobie obiadu bez mięsa możecie dorzucić pierś z kurczaka (do podsmażonej cebuli i grzybów - przed dodaniem cukinii). Ja jednak lubię to danie

Moje Kuchenne Rewelacje
Domowa Chrupiąca Pizza 127

wody 50 g drożdży  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy /oleju + 1 łyżka Oregano, Bazylia Przecier pomidorowy Dowolne składniki na pizze Moje składniki: 200 g pieczarek 100 g szynki 1 cebula Pomidor Mozzarella Wykonanie: Są dwie szkoły rozrabiania ciasta do pizzy. Jedna mówi o zrobieniu zakwasu, a potem dodaniu reszty składników. Natomiast druga mówi aby dodać

W Moim Magicznym Domu
Kotlety z kurczaka i warzyw 456

usmażyć i zajadać się smacznymi kotletami. Przygotowuje się te kotlety podobnie jak Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii , czy kotlety siekane z kurczaka i pieczarek. Kotlety z kurczaka i warzyw , przepis na 12 sztuk sporych kotletów: SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka, kilka różyczek blanszowanych brokułów kilka różyczek blanszowanego kalafiora kawałek gotowanej marchewki ćwiartka papryki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ziemniaczane kotlety ze szczypiorkiem 136

dobrym pomysłem, na taką reaktywację , w nowej smacznej formie . Chrupiące z wierzchu , mięciutkie w środku , pasują dosłownie do wszystkiego . Jeśli jeszcze podsmażymy cebulkę , dodamy jajko sadzone, sosik z pieczarek ( lub inny ) , to mamy kompletny i bardzo smaczny obiad . Na dodatek przez przypadek – wegetariański " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Takie danie może zrobić każdy , nie wymaga

Ogrodnik w podróży
Krokiety z ziemniakami serem i boczkiem 216

moja propozycja na obiad. Idealnie smakują z filiżanką gorącego czystego barszczu. Lubię naleśniki i różne sposoby ich podania. Zaczynając od tortu naleśnikowego (przepis) , a podane na wytrawnie naleśniki z pieczarkami i serem  . Polecam Wam również moje ulubione zapiekane z serem tutaj Składniki Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku

O kuchni z uczuciem