pomidor2 łyżki oleju z orzechów włoskichSól, pieprzPrzepis:Cebulę wraz z pieczarkami kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej - smażymy do zarumienienia. Kurczaka oraz ser również kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek z cebulą. Doprawiamy i trzymamy na patelni ok. 5 minut ciągle mieszając. W osobnej miseczce roztrzepujemy jajka i po chwili dodajemy je na patelnię. Wszystko mieszamy
Emcia Pichciosoby: 2 większe cukinie lub2 bakłażany ( u mnie 1 cukinia i 1 bakłażan) 400g mięsa mielonego drobiowego 1 cebula 1 średni pomidor lub pół puszki pomidorów 15 dag pieczarek 10 dag sera żółtego Sól Pieprz Bazylia Oregano Ok. 0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku Olej do smażenia Przygotowanie: Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę pokroić(...)olej. Podsmażyć na niej, pieczarki, cebulę, mięso i miąższ. Posolić i popieprzyć do smaku. Pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę pomidora (uprzednio go sparzyć, obrać ze skórki, pozbyć się nasienia) lub pomidory w puszce. Gdy pomidor się rozpadnie doprawić bazylią, oregano i ostrą papryką. Farsz wyłożyć do połówek cukinii lub bakłażana. Posypać je startym serem żółtym. Blaszkę wyłożyć folią
Fabryka pomysłówprzerzucać na drugą stronę, ale to już duże wyzwanie :-) Z tego przepisu otrzymamy ok 10 cienkich naleśników. Nadzienie do naleśników: 500 g pieczarek 1 duża cebula lub 2 średnie 30 dkg sera żółtego do utarcia i zapiekania kilka plasterków szynki lub innej wędliny łyżka oleju do smażenia sól, pieprz do smaku Cebulę obrać(...)świeżo zmielonym pieprzem do smaku (ilość wg. uznania). Na tarce o małych oczkach utrzeć żółty ser. Do usmażonych, ale wciąż ciepłych naleśników nakładać farsz z pieczarek, szybki i cebulki , a następnie wszystko oprószyć serem żółtym. Naleśniki zwijać w rulon lub trójkąty i układać w naczyniu żaroodpornym jeden koło drugiego, pod koniec oprószyć wszystkie pozostałością sera żółtego. Wstawić na nagrzanego wcześniej
Aromatyczne Podróżenimi zrobić. Znalazłam przepis na zupę pieczarkową z serem camembert, jako, że uwielbiam ten rodzaj sera to musiałam spróbować tego przepisu. Składniki 700 g pieczarek 1czerwona cebula 2 szklanki bulionu 150 g sera camembert 100 ml śmietany 30% Garść matki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki
Delusional TrineMoje ulubione zawijańce, dziś z mięsa wieprzowego z przyprawą gyros i dodatkami warzywnymi:) Składniki: 60 dag schabu 6 - 8 pieczarek ½ papryki czerwonej ser żółty wędzony szczypiorek przyprawa gyros sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić w plastry, posypać pieprzem i solą do smaku, po czym utłuc. Następnie posypać przyprawą do gyrosa i odstawić. Pieczarki, paprykę(...)oczyścić, pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać pokrojone pieczarki i paprykę. Dusić przez 25 minut na małym ogniu. Tak przygotowany farsz, ostudzić i wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Następnie nadziewać mięso, serem i przygotowanym farszem, spiąć wykałaczkami. Smażyć bardzo powoli na rozgrzanej oliwie z każdej strony na rumiano
Tradycyjna KuchniaSkładniki: 4 filety z kurczaka 300 gram pieczarek 1 papryka czerwona 1 cebulka 200 gram sera żółtego lub sera camembert szczypta słodkiej wędzonej mielonej papryki oraz tymianku sól, świeżo zmielony pieprz Ponadto 1 jajko buła tarta olej Wykonanie: Pierś myjemy obsuszamy delikatnie ręcznikiem papierowym, mięso przecinamy wzdłuż tak aby utworzyła man się kieszeń. Bardzo delikatnie rozbijamy tłuczkiem każdą stronę(...)dusimy 15 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę myjemy usuwamy nasiona, kroimy w drobną kostkę. Ser żółty lub camembert kroimy w grubsze paski. W kieszonki kładziemy kawałek sera, pokrojoną paprykę oraz uduszone pieczarki, fileta spinamy szpilkami. Gotowe kotlety najpierw moczymy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej, smażymy na gorącym oleju. Danie przygotowane przez Alicję Smacznego
kgwjanczewoniewątpliwie farsz. Polecam nie rezygnować z aromatycznego sera - nadaje on charakteru. Składniki na 2 porcje: 2 duże, czerwone papryki 1 torebka ryżu 25 dag pieczarek 1 cebula 1/3 puszki kukurydzy 2-3 łyżki startego żółtego sera kawałek sera brie lub innego pleśniowego sól, pieprz, słodka papryka 2 jajka (opcjonalnie) chleb tostowy Ugotować torebkę ryżu. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki(...)obrać i pokroić na plasterki. Na oleju podsmażyć cebulę na złoty kolor. Dodać pieczarki i przyprawić je solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić około 10 minut aż będą miękkie. Ryż przełożyć do miski. Dodać do niego zawartość patelni. Następnie dołożyć kukurydzę i ser. Wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Z papryki odkroić wierzch, aby powstały "czapeczki". Wydrążyć środek i ułożyć
My simple kitchenpieczarkami' Składniki: * ciasto: - 2 szklanki mąki - 30g świeżych drożdży - 2 jajka - 0,5 szklanki mleka - 3 łyżki oleju - 0,5 łyżeczki soli - 1 łyżeczka cukru * farsz: - 1 kg pieczarek - 100g żółtego sera - 2 jajka - S&P Kamis Z drożdży, cukru i mleka (delikatnie podgrzać) zrobić zaczyn i odstawić, aby "ruszył". Mąkę przesiać do miski. Dodać zaczyn, jajka, olej, sól(...)ciasto ( w razie konieczności dodać mleko lub mąkę). Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 45 minut. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Przesmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty na grubych oczkach ser żółty i surowe jajko plus żółtko. Dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki, prostokątny placek. Wyłożyć farsz i zwinąć
CookYourselfSkładniki: 6 kostek z dorsza 2 ciasta francuskie 300 g pieczarek 6 plastrów sera mozzarella sól, pieprz cytrynowy 1 jajko Dorsza rozmrażamy, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Pieczarki kroimy w półplasterki i smażymy na odrobinie oleju rzepakowego aż wyparuje cała woda (kiedy zmiękną solimy i pieprzymy). Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątów, wykładamy na środek rybę, na nią usmażone pieczarki
Moje-pitraszeniewielkości macie naczynie. Ja tak naprawdę wszystko szykuje na tzw."oko" ;) *pokrojone pieczarki i cebulka podsmażone na małej ilości oleju *czerwona papryka i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę (ogórków w oryginalnym przepisie nie było) *pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i podsmażona z przyprawą gyros *żółty ser starty na tarce o dużych oczkach *ugotowany ryż *ketchup i majonez wymieszany razem(...)żaroodpornego układamy ugotowany ryż, lekko go dociskając. Na to cienka warstwa sosu i odrobina startego sera. Następnie warstwa mięsa (należy użyć wiekszą połowę), na to posypujemy starty ser. Następna warstwa to pieczarki z cebulką podsmażone, cała reszta mięsa, odrobina sera. Kolejno ogórki konserwowe z czerwoną papryką, warstwa sosu i na samym końcu większa warstwa startego sera. Wstawić do piekarnika
Zrób to smaczniekurczaka* opcjonalnie Wykonanie:Przyprawiamy piersi wedlug uznania- ja lekko posolilam, dodałam pieprzu, papryki.Kurczaka grillujemy lub smażymy na patelni.Kroimy warzywa, ścieramy ser. Na wrapa układamy ser -bez sera dietetycznie :),pokrojonego kurczaka, pomidory, pieczarki I cebulkę. Składamy na kopertę. Zapiekamy na grillu lub tostownicy. Pieczemy około 5 min. Zależne od urządzenia. :)Gotowe :) Smacznego
Smaki Edytyszklanki mąki 1 jajko 250g margaryny w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki śmietany 1/2 łyżeczki cukru pudru 50g drożdży Farsz: 500g mięsa mielonego 500g mrożonego szpinaku 300g pieczarek 200g żółtego sera 2 ząbki czosnku 2 cebule olej sól, pieprz + sezam do posypania + jajko do posmarowania 1. Mąkę zagniatamy wraz z margaryną. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę z jajkiem, cukrem pudrem(...)podsmażamy na rozgrzanym oleju wraz z przyprawionym solą i pieprzem mięsem mielonym. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, starte na tarce pieczarki. Smażymy chwilę, po czym dodajemy rozmrożony szpinak i dusimy do odparowania wody. Wyłączamy gaz, dodajemy starty żółty ser, mieszamy. Doprawiamy do smaku, pozostawiamy do wystudzenia. 3. Ciasto dzielimy na 2 części. Rozwałkowujemy na cienki prostokąt, nakładamy farsz
Szefowa kuchniwypróbowania ;) Składniki Ciasto : 250 g mąki 125 g zimnego masła 1 żółtko 50 ml wody 1 łyżeczka smalcu szczypta soli Nadzienie : pęczek szparagów 200g pieczarek 1/2 cebuli 100g szynki garść startego żółtego sera 2 jajka 100ml śmietany szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Wykonanie: W misce umieścić wszystkie składniki ciasta, posiekać nożem, następnie zagnieść. Zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika(...)pasowało do formy, którą uprzednio smarujemy tłuszczem. Ciasto nakłuwamy widelcem - pieczemy w temp 180*C przez około 10-15 minut. Na upieczony spód wykładamy pokrojone szparagi, pieczarki, szynkę i posypujemy serem. Wszystko zalewamy jajkiem rozmąconym ze śmietaną. Pieczemy około 25-30 minut
Garnkowe fanaberiesprawą ajwaru i ostrej czerwonej papryki. Podane na cieście francuskim wyglądają smacznie! 300 g ciasta francuskiego (1 arkusz) 100 g ostrego ajwaru 4 duże pieczarki 60 g camemberta z ziołami 150 g żółtego sera 250 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Ostra czerwona papryka Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą(...)oczkach. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Ciasto francuskie dzielimy na 8 kawałków, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. . Każdy smarujemy ostrym ajwarem. Następnie rozkładamy plastry pieczarek, kawałki kurczaka oraz po kawałku sera camembert. Całość przykrywamy żółtym serem. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 12-15 minut
VioletoweKucharzeniesprawą sera i jajek. Widziałam różne wersje tej sałatki, z pieczarkami marynowanymi, smażonymi i gotowanymi, ja wybrałam gotowane i wyszła bardzo dobra. 0,5 kg pieczarek 3 jajka 150 g żółtego sera 3 łodygki selera naciowego majonez sól pieprz Pieczarki dokładnie umyć, pokroić na niewielkie cząstki i obgotować w osolonej wodzie (ale tylko lekko) i odcedzić. Jajka ugotować na twardo
Jadło i czytadło