pieczarki 1 x pomidory z puszki sól/pieprz/papryka Chilli/czosnek 2 plastry serka topionego *w zależności od głodnych żołądków II nadzienie: łosoś wędzony na szpinaku, z fetą (ja miałam niebywale ogromny kawał łososia wędzonego), jednak mogę stwierdzić, iż było to ok. 6 dużych plastrów 1 x szpinak mrożony 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki jogurtu greckiego opakowanie sera FETA(...)makaron według wskazówek na opakowaniu.I farsz: Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy będzie już miękka, dodajemy mięso. Po chwili dorzucamy 1 puszkę pomidorów, pokrojone pieczarki, 2 plastry sera topionego, sól, pieprz, paprykę (wg uznania) mieszamy i czekamy.II farsz: w garnku rozpuszczamy masło, podsmażamy 2 pokrojone ząbki czosnku (uważajmy, by go nie przypalić!), dodajemy mrożony szpinak
Kitchens Alphabetsamemu we własnej kuchni. Dziś przepis na domową pizzę w wersji slow food. Przygotowana na bazie świeżych składników w zaciszu domowej kuchni. Ja przygotowałem pizzę z salami, pieczarkami i papryką. Ale Wy możecie użyć innych składników, wedle własnego upodobania. Zapewniam, że jej smak, aromat i kruche ciasto zainspiruje Was na niejeden wypiek :)Czas przygotowania: 65 min.Składniki(...)widelcem i odstawiamy na 5 min. Następnie na cieście rozprowadzamy sos ( nie przesadzajmy z ilością). Pozostały sos możemy wykorzystajmy jako dodatek do upieczonej pizzy.Sos posypujemy serem, a na nim układamy salami, pieczarki i paprykę. Wierzch pizzy delikatnie posypujemy pozostałym serem.Pizzę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200'C na ok. 25-30 min. Ciasto powinno być delikatnie zarumienione.Upieczon
kulinarnyJamasła lub margaryny do pieczenia 4-5 łyżek śmietany 12 % szczypta soli szczypta cukru Dodatki: keczup 1 średnia cebula 2-3 pieczarki 1-2 plastry świeżego ananasa 20 dag wędliny (szynka, polędwica, ulubiona kiełbasa) 30-40 dag sera żółtego 1 budyń waniliowy 2-3 brzoskwinie z zalewy Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy pod przykryciem do lodówki(...)dwie porcje przeznaczyłam na wytrawne pizzerki, a jedną na słodkie. Wytrawne smarujemy keczupem. i równomiernie układamy dodatki wedle uznania. U mnie: porcja nr 1: pieczarki z cebulą, wędlina, ser żółty. Porcja nr 2: odrobina samej cebuli, ananas, wędlina ser żółty. Słodka porcja to ciasto wysmarowane budyniem, obłożone brzoskwiniami, a po zawinięciu i pokrojeniu oprószone cukrem zwykłym lub trzcinowym. Pozostaje
Kuchnia po mojemukorzonków,wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziać kapelusze pieczarek, które ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Parmezan zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Każdą pieczarkę posypać startym serem, bułką tartą i polać gorącym masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. *”Do nadziewania trzeba wybierać pieczarki największe i mające kształt głębokiej miseczki
królestwo garówdelikatnej polędwicy pasuje idealnie do ziemniaków, ryżu czy kaszy. W kilka chwil mamy przepyszny obiad. Polecam! Składniki : * polędwiczka wieprzowa * łyżka oleju * ulubione przyprawy * 200g pieczarek * cebula * kilka plasterków sera mozzarella Przygotowanie : Polędwiczkę pokroić na 4 części. Każdą cz ęść rozkroić na kotlet i rozbić. Przyprawić i obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Pieczarki poddusi
Magiczne Życie MartyDolewamy olej. W szklance rozrabiamy letnią wodę z drożdżami, przelewamy do mąki i zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Pieczarki, wędzonego kurczaka i czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pierś z kurczaka kroimy w drobna kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na patelni. Gdy ciasto już(...)podrośnie, wyjmujemy je na blat, rozwałkowujemy na duży placek. Po bokach nacinamy 2 cm paski, środek zostawiamy pusty. Środek smarujemy keczupem, sypiemy oregano, układamy wędlinę, paprykę, pieczarki, dwa rodzaje kurczaka i starty ser. Wszystko zawijamy przeplatając paski ciasta. Całość smarujemy mlekiem i sypiemy ziarnami sezamu. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze
VioletoweKucharzeniepodchodzi wodą. Składniki: 1 słoik pieczarek marynowanych (600 ml) 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera marynowanego (280 ml) 1 por 5 jajek 10 dkg żółtego sera majonez kielecki około 200 gram kucharek pieprz Pieczarki kroimy w paseczki. Por kroimy w półtalarki. Kukurydzę i selera odsączamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Jajka i żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)Sałatkę układamy warstwowo i każdą warstwę posypujemy lekko kucharkiem. Pierwsze dajemy pieczarki, potem kukurydzę, następnie seler, por, potem jajka i żółty ser, na samej górze rozsmarowujemy majonez. Na drugi dzień sałatkę mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku kucharkiem, pieprzem i jeżeli trzeba to dodajemy majonez. Sałatkę najlepiej zrobić dzień wcześniej, albo rano i wieczorem wymieszać. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietkipieczarek i gotowa. Składniki: 40 dag mąki pszennej 5 dag drożdży 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 szklanka mleka przecier pomidorowy 20 dag sera żółtego wędlina 25 dag pieczarek papryka czerwona, oregano, zioła prowansalskie Mąkę przesiewamy. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier, sól, olej, mąkę i wszystko dokładnie wyrabiamy łyżką (najlepiej drewnianą). Pozostawiamy do wyrośnięcia(...)minut. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na placek o grubości 1 cm i kładziemy na blasze wysmarowanej masłem. Na wierzch ciasta nakładamy przecier pomidorowy, ser żółty starty na tarce jarzynowej, wędlinę i pieczarki. Całość posypujemy przyprawami. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-30 minut w temperaturze 170 stopni. Podajemy na gorąco, pokrojoną na porcje. Smacznego
Salonik smakówIdealnie smakuje z kaszą gryczaną! 250 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa Ostra czerwona papryka Suszona natka pietruszki 1 biała cebula 10 pieczarek 70 g serka topionego Gouda 5 plastrów sera camembert z ziołami 2 łyżki śmietany 18% 3/4 szklanki wody Sól Pieprz Natka pietruszki do posypania 100 g kaszy gryczanej Olej do smażenia Filet z piersi(...)suszoną natką pietruszki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy ją na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy mięso oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy do zmniejszenia objętości pieczarek. Dolewamy wodę i śmietanę. Sery dzielimy na kawałki i dodajemy na patelnię. Dusimy do momentu zgęstnienia sosu i rozpuszczenia serów. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną i oprószamy natką pietruszki
VioletoweKucharzeniesłoiczkach) Italiamo - łyżeczka oliwa z oliwek Italiamo - 2 łyżki przyprawa do pizzy Italiamo - paska łyżka suszone pomidory kilka sztuk Italiamo 20 dag wędzonej kiełbasy 20 dag wędzonego sera pół czerwonej papryki kilka pieczarek sól Pieczarki pociąć w plastry, podsmażyć z solą. Pomidory pokroić drobno, podobnie paprykę. Kiełbasy pociąć w plastry a żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ciasto(...)mnie łyżeczka to dawka maksymalna idealnie podkreślająca smak, ale jeżeli lubicie ostre potrawy to można dodać więcej. Na pastę położyć składniki - kiełbasę, pomidory, paprykę, pieczarki. Delikatnie posolić, posypać przyprawą do pizzy i posypać serem. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni. Wkładać do już rozgrzanego piekarnika. Smacznego
Poezja Smaków - blog kulinarnySkładniki: 4 plastry schabu, 2 jajka, bułka tarta, sól, pieprz, 3 średnie pomidory, 250g pieczarek, 1 cebula, 145g startego sera żółtego, olej. Przygotowanie: Schab rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć. Następnie obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć z pokrojoną w paski cebulą - z niewielką ilością(...)tłuszczu. Delikatnie posolić i popieprzyć. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić w plastry. Usmażone schabowe poukładać na błaszce do pieczenia. Na schabowych rozłożyć pieczarki z cebulą, plastry pomidorów oraz starty ser żółty. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180stopni C i zapiekać do momentu roztopienia się sera żółtego. Smacznego
W kuchni u Monikiposiekać. Dodać do pomidorów z puszki wraz z pozostałymi przyprawami oraz wyciśniętym czosnkiem. Gotować przez kilka minut na małym ogniu (aż do zgęstnienia). Dodatkowo: 100 g żółtego sera (użyłam goudy) 1 mała pieczarka 1/2 pomidora 100 g grillowanego mięsa z piersi kurczaka w przyprawach (1 małą pierś z kurczaka upiec w ulubionych przyprawach np. czosnku, oregano, bazylii, papryce oraz oliwie(...)temp. 200°C przez 15 minut) 1/2 główki cebuli świeże zioła do posypania (bazylia, oregano) mąka pszenna do podsypywania ciasta przy wyrabianiu Ser utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Pieczarkę i mięso pokroić w cienkie plastry. Pomidora oraz cebulę posiekać w drobną kostkę. Piekarnik nagrzać do 250°C. Jeśli mamy kamień do pieczenia pizzy – wstawić go do nagrzania. Ciasto
Bullioposiekać. Dodać do pomidorów z puszki wraz z pozostałymi przyprawami oraz wyciśniętym czosnkiem. Gotować przez kilka minut na małym ogniu (aż do zgęstnienia). Dodatkowo: 100 g żółtego sera (użyłam goudy) 1 mała pieczarka 1/2 pomidora 100 g grillowanego mięsa z piersi kurczaka w przyprawach (1 małą pierś z kurczaka upiec w ulubionych przyprawach np. czosnku, oregano, bazylii, papryce oraz oliwie(...)temp. 200°C przez 15 minut) 1/2 główki cebuli świeże zioła do posypania (bazylia, oregano) mąka pszenna do podsypywania ciasta przy wyrabianiu Ser utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Pieczarkę i mięso pokroić w cienkie plastry. Pomidora oraz cebulę posiekać w drobną kostkę. Piekarnik nagrzać do 250°C. Jeśli mamy kamień do pieczenia pizzy – wstawić go do nagrzania. Ciasto
BullioFarsz: 1 pierś kurczaka 1 kapusta pekińska ok 1 -1,5 kg 1 puszka kukurydzy konserwowej 2-3 czerwone cebule 2-3 ogórki kiszone 10 dag żółtego sera 1/2 kg pieczarek sól przyprawa kebab-gyros Sos czosnkowy: 3 łyżki śmietany 18% 3-4 łyżki majonezu 2 roztarte ząbki czosnku Wykonanie: W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże z cukrem, zasypuję(...)patelni podgrzewam dwie łyżki oleju i smażę mięso na rumiano.Zestawiam na bok. Pieczarki kroję w plastry, podsmażam na łyżce masła i odstawiam do przestygnięcia. Kapustę pekińską siekam, solę i odstawiam. Cebulę kroję w plasterki, kukurydzę osączam, ogórki kroję w plastry, żółty ser- w kostkę. Wszystko razem mieszam z kapustą. Składniki sosu mieszam ze sobą i odstawiam
Bea(u)ty kitchenRewelacyjne mięsne kule z warzywno serowym nadzieniem. Są świetnym pomysłem na obiad jak i rodzinne imprezy. 500 g filetu z piersi kurczaka 150 g żółtego sera 150 g pieczarek 1 cebula 1/3 czerwonej papryki 1/3 zielonej papryki Słodka czerwona papryka Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej Filet z piersi kurczaka kroimy na 6 płatów (jak na schabowe). Pieczarki, cebulkę
VioletoweKucharzenieczerwona 150 g suszonych pomidorów nadziewanych serem w oleju 1 świeża papryczka chili 3 ząbków czosnku 1 mała cytryna natka pietruszki 1 łyżka zielonej pasty curry 100 g pieczarek 200 g sera gorgonzolla ciasto francuskie - juz gotowe :) 150 g jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 200 g dżemu może być jagodowy lub z aronii kiełki brokuła Przygotowanie: Mięso myjemy
ClauditteMissCooking