pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:28/267)

Faszerowana papryka 211

napracujesz, a efekt będzie doskonały! Przygotuj: Mięso mielone Papryki do faszerowania Świeże zioła: bazylia, majeranek, takie jak lubisz Kukurydza w puszce Chili Pomidor Kilka ząbków czosnku Ceula Pieczarki Granat Kozi ser Oliwa z oliwek Sól Pieprz Przygotowanie tego dania jest bardzo proste. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso z posiekaną cebulą. Mięso może być wołowe, wieprzowe – jakie akurat macie(...)podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone drobno pieczarki, na koniec dodajemy posiekane zioła i kukurydzę. Obranego pomidora blendujemy z czosnkiem i wlewamy na patelnię. Całość dusimy przez kilka minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Oczywiście możecie dodać jeszcze inne składniki. Tutaj dowolność jest zdecydowanie zalecana. Po wyłączeniu ognia dodajemy pestki granatu. Gotowy farsz nakładamy do papryk. Z 400g. mięsa otrzymamy

MarcinChef
Stek z polędwicy wołowej z pieczarkami i sosem z sera z niebieską pleśnią 175

Stek z polędwicy wołowej z pieczarkami i sosem z sera z niebieską pleśnią … Szczerze? Pleśń w tytułach potraw osobiście mnie zawsze odstraszała. Jeśli z Wami jest podobnie – niepotrzebnie. Potrawy wzbogacane dodatkiem sera z niebieską pleśnią zyskują na aromacie i kompletnie nie posiadają smaku surowego sera, za którym ja osobiście nie przepadam. Ale dania z jego dodatkiem(...)potraw, które dodatkowo nawilża smażone kawałki. Więc suma sumarum, połączyłam wersje Gordona i Pascala i uważam, że sprawdziła się znakomicie :) The post Stek z polędwicy wołowej z pieczarkami i sosem z sera z niebieską pleśnią appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Zapiekanka "krakowska" 3557

Wyszła obłędna! Zapraszam do pieczenia! :)Składniki na 2 zapiekanki:1 ciabatta200 g żółtego sera200 g pieczarek1 mała cebula1 łyżka masłaketchupCZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY1. Pieczarki drobno siekamy, cebulę kroimy w małą kostkę, ser ucieramy na tarce, ciabattę kroimy wzdłuż. Na suchą rozgrzaną(...)patelnię wrzucamy pieczarki, podlewamy odrobiną wody i smażymy do całkowitego odparowania wody. Dodajemy cebulę i masło, smażymy do zeszklenia.2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na ciabatki kładziemy podsmażone pieczarki, posypujemy utartym serem. Pieczemy 5-8 minut. Przed podaniem polewamy ketchupem. Smacznego

My Culinary Art
Mufinki z kurczaka 104

formy do mufinek postanowiłam spróbować. Opłacało się – mufinki są pyszne, mięsko z kurczaka soczyste, takie jak lubię. Zdecydowanie polecam :)). Mufinki z kurczaka Składniki piersi z kurczaka żółty ser papryka pieczarki cebula natka pietruszki majonez przyprawy wg uznania Pieczarki z cebulą pokroić, usmażyć no i oczywiście przyprawić. Paprykę i ser pokroić w kostkę a natkę pietruszki posiekać. Mięso podzielić(...)kawałki i roztłuc tłuczkiem tak, aby brzegi były cieńsze a środek grubszy. Doprawić i powkładać do foremek mufinkowych. Nafaszerować usmażonymi pieczarkami z cebulką, papryką, serem i natką pietruszki. Pozakładać brzegi mięsa na siebie i posmarować wierzch majonezem. Piec w temp 180 stopni przez 30-40 minut. Najfajniejsze w tym daniu jest to, że tak naprawdę jako farsz posłużyć nam może

Pieguskowa Kuchnia
PANIEROWANY CAMEMBERT FASZEROWANY SZYNKĄ I PIECZARKAMI 140

głowy pomysł, aby nafaszerować camemberta. Długo zastanawiałam się jak i czym to zrobić, aby było smacznie, po czym zrobiłam zakupy, zaszyłam się w kuchni i oto jest. Szynka, pieczarki, roztopiony ser i chrupka panierka. Wierzcie mi, że już nie trzeba nic więcej ;) Składniki: 1 ser Camembert Classic la Polle   MLEKOVITA 10 sporych pieczarek 2 grube plastry szynki sól pieprz(...)jajko bułka tarta do panierowania Wykonanie: *Z sera ścinamy z jednej strony wierzch, tworząc przykrywkę.  *Pieczarki kroimy w kostkę, tak samo szynkę, zrumieniamy na patelni. Doprawiamy do smaku. *Tak przygotowany farsz wkładamy do sera. Dociskamy wierzch sera jak najrówniej się da. * Panierujemy w jajku, bułce, znów w jajku, znów w bułce. Smażymy na głębokim oleju na rumiano

Z Majeczką w kuchni
Krokiety z pieczarkami i serem w chrupiącej panierce 136

Krokiety to smaczne bezmięsne danie np. na piątek. Krokiety są z pieczarkami, w środku na pieczarki posypany jest ser, który się ciągnie po przekrojeniu cieplutkiego krokieta. Dodatkowo usmażony w pysznej chrupiacej panierce, zasmakuje każdemu, kto lubi pieczarki.  Składniki:  CIASTO NA NALEŚNIKI (wychodzi około 10 placków) 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazowanej(...)trzepaczką na gładkie ciasto. Na koniec wlewamy olej i mieszamy. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni najlepiej z cienkim dnem.  Na placek naleśnikowy rozsmarowujemy na środku pieczarki, posypujemy startym serem, następnie składamy boki - lewy i prawy do środka, a następnie zwijamy krokieta w rulon. Takiego krokieta obtaczamy w roztrzepanym jajku i potem w bułce tartej i smażymy na złoty kolor

Gotuj z Mąką
Pasztet jajeczny z pieczarkami 148

pasztet jajeczny z pieczarkami: 10 jajek ugotowanych na twardo 2 jajka surowe duża cebula niepełna szklanka bułki tartej 100 ml kwaśnej śmietany (18%) pęczek szczypiorku 6-7 dużych pieczarek 100 g sera żółtego sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka ostra łyżka masła Przygotowanie Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Co cebuli dodajemy również drobno pokrojone pieczarki i całość(...)smażymy do odparowania soku z pieczarek. Ugotowane jajka i ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek siekamy. Do jajek i sera dodajemy cebulę z pieczarkami, 2 surowe żółtka, bułkę tartą, śmietanę, szczypiorek i przyprawy. Pozostałe białko ubijamy na sztywno i również dodajmy do masy. Całość wyrabiamy ręką, aż masa uzyska jednolitą konsystencję. Masę wykładamy do keksówki (ok. 22cm długości

e-PrzepisyKulinarne
Kanapki z piekarnika 161

pieczywa wybierzecie. Ilość poszczególnych składników - to również Wasz indywidualny wybór. (2 kanapki) 2 bułki lub 4 kromki chleba 4 plastry wędzonego boczku (może być szynka) 1 jajko (*) 2 pieczarki 40g żółtego sera Dodatkowo(...)ulubiony sos (ja użyłam tatarskiego od Develey )   W kromkach chleba/bułek zrobić wgłębienia (**) (tak jak na poniższych zdjęciach).  Na dwóch kromkach kolejno ułożyć (warstwami): boczek, jajko, pieczarki, starty ser. Kanapki przykryć pozostałymi kromkami i zawinąć (pojedynczo) w folię aluminiową. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco z ulubionym sosem.  (*) Możecie wbić 1 jajko

Di gotuje
kotleciki drobiowe z cukinią 143

Bardzo apetyczne kotleciki drobiowe, z dodatkiem młodej cukinii. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 10 dag żółtego sera, 10 dag pieczarek(...)mała młoda cukinia, 1 jajko, sól do smaku, pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Mięso umyć i bardzo drobno posiekać, razem ze serem ni pieczarkami. Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić do smaku, dodać jajko w razie potrzeby zagęścić bułką tartą. Formować kotleciki, w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Tortille z serem i pieczarkami 385

pieczarki 6 szt szynka 2 plastry ser żółty 5 dkg ketchup pikantny 2 łyżki Sposób przygotowania Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć. … Czytaj dalej Tortille z serempieczarkami

czarrna od kuchni
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 121

macie pomysłu na obiad? To może krokiety z pieczarkami i żółtym serem? Jest to dość popularny przepis, ale ja wypróbowałam go po raz pierwszy i bardzo mi się zasmakował. Ogólnie jestem fanką różnorakich krokietów, ale nie jadłam ich zbyt często, bo wydawało mi się, że są czasochłonne w przygotowaniach. Jednak wcale tak nie jest, ponadto zawsze można zrobić większą(...)ugości moich gości? ") Naleśniki: 2 2/3 szklanki mąki szczypta cukru szczypta soli 2 jajka 2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki wody gazowanej  Farsz: 2 cebule 500 g pieczarek 250 g sera żółtego przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka i ostra mielona papryka  Panierka: 1 jajko kilka łyżek mleka bułka tarta   Najpierw należy usmażyć naleśniki. Wszystkie podane składniki

Simply Food
Roladki schabowe w pomidorach 104

żółtym serem w pomidorowym sosie z dodatkiem kaszy gryczanej. Składniki na 4 porcje: • 4 plastry schabu • olej do smażenia Farsz • kilka dużych pieczarek • 100 g sera żółtego • sól, pieprz, zioła prowansalskie • 2 łyżki masła Sos • 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry • 2 łyżki śmietany • 1 serek topiony śmietankowy 100 g • sól, pieprz do smaku Wykonanie(...)ziołami prowansalskimi. • Cebulę obrać i pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. • Rozgrzać masło i obsmażyć cebulę, następnie dodać pieczarki, poddusić i odparować wodę. • Przestudzić i dosypać ser żółty starty na tarce. • Na plastry schabu rozłożyć farsz i zwijać roladki. Pospinać wykałaczkami. • Roladki obsmażyć na oleju i ułożyć

To co kocham
Pizzerinki-puszyste i wspaniałe, mini pizze :-) 277

łyżki oliwy lub oleju -2 ząbki czosnku -trochę oregano i bazylii Składniki sosu mieszamy ze sobą, czosnek przepuszczamy przez praskę. DODATKI -1 papryka -1 cebula -trochę szynki -trochę sera żółtego -pieczarki -oregano,bazylia Cebulkę szatkujemy na drobno, paprykę kroimy w małą kosteczkę. paprykę wraz z cebulką podsmażamy na małej ilości oleju. Ser trzemy na tarce, szynkę kroimy na małe paseczki(...)kubkiem lub szklanką, w zależności jakiej wielkości chcemy mieć pizzerniki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy sosem pomidorowym, dajemy paprykę z cebulką, na to pieczarki,szynkę i całość posypujemy serem żółtym-dodatki dajemy w małych ilościach. Całość posypujemy bardzo delikatnie oregano i bazylią. Pizzerniki pieczemy około 8-10 minut w temperaturze 170 stopni. I gotowe :-) Podajemy z ketchupem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Grillowane pieczarki 132

podzielić moim pomysłem a jednocześnie zachęcić do wypróbowania. Składniki : ( proporcje ) 5 pieczarek ( o średnicy 5-6 cm ) 2 łyżeczki pesto bazyliowego 5 dag sera pleśniowego Lazur Przygotowanie : Z pieczarek odrywam nóżki. Ser pleśniowy Lazur kruszę w małe kawałeczki, dodaję 2 łyżeczki pesto i mieszam razem. Pieczarki wykładam na dobrze rozgrzanego grilla wpierw kapeluszem do góry na ok 4-5 minut

Mechanik w kuchni
Domowe frytki po wiedeńsku 295

kroimy w paseczki. Skrapiamy je oliwą i dodajemy zioła oraz sól i pieprz. Pieczemy w piekarniku do 220 stopni aż będą chrupkie. Żółty ser ścieramy na tarce. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu. Na półmisku układamy frytki, dodajemy zielony groszek, kukurydzę oraz usmażone pieczarki, wszystko posypujemy tartym serem

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania